Іпотеку СПЛАЧУЮТЬ ЗА ВАС орендарі, а Ви - кайфуєте!
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Долярчик писал(а):А далі, як снігова куля котиться згори, наберає об'єми і швидкість - так і кредитне плече, за кредитним плечем, нарощує масштаби майбутнього кеш-флоу!
В мене є правило , яке врятувало мене в двох кризах (2008 і 2014) Воно просте Рівень витрат в місяць=обєм заощаджень/12 Кожного місяця ,рівень витрат перераховується У витати включається все, в тому числі і платежі по кредитам оренді і так далі
Таким чином коли проходили різкі стрибки долара і ціна житла в доларах падала - я мав можливість тривалий час не продавати збудоване житло ,щоб перекривати розрив готівкових надходжень і витрат... Це не найкраще - але дуже надійна технологія Яка трошки приторможує ріст ,але точно не залишить без штанів. Уявіть Під смарт ціною в 0,4 млн - банк дасть живими не більше 0,25 і при цьому візьме комісій 0,05млн Маючи 0,25 живих Ви зможете взяти в кредит квартиру ціною в 0,7-0,8 млн.... Таким чином На початку операції у вас свій смарт В момент покупки другого житла у Вас а - смарт в заставі б - ви винні 0,3+% млн за смарт0,6+% млн забудовнику=0,9-1 в - у вас жодної готової до продажу нерухомості..... Місячний платіж більше 10 000 грн Що будете робити якщо заощаджень немає(вони всі в бетоні)+ є кредит на 1 млн грн і не дай Бог локдаун,або закриють ринок з вашою будочкою або забудовник не здасть в найближчі 5 років(замість обіцяних півтора) ? Прийдеться а - продавати авалон лайт( дешевше ніж купили ,бо проблеми в Державі=зменшення попиту на житло) б - не факт що виручених грошей вистарчить на повне погашення боргів, тому прийдеться віддавати банку смарт і ви залишились без житла і без перспектив... а все тому що хотіли відкусити більше ніж могли пережувати.
Я це все знаю/розумію! - чи в когось сумніви були?
Так, треба завжди все зважувати, і ризики - теж!
От чому я взяв 1 смарта за заощадження, а не взяв 2 смарта в іпотеку?(а бажання було! )
Sidus писал(а):Ну так я ж кажу - правильно, шо не дають...бо первинний ринок це ризик, це повітря, можливо ніколи ніякої нерухомості і не буде, в кращому випадку це пару років кеш-флоу буде нульовий, а потім ще минус ремонт. Дуже вдала інвестиція!
1) Ну бачите, це з самого початку - дурдом, що це все не захищено державою - що можуть не добудувати!(так би не мало бути) 2) Ну і інвестиція розрахована на зростання вартості, через пару років, або просто диверсифікація заощаджень!
Sidus писал(а):краще пограйтесь у форекс трошки, зрозумієте всі + та - кредитного плеча із невеликами втратами, бо дізнатись всі його мінуси на нерухомості я б не радив..
Так я почав же з малого.... смарта (форекс - це не моє! - покищо)
greenozon писал(а):КРЕДИТ = дорога в бідність (с) мудрість
Це "поганий" кредит - то так, а "добрий" кредит - дорога до розвитку/багатства!
Frant писал(а):Шкода, що Долярчик не взяв подібний кредит. Простаків можна вчити лише так!
Тому, що думаю головою! Спочатку думаю, а потім дію! - а не навпаки!
Тож вже не такий простак, якщо з розбігу не застрибнув в іпотеку!
jump писал(а):Їден мудрий фацет казав: вкусиш менше - з’їси більше...
Ну от - саме так Долярчик і зробив - взяв смарта, а не два, чи велику однуху в іпотеку!
Трошки ще тут продублюю фото. Мій смарт в секції ліворуч, від "готового" будинку, та що ближче(тільки паркінг залитий і щось трохи, наче, перший поверх)
А цей, майже, готовий - буде здаватись ТІЛЬКИ ОДНОЧАСНО з тим, що будують праворуч.
Ще, я трохи думав над тим, чи брати там комерцію, чи житлове... Комерція там дешева, ще й наче знижка 5% є! Але, так як там буде шалена конкуренція по комерції, а ГОЛОВНЕ - пандемія внесла великі зміни, що-до вигоди здачі в оренду комерції, то мій вибір таки залишився за житловою нерухомістю!
п. с. Якщо не зраджує пам'ять, то влітку м2 комерції тут коштував менше 500 дол. - це дешево, відносно того, що поруч мого будинку, у Грінвілі, комерція коштувала на той час 1 000-1 200дол/м2 - і то, майже, всю розібрали!!!(залишилось було щось пару неліквідів) Цікаво, по чому здають в оренду тепер?(бо, деяку комерцію викупила Львівська міська агенція нерухомості")
Кому цікаво - зателефонуйте-щапитайте! - ще й тут розкажете!