В Україні з 1 січня діють нові тарифи на розподіл газу - в середньому вони зросли на 3,9%.
Дивися повний текст Чому доставка газу подорожчала, та чи можна платити за неї менше.
|
|
![]() Чому доставка газу подорожчала, та чи можна платити за...Пропонуємо до обговорення:
Дивися повний текст Чому доставка газу подорожчала, та чи можна платити за неї менше. ![]() что тут абстрактного, берешь фонд заработной платы + закупленные материалы на ремонт и технического обслуживание + затраты на текущие расходы (ГСМ, ручки, бумага, свет, ...). Всё это легко считается по бухгалтерии и подтверждается соответствующими документами и платежками. ![]() Re: Чому доставка газу подорожчала, та чи можна платити за..Газ. котлом не користуюсь. Нічна електрика дешевша в 1.7рази.
314м³ газу -- спожити просто не зможу. Бо це 2826кВт.год корисного тепла на рік, а я навіть електрики спроживаю вдвічі менше. Вже звернувся в облгаз. Хочу "готувати їжу". 39м³ -- це хоч якось реально використати. Чекаю відповідь... Але хто їх зна. Які у них внутрішні правила...? Може доведеться навіть "припиняти постачання" І тут вони кажуть, що не просто "опломбувати" -- а відрізати шматок труби перед лічильником... А це вже трохи страшнувато, бо невідомо як будуть ціни з літа 2022р.? Може все зміниться і вже газ стане дешевшим аніж електрика??
![]() Забыли "представительские расходы"
![]() чому їх ніяк не наказують/штрафують за видумку/каприз/правило, що коли газ не іде, то платити за нього не треба лише якщо обрізана, а якщо запломбовано, то плати. Це чистої води маніпулятивна фігня
![]() шляхом простих підрахунків виявив, що опалюватись електрикою вигідніше аніж газом. В ~1.7 рази в ТриЗон тарифі, і в ~1.4 рази -- в ДвоЗонному. От, зробив собі табличку, коли вибирав між 2 і 3 в новобуді: ![]() (Тут газ по 10₴=8+2, але насправді вже більше 10...=8+2.хх...; 1м³=9кВт.год) Але для економії, звісно ж, потрібно все потужне обладнання (обігрівачі, бойлери, мультиварки...) вмикати лише вночі. Або -- платити в рази більше за кВт. ![]()
А "вмикати лише вночі" це як??? Ввечері в квартирі буде страшний дубак. І взагалі, мені вночі тепла не потрібно, можна ковдру теплішу купити. Тепло потрібне ввечері і зранку трішки. +гаряча вода. Митись також тільки вночі чи використовувати якісь "накопичувачі"?
![]() andrijk777
Про "страшний" -- не знаю. Сільки це (в числах)? У мене вночі нагрів на пару градусів, а вдень падіння. Десь так це все виглядає: " 2.9 -1.7 2.9 -3.9 4.1 -3.9 5.0 -4.2 3.0 -3.2 3.7 -3.7 2.1 -2.2 2.3 -2.7 0.7 -0.1 1.1 -2.0 " Єдине що не подобається -- швидко падає темп., коли зранку вимикаю обігрівачі. От восени (ще без опалення) за всю ніч падало ~ на 1°. Навіть якщо тоді були заморозки (і зранку за вікном капало розмерзання). А вдень квартира нагрівалась. А тепер за пару ранкових годин падає на пару градусів (хоч за вікном, фактично, такі самі заморозки...) і лише потім падіння сповільнюється... Неприємна якась "термодинам. магія". ![]() І так, можливо й справді було би краще перенести тепло на день (а не зранку максимум мати). Треба якийсь симпатичний інерціатор ![]() Думаю, коли небуть зробити його на базі метал.ванни (десь так за 2000грн) і пари кип'ятильників. Грітиму воду вночі, а вдень та ванна грітиме повітря. І якусь кришку для неї, й поставити то все біля вікна. Наприклад "140x70x38, см Форма: прямокутна ... " 1.4*0.7*0.38 = до 372л Літр води =1кг, і схоче 4,2кДж для +1° для +80° 1кг води -- треба буде 336кДж 1 кВт*год = 3.6 МДж Отже, 1кВт*год = темп. зросте +80° для 10.7л води. для 10кВт*год -- 107л для 20кВт*год -- 214л для 30кВт*год -- 321л для 40кВт*год (макс. за 8 годин при миттєвій потужності 5кВт) -- 428л Шукаю от десь так на 123літри... Мають же ж такі випускати? А щодо "гаряча вода", то навіть не знаю яким поганим має бути бойлер аби не втримати тепло 16 годин.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|