Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
Alien написав:Справа у тому, що є ряд платежів - вони називаються "МОТО", які банки мають проводити по рахунку не залежно від залишку коштів на рахунку
Моня сделал фишку недавно чтобы защитить от таких списываний без подтверждения. Или это другое?
Не знаю що там зробив моня - вангую що щось на кшталт того що можна було блокувати підписки в інтернеті чи щось подібне. Але платежі МОТО мають право здійснювати певні суб'єкти підприємницької діяльності робота яких пов'язана з тим що вони можуть виявити збитків, нанесені клієнтом (наприклад пошкоджені меблі чи обладнання кімнати у готелі, чи автівка що орендувалась), після того як клієнт знаходиться поза межами їх досяжності. Тому такі суб'єкти через свій банк виставляють МОТО платіж який списується МПС з рахунку банку, що емітував картку клієнта, без його згоди. А банк уже списує цей платіж з картки клієнте не залежно від того чи достатньо у нього коштів на рахунку (якщо недостатньо - виникає овердрафт). І вже потім клієнт має гасити овердрафт ну і розбиратись із суб'єктом який власне кошти списав. Не певен, що моня міг придумати щось таке щоб МПС не списала подібний платіж з рахунку Універсалбанк якщо у МПС будуть на те підстави.
Alien вот этого я не знала,теперь мне понятно почему у меня овер.И уже вчера приват прикрутил при оплате подтверждение платежа и это мне ещё больше не нравится. Я уже изучаю кредитку другого банка
Не поможет. Если сроки МПС, в рамках которых может прийти списание. Если счёт закрыть, а списание придёт, то заплатить всё равно придётся. Аналогично будет и в других банках.