|
|
![]() Re: Макроси в фінансових файлах - моветон чи ні?От так буває. 21 лютого цікавлюся макросами, а 24 лютого йду на війну. Повернувся. Не зовсім цілий, але повернувся. Знову цікавлюся і усім підряд)). Маю мету довести до розуму ідеальну базисну фінансову модель інвестиційних проєктів (в Excel, але без VBA та ітерації).
![]() bfmgroup
як вам ідея робити роботу в онлайн табличках? напр в Гуглі сотні функцій до кольору до вибору, деякі навіть дохіднсть ОВДП можуть порахувати! ![]() Re: Макроси в фінансових файлах - моветон чи ні?За можливостями навіть близько не Ексель. Тому підійде тільки найпростіших табличок ![]() greenozon
Наша загальна відвічна проблема полягає в тому, що ми все намагаємося спрощувати. Навіщо Excel,якщо є Google таблиці? Навіщо ті складні розрахунки, якщо можна все порахувати в стовпчик? Навіщо ламати голову з тим Excel, якщо можна купити готове рішення, що вже тільки інтерфейсом нагадує Excel, а так на базі VBA вже окремий програмний продукт (але хто ж захоче відкривати такий масив на робочих місцях?) Можу продовжити з аналогіями, але то вже піде мова за ефект Даннінга-Крюгера. ==== Знаєте, в чому основна проблема людства? В тому, що рахують в стовпчик, а потім дивуються, звідки у них взялися касові розриви. Тому що? Треба мати інструмент, що дозволяє враховувати абсолютно все. І при цьому, щоб він був зрозумілий кожному експерту, хто стане проводити аналіз. Ну от дивіться. ЦЕ так. Чорновики ще: ![]() ![]() ![]() ![]() Re: Макроси в фінансових файлах - моветон чи ні?Джентльмени, я на фінансовому форумі. Ми переважно, колеги, так?
Більшість з вас в фінансовому моделюванні розбирається не гірше за мене. Знаю багатьох, хто робить просто неймовірні речі в Excel. Зрозумійте, я один. Скучив за цим усім. Недавно повернувся з фронту. 20 місяців. Давайте, поговоримо, а? ============ А як думаєте, аналіз чутливості через функцію What if? Щось вона занадто простенька, мені здається. З різних листів не підтягує. Хто таке робив? Але відразу кажу - дуже не хочеться робити надбудови. ![]() Використання макросів у фінансових файлах можна назвати спірною практикою, яка має як свої плюси, так і потенційні ризики.
Переваги макросів: Автоматизація рутинних завдань: Макроси спрощують виконання повторюваних завдань (наприклад, зведення даних, розрахунки, оновлення звітів), що значно економить час. Зменшення ймовірності помилок: Автоматичне виконання стандартних дій знижує ризик людських помилок. Ефективність у великих проєктах: Для великих обсягів даних, макроси можуть забезпечити вищу продуктивність і точність. Ризики та мінуси макросів: Безпекові ризики: Макроси є поширеним шляхом для вірусів та зловмисного коду. У фінансових компаніях їх можуть навіть блокувати на рівні системної політики. Проблеми з підтримкою: Макроси, особливо складні, можуть стати головним болем для підтримки. Якщо їх створив один спеціаліст, то інші можуть не розуміти коду, що ускладнить доопрацювання або усунення помилок. Відсутність гнучкості: Макроси, написані під конкретну версію Excel або іншу платформу, можуть працювати неочікувано при оновленнях або в інших середовищах.
|
|