Макроси в фінансових файлах - моветон чи ні?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<12
Повідомлення Додано: Пон 03 чер, 2024 17:30

Re: Макроси в фінансових файлах - моветон чи ні?

От так буває. 21 лютого цікавлюся макросами, а 24 лютого йду на війну. Повернувся. Не зовсім цілий, але повернувся. Знову цікавлюся і усім підряд)). Маю мету довести до розуму ідеальну базисну фінансову модель інвестиційних проєктів (в Excel, але без VBA та ітерації).
bfmgroup

Подякував: 4 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 03 чер, 2024 18:17

bfmgroup

як вам ідея робити роботу в онлайн табличках?
напр в Гуглі

сотні функцій до кольору до вибору, деякі навіть дохіднсть ОВДП можуть порахувати!

https://support.google.com/docs/table/25273?hl=en
greenozon

Подякував: 573 раз.
Подякували: 1751 раз.

Профіль

1
3
1
6
Повідомлення Додано: Пон 03 чер, 2024 22:02

greenozon написав:bfmgroup

як вам ідея робити роботу в онлайн табличках?
напр в Гуглі

сотні функцій до кольору до вибору, деякі навіть дохіднсть ОВДП можуть порахувати!

https://support.google.com/docs/table/25273?hl=en
За можливостями навіть близько не Ексель. Тому підійде тільки найпростіших табличок
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 05 чер, 2024 09:59

greenozon
Наша загальна відвічна проблема полягає в тому, що ми все намагаємося спрощувати. Навіщо Excel,якщо є Google таблиці?
Навіщо ті складні розрахунки, якщо можна все порахувати в стовпчик?
Навіщо ламати голову з тим Excel, якщо можна купити готове рішення, що вже тільки інтерфейсом нагадує Excel, а так на базі VBA вже окремий програмний продукт (але хто ж захоче відкривати такий масив на робочих місцях?)
Можу продовжити з аналогіями, але то вже піде мова за ефект Даннінга-Крюгера.
====
Знаєте, в чому основна проблема людства? В тому, що рахують в стовпчик, а потім дивуються, звідки у них взялися касові розриви. Тому що? Треба мати інструмент, що дозволяє враховувати абсолютно все. І при цьому, щоб він був зрозумілий кожному експерту, хто стане проводити аналіз.

Ну от дивіться. ЦЕ так. Чорновики ще:
Зображення

Зображення

Зображення
bfmgroup

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 чер, 2024 19:24

Джентльмени, я на фінансовому форумі. Ми переважно, колеги, так?
Більшість з вас в фінансовому моделюванні розбирається не гірше за мене. Знаю багатьох, хто робить просто неймовірні речі в Excel.
Зрозумійте, я один.
Скучив за цим усім.
Недавно повернувся з фронту. 20 місяців.
Давайте, поговоримо, а?
============
А як думаєте, аналіз чутливості через функцію What if? Щось вона занадто простенька, мені здається.
З різних листів не підтягує.
Хто таке робив?
Але відразу кажу - дуже не хочеться робити надбудови.
bfmgroup

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 10 лис, 2024 13:34

Використання макросів у фінансових файлах можна назвати спірною практикою, яка має як свої плюси, так і потенційні ризики.

Переваги макросів:
Автоматизація рутинних завдань: Макроси спрощують виконання повторюваних завдань (наприклад, зведення даних, розрахунки, оновлення звітів), що значно економить час.
Зменшення ймовірності помилок: Автоматичне виконання стандартних дій знижує ризик людських помилок.
Ефективність у великих проєктах: Для великих обсягів даних, макроси можуть забезпечити вищу продуктивність і точність.
Ризики та мінуси макросів:
Безпекові ризики: Макроси є поширеним шляхом для вірусів та зловмисного коду. У фінансових компаніях їх можуть навіть блокувати на рівні системної політики.
Проблеми з підтримкою: Макроси, особливо складні, можуть стати головним болем для підтримки. Якщо їх створив один спеціаліст, то інші можуть не розуміти коду, що ускладнить доопрацювання або усунення помилок.
Відсутність гнучкості: Макроси, написані під конкретну версію Excel або іншу платформу, можуть працювати неочікувано при оновленнях або в інших середовищах.
Палпатін

Заблокований
Подякував: 2 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

#<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей