Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1492614927149281492914930 ... 14942>
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:03

_hunter написав:
  trololo написав:
  _hunter написав:Вы как-то очень странно риски сравниваете: пусть и низкая, но вероятность глобального кирдыка vs пусть и 100%, но потеря одной страны в восточном заевропье...

ризик ядерного удару по україні турбує США та китай не тому, що їм вдруг нас стане жаль, а тому що це змінює їхні ризики та баланс сил.

сам факт нападу на Україну (вихід за межі дозволеного) це ризик із довгостроковими наслідками для США не тому, що вони конкретно за нас сильно переживають (чи переживали за байдена), а тому що Україною це не обмежується
не можу пояснити детальніше, сподіваюсь ви зловили думку.

>>> ризик ядерного удару по україні турбує
этот риск их _вообще_ не заботит. Угроза была - "бить по НАТО"...

>>> це ризик із довгостроковими наслідками для США
Штаты сейчас всеми силами открещиваются от той старой роли "доброго халявного полицейского"...

не зловили... :(
trololo

Подякував: 2697 раз.
Подякували: 1421 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:08

Shaman написав: тут рівень - все погано, далі буде гірше 8)

А також - все добре, далі буде краще.

Тому й пропоную: виходити з - буде так, як буде.
Не домислюючи-вигадуючи з якої метою і чому хто тут що пише.
По суті це є типовим демагогічним прийомом - знецінення думки опонента.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:09

Faceless написав:
ЛАД написав:Кстати, в Черкассах от женщины узнал, что их предупредили о штрафах в школе за разговоры детей на переменах на русском языке. Вот не стал уточнять, штрафовать будут школу, учителей или родителей.
Это покруче советских методов?

Це явно чиїсь вигадки чи "поламаний телефон". Не проконтролювати, не довести, і це якщо ігнорувати те, що немає такого законодавчого обмеження і права. Можуть бути окремі заклади що на свій ризик проводять таку політику, типу принципова позиція директора/ректора, і то незрозуміло кого штрафувати, в університеті відрахувати можна, а що можна в школі?То нащо ви таке розповсюджуєте?

Это точно не "вигадки чи "поламаний телефон".
Согласен, что закона/постановления правительства такого нет. Допускаю, что вы правы и это "принципова позиція директора" или начальника районо. Дурацкая позиция. Но удручает сама возможность появления такой позиции. А здесь на форуме порой высказываются похожие взгляды.
Посмотрите, пожалуйста, видео, которое я выложил. Там в конце (с 1:50) о детском футбольном матче. Тоже напоминает некоторых форумчан.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:23

Re: Напад росії і білорусі на Україну

katso написав:Интересно а что частной компании законодательно запрещено иметь прибыль на продажах в МО?
Так , законодавчо обмежено мати прибуток більше 10%.
До речі в США - так само(не більше 10% прибутку) і ціни в замовленні для армії/флоту США завжди нижчі від цін на експорт.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:26

detroytred написав:
  Shaman написав:тому, чекаю твоєї думки (якщо вона є) - що робити, коли агресор не хоче вести перемовини? 8)

Агресор хоче перемовин на своїх умовах.
Україну дані умови не влаштовують.

Питання стоїть:
Що робити, коли Україну не влаштовують умови агресора для перемовин?
Битися до часу, коли агресор змінить свої вимоги-умови на такі, що влаштують Україну.

Цей час настане, коли агресор дійде до виснаження тощо.
Тобто битися до виснаження агресора.

Залишилось лише визначити, що таке це виснаження?
Як поступкам приписують зраду-капітуляцію, так і виснаження ворога до рівня, який спонукає його кардинально змінити умови, можна вважати Перемогою.
Бо в обороні він може стояти довго... і чекати виснаження України.

Тому й сподівання на умовно Трампа та лебедів. Тобто те, що може спонукати агресора змінити вимоги, раніше. До часу виснаження. Хоч прям сьогодні.

оце вже цілісна позиція. 8)

хочу додати деякі речі - умови агресора наразі - це все одно ще близько до капітуляції. а навіть не тільки це. оскільки агресор не ми, то нам потрібні гарантії, що цього більше не повториться. й ось тут найбільший камінь протирічності - Раша категорично проти будь-яких гарантій. Чому? Бо хоче напасти знову свого часу.

чого вони хочуть - Україна не в НАТО? добре ми не в НАТО.
загарбати окуповане? на цьому етапі так, ми відкладаємо це питання.
юридичне визнання цього - нафіг, ніхто в світі цього не визнавав.

стояти в обороні довго він не зможе. ось тут Ізраіль критикує півсвіту за його спроби знищити терористів. а тут в нас тероризують цілу країну, гинуть діти та цивільні - й та ж половина світу цього не бачить. но то таке

бачать ті, комц треба й хто нам допомагає - що дужче тисне на Рашу. й дотиснуть маю надію. бо агресор слабшає не лише сам по собі.
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1646 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:30

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Но удручает сама возможность появления такой позиции. А здесь на форуме порой высказываются похожие взгляды.
Чому?
1 Я маю право відмовити людині влаштуватись до мене на роботу на підставі того що не знання нею мови-погіршить економічні показники?
А це відбуудеться з гарантією в 100%
2 Якщо в якійсь школі мова викладання українська - то чому не можна ЗАБОРОНИТИ використання мови агресора в стінах ДЕРЖАВНОЇ установи - школи?
3 Що зщаважає батькам учня який хоче спілкуватись з іншими мовою агресора- найняти йому перекладача з педераційної і нехай за ним ходить
Це-не заборонено.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:33

budivelnik написав:
  ЛАД написав:Но удручает сама возможность появления такой позиции. А здесь на форуме порой высказываются похожие взгляды.
Чому?
1 Я маю право відмовити людині влаштуватись до мене на роботу на підставі того що не знання нею мови-погіршить економічні показники?
2 Якщо в якійсь школі мова викладання українська - то чому не можна ЗАБОРОНИТИ використання мови агресора в стінах ДЕРЖАВНОЇ установи - школи?
3 Що зщаважає батькам учня який хоче спілкуватись з іншими мовою агресора- найняти йому перекладача з педераційної і нехай за ним ходить
Це-не заборонено.

ЛАД постійно забуває що ми у не мирний час, зараз війна. нагадати йому, що робили в срср під час 2СВ з тими, хто спілкувався німецькою? як мінімум висилка, а то й червончик на вивчення російської...
Shaman

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:37

Shaman написав:........
й ЛАД, ви ж типу думаєте, аналізуйте контекст. на початку війни багато хто виїхав - але ті, хто хотів - вже поїхали. а на поточний момент виїздить дуже мало. й правила прийому вже багато де змінилися. більшість зараз переміщується в межах країни.

Товарищ инструктор, очень много болтовни, что естественно.
Если "в похилому віці вчити важко. це зрозуміло", так зачем вы пишете о "не хочуть"? Чтобы обвинить стариков, которые никогда и не думали переезжать за границу и учить иняз, но вынуждены это сделать, потому что молодые (как вы) не смогли их защитить?

И я выложил цитату из статьи, где говорится об изменении прогноза НБУ числа выехавших за границу с -200 тыс. на +200 тыс. Или 200 тыс. за год це вже небагато? Дійсно, це не мільйон, так и ВПЛ сейчас немного, думаю, за год не больше этой цифры.

И последнее. Вы тут всех оппонентов достаёте вопросом что делать, если противник не идёт на переговоры. И гордо отвечаете: "Продолжать воевать!".
Я вам писал: "А то, что "можливостей реальних перемовин не було", так их, вроде и сейчас нет. В таком случае надо искать какие-то приемлемые предложения." И не притворяйтесь, что вы этого не заметили. То, что сегодня не достаточно для переговоров согласиться, что границы 91 это недостижимая цель, по-моему, уже должно быть понятно даже инструктору райкома. Надо думать и искать более реальные варианты. А не повторять бесконечно: "Противник не идёт на переговоры".
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:41

ЛАД написав:И вопрос к турбопатриотам - вы уверены, что "іноземні робітники" будут разговаривать на чистом украинском языке, в т.ч. и между собой? :)
Сколько новых неизвестных слов появится в рідній мові? С этими словами вы будете бороться так же истово, как с русизмами?
А если это будут мигранты из стран с высокой рождаемостью? Не боитесь, что по итогам войны через десяток-другой лет украинцы могут стать меньшинством?
Це буде перемога?
Что скажет экономист шаман?
Я, конечно, утрирую, но всё же.
...

демографічне питання воно складне. як його вирішувати - прямо зараз я рецепти не дам. бо йде війна. простих рішень немає. що буде з еміграцією після війни - ніхто не знає, лише припущення. особисто я вважаю, що більшість повернеться виходячи з загального досвіду. та й праворадикальні погляди в Європі не сприяють еміграції.

але оці все накиди про 2 млн бангладешців - це лише накиди. я взагалі не певен, що в нас це буде можливо. поки що наче ми й так маємо купу незайнятих людей зараз. й військові після війни повернуться. тому так, буде як буде - прийде час, будемо вирішувати це питання. головна ідея - проблему треба вирішувати, а не лише скиглити, як все погано. ось цей підхід дуже відрізняється для наших "все пропало" 8)
Shaman

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: Суб 30 сер, 2025 10:44

budivelnik написав:
Чому?

Це при наявності достатньої кількості людей, які знають мову, на якій ти розмовляєш. А зараз уяви, у тебе з кандидатів на посаду будівельника українську ніхто не знає, інших кандидатів немає, купа різних рідних мов з усього світу, більш-менш знають англійську. Які твої дії?
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 224 раз.

Профіль

#<1 ... 1492614927149281492914930 ... 14942>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: pesikot, ЛАД і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор