Глава Международного валютного фонда Кристалина Георгиева в четверг неожиданно встретилась в Киеве с Зеленским и другими высокопоставленными украинскими чиновниками , заявив агентству Reuters, что ожидает в ближайшие недели направить на утверждение совета фонда новую программу кредитования на сумму 8,1 млрд долларов. По словам Георгиевой, это будет первый визит в Украину с 2023 года, и программа поможет разблокировать средства других учреждений для страны. Во время поездки в столицу, которая держалась в секрете до ее прибытия поездом на рассвете, она почтила память павших солдат и осмотрела энергетическую инфраструктуру, пострадавшую от российских ударов.
Сибарит написав:Он просил подарить или нужна официальная волонтерка?
Наскільки памʼятаю, Василь по собівартості постачає військовим дещо необхідне. Здогадуюсь що зараз знов виник запит на якусь річ, в якій вже вкладено його праця (за яку він не бере гроші) , але дарувати ще і витратні матеріали , та ще і на постійній основі, він справедливо не бажає. Тому звернувся сюди задля мінізбору на це.
Чисто з поваги до вас дослухав до моменту в путіна закінчиться піхота... цього тігра треба кудись в штурмовий полк, щоб подивився на практиці як піхота закінчується думаю триндьожі тоді поменше буде.
Shaman написав:літаки вона може виробляти далеко не всі. навіть якіст су чи міги, про великі й мови немає. те саме з танками. якщо зараз перекрити імпорт з Китаю - не буде ані ракет, ані навіть дронів. все, що є на Раші - це м'ясо, й те закінчується.
Іл-76 - достатньо великий? РФ самостійно будує винищувачі, будує великі транспортні літаки. Є певні проблеми з будівництвом комерційно успішних пасажирських без колаборації з Заходом, але загалом авіабудування в РФ на доволі високому рівні.
Shaman написав:а от гіперінфляція - це вже зовсім інше. московити почнуть питати - навіщо нам 90 роки? через якийсь Донбас? він на Раші нікому не потрібен, це лише фетиш однієї людини.
не бачу поки що гіперінфляції. До неї ще доволі далеко, та й не думаю, що до неї прям дійде. Все таки керівництво намагаєтсья хоч трохи балансувати економіку.
Shaman написав:я не бачу зі сторони Раші жодного бажання домовлятися. їх мета на поточний момент - відмовитися від перемовин, але звинуватити в цьому України.
погоджуюся. Проблема в тому, що треба воювати, а тих, хто прагне воювати - нема. Все тримається на лохах тиму мене чи бандерлога.
Hotab ну западенець я. Культура така ми людим добрий день добрий вечір кажем. Я до речі з людьми на Ви і до жінки по імені отчєству звертаюсь) Я часом і песікоту Ви пишу
sashaqbl написав:погоджуюся. Проблема в тому, що треба воювати, а тих, хто прагне воювати - нема.
давно в відпустці були? Там народ геть оскотинився, забили їх батогами , налогами та тцк. По вулиці ходити бояться, в селах з хати виходять лиш в ночі. Помните bobua ? Він писав що буде деелоїзація а вийшло закріпачченя. Не один з свіжобусифікованих мені жалівся, телефони забирають. Кажу не віддавайте то вони в ступорі. люди бояться що їм зуби повибивають і мають через місяць бути там де руки відриває... воїни.
prodigy написав:ЛАД стосовно того, чому Фінляндії вирішила не воювати проти Червоної Армії у 1944році
ситуація порівняно з 1939роком змінилась три причини : -США і Британія були на боці СССР -Червона Армія у 1943-44 значно перевершувала по потужності (і головне за досвідом) армію зразка 1939року -Сателіт Фінляндії гітлерівська Німеччина була не межі економічного краху(синтетичний бензин не від розкішного життя)
Фінляндія виклала на ваги всі аргументи за і проти і почала вести таємні переговори з ссср ще у 1943році, згідно домовленностей Фінляндія мала розпочати війну проти Німеччини у Лапландії.
Ну що це за брєд і альтернативна історія? Напевно з радянських підручників історія.
1. Фінляндія воювала(оборонялась) проти СРСР в 1944:
15680 вбитих фінів і 45000-60000 вбитих червоноармійців!!! і це менше ніж за 2 місяці бойових дій. Це в 5-10 разів більш інтенсивніша війна(по смертях) ніж наша. І співвідношення втрат - лишній раз підкреслює як прекрасно фіни воювали. Я читав окремо за цю війну - в Вікі більш-менш правда. 2. Може фіни і вели якісь переговори з СРСР в 1943, але точно нічого домовлено не було. Зокрема в квітні 1944 СРСР висунула умови, які фіни відкинули. В результаті 9 червня 1944 СРСР почав наступ. 3. Червона Армія дійсно була сильна а фіни не мали союзників(окрім Рейху) тому пішли на мирні угоди. - це вірно. А війну "у Лапландії" почали саме як результат цих угод(цієї війни) а ніяк не в результаті якихось домовленостей в 1943.
Water написав:Може я чогось не розумію в економіці, але вищі мита повинні вдарить по товарам, які імпортує USA, тобто, в першу чергу все подорожчає для пересічних?
Напевно не розумієте. Подорожчає не ВСЕ, а тільки товари з цих країн. В США вроді ринкова економіка і конкуренція пристойна. Люди перейдуть на інші товари/інших виробників. І головне - це створює умови для внутрішнього виробництва в середньостроковій перспективі.
Взагалі, якесь неприродньо-негативне ставлення до цих трампівських мит. В Україні є величезні мита на авто - і нічого, вони працюють десятиліттями. Хоча внутрішнього виробництва авто немає. В США - внутрішнє виробництво є, але мита то дуже погано чомусь. Напевно це наслідок пропаганди проти Трампа.