|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Сер 24 гру, 2025 14:54
M-Audio написав: alex_dvornichenko написав:А если за всю жизнь ничего не накопил, и не нарожал, то в дом престарелых, где будет еда и кровать
Тут є одна проблемка. Коли утриманням пенсіонера займається держава, хоч у мінімальному вигляді, на нього йде значно більше грошей, ніж йому платити пенсію. Я колись давно допомагав оформлювати одного пенсіонера до такого будинку. Пенсія тоді була десь гривень 800, а от той будинок виставив рахунок родичам десь тисяч 5-6 щомісячно. Якраз тоді я й зрозумів, що це не держава, а клоунада якась. PS будинок для людей похилого віку був державний
Так забираючи в такий будинок, держава ж має забрати житло Взагалі вона мала б забрати його і у Хантера, який ухилився від її захисту. Або, якщо встиг продати перед івакуацією, то позбавити пенсії, обклавши штрафами, Але ж «нема методів проти кості саприкіна»
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 24 гру, 2025 14:57, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 401 раз.
- Подякували: 2553 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Сер 24 гру, 2025 14:59
andrijk777 написав:Я думаю з часом пенсії зникнуть, а буде просто соціальна допомога + твоя індивідуальна пенсія яку ти сам накопичив(добровільно). Така система сама чесна.
Так, це більш чесно, але ніяк не допоможе у випадку, коли віддати пенсінером буде нема чого. Можливо, зміниться прошарок привильованих -- ними стануть не ті, хто добрався до державної годівниці, а ті, хто зміг краще зберегти циферки на своєму пенсійному (або іншому) рахунку. Але щось мені підказує, що держава свого не випустить, і залюбки таких успішних постриже на користь себе, тобто пенсій новоспечених чиновників. Звісно, все за законом.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 652 раз.
- Подякували: 526 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:03
Hotab написав: M-Audio написав:Я колись давно допомагав оформлювати одного пенсіонера до такого будинку. Пенсія тоді була десь гривень 800, а от той будинок виставив рахунок родичам десь тисяч 5-6 щомісячно. Якраз тоді я й зрозумів, що це не держава, а клоунада якась. PS будинок для людей похилого віку був державний
Так забираючи в такий будинок, держава ж має забрати житло
Не знаю про цей момент, але думаю, що це у випадку, коли пенсіонера немає кому доглядати за законом. А там були родичі, які і погодились оплачувати. Та й то таке. Я не думаю, що там вартість житла була співставною з вартістю багаторічного перебування за цим договором.
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:05
M-Audio залюбки таких успішних постриже на користь себе, тобто пенсій новоспечених чиновників.
Ну чому лише себе «чиновників» . А хто має платити пенсії (за чий рахунок) нинішнім захисникам? А там будуть (є) і 20-річні з інвалідністю, які собі її не заробили (не навідраховували). Та і взагалі всім бюджетникам. Ладно, хай я свої 26 к грн з НР сам собі , формально кажучи, відраховую в ПФ з своєї зарплати, а якби я не працював? Хто мені буде платити пенсію?  А я люблю їсти смачно, бо заробив  Вадім мені платити не хоче, каже що він комбайнер (правда без комбайну) і має лише бухати))
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:14
1 Держава НЕ ГЕНЕРУЄ товарів/послуг/грошей , а тому єдине що вона може робити це виступати ПОСЕРЕДНИКОМ між тим населенням яке генерує і тим населенням яке споживає. При чому Дати спожити БІЛЬШЕ ніж буде зібрано з тих хто ГЕНЕРУЄ - Держава не може , у неї НІЧОГО не має ( надра і так далі для пенсіонера чи лікаря коштують НУЛЬ , бо те що вони є - не говорить про те що їх можна намазати на хліб), а раз так то тільки ПІСЛЯ того як до надр чи землі доберуться ГЕНЕРАТОРИ і щось ЗГЕНЕРУЮТЬ виникне можливість а - Державі щось взяти з згенерованого б - Споживачам щось отримати від зібраного 2 Пенсійна система У світі є кілька варіантів а - пішов на фік а не пенсія б - зберемо/поділимо в - мінімум збере держава(автоматично мінімум отримаєш від Держави)+ сам збереш /сам діли те що зібрав як хочеш 3 Пенсійна система України Ми отримали ЗДОРОВЕННУ пробоїну в БОРТ ПЕНСІЙНОЇ України , коли отримали від СРСР після розвалу а - пенсіонерів б - дулю з маком від пенсійних заощаджень ЦИХ пенсіонерів які збирав совок. Хоча якщо бути до кінця справедливим , населення України після розвалу совка отримало приблизно 800 млн м2 житла реальною вартістю в 300+/- млрд доларів. ( це єдине що ми отримали з тих грошей які збирав СРСР з свого населення) Промисловість і так далі була замортизовано до практично нуля і як правило завод коштував дешевше ніж земля на якій він стояв. 4 Чи могла Україна якось виправити ситуацію а не йти тим шляхом яким пішли (ввели 42% пенсійного збору чим і так НЕ ІСНУЮЧИЙ бізнес придавили під плінтус) Так, економічне вікно можливостей було. Це не передавати житло всім прописаним рівними частками , а передавати житло з урахуванням наявного в совку пенсійного стажу. Тоді б Власниками 90% житла - були б пенсіонери, які б могли за здачу в оренду СВОГО житла своїм дітям-отримувати щось типу пенсійного забезпечення. З другого боку Україна отримала б можливість не вводити 42% пенсійного (тобто діти з одного боку не платять Державі 42% , але з другого боку дбають про своїх батьків і про своє майбутнє) Чому так не було зроблено? Відповідь очевидна - нульові знання економіки тодішніх мешканців СРСР ( та й сьогоднішніх мешканців України) Тому ми пройшли важких перших 25 років НЕЗАЛЕЖНОСТІ з ПЕНСІЙНИМ в 42% , і після того як практично вимерло покоління совкових пенсіонерів, Україна ЗМОГЛА опустити ПЕНСІЙНИЙ збір до 22%... Тобто наступних років 15 до 2040 ( бо 10 вже пройшло з 2016) 22% будуть незмінними. Після того як вимре покоління тих хто платив 42% , буде змінено на двохрівневу систему сьогоднішніх 22% , 12% ще й далі буде йти в солідарну і 10% в накопичувальну) і тоді через наступних 25 років , коли залишаться жити тількі ті хто має накопичувальну пенсію - солідарна система буде відмінена.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 294 раз.
- Подякували: 3001 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:14
M-Audio Не знаю про цей момент,
Я теж закони досконало не знаю, але так же не може бути що спадкоємці безкоштовно здадуть пенса на утримання держави, а самі успадкують його нерухомість. Або/або У вашому випадку держава взяла з родичів / спадкоємців гроші на утримання. Зрозуміло і логічно
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
6
6
4
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:17
Hotab написав:Ну чому лише себе «чиновників» . А хто має платити пенсії (за чий рахунок) нинішнім захисникам?
Тому що у чиновників буде простий вибір: або добре, наскільки можливо, годувати колишніх захисників (які вже не потрібні владі), або добре годувати майбутніх колишніх чиновників, тобто себе. Як гадаєте, що вони оберуть? Ви ж бачите, як верховна рада рік за роком збільшує витрати на своє утримання під час війни? Логіка залізна: якщо ці гроші направити на оборону, суттєво це небагато що змінить. А от якщо заплатимо собі, то це відчутно і приємно. Так само і з ситуацією захисники чи топові чиновники, прокурори, судді і т. ін.
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:18
M-Audio написав:Але щось мені підказує, що держава свого не випустить, і залюбки таких успішних постриже на користь себе, тобто пенсій новоспечених чиновників. Звісно, все за законом.
Ви цікавились скільки а - людей отримують пенсію вище середньої по Україні б - яка сума цих пенсій в - на скільки підніметься пенсія всіх хто отримує менше наприклад 5000 якщо на них поділять все що заберуть в описаних пунктом Б ? Нашвидкоруч Розподіл пенсіонерів за сумами (орієнтовно на 2024-2025 роки)10,3 млн пенсіонерів:
---До 3000 грн: ~3.7% пенсіонерів отримують до 3000 грн. ---3001 - 5000 грн: Близько 50% отримують від 3000 до 5000 грн (зокрема 31.9% — 3001-4000 грн, 20.4% — 4001-5000 грн). ---5001 - 10000 грн: Близько 29-29% пенсіонерів (2.64 млн осіб) отримують у цьому діапазоні. Понад 10000 грн: Лише 12-14.8% (1.31-1.92 млн осіб) отримують пенсії вище 10 000 грн, у середньому 15 354 грн
Отже Беремо тільки тих в кого більше 10000 і забираємо в них все що вище 10000 і ділимо забране тільки тим в кого менше 5000 1,5 млн осіб * (15534-10000)/6 млн осіб= +1380 грн Сума звичайно величенька, але точно кардинально не змінить життя тих хто отримував 3000-5000, особливо з урахуванням того , що зростання на цю величину пенсії...як правило на неї ж зменшить розмір субсидій по комуналці.
Востаннє редагувалось budivelnik в Сер 24 гру, 2025 15:24, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 294 раз.
- Подякували: 3001 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:22
Hotab написав:так же не може бути що спадкоємці безкоштовно здадуть пенса на утримання держави, а самі успадкують його нерухомість. Або/або У вашому випадку держава взяла з родичів / спадкоємців гроші на утримання. Зрозуміло і логічно
Я не казав, що це не логічно. Я казав, що держава вважала 800 гривень пенсії достатньою платнею, щоб песніонер виживав і якось себе забезпечував сам, але коли ці клопоти дістались самій державі, то раптом з'ясувалось, що на це потрібно у майже десять разів більше грошей. Мені було дуже цікаво, як держава уявляла собі достатність цієї пенсії для прожиття, якщо сама ж призначила зовсім не співставну суму для цього?
-
M-Audio
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
1
Додано: Сер 24 гру, 2025 15:26
M-Audio Мені було дуже цікаво, як держава уявляла собі достатність цієї пенсії для прожиття,
Ну так у випадку «будинку» держава ж дає «ресторан» (я жартую, та лише частково), а не лише гроші на продукти, і прибирання вдома. І дах над головою (сама його ремонтує). І лікар під боком. І мабуть ритуальні послуги безкоштовно нададуть по фінішу. Я не кажу що розміру пенсії достатньо. Я про те, що порівняння все ж некоректні.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 24 гру, 2025 15:29, всього редагувалось 2 разів.
-
Hotab
-
-
-
-
Профіль
-
-
6