|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:27
ЛАД написав: prodigy написав: ЛАД написав:Но повторю - я написал об этом только для того, чтобы показать, что средняя продолжительность жизни не может служить хорошим и исчерпывающим показателем качества жизни.
1)частково рівень життя впливає на строк життя, але частково на приклад , капітан-гроші є, а здоров'я не має (бо робота була виснажлива і дуже нервова), пілот літака(гелікоптера)-теж стресова робота, навіть водій маршрутного таксі у великому місті
Якість життя более широкое понятие, чем кількість грошей.
Ви там десь заїкались що були фізиком... отже з статистикою і матрівняннями повинні вміти працювати.. 1 Не існує АБСОЛЮТНО ВІРНОЇ ЛІНІЙКИ для всіх сфер життя.... Тому Якщо порівнюємо якість життя по ВВП і якість життя по Тривалості життя То друга лінійка(тривалість життя) є точнішою ніж перша. З цим будете сперичатись? 2 Якість життя -це БЛАГА які людина могла отримати за своє життя Блага можна отримати шляхом а - проїдання накопичення попередніх поколінь б - самостійного створення того що споживаєш в - створення більше ніж споживаєш для покращення життя наступних поколінь 3 Тривалість життя це компенсація створеними благами зносу організму який проходить при створенні благ..... Так як вічного життя немає- то ясно що 100% компенсації бути не може, навіть якщо людина прожирає створене кимось, бо саме життя це все одно знос..... А тепер трошки про совок і тривалість життя... Якщо в період застою , проїдалось створене попередніми поколіннями і не створювались блага які можна передати наступним поколінням (1975-1990) то для організму який жер більше ніж створював - це мінімальний знос а значить ріст тривалості життя... Якщо ПІСЛЯ застою , коли наступне покоління працездатного віку 1990-2010 рік , повинно булор а - створити просране попереднім покоління робоче місце б - нагодувати крім себе ще й попереднє покоління яке виявилось живучим бо не змучимлось працюючи в - створити капіталізацію робочого місця, щоб діти мали теоретичну можливість спробувати конкурувати з Заходом... Тепер розумієш , чому в табличках ЦРУ США знаходяться далеко за межами першої десятки.. Бо там знос організму від підсиленої конкуренції - є вищий ніж в країнах які не пробують очолити світовий рейтинг і просто собі живуть Але саме наявність країн , в яких висока конкуренція( а значить швидкий розвиток _ рухають світ вперед.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 295 раз.
- Подякували: 3005 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:29
Сибарит написав: _hunter написав: Hotab написав:І ринок здачі в оренду їх)) Я прям бачу як полковник підпільно здає в аренду квартири в ссср ))
Петросянистое фантазирование на тему аренды не отменяет того факта, что вместо сжигания всех тех тысяч - деньги вполне легально можно было и пристроить (при желании, естественно)...
Об этом легко рассуждать сейчас, когда мы знаем историю. Тогда все виделось немного в другом свете.
Це просто треба хантеру пояснювати, що навіщо тому полковнику було «прилаштовувати» тисячі в кооперативні квартири, якщо з них нема профіту (нема ринку оренди). Просто «аби не в банку»? Так а чому, коли нема причин не довіряти банку. Але, як відомо, «якщо потрібно пояснювати , то не треба пояснювати». Тим більше кому? 😅😅
Востаннє редагувалось Hotab в Чет 19 бер, 2026 16:45, всього редагувалось 1 раз.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 406 раз.
- Подякували: 2595 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:30
pesikot написав: Hotab написав:Я побачив останнє «в сучасній Україні живуть не краще ніж в УРСР» і зреагував на це. І на фразу «не голодали в УРСР». Ну тому і провів паралель «зараз теж же ж не голодують хто хоче не голодати».
В УРСР було дуже важко голодувати. Бо якщо по весні посади картоплю, аби як нею займатись, то все одно восени буде врожай Хоча, напевно від шикарного життя почали роздавати садові ділянки )
це шлях в нікуди порівняння того що було давно з тим що є зараз. Ви іще почніть рівняти зрівнем життя 200 р назад чи в камяному віці. Порівнювати можно з місцем по рівню життя в тогочасному світі. Окрім того тоді населення росло а зараз скорочується, чисто логічно, що якщо не вкладатись в дітей а жити для себе то для себе вийде більше.) По крайній мірі до досягнення пенсійного віку, точніше віку не працездатності. Ну і так... по мєлочі, держава надавала тоді багато послуг яких не надає зараз. Тут було про несправедливість розподілу постачання. Но зараз поза великими містами стають недоступними освіта, медицина, безпека. В селах нема поліклінік, стадіонів, шкіл, участкових... Порівняти час за який приїде швидка або безліч бобиків в києві і десь в горах чи степах України не можливо. З свободами те саме. От візьмем найманого працівника в 5 процентного Будівельника, на той час директора гастроному) Чи може вільно кричати його продавець на площі що влада продажна ? Ну до революції гідності таких прав дійсно було більше ніж в пізньому совку. Але послати директора гастронома працівнику тоді і зараз це вже велика різниця... 
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 123 раз.
- Подякували: 111 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:34
Banderlog Я думаю основне, чому неможливо порівняти - це дуже змінився (і швидко міняється і зараз) необхідний мінімум обовʼязкового. ЛАД доречі якось згадував про це. Наявність дома пралки зараз - це мінімум. В СССР зовсім не мінімум. Далеко не у всіх. І так далі. «Мінімум» сильно великий і вартісний став. Він вимагає грошей. А тоді (в СССР) якщо нема , так і ні в кого (майже) нема))
Знов таки, ми звикли що «мінімум» тільки росте і розширюється. Зараз побачив трохи розвинуту Африку. Яка живе на 100-150 дол в місяць (якщо вдалося знайти роботу). Це дуже схоже на наші бідні перші роки незалежності. Ні про які пралки у пересічного не йдеться. І хто знає, може і у нас ще можливий такий даунгрейт .
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:44
Сибарит написав: _hunter написав: Hotab написав:І ринок здачі в оренду їх)) Я прям бачу як полковник підпільно здає в аренду квартири в ссср ))
Петросянистое фантазирование на тему аренды не отменяет того факта, что вместо сжигания всех тех тысяч - деньги вполне легально можно было и пристроить (при желании, естественно)...
Об этом легко рассуждать сейчас, когда мы знаем историю. Тогда все виделось немного в другом свете.
Ровно на это я и намекал - написав про февральскую "оферту"...
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 494 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:44
Hotab написав:Banderlog Я думаю основне, чому неможливо порівняти - це дуже змінився (і швидко міняється і зараз) необхідний мінімум обовʼязкового.
так цей рівень ми і порівнюєм)
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 123 раз.
- Подякували: 111 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:46
Hotab написав: Сибарит написав: _hunter написав:Петросянистое фантазирование на тему аренды не отменяет того факта, что вместо сжигания всех тех тысяч - деньги вполне легально можно было и пристроить (при желании, естественно)...
Але, як відомо, «якщо потрібно пояснювати , то не треба пояснювати».
Золотые слова... Что удивительно: в одном случае - "оферта". А ровно в таком же, но со знакомым - "эх, не повезло человеку"...
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 494 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Чет 19 бер, 2026 16:48
Banderlog написав: Hotab написав:Banderlog Я думаю основне, чому неможливо порівняти - це дуже змінився (і швидко міняється і зараз) необхідний мінімум обовʼязкового.
Ну так осьо, канєш зараз «мінімальний рівень» сильно дорожчий. Але ж він кратно комфортніший!!! 
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Чет 19 бер, 2026 17:02
Hotab написав: Banderlog написав: Hotab написав:Banderlog Я думаю основне, чому неможливо порівняти - це дуже змінився (і швидко міняється і зараз) необхідний мінімум обовʼязкового.
Ну так осьо, канєш зараз «мінімальний рівень» сильно дорожчий. Але ж він кратно комфортніший!!! 
Верно. Так, может, стоит сравнивать средний уровент с необходимым минимальным, а не средний уровень сегодня и 300 лет назад? Banderlog в viewtopic.php?p=5941428#p5941428 всё правильно написал.
Востаннє редагувалось ЛАД в Чет 19 бер, 2026 17:09, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5386 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 19 бер, 2026 17:03
Banderlog написав: pesikot написав: Hotab написав:Я побачив останнє «в сучасній Україні живуть не краще ніж в УРСР» і зреагував на це. І на фразу «не голодали в УРСР». Ну тому і провів паралель «зараз теж же ж не голодують хто хоче не голодати».
В УРСР було дуже важко голодувати. Бо якщо по весні посади картоплю, аби як нею займатись, то все одно восени буде врожай Хоча, напевно від шикарного життя почали роздавати садові ділянки )
це шлях в нікуди порівняння того що було давно з тим що є зараз. Ви іще почніть рівняти зрівнем життя 200 р назад чи в камяному віці. Порівнювати можно з місцем по рівню життя в тогочасному світі.
тему з тим, як "чудово жилось в УРСР" підняв ЛАД, з ним і сперечайся ) Banderlog написав:Но зараз поза великими містами стають недоступними освіта, медицина, безпека. В селах нема поліклінік, стадіонів, шкіл, участкових...
Неправда твоя, зараз поза великими містами доступна і освіта, і медицина, і безпека Лікарні в райцентрах зараз дуже пристойні, якщо що, швидка привезе людину з села А поліклінік і раніше не було в селах )
-
pesikot
-
-
- Подякував: 548 раз.
- Подякували: 1260 раз.
-
-
Профіль
-
-
2