Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1716117162171631716417165 ... 17229>
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 13:36

prodigy
Поберегите комп.
Вы уже весь экран слюной забрызгали.
Переживаю за вас - как бы приступа не было.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 13:50

Кстати, сегодня много праздников (как и в любой день).
В частности, Всесвітній день вермуту, День квілтингу (не знаю, что это), День старовинної музики, Всесвітній день деревини, Навруз, Всесвітній день людини з синдромом Дауна и ещё много.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 13:58

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Пришло с дбр и двб, что мои заявы приняты и начаты проверки.
Параллельно по своим каналам работаем.
Вчера в эпицентре сотрудники сказали, что все в курсе моей истории. Говорят, что торговли нет, а сотрудники зашуганы вхлам.
Спасибо Эпицентру, идут на сотрудничество.
Не молчите. Давайте вместе бороться с произволом
Бетон

Подякував: 226 раз.
Подякували: 524 раз.

Профіль

5
3
2
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:05

Hotab написав:
  ЛАД написав:
  Hotab написав:Цікава стаття про дрони перехоплювачі.

https://www.bbc.com/ukrainian/articles/ ... yIXujmQU0A

Спасибо, интересная статья.
Вот только не слишком ли решительно:
Мобільні вогневі групи, самохідні установки типу "Гепард", зенітно-ракетні комплекси – все це на певному етапі або не дає бажаної ефективності проти БПЛА або стає занадто дорогим засобом для збиття відносного дешевого дрона.
Чтобы не решили, что антидроны это всё, что нужно, и не начали убирать всё остальное.

Я думаю що антидрони - це єдине що можна швидко наростити . Гепарди та інші зенітки або не виробляються вже (зняті ) , або зараз будуть потрібні всім і ніхто не продасть. А тут начебто власна розробка (ясна права що комплектуючі не все своє).
Ну і дійсно тисяча доларів це дешево. Бо зенітні снаряди щоб збити тратяться десятками і це сумарно дорожче. Навіть якщо не рахувати ресурс ствола .

Я не возражаю против антидронов.
Говорю только, что не стоит ставить всё на них, наплевав на всё остальное.
Зенитные пулемёты выпускаются и сегодня и боеприпасы к ним наверняка дёшевы даже с учётом того, что расход большой.
Кроме того, думаю, для управления ими нужен достаточно (высоко- ?) квалифиципованный оператор. По-моему, в какой-то вашей ссылке приводился пример оператора, который за ночь сбил 24 дрона. Думаю, это выдающееся достижение, доступное далеко не каждому. Да и для него это, вероятно, рекордный результат. Сумеем ли мы (возможно ли?) подготовить достаточное количество операторов? А их нужно очень много - и для фронта, и для тыла.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:19

ЛАД написав:Человек никак не может, а, скорее, не хочет понять, что пока нет "Мирового правительства" и существуют отдельные независимые национальные государства, несмотря на "сучасність суспільства, рівня рівності, прав, свобод і автономності", ничего не изменится. Будут происходить войны и во время войн будет мобилизация.
И те государства, которые не смогут этого сделать, просто погибнут и будут порабощены "отсталыми" и "средневековыми" на его взгляд.
Це лади не можуть зрозуміти
Зараз у світі плюс/мінус 200 держав на 6 континентах
В Європі
є тільки орбанівська Угорщина з фантомними болями по Австро-Угорській імперії з претензіями до сусідів (Сербії, України , Румунії)
І Сербія до територій які колись були підвласні Югославії...
Ясно що ці два особої погоди не роблять
Єдине що роССія має територіальні претензій до всіх навколо , але це тільки до того часу поки россія займає євразію , як тільки азійська частина відпаде, сама росія швиденько розсипеться на держави навіть не регіонального рівня
Тепер АЗІЯ
Тут Китай з претензіями до россії на 1,6 млн км? і до Тайваню
Індія-Пакистан
Північна Корея - Південна Корея
В Австралії -претензій нуль
В Арктиці/Антарктиці -претензій нуль
Єдиний казан це БІДНА АФРИКА і Близький схід.... де основні претензії до сусідів у ІРАНУ.

Тому
ізолювавши той самий китай і розваливши педерацію з іраном - відразу зчезнуть бажання північної кореї воювати з південною, а в педерації(азійській частині) зявиться головна біль як захиститись від китаю..
Таким чином
Армії мобілізаційні будуть потрібні ТІЛЬКИ в режимах які БУДУТЬ воювати самі з собою... до ПОВНОГО економічного знищення бази для існування цих режимів.

Це якраз і роблять США

Наприклад
Всі чули Хексета який сказав що США куплять на 14 млрд Іранської нафти..
А всі зрозуміли сказане?
Я можу перевести з дипломатичної мови на хлопську
а - США отримали фізичний контроль над іранською нафтою вартістю в 14 млрд доларів
б - заява що США купить -це ЮРИДИЧНИЙ захист для безперешкодної анексії цієї нафти
в - гроші в розмірі 14 млрд з рахунків США будуть перечислені на РАХУНКИ В США з приміткою що це гроші Ірану, які він отримає колись потім....
budivelnik

Подякував: 299 раз.
Подякували: 3007 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:23

ЛАД написав:Человек никак не может, а, скорее, не хочет понять, что пока нет "Мирового правительства" и существуют отдельные независимые национальные государства, несмотря на "сучасність суспільства, рівня рівності, прав, свобод і автономності", ничего не изменится. Будут происходить войны и во время войн будет мобилизация.

Войны, наверное, будут, хотя хотелось бы, чтобы их не было, но будет ли ответом на них мобилизация и тем более в том виде, в котором она происходит в Украине - не уверен и также надеюсь, что нет.

ЛАД написав:И те государства, которые не смогут этого сделать, просто погибнут и будут порабощены "отсталыми" и "средневековыми" на его взгляд.

Эти же "отсталые" и "средневековые" страны имеют намного более высокую рождаемость в то время, как цивилизованные страны, которые достигли высокого уровня "равноправия, свободы и автономности", вымирают. Украина вымирает быстрее всех. Но ни одна из цивилизованных стран не додумалась ввести детородную повинность, ставить женщин на учёт, закрывать границы и вводить штрафы за отказ родить ребёнка. Нации просто вымирают и все принимают это как данность. Единственная мера, которой стараются стимулировать рождаемость - финансовая. Женщин не кормят блевотиной об их "роли", "предназначении" и т.д. Я уже писал, что пора и мужчин прекратить этой блевотиной.

ЛАД написав:Без мобилизации Украина уже давно бы капитулировала без всяких условий.
Хорошо это или плохо, пусть каждый решает сам. Для Андрея это, вероятно, безразлично.

Я не знаю капитулировала бы Украина без мобилизации; я - не военный, поэтому в таких вопросах не разбираюсь, но не только лишь условному "Андрею" должно быть небезразлично. Всей стране, всему обществу должно быть небезразлично. Не может часть общества жить в средневековье, а другая часть быть свободной и независимой и жить для себя. "Общественный" договор должен касаться всех. Перед тем, как говорить мне о моих обязанностях, расскажи мне о том, какие обязанности перед государством у тебя. Что ты должен или должна сделать для общества/государства против своей воли по требованию государства? Если ничего не должен/должна, то какой спрос с условного меня? (Это я не о Вас лично, а в общем).

sashaqbl написав:Не знаю, хто автор, але:
Важкі часи породжують сильних людей. Сильні люди створюють хороші часи. Хороші часи плодять слабких людей. А слабкі люди знову приносять нам важкі часи

На жаль, в українському суспільстві "сильні люди" асоціюються виключно з фізичною силою. Це - не так в реальному житті. В будь-якому випадку, Ви можете бідкатись з приводу того, що я або інші, на Вашу думку, слабкі, але примус жодним чином не змінить природу конкретної людини.

sashaqbl написав:Це стосуєтсья і нашого суспільства і західного. Або воно збереться, або знову настануть важкі часи.

Я з Вами згоден про потребу зібратися нашому суспільству. На жаль, влада поводиться так, що вона хоче приватних охоронців для дуже важливих особин. Ось, пару мільйонів потрібно примусити воювати, а інші нехай живуть своїм найкращим життям без обов'язків і боргів. У великій війні так не може бути. Звичайно, люди будуть брикатись і казати, що інші нічим не кращі за них. Це - просте питання справедливості.

sashaqbl написав:Цікаво, що Андрійко робитиме, як мобілізацію оголосять у Канаді?

Нічого Андрійко не буде робити, як нічого він не робитиме і у випадку оголошення мобілізації в будь-якій іншій країні, в якій він не живе, але те, що він знає про Канаду, каже йому, що не буде там такої мобілізації, як в Україні, із закритими кордонами для частини громадян і поділу цих громадян за безліччю штучних критеріїв.
Востаннє редагувалось АндрейМ в Суб 21 бер, 2026 14:39, всього редагувалось 2 разів.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:27

Hotab написав:Я думаю що антидрони - це єдине що можна швидко наростити . Гепарди та інші зенітки або не виробляються вже (зняті ) , або зараз будуть потрібні всім і ніхто не продасть.
Все максимально просто
1 Вартість Гепарда яким на протязі року можна знищити пару сотень дронів в рази вища ніж вартість річного знищеного обєму дронів і становить десь 1-3 млн доларів
2 Так як дрони рухаються довільно , то потрібно мінімум 500 гепардів щоб в одну лінію перекрити кордон педерація-Україна.... і цього явно недостатньо бо треба мінімум три лінії
3 Звідси висновок
Якщо для повного закриття гепардами Україна не може залучати 10-15 млн доларів щодня на виробництво гепардів протягом року, і при цьому може залучити 0,5 млн доларів на випуск нехай 200 ( по 2500 доларів/штука) зенітних дронів - то дивного в тому що буде прийнято варіант 2 - я як бізнесмен не бачу....
Бо ймовірність наявності зенітного дрона в радіусі 1-5 км від руху шахеда - на 2 порядки вищий, а при наявності пікапа це ДОЗВОЛЯЄ прикрити більшу частину України

ПС
При цьому , ніхто не відміняв потреби в Гепардах для пообєктного захисту, бо вартість збиття дронів ворога кулеметною чергою в рази дешевша вартості зенітного антидрону
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 21 бер, 2026 14:34, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 299 раз.
Подякували: 3007 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:30

Бетон написав:Вчера в эпицентре сотрудники сказали, что все в курсе моей истории. Говорят, что торговли нет, а сотрудники зашуганы вхлам.

Да прям нет торговли ... совсем уже заврался
pesikot

Подякував: 549 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:35

Війна в Ірані принесе Путіну до 250 мільярдів доларів, якщо затягнеться до вересня, - Der Spiegel
Згідно з першим сценарієм, війна в Ірані закінчується до середини квітня. Ціни на нафту на світових ринках зростають приблизно до 100 доларів за барель, ціни на газ також підвищуються. Замість очікуваних на 2026 рік приблизно 99 млрд доларів РФ отримує 169 млрд доларів тільки від експорту нафти; продаж газу приносить ще 50 млрд доларів. Таким чином, доступні для Кремля доходи від сировини збільшуються загалом на 84 млрд доларів.

За другим сценарієм війна затягується до кінця травня.
"Ціни на нафту тимчасово піднімаються до 140 доларів, але потім швидко падають, оскільки видобуток у регіоні та судноплавство в Ормузькій протоці відносно швидко відновлюються. До кінця року Кремль отримає за цим сценарієм приблизно на 161,3 млрд доларів більше, ніж очікувалося б без війни з Іраном. Державні доходи зростуть на 97 млрд доларів", - йдеться у статті.

Згідно з ще одним сценарієм, війна триватиме до кінця вересня. У цьому випадку ціни на нафту можуть зрости до 150-200 доларів за барель. До кінця року продажі нафти і газу принесли б Росії близько 386,6 млрд доларів. Податкові надходження Кремля від торгівлі сировиною сягнули б 212,5 млрд доларів.

"США не користуються": Трамп заявив, що стратегічну Ормузьку протоку повинні будуть захищати інші
У своїй публікації Трамп стверджував, що Америка "дуже близька" до досягнення своїх цілей у війні з Іраном й наразі розглядає можливість згортання своїх масштабних військових зусиль на Близькому Сході.

Так наче він вже всіх переміг ... )
З-поміж іншого, Трамп заявив: "Ормузьку протоку доведеться охороняти й патрулювати, за необхідності, іншим країнам, які нею користуються – Сполучені Штати цього не роблять! Якщо попросять, ми допоможемо цим країнам у їхніх зусиллях щодо Ормузу, але це не буде необхідним, коли загроза з боку Ірану буде ліквідована. Важливо, що для них це буде легка військова операція".

Прийшов, нагадив, а прибирати не хоче за собою
pesikot

Подякував: 549 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 21 бер, 2026 14:43

Це прапорщики не можуть зрозуміти - история сегодня не заканчивается.
Да, в Европе сегодня взяли курс на объединение.
Тем не менее, и сегодня в мирной и "объединённой" Европе возникают проблемы с национальными движениями - то в Каталонии, то в Ирландии. Что будет завтра не мзвестно. С какими вызовами с юга столкнётся Европа, тоже. Да и внутри ЕС не всё гладко.
"ізолювати той самий китай і розвалити педерацію з іраном" - это, конечно,элементарные задачи. Завтра-послезавтра будут решены. :)
Королева Виктория хотела обспечить мир в Европе за счёт междинастических браков. Да вот внучок (кайзер Вильгельм ІІ) подвёл.
Потом хотели обеспечить мир с помощью Лиги Наций. Но что-то пошло не так.
Ещё одна попытка - ООН. Опять как-то не очень удачно.
Теперь надежда на "мирового полицейского"?
И минтересно, если завтра этому "мировому полицейскому" захочется забрать не нефть на 14 млрд. у Ирана, а что-нибудь у нас, что скажет будивельник? "А нас-то за что?"
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 1716117162171631716417165 ... 17229>
Форум:
+ Додати
    тему