Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1732417325173261732717328 ... 17355>
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 06:21

ЛАД

Не знаю, когда прекращён выпуск (и прекращён ли). Но вполне может быть, что их уже и нет. И заменять нечем.

Ні, ніяк такого бути не може. Вірніше допускаю, що випуск нових може і припинено (хоча теж сумнівно), але їх капіталять однозначно. І хай вас не лякає слово капіталять , як я вже казав , капітальний ремонт на заводі дозволяє надати двигуну ще ресурс стільки ж годин, як новому двигуну. Бо там міняють все що здатне зношуватись.
В комерційній авіації такі навантаження на двигуни (наліт годин) , що за 2-3 роки двигуни ідуть на заміну (капіталку). І не за бажанням, а просто припиняється експлуатація літака поки не замінять агрегати в яких вийшов ресурс годин.
Не знаю як ви собі уявляєте комерційну експлуатацію авіатехніки, але в бортовий журнал записують всі заміни, після кожного льотного дня йде облік залишку ресурсу для кожного агрегату, скільки годин до наступних ТО (ТО 25 годин, ТО 50 годин, 100, 300, 500).
Деякі ТО проводяться на стоянці технічним персоналом без зупинки експлуатації. (Після льотного дня) , Інші - зупинка на 1-3 дні.

Оце все (щоб воно фактично проводилось) контролюється CAA ( civil aviation authority) країни реєстрації повітряного судна (тобто українські представники державіаслужби катаються світом і перевіряють експлуатацію повітряних суден української реєстрації), а також CAA країни де проходить експлуатація. А ще замовником послуг. Наприклад ООН.

До чого я? Ніяк такого не може бути що 40 рокі не випускається літак, і там якісь вузли 40 років не міняються. Бо наприклад не випускаються. Якщо в світі є попит на вузли/агрегати, їх точно випускають. І якщо наприклад щось не може моторсіч, то наприклад мілєвські двигуни капіталять інші країни, навіть Емірати , і одна з країн Балтії. Бо є високий комерційний попит,

Що буває ще? «Дикі гуси». Стоїть кілька літаків без ресурсу в якійсь забитій африканській країні. Комерційна експлуатація їх заборонена. Але їх може використовувати місцева армія. В межах своєї держави, Хто літає? Українці без ліцензії. Тобто тут порушено все: ТО проходять нерегулярно , вузли без ресурсні. Пілоти без документів (вмієш літати - лети). Гроші кешем. Якщо заплатять, а не заріжуть . Деякі дєдушки успішно працюють роками.
Востаннє редагувалось Hotab в Чет 02 кві, 2026 06:41, всього редагувалось 4 разів.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 406 раз.
Подякували: 2600 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 06:25

Hotab написав:
  ЛАД написав:но по слухам у полка "Скеля" не очень хорошая репутация.

Скеля погана репутація.

Недавно був похорон свіжомобілізованого, якого спочатку прийняло ТЦК, а завершили підготовку в Скелі:
25 лютого 2026 року його мобілізували, попри незадовільний стан здоров’я. Без проходження військово-лікарської комісії його направили на службу до складу 425-го окремого штурмового полку "Скеля"
11 березня рідні отримали тривожний дзвінок із лікарні Павлограду, що під час навчань на полігоні Віталію стало зле, і його терміново везуть у Дніпро. Уже 13 березня, коли сестра приїхала до нього, вона побачила важкий стан брата — численні травми, синці та переламані ребра.
Попри зусилля лікарів, 14 березня Віталій Карат помер після тяжких мук. https://kl.informator.ua/uk/u-kolomiji- ... iya-karata

В соцмережах сестра детальніше описала причинно-наслідкові зв'язки.
Ой+

Подякував: 111 раз.
Подякували: 1163 раз.

Профіль

2
4
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 08:09

ЛАД написав:
  Hotab написав:Офіційна позиція 425 штурмового полку «Скеля»
Коментар щодо публікації радника міністра оборони Сергія Стерненка щодо подій 31 березня, коли підрозділ 425-го ОШП «Скеля» проводив штурмові дії з метою зайти та закріпитися на одній із ділянок міста Покровськ.
......

Вы знаете, что я не очень высокого мнения о Стерненко и совсем не могу судить о данной ситуации, но по слухам у полка "Скеля" не очень хорошая репутация.

ЛАД, за останні 4 роки у вас на форумі репутація про російського парторга,
це вам не заважає писати зневажливі коменти стосовно одного з найбільших (по розмірам допомоги ЗСУ) українського волонтера, про якого ви знаєте тільки з відосиків солов'їного помета (і скабеєвой), думки інших вашу позицію не міняють
prodigy

Подякував: 3400 раз.
Подякували: 3367 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 08:44

prodigy написав:
  ЛАД написав:
  Hotab написав:Офіційна позиція 425 штурмового полку «Скеля»
Коментар щодо публікації радника міністра оборони Сергія Стерненка щодо подій 31 березня, коли підрозділ 425-го ОШП «Скеля» проводив штурмові дії з метою зайти та закріпитися на одній із ділянок міста Покровськ.
......

Вы знаете, что я не очень высокого мнения о Стерненко и совсем не могу судить о данной ситуации, но по слухам у полка "Скеля" не очень хорошая репутация.

ЛАД, за останні 4 роки у вас на форумі репутація про російського парторга,
це вам не заважає писати зневажливі коменти стосовно одного з найбільших (по розмірам допомоги ЗСУ) українського волонтера, про якого ви знаєте тільки з відосиків солов'їного помета (і скабеєвой), думки інших вашу позицію не міняють
От того, что 3-4 дурака повторяют одну и ту же глупость, даже постоянно, эта "думка" истиной не становится.
В отличие от вас, я помётные видосики не смотрю. Если под "іншими" вы имеете виду себя, то ваши думки меня, действительно, не очень волнуют и не заставят меня менять своё мнение.
Но вы в демократической стране имеете право преклоняться перед Стерненко и даже голосовать за него на президентских выборах, если он выдвинет свою кандидатуру.
Так же, как я имею право иметь своё мнение о нём.
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 09:15

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:От того, что 3-4 дурака повторяют одну и ту же глупость
Питання тільки в тому
ХТО тут дурень
Може той хто задає питання про
Маскаляку на гілляку - лозунг який ЗЯВИВСЯ в 2013
і не задає питання
А чому
Тузла
Перший Майдан
Грузія 2008
Газовий шантаж
...
І чомусь такого лозунгу - НЕ БУЛО..

Тобто наскільки треба бути дурнем щоб не зрозуміти ХТО СТВОРИВ ПІДСТАВИ для створення цього лозунгу..
І цей ХТО - точно не Фаріон чи Тягнибок
budivelnik

Подякував: 299 раз.
Подякували: 3008 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 10:37

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Hotab написав:Відповідь «Скелі» Стерненку
Офіційна позиція 425 штурмового полку «Скеля»

відписка в напрацьованому стилі "агенти кремля, наративи, вирвано з контексту".
А достатньо звернутись у будь-яку групу по пошуку загиблих / пропавших без вісти / померлих від "пневмонії" у військ.частині, провести нескладні підрахунки і зразу все стає по місцям
  Hotab написав:ми готові надати йому, як і всім досі не мобілізованим українським чоловікам та жінкам, можливість застосувати свій досвід на практиці у складі нашого підрозділу і взяти безпосередню участь

знаючи про "славу" даної структури - це звучить як пряма погроза вбивством
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 10:44

"белый-белый савсэм гарячий" (с)

Трамп: В Вербное воскресенье Иисус вошел в Иерусалим, когда толпы приветствовали его хвалой, провозглашая его королем. Они называют меня королем сейчас. Можете в это поверить? Никакого короля. Я такой король, что не могу получить разрешение на строительство бального зала. Это довольно удивительно, правда? Если бы я был королем, мы бы делали гораздо больше. Я много делаю, но я мог бы делать гораздо больше, если бы я был королем.
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 11:03

Letusrock написав:
  Hotab написав:Відповідь «Скелі» Стерненку
Офіційна позиція 425 штурмового полку «Скеля»

відписка в напрацьованому стилі "агенти кремля, наративи, вирвано з контексту".
А достатньо звернутись у будь-яку групу по пошуку загиблих / пропавших без вісти / померлих від "пневмонії" у військ.частині, провести нескладні підрахунки і зразу все стає по місцям
  Hotab написав:ми готові надати йому, як і всім досі не мобілізованим українським чоловікам та жінкам, можливість застосувати свій досвід на практиці у складі нашого підрозділу і взяти безпосередню участь

знаючи про "славу" даної структури - це звучить як пряма погроза вбивством

А яка військова структура для Летусрока не асоціюється з вбивство? Куди він би пішов? Нікуди.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 406 раз.
Подякували: 2600 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 11:07

ЛАД написав:Banderlog
Ещё 2 слова к вопросу о східняках и західняках.
У нас тут сейчас 3 даже не вообще східняка, а просто харьковчанина - шаман, buratinyo и я. Один, правда, бывший, ну да ладно.
Есть и три західняка - Letusrock, Дюрі-Бачі и вы.
Как видите, взгляды и подходы заметно отличаются даже внутри каждой группы. Причём, у харьковчан, по-моему, даже намного сильнее. И порой даже больше, чем между группами.

Якщо вас цікавлять 50 відтінків західняцтва можете почитати
Події 1 половини 20 ст очима політично активного уро-женця РІ, внаслідок геополітичних потрясіннь мимоволі ставшого громадянинлм Польщі і боротьба між різними, часто антагоністичними групами українського національно-визвольного руху
https://diasporiana.org.ua/memuari/2416 ... kogo-ruhu/
fox767676

Подякував: 429 раз.
Подякували: 223 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 02 кві, 2026 11:36

fox767676 написав:Xenon

Венс прийдет - порядок наведет

этих полудурошных уже не выберут; будет реванш демократов.
а Трампону, его семейству и окружению клоунов вокруг него - стоит сушить сухари; светит ему лет 300 минимум тюряги за манипулирование рынками.
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

#<1 ... 1732417325173261732717328 ... 17355>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор