Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:26

Re: Напад росії і білорусі на Україну

На російське місто Туапсе випав токсичний дощ через пожежу на НПЗ
На російське місто Туапсе, яке розташоване на узбережжі Чорного моря, випав забруднений дощ. Водночас місцева влада намагається загасити пожежу на нафтопереробних обʼєктах, яка сталася через атаку дронів, що свідчить про екологічні наслідки війни в Україні. Про це пише Bloomberg.
...
Раніше військовий експерт Павло Нарожний пояснив, для чого ЗСУ двічі за лічені дні уразили НПЗ в Туапсе. За його словами, горіти він буде ще довго.

"Це удар і по військовій складовій, це удар і по економічній складовій", - наголосив експерт.

"У України немає карт" (c) Letusrock

))
pesikot

Подякував: 549 раз.
Подякували: 1261 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:27

Water

Свого часу в Ойропі я бачив дівчат, які працювали водіями бетонозмішувальних машин, виконували монтаж металевих труб та були механіками по обслуговуванню верстатів. В нас я ніколи не бачив жінку-механіка. Чому? Наші якісь не такі, чи це суто чоловіча справа?

Можу висловити версію, що різні підходи до «водія бетономішалки» у нас і у них.
Принаймні в збройних силах наших і «їхніх» точно різні.
У нас водій - це і механік-ремонтник. Сибаріта можна спитати детальніше(здається він в ЗСУ водій), але я і так бачив все, як воно є.
Нема ніякого чудового телефону, по якому треба зателефонувати коли ти встав на дорозі , і типу хтось приїде і зробить все. Все на водію. І в мороз і в спеку. І запросто можна вдвох чи трьох водіям самим на дорозі знімати двигун чи коробку, перебирати там щось, засилати гонця в найближче місто за запчастинами. Спати біля того Камаза чи Урал 40-річного на обочині, поки він ремонтується.
Може це жінка робити?
2 Андрій

Що саме неповажливого у моєму повідомленні? Ви ж писали, що звільнилися з ЗСУ, тобто пішли туди добровільно; це було Вашою професією.

Там було вище уточнення , що на момент початку війни це не було моєю професією. Як і багатьох інших людей, які пішли (вперше, чи повторно) після 24-го лютого на захист держави.
Ви все ще стверджуєте що вони для вас нічого не зробили, вони просто заробляли гроші?
Востаннє редагувалось Hotab в Чет 23 кві, 2026 20:35, всього редагувалось 3 разів.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 406 раз.
Подякували: 2604 раз.

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:29

Re: Напад росії і білорусі на Україну

США розгорнули українську систему проти дронів після атак Ірану, - Reuters
Американські військові почали використовувати українські технології боротьби з безпілотниками на ключовій базі в Саудівській Аравії після серії атак іранських дронів і ракет. Йдеться про платформу "Карта неба", яку розгорнули на авіабазі Принца Султана, пише Reuters.

За даними джерел, систему "Карта неба", створену Sky Fortress, впровадили протягом останніх тижнів. Українські військові також прибули для навчання американських підрозділів.

Платформа Sky Map використовується для виявлення повітряних загроз, зокрема іранських дронів Shahed, і координації їх перехоплення. Вона об’єднує дані з радарів і сенсорів у єдину систему управління.

Знову "у України немає карт" ...
pesikot

Подякував: 549 раз.
Подякували: 1261 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:35

Hotab написав:Ви все ще стверджуєте що вони для вас нічого не зробили, вони просто заробляли гроші?

Ні, звичайно.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:36

Water написав:
  Faceless написав:І взагалі мені дуже цікаво, якби дійсно була однакова мобілізація і жінок і чоловіків, він дійсно умовній дружині б сказав - "давай ти за мене підеш в посадку, а я вдома буду"

В нас були й є жінки з бойовим досвідом, або мінімум які вміють стрілять.
А наприклад чоловік ніколи в житті не стріляв, але приносить користь у вигляді немаленьких грошей. То хто буде стрілять?
У мене в гаражному кооперативі була сусідка-працівниця СБУ, вона ввечорі, 23 лютого, зі своєю власною сім`єю завантажилась у Кукурузер, і поїхала собі геть.
Питання, ти, ука, могла шось сусіду бовкнуть, тіпа пакуй валізи і вали звідси, чи нє, ось так тупо спакувать речі і рятувать власну дупу, без усіляких питань до власної совісті?

Это в Киеве, Ковеле, Херсоне или Изюме было то?
Если не на ТОТ и баба-майор хотя бы, то наверно ща 4 года озолотилась бы на этой мошиахом проклятой территории
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 386 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:37

АндрейМ написав:
  Hotab написав:Ви все ще стверджуєте що вони для вас нічого не зробили, вони просто заробляли гроші?

Ні, звичайно.

Ні, не стверджуєте, чи ні, не зробили? 😅
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:44

Hotab написав:Ні, не стверджуєте, чи ні, не зробили? 😅

Не стверджую.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 20:57

АндрейМ написав:
  Hotab написав:Ні, не стверджуєте, чи ні, не зробили? 😅

Не стверджую.

А, ну то я ж повертаюсь знов до стартового питання, то «це лише я для вас нічого не зробив»? ))

І ще момент додам постфактум..
Я так розумію з вашої риторики, що якщо умовний діючий на 24.02.22 військовий (та ж сама дружина Кендела) опинився на захисті, зустрів війну в рядах ЗСУ, то ви не відчуваєте що він захищав , він просто заробляв гроші??

А як бути з тим моментом, що він в мирній країні йшов позахищати/почергувати (якщо трапиться війна, прийняти перший удар) на термін свого контракту (наприклад 1-5 років) . Але зараз майже у всіх контракти закінчились, це вже не мала б бути їх професія для банального заробляння грошей. Зараз вони в тому ж статусі що і насильно мобілізовані, або добровольці. Тобто до них у вас теж нема подяки?
Добре, проїхали.
Наступне.

По-друге, я не розумію яким чином в Україні між громадянами обовʼязки розподіляються по «гендерному принципу»

Так я ж вам кажу, не лише по гендерному, а і по віковому. І по фізичному стану.
Хворі ж (принаймні по закону) звільненні від обовʼязку захищати. Чому? Бо захист вимагає підвищених фізичних навантажень на більшості посад.
Чому 60-річні звільнені? Бо це теж межа, хоча можна ж апелювати що є 60-річні, які міцніші за деяких 30-річних . Але в масі - ні!
Жінки також в більшості не відповідають тим фізичним навантаженням. Хоча є такі які міцніші за деяких чоловіків. Але в масі - ні!
Тому для них захист за бажанням. Як і для хворих.
Діти (16 років) також є міцніші від деяких 30-річних чоловіків. Але в масі - ні, тому є мінімальний віковий поріг.
Що у вас не сходиться там?))
Востаннє редагувалось Hotab в Чет 23 кві, 2026 21:09, всього редагувалось 1 раз.
Hotab
Форумчанин року

Профіль

6
8
5
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 21:00

холява написав:Hotab

П…Л… Я….
хлопці заспокойтеся, жахливо читати

…... зброю легалізувати неможно

Ви перестріляєтесь….

++++
ЛАД
2

Подякував: 5386 раз.
Подякували: 4879 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Чет 23 кві, 2026 21:04

pesikot написав:
  Бетон написав:Опа, записи оказывается уже есть.
Зона засыпает лампочки зажглися

ты натрындел, что полицейская сбежала. сильно злорадствовал по этому поводу

реальность оказалась совсем иной

Це (принаймі поки-що) - зовсім не реальність, а лише слова підозрюваної, причому аж через 3 дні після злочину, ймовірно вже після того як вони разом з адвокатом продумали лінію захисту.
Патрульна Дудіна в суді розповіла про перші хвилини після теракту в Києві.
Вона додала, що вони з напарником узгодили, що вона повернеться до авто по аптечку і намагатиметься зателефонувати до швидкої допомоги.
...
Пораненого 12-річного хлопчика патрульна відвела до найближчого ресторану, де вони чекали на лікарів.

За її словами, дитину передали першій кареті швидкої допомоги, яка прибула на місце. Водночас Дудіна зауважила, що медики не виходили з автомобіля, а пораненого на кушетку заносили бійці допоміжного екіпажу патрульних. Хлопчик залишив місце події першим.

«Я з ним пробула до приїзду швидкої допомоги. Я була поруч із ним. А він задавав питання: „Де моя мама?“.

І жодного слова про те, що вона надала йому медичну допомогу...
Сподіваюсь слідство з"ясує навіщо підозрювана Дудіна "повернулась по аптечку", якою навіть не намагалась скористатись.

А поки-що маємо слова "Очільника Нацполіції" Івана Вигівського проти слів підозрюваної:
«Ми подивилися на цю ситуацію і зрозуміли, що є певні недопрацювання, в тому числі саме з боку дій поліцейських. Справа не в тому, що вони просто побігли, є внутрішні протоколи і вони їх не дотримались. Ми це зараз розбираємо. Але те, що вони не врятували дитину, те, що вони вчинили так ганебно і неправильно — це проблема. Вони мали допомогти дитині та застосувати зброю відносно стрільця», — сказав він.
candle645

Подякував: 39 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор

Схожі теми