ЛАД написав:Вполне естественны и неизбежны заимствования у соседей, не западе - у поляков, венгров, румын, на востоке из русского языка.
А що існує таке поняття як роССійський язик? Можете привести слова які будуть чисто роССійськими а не запозиченими звідкись
Russian language is the seventh-largest in the world by the number of speakers, after English, Mandarin, Hindi-Urdu, Spanish, French, Arabic, and Portuguese.
«Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України. В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України. Держава сприяє вивченню мов міжнародного спілкування. Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом».
Востаннє редагувалось flyman в Нед 26 кві, 2026 12:42, всього редагувалось 2 разів.
Shaman написав:у вас інша логіка - якщо з російським, це добре, а якщо щось інше, або не дай Боже польське - то це капець.
Перестаньте разговаривать с голосами в собственной голове. Я такого никогда не говорил. Вполне естественны и неизбежны заимствования у соседей, на западе - у поляков, венгров, румын, на востоке из русского языка.
як ви кажете, це зрозуміло з контексту
ЛАД написав:Т.е. смесь української та російської це суржик, тобто штучна суміш. А смесь української та польської це цілком природньо і є діалектом, тобто це просто локальний різновид мови.
на пальцях - діалект - це коли всі розмовляють однаково, це стало правилом. а суржик - це коли вживаються просто руські слова - й всі по-різному...
Кто такие "все"? На западе много диалектов и "все" звучат по-разному. Можете почитать . Там как-то слишком много разных "всех".
й що хотіли сказати - там стаття про думки різних філологів. але діалект - це діалект, а суржик - це просто вживання руських слів, не запозичення. філологія - це ще складніше, ніж економіка
але Львів це українське місто, а Москва ні. схоже дійсно корні Москви - збирання данини для Золотої Орди...
Это ж надо, какая новость! У вас началась личная эпоха великих географических открытий? А параллельно и исторических.
мене більше цікавить, що ж нам ще запропонувати Раші треба? бо тепер ваша черга відповідати на питання.
а якщо нема чого, то треба й далі змушувати їх до перемовин... яких Раша уникає - й завжди уникала, окрім капітуляції, інших пропозицій не було.
Бетон написав:Знакомые с Германии, Ирландии, Польши, Франции говорят, что укро СМИ сошли с ума в марафоне безумного 3.14здежа. скабеева и соловьёв курят
Это те знакомые, которые рашаТВ смотрят с утра до вечера ? )
Бетон написав:Знакомые с Германии, Ирландии, Польши, Франции говорят, что укро СМИ сошли с ума в марафоне безумного 3.14здежа. скабеева и соловьёв курят
про що саме йде мова? чи це й є приклад - читай вище?
Про те, що когось будуть висилати чи допомогу урізати, не приймати і тому подібне
Вот ты про что ... значит, твои знакомые реально начали сцатся по этому поводу )
Потому как, это не укроСМИ придумывают, а цитируют местные СМИ
й так, ти тут мене багато разів з претензією запитав. так й я запитаю, коли згадали Чорнобиль... а ти пішов добровольцем на ліквідацію наслідків аварії? якщо ні, то чому? вік тоді дозволяв...
чи може менше пафосу в питаннях, в яких сам не дуже активний?
Hotab написав:Треба виключити всі «словєчькі» які прийшли в мову з часів перебування під окупацією іншими державами
Головне, що окупантами себе називають нащадки окупантів, он Будівельник вже зізнався, що його дідусь був окупантом, який нічим не відрізняється від чеченів в Маріуполі.
BIGor написав:он Будівельник вже зізнався, що його дідусь був окупантом, який нічим не відрізняється від чеченів в Маріуполі.
Твої батьки жили в СРСР?Твій дід воював? Якщо ні - ти ухилянт потомственний якщо так...- Браво -ти окупант....
ПС застав дурня Богу молитися - він голову розібє... ТМ Народна Мудрість (с)
ППС Якщо дід по матері служив ще в РККА , а дід по батькові в УСС , і я живу у Львові... То цікаво Хто з моїх дідів окупував ЧУЖЕ житло? Грубо Я живу в будинку діда по Батькові.
budivelnik написав:В кожній Державі є 2% Патріотів, яким не потрібні вказівки щоб прийняти рішення.... Тому Коли на Україну напали 2% ... тобто 800 000 пішли САМІ , а от інших треба було певним чином ЗАОХОЧУВАТИ....
Тобто виходить що ні ти, ні твої сини, ні Шаман, ні Котопес - не патріоти? Партіот тільки Долірчик? Тільки не треба писати що твоя ситуація "Єто другоє".
Давай може спочатку ти поясниш ХТО ти Бо якщо мої з офіційними відстрочками, донатами і Благодійними фондами -не патріоти То такі як ти ХТО Назви себе сам, а то мене забанять..
ПС чим більше людина залізла в лайно -тим голосніше верещить пробуючи переконати навколишніх що сморід не від неї, що це ІНШІ в лайні.
У Міндічей ітд теж все офіційні відстрочки, але те що ти заплатив комісії ТЦК гроші - не означає що ти патріот.