|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Нед 10 тра, 2026 19:53
очікувано щось конкретного протягом дня майже не побачив - це ж не накидати особисті образи на когось. чомусь так завжди а нам лупати сю скалу...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 830 раз.
- Подякували: 1768 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 10 тра, 2026 19:53
Shaman написав:й дивує рівень думок - якщо курс зміцнюється, то значить гроші не друкують. але ці процеси різні, хоч й корелюють. й гроші на Раші друкують, а встановити курс при відсутності реальних продажів - це така собі справа.
Друкують, але друкують недостатньо. У них досі позитивний платіжний баланс! Гляньте на режими, де друкують забагато грошей, хоча б на той же Іран. Якщо в рік (а краще кожні 3 місяці) на курсі не додається 0, то друкують недостатньо. Тому, на жаль, запасу економіки в москалів ще є. І дорога назва дає додатковий резерв
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 951 раз.
- Подякували: 655 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 10 тра, 2026 19:58
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:й дивує рівень думок - якщо курс зміцнюється, то значить гроші не друкують. але ці процеси різні, хоч й корелюють. й гроші на Раші друкують, а встановити курс при відсутності реальних продажів - це така собі справа.
Друкують, але друкують недостатньо. У них досі позитивний платіжний баланс! Гляньте на режими, де друкують забагато грошей, хоча б на той же Іран. Якщо в рік (а краще кожні 3 місяці) на банкнотах не додається 0, то друкують недостатньо
а ось ці речі не пов'язані. друк грошей - це наслідок дефіциту бюджету. а профіцит зовнішньої торгівлі - це наслідок надлишку нафти, яку максимально експортують. є різні варіанти цих двох профіцитів/дефіцитів. зовнішний профіцит та дефіцит бюджету - це про неефективність керування державою, в нашому випадку - ця безглузда війна. й толку їм з цього профіциту, якщо немає нормального експорту. все одно лише збільшують кілкість грошей всередині держави.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Нед 10 тра, 2026 19:58
Hotab написав:Так а який тут звʼязок з твоїми твердженнями «зароблять на (чи там «завдяки»?) війні»?
Я десь писав що ти "заробляєш на війні"??? Але я пам'ятаю що ти рік-два тому ти тут неоднарозово писав що для тебе працює мотивація бути багатим у бідній країні, і ти ,наприклад, так само уявляєш мотивацію айтівців. Про айтівців то твоє припущення (не берусь судити наскільки вірне і загальне, але точно не абсолютно) , але свій власний modus vivendi ти виклав чітко. Modus ponens тут такий: Продовження війни -> Зниження рівня життя менш привілейованих -> Твій персональний успіх як більш привілейованого. Що не так? Зауваж, проти Толі Шевченка я нічого не писав - я не знаю його мотивації, навіть якщо його доходи зросли під час війни
Востаннє редагувалось fox767676 в Нед 10 тра, 2026 20:00, всього редагувалось 1 раз.
-
fox767676
-
-
- Подякував: 437 раз.
- Подякували: 226 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 10 тра, 2026 20:00
fox767676 Я десь писав що ти "заробляєш на війні"???
Писав. Саме так 😅 для тебе працює мотивація бути багатим у бідній країні, і ти ,наприклад, так само уявляєш мотивацію айтівців
«Для мене» , чи «для айтівців», які і самі на цих сторінках не заперечували, що зарплата айті для України - це престижно, а для навіть середньої Європи- це посередня. Чи раптом це твердження не вірне? Але чому ти вирішив його на мене перевести, типу для мене це так? Тим більше що ще одним з пунктів твоїх божевільних закидів є якраз мої наміри «з великою зарплатою» залишити «бідну країну» . То у тебе там нічого не протирічить? Наче б тоді треба залишитись і насолоджуватись бідніючою під час війни країною? 
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 10 тра, 2026 20:04, всього редагувалось 2 разів.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 404 раз.
- Подякували: 2609 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Нед 10 тра, 2026 20:00
Shaman ИМХО поки в держави є гроші (долари, юані, золото...) то вона може все імпортувати. Не зважаючи на будь-які санкції, хай і за завищеною ціною. А раз імпорт не перевищує експорт, то це значить тільки одне -друкують недостатньо грошей.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 10 тра, 2026 20:03
Hotab
Зауваж, проти Толі Шевченка я нічого не писав - я не знаю його мотивації, навіть якщо його доходи зросли під час війни Свій логічний ряд я виклав У полемічному апофеозі твою мотивацію можна трактувати і як "заробляння на війні", але таким я точно не зловживав
-
fox767676
-
-
- Подякував: 437 раз.
- Подякували: 226 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 10 тра, 2026 20:05
Shaman написав:неефективність керування державою
поки гроші є, то можна й неефективно керувати. Україна це підтверджує. Чи Венесуела... При нафті по 40$ як в січні, гроші в москалів мали закінчитися в досяжному майбутньому, при нафті по 100+$ - вони не закінчиться.
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 10 тра, 2026 20:06
fox767676 Зауваж, проти Толі Шевченка я нічого не писав -
Це хто? 😅 свій логічний ряд я виклав
А як бути якщо він не логічний? 😅
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 404 раз.
- Подякували: 2609 раз.
-
-
Профіль
-
-
6
8
5
Додано: Нед 10 тра, 2026 20:08
Дюрі-бачі написав:Shaman ИМХО поки в держави є гроші (долари, юані, золото...) то вона може все імпортувати. Не зважаючи на будь-які санкції, хай і за завищеною ціною. А раз імпорт не перевищує експорт, то це значить тільки одне -друкують недостатньо грошей.
ви зовсім пишете зовсім непо'язані речі, але настільки спрощено, що навіть не пояснити. окрім одного - щоб заплатити доларами, треба провести платіж через США. а якщо діють санкції, то ці гроші просто заморожуються
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2