Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 17803178041780517806>
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 18:31

fler написав:......
https://komersant.ua/defitsyt-robochoi- ... ho-vidomo/
Хто тут розсусолював, що вони можуть і далі роками вести війну?

Так мерять нужно не "головами", а "частями": 3 ляма из 150ти - это примерно как 300к из 20ти. И это еще при закрытых кордонах...
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 19:08

_hunter написав:
  katso написав:
  Water написав:Кого і куди ти пропонуєш відправить на 30 днів?
UPD: Можна на прикладі срср. Де ти був за часів срср 30 днів?

Дитину. Відпочивати. Одну. Кудись де за нею приглянуть а батьки від неї відпочинуть. За часів СРСР звичайні люди були спроможні відправити дитину до піонер табору на 30 днів, де колись бував і я. Питання- на який строк зараз (навіть до війни) люди фінансово спроможні відправити дитину кудись одну відпочивати? Ось й поміряємо коли краще живеться :lol:

Я помню этот спор где-то года пол назад... Сейчас лень искать, НО: вы забываете такое слово как "путевка" - которую при совке нужно было еще и "достать". Так что прямо вот так вот "звичайні люди" - не работало.

Ну достать это да, но тогда доставали абсолютно все. Но по итогу доставалась она всем кто хотел. Даже тут на форуме уже человека три сознались что ездили. А вот кто сейчас отправлял куда то ребенка и на сколько, ни отписался никто.
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 249 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 19:17

katso написав:
  _hunter написав:
  katso написав:Дитину. Відпочивати. Одну. Кудись де за нею приглянуть а батьки від неї відпочинуть. За часів СРСР звичайні люди були спроможні відправити дитину до піонер табору на 30 днів, де колись бував і я. Питання- на який строк зараз (навіть до війни) люди фінансово спроможні відправити дитину кудись одну відпочивати? Ось й поміряємо коли краще живеться :lol:

Я помню этот спор где-то года пол назад... Сейчас лень искать, НО: вы забываете такое слово как "путевка" - которую при совке нужно было еще и "достать". Так что прямо вот так вот "звичайні люди" - не работало.

Ну достать это да, но тогда доставали абсолютно все. Но по итогу доставалась она всем кто хотел. Даже тут на форуме уже человека три сознались что ездили. А вот кто сейчас отправлял куда то ребенка и на сколько, ни отписался никто.

Наведіть приклад куди особисто вам "відправить" дорого.
Water

Подякував: 71 раз.
Подякували: 280 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 19:19

katso написав:
  _hunter написав:
  katso написав:Дитину. Відпочивати. Одну. Кудись де за нею приглянуть а батьки від неї відпочинуть. За часів СРСР звичайні люди були спроможні відправити дитину до піонер табору на 30 днів, де колись бував і я. Питання- на який строк зараз (навіть до війни) люди фінансово спроможні відправити дитину кудись одну відпочивати? Ось й поміряємо коли краще живеться :lol:

Ну вот лично у меня были и года, когда не ездил - наверное в те годы родители "не хотели"? :roll:
Я ж там прямо список позиций на 20 (если одну ЗУ считать) оставил. Или вы про что? :shock: - попытка начать срач про "тараканов"? - типа "современный человек ребенка без как минимум пажа и горничной никуда не отпустит"?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 20:17

Xenon написав:Рівненщині і Волині приготуватися ((

❗️Загроза з Білорусі реальна, російський генштаб зараз активно прораховує і планує операції наступальних дій з півночі. Це значить фронт ще збільшиться, – Сирський.

Вважаю що будуть блефувати, змушуючи тримати Україну там сили.
Бо при першій спробі у бульбафюрера раптом запалають два єдині НПЗ, які замінити у бульбафюрера нічим.
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2604 раз.

Профіль

7
8
5
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 20:20

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Надеюсь ты наконец то примешь активное участие в их сожженнии, возглавив эскадрилью вертолётов-камикадзе?
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 387 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 20:23

барабашов написав:Надеюсь ты наконец то примешь активное участие в их сожженнии, возглавив эскадрилью вертолётов-камикадзе?

А РВСН барабашовські все будуть лити сльози по «восємь знакомиих афіцеров», стидливо ховаючи своє посвідчення ? Коли вже від офіцера буде більше ніж дитячі малюнки випускника художньої школи? По вазі зараз нема непридатності, заносять в окоп всі 200 кг, не те що 118 ..
Hotab
Форумчанин року

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2604 раз.

Профіль

7
8
5
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 21:13

_hunter написав:
  katso написав:
  _hunter написав:Я помню этот спор где-то года пол назад... Сейчас лень искать, НО: вы забываете такое слово как "путевка" - которую при совке нужно было еще и "достать". Так что прямо вот так вот "звичайні люди" - не работало.

Ну вот лично у меня были и года, когда не ездил - наверное в те годы родители "не хотели"? :roll:
Я ж там прямо список позиций на 20 (если одну ЗУ считать) оставил. Или вы про что?

Я про сравнение жизни "сечас-vs-тогда" (корректировка - точнее "при каком устройстве общества жизнь лучше" - потому что нужно вычленить из социальных достижений конкретного общества технологический рывок всего человечества). Это кстати достаточно философский вопрос касающийся всего мира, ну а у нас он по понятным причинам :mrgreen: упирается в сущестовавание СССР, который черт возьми все никак забыть не могут :mrgreen: Как\чем померять насколько люди стали лучше жить через 50 лет? Ну не деньгами же мерять, они обесценились. И не телевизорами\магнитофонами которые тогда собирались вручную а сейчас штампуют роботы. Может ценой буханки хлеба - так тогда жали серпами а сейчас комбайнами ДжонДир и агродронам опыляют, соответственно урожай больше а потери при логистике меньше. То есть сейчас доступность товаров и материальных благ в современном мире определена технологическим развитием цивилизации а не социальным укладом в какой-то определенной стране. А чем тогда, что незыблемо? Время человеческой жизни и возможность отдыха. Работаем столько же, 8 часов. Вот и вопрос "а как отдыхаем". И возвращаясь к Вашему списку - сроки уже хуже чем 50 лет назад (две недели максимум), ну ОК, и главное ж стоимость 20-30000 грн с волшебной припиской "ОТ" - вот и вопрос "какая средняя семья сейчас на сколько времени финансово способна отправить ребенка одного в лагерь?" Из моих знакомых это максимум на неделю (ну с кругом не повезло, нету олигархов) - и в сравнении с СССР это означает что по этому параметру мы стали жить хуже.
Востаннє редагувалось katso в Вів 19 тра, 2026 21:55, всього редагувалось 2 разів.
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 249 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 21:46

Re: Напад росії і білорусі на Україну

katso написав:А чем тогда, что незыблемо? Время человеческой жизни и возможность отдыха. Работаем столько же, 8 часов. Вот и вопрос "а как отдыхаем".
1 В китайців є лайка
Щоб ти жив в епоху перемін...
Ми живемо в епоху перемін, найгірший проміжок часу з точки зору 5000 літньої історії китаю...
2 В нас зараз курс молодого бійця капіталістичного фронту
5% з першого покоління це десь 1950-1970 рік народження - вже пройшло
5% діти першого покоління
5 % друге покоління це десь 1970-2000 - проходить
Через кілька років наступних 10 % діти другого покоління (внуки першого) -будуть проходити
Таким чином десь до 2030-2050 років ми будемо на рівні Швеції 2000 років...
3 Про відправити дитину
Не треба порівнювати те що було в совку (міні концтабір з огорожею,вертухаями і пайком а-ля москалі в полоні....)
По тій простій причині що це для сьогоднішньої дитини ВЗАГАЛІ не несе ніякої цінності....
Сьогодні(20 років тому ) модно з футбольною командою(чи іншою спортивно/мистецько/історичною) зїздити за кордон...
Мої сини їздили в Польщу, Угорщину, Фінляндію,Швецію, Словаччину - без будь яких оплат з мого боку, молодшому навіть навчання в інституті проплачував клуб...

Тому ще раз
Що краще
10 разів по 14 днів за 10 рублів поїхати спати на рипучому ліжку в передмістя ...
Чи 5 разів по 10 днів проїхатись по світу...
Так передбачаю зауваження що це було не у всіх...
Але ж і в мене не було можливості зїздити в Артек... з моєї школи за 10 років мого навчання тільки ДВІ людини зїздили по путівці в Болгарію....

так що порівнювати треаб порівняльне.
В пришкільний табір ніхто не їде не тому що не можуть оплатити поїздку батьки... а тому що діти в пятій точці бачили цю поїздку.

ПС
20 рублів за табірну путівку при загальній зарпалаті моїх батьків десь від 240+180 (але тоді вже й путівки не по 20 були) - назвати безкоштовною також не можна було , якщо врахувати що кожного місяця були внески з зарплати в профсоюз для тих хто мав більше 70 рублів-1%...
От і порахуйте
(240+180)*12=5040*1%=50 рублів ще... тобто путівка реально коштувала 70 рублів... це нормальна зарплата нормального працівника в той час...
Зараз від 10 000 можна знайти кращі умови ніж нари і трьохразове харчування без вибриків....
budivelnik

Подякував: 303 раз.
Подякували: 3045 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 19 тра, 2026 21:47

_hunter написав:
  fler написав:......
https://komersant.ua/defitsyt-robochoi- ... ho-vidomo/
Хто тут розсусолював, що вони можуть і далі роками вести війну?

Так мерять нужно не "головами", а "частями": 3 ляма из 150ти - это примерно как 300к из 20ти. И это еще при закрытых кордонах...

hunter, рука-обличчя, 3 ляма - це працездатне населення, якого милого ти плетеш сюди 150, яких на рф по-перше, і близько немає, а по-друге, якщо і колись буде, то хз скільки % з них будуть працездатними, особливо після війни і т.п.
Решту твого марева не коментую, бо то взагалі маячня, відірвана від реальності.
fler

Подякував: 1215 раз.
Подякували: 1345 раз.

Профіль

#<1 ... 17803178041780517806>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор