|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 23 тра, 2026 11:10
Faceless написав:Ніколи нічого не брав на тему, але з Польщі, Німеччини, США тепер замовляти стане набагато дорожче
підтримуйте українського ритейлера, купуйте в Епіцентрі доставка до пунктів видачі безкоштовна
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3406 раз.
- Подякували: 3369 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 23 тра, 2026 11:21
prodigy написав: Faceless написав:Ніколи нічого не брав на тему, але з Польщі, Німеччини, США тепер замовляти стане набагато дорожче
підтримуйте українського ритейлера, купуйте в Епіцентрі доставка до пунктів видачі безкоштовна
Я по можливості підтримую національного виробника, але не бачу сенсу підтримувати національного перекупа, що на той самий товар робить націнку поверх мита, податків, логістики ще відсотків 20-50 а буває і більше Мало того, часто того що треба тупо немає в Україні взагалі От зараз замовляв вуха на подарунок. В США 339 баксів, плюс баксів 25 їх податки, плюс баксів буде 60 мито і доставка. В Україні немає в наявності, і то ціни що світять більше 600 доларів. Що-що, а рітейл в Україні не бідує і має сильних лобістів в парламенті. Вони нанили зниження інтерчейнджу, і все зниження пішло їм в прибуток, ціни звісно ніхто не знизив. Впевнений, що і це зниження/скасування безмитного ввезення теж їх тиск. Мова не в протидії Китаю взагалі. Просто великий рітейл хоче придушити дрібних (і не менш барижних насправді) перекупів з ОЛХ, що взагалі працюють вчорну + мотивувати населення купувати в них, а не напряму, зробивши прямі покупки в закордонних магазинах невигідними
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1507 раз.
- Подякували: 8315 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 23 тра, 2026 11:25
Faceless написав:prodigy написав: Faceless написав:Ніколи нічого не брав на тему, але з Польщі, Німеччини, США тепер замовляти стане набагато дорожче
Я по можливості підтримую національного виробника, але не бачу сенсу підтримувати національного перекупа, що на той самий товар робить націнку поверх мита, податків, логістики ще відсотків 20-50 а буває і більше Мало того, часто того що треба тупо немає в Україні взагалі От зараз замовляв вуха на подарунок. В США 339 баксів, плюс баксів 25 їх податки, плюс баксів буде 60 мито і доставка. В Україні немає в наявності, і то ціни що світять більше 600 доларів. Що-що, а рітейл в Україні не бідує і має сильних лобістів в парламенті. Вони нанили зниження інтерчейнджу, і все зниження пішло їм в прибуток, ціни звісно ніхто не знизив. Впевнений, що і це зниження/скасування безмитного ввезення теж їх тиск. Мова не в протидії Китаю взагалі. Просто великий рітейл хоче придушити дрібних (і не менш барижних насправді) перекупів з ОЛХ, що взагалі працюють вчорну + мотивувати населення купувати в них, а не напряму, зробивши прямі покупки в закордонних магазинах невигідними
й питання, а хто ж має сплатити ПДВ при імопрті 20% - якраз 100 дол й буде. США невдалий приклад, там ПДВ немає, тому немає зменшення ціни при експорті. й яка має бути маржа в рітейлі - яка ваша думка?
-
Shaman
-
-
- Подякував: 832 раз.
- Подякували: 1768 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:01
Shaman написав: Faceless написав:Я по можливості підтримую національного виробника, але не бачу сенсу підтримувати національного перекупа, що на той самий товар робить націнку поверх мита, податків, логістики ще відсотків 20-50 а буває і більше Мало того, часто того що треба тупо немає в Україні взагалі От зараз замовляв вуха на подарунок. В США 339 баксів, плюс баксів 25 їх податки, плюс баксів буде 60 мито і доставка. В Україні немає в наявності, і то ціни що світять більше 600 доларів. Що-що, а рітейл в Україні не бідує і має сильних лобістів в парламенті. Вони нанили зниження інтерчейнджу, і все зниження пішло їм в прибуток, ціни звісно ніхто не знизив. Впевнений, що і це зниження/скасування безмитного ввезення теж їх тиск. Мова не в протидії Китаю взагалі. Просто великий рітейл хоче придушити дрібних (і не менш барижних насправді) перекупів з ОЛХ, що взагалі працюють вчорну + мотивувати населення купувати в них, а не напряму, зробивши прямі покупки в закордонних магазинах невигідними
й питання, а хто ж має сплатити ПДВ при імопрті 20% - якраз 100 дол й буде. США невдалий приклад, там ПДВ немає, тому немає зменшення ціни при експорті. й яка має бути маржа в рітейлі - яка ваша думка?
что такое “якраз 100 дол й буде“? — если учесть “світять більше 600 доларів“. А соседний ЕС - где есть VAT - хороший пример?  Насчет "хто ж має сплатити ПДВ": тут один перекуп утверждал, что платит он. Но если перекупа в цепочке нет - наверное никто платить не должен? 🤔 Насчет маржи - вопрос неправильный: пусть хоть 1000% ставят, но не мешают - админ-мерами - мимо них покупать. А там народ сам решит - сколько не жалко.
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 494 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:11
Shaman написав: Faceless написав:prodigy написав:[quote="5957929:Faceless"]Ніколи нічого не брав на тему, але з Польщі, Німеччини, США тепер замовляти стане набагато дорожче
й питання, а хто ж має сплатити ПДВ при імопрті 20% - якраз 100 дол й буде. США невдалий приклад, там ПДВ немає, тому немає зменшення ціни при експорті. й яка має бути маржа в рітейлі - яка ваша думка?[/quote]Маржа нікому нічого не винна, в принципі, але є така штука, як конкуренція. Відповідно до цієї конкуренції для себе я не бачу сенсу переплачувати десятки відсотків вартості, якщо можу не переплачувати. В США є податок з продажів, sales tax, я про нього написав В ЄС якби я купував особисто зробив би рефанд того ПДВ, але купуючи онлайн я цього зробити не можу. При цьому навіть купуючи в тій же Польщі, часто можна навіть з їх ПДВ і з вартістю доставки купити дешевше, ніж у наших зубожілих ритейлерів.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1507 раз.
- Подякували: 8315 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:17
_hunter написав: Shaman написав:й питання, а хто ж має сплатити ПДВ при імопрті 20% - якраз 100 дол й буде. США невдалий приклад, там ПДВ немає, тому немає зменшення ціни при експорті. й яка має бути маржа в рітейлі - яка ваша думка?
что такое “якраз 100 дол й буде“? — если учесть “світять більше 600 доларів“. А соседний ЕС - где есть VAT - хороший пример?  Насчет "хто ж має сплатити ПДВ": тут один перекуп утверждал, что платит он. Но если перекупа в цепочке нет - наверное никто платить не должен? 🤔 Насчет маржи - вопрос неправильный: пусть хоть 1000% ставят, но не мешают - админ-мерами - мимо них покупать. А там народ сам решит - сколько не жалко.
контрабас - це не мімо них - це мімо держави купувати. купуйте напряму, але ПДВ сплатить - й буде вам щастя. платити ПДВ має імпортер. якщо імпортуєте напряму - то пересіний напевне  скільки в 600 дол ПДВ? а то ви дивні питання задаєте
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:24
Faceless написав:Shaman написав: Faceless написав:Я по можливості підтримую національного виробника, але не бачу сенсу підтримувати національного перекупа, що на той самий товар робить націнку поверх мита, податків, логістики ще відсотків 20-50 а буває і більше Мало того, часто того що треба тупо немає в Україні взагалі От зараз замовляв вуха на подарунок. В США 339 баксів, плюс баксів 25 їх податки, плюс баксів буде 60 мито і доставка. В Україні немає в наявності, і то ціни що світять більше 600 доларів. Що-що, а рітейл в Україні не бідує і має сильних лобістів в парламенті. Вони нанили зниження інтерчейнджу, і все зниження пішло їм в прибуток, ціни звісно ніхто не знизив. Впевнений, що і це зниження/скасування безмитного ввезення теж їх тиск. Мова не в протидії Китаю взагалі. Просто великий рітейл хоче придушити дрібних (і не менш барижних насправді) перекупів з ОЛХ, що взагалі працюють вчорну + мотивувати населення купувати в них, а не напряму, зробивши прямі покупки в закордонних магазинах невигідними
Маржа нікому нічого не винна, в принципі, але є така штука, як конкуренція. Відповідно до цієї конкуренції для себе я не бачу сенсу переплачувати десятки відсотків вартості, якщо можу не переплачувати. В США є податок з продажів, sales tax, я про нього написав В ЄС якби я купував особисто зробив би рефанд того ПДВ, але купуючи онлайн я цього зробити не можу. При цьому навіть купуючи в тій же Польщі, часто можна навіть з їх ПДВ і з вартістю доставки купити дешевше, ніж у наших зубожілих ритейлерів.
бачите, ви вже розумієте, що маржа 20% - це не так багато. я скажу трохи іншу - якщо дорого - купить щось дешевше. вуха за 339 дол - це не є дешевий сегмент. (339 + 25 + 60) * 1,2 = 509 дол - собівартість в Україні. плюс маржа рітейла. дорого? дивись вище. сплата ПДВ при імпорті - це обов'язок всіх. накладання ПДВ на посилки це просто їх оподаткування. ось ці 20% - це основне здорожчання, а не маржа рітейлу. насправді в них вона може дійсно висока - а яка обертаємість цієї продукції? ніхто не ЗАБОРОНЯЄ купувати за кордоном. але вимагають, що треба сплатити податки. й тут починають бурмотіти навіть законослухняні - дорого 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:28
Shaman написав: _hunter написав: Shaman написав:й питання, а хто ж має сплатити ПДВ при імопрті 20% - якраз 100 дол й буде. США невдалий приклад, там ПДВ немає, тому немає зменшення ціни при експорті. й яка має бути маржа в рітейлі - яка ваша думка?
контрабас - це не мімо них - це мімо держави купувати. купуйте напряму, але ПДВ сплатить - й буде вам щастя. платити ПДВ має імпортер. якщо імпортуєте напряму - то пересіний напевне  скільки в 600 дол ПДВ? а то ви дивні питання задаєте
Так а 600 откуда взялись - если цена на кордоне 400 с копейками? 🤔 Ну т.е. если импортера нет - никтотплатить не должен?  Импортер — это физическое или юридическое лицо, которое заключает внешнеторговый контракт и ввозит товары, услуги или результаты интеллектуальной деятельности из-за рубежа на территорию своей страны (или таможенную территорию).
-
_hunter
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:32
Shaman написав: Faceless написав:Маржа нікому нічого не винна, в принципі, але є така штука, як конкуренція. Відповідно до цієї конкуренції для себе я не бачу сенсу переплачувати десятки відсотків вартості, якщо можу не переплачувати. В США є податок з продажів, sales tax, я про нього написав В ЄС якби я купував особисто зробив би рефанд того ПДВ, але купуючи онлайн я цього зробити не можу. При цьому навіть купуючи в тій же Польщі, часто можна навіть з їх ПДВ і з вартістю доставки купити дешевше, ніж у наших зубожілих ритейлерів.
...... ніхто не ЗАБОРОНЯЄ купувати за кордоном. але вимагають, що треба сплатити податки. й тут починають бурмотіти навіть законослухняні - дорого
Я повторю, на всякий случай: в той же Германии - VAT 19%, а если цены с перекупскими сравнивать - разница бывает в разы. Это как объясняется? 🤔
-
_hunter
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 23 тра, 2026 12:35
_hunter написав: Shaman написав: _hunter написав:что такое “якраз 100 дол й буде“? — если учесть “світять більше 600 доларів“. А соседний ЕС - где есть VAT - хороший пример?  Насчет "хто ж має сплатити ПДВ": тут один перекуп утверждал, что платит он. Но если перекупа в цепочке нет - наверное никто платить не должен? 🤔 Насчет маржи - вопрос неправильный: пусть хоть 1000% ставят, но не мешают - админ-мерами - мимо них покупать. А там народ сам решит - сколько не жалко.
Так а 600 откуда взялись - если цена на кордоне 400 с копейками? 🤔 Ну т.е. если импортера нет - никтотплатить не должен?  Импортер — это физическое или юридическое лицо, которое заключает внешнеторговый контракт и ввозит товары, услуги или результаты интеллектуальной деятельности из-за рубежа на территорию своей страны (или таможенную территорию).
так скільки в 600 дол ПДВ? просте питання. давай порахуємо - на кордоні 424 дол плюс ПДВ 85 дол. й це ще без мита - не знаю, чи воно є. тобто на кордоні 520 дол, в магазині 600 дол - ви ваажаєте, що 80 дол велика націнка. помиляєтесь. в черговий раз показує, як ви далекі від бізнесу... вважаєте, що якщо по пошті - то ніхто не ввозить? ні, покупець ввозить. а інакше тоді всі не платили б - це водії та матроси ввозять, всі інші збоку стоять 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2