Пане, Васіль. Я поважаю те, що ві мали досвід у воєній справі і за першої загрози пішли до військомату... А от я, напріклад, не пішов.
Але на щастя, це не робить вас більшим патріотом ніж я чи Віталіан. І ось чому. Війна це дорого. І за кожного солдата треба платити. І за кожний набій теж. І багато. А от захищати державу "на передовій" та "в забезпеченні" може лише певна кількість людей... Всі не можуть. Навіть якщо схочуть... Зброї не вистачить.
А якщо у людини немає відповідного досвіду.. то користі з нього - лише пролеми.
А от сплачувати податки, щоб купувати військовим їжу, снарягу, зброю та інше хтось має... Сподіваюсь ви не будете з цим сперичатись. Я, наприклад, працюю, сплачую податки та допомогаю волонтерам у вільний час. Віталіан власноруч розгрібав сміття в Ірпені. Інші хлопці, певен, зробили щось корісне для нашої перемоги...
Тож, вам не потрібно доводити будь-кому свою відданість неньці. Але й принижувати когось у порівнянні з вашим досвідом теж не допомогає нашій перемозі.
Будь-якій "срач" та розділення нас на "разные лагеря" лише допомогає ворогу. Тож краще використовувати аргументи ніж емоції. Та поважати... якщо не опонента, то хочаб себе. Бо певен кожному є за що.
Збирачі земель, німці, угорці чи русня, ідентифікують своїх-чужих, якраз по мові. У другу світову такі меншини навіть ізолюаали, як потенційних зрадників. В Україні, в зимовий напад, не було зради російськомовних, але це не змінює бажання агресора "асвабадити" "своїх". Хорвати і серби розмовляють однією мовою, але взаємна різанина була не раз. В нас навіть віросповідання однакова, відмінність в ментальності і громадянстві. Мова важливий фактор уникнення нападу, ЗУ навіть жирик не збирався "асвпбаждать".
В Грузії, яка воювала з Росією в 2008 році, кількість російськомовних скоротилася з 6, 4 до лише 1,1 відсотка.
Рекомендую подивитись це коротке відео до кінця і звернути увагу що хлопець розмовляє українською а його сестри (які схоже не шкільного віку) все ще російскою. Підуть до школи стануть україномовними.
І тількі затяті російскомовні форумчани на третьому місяці війни з піною на роті розповідають що їх розділяють і «ущемляють» точно як в 2014 році розповідав Донбас та Крим Нічому історія не вчить і дуже шкода що багато ще до цього часу не розуміють що мова це зброя. Україномовний Крим та Донбас ніколи б не стали російськими і тисячі українців залишились б живими. Почни з себе. Зроби зусилля. Вийди зі своєї зони комфорту.
juristkostya написав:Мои слова иллюстрируются _абсолютно_всеми_ авторитетными картами. И совпадают с официальными сводками генштаба
Типовий приклад маніпулятивної заявки... 1 Будь-яка карта , опублікована в ЗМІ відстає від а - карти в відділі пропоганди Генштабу - на добу б - карти , яка розглядається в Генштабі - на дві доби в - карти .які підготовлена в штабі бригади для передачі в штаб Генштабу - на три доби г - реальної ситуації - на 4 доби... Треба пояснювати чому так..чи юрист всезнайка признає сам що пробував маніпуляціями ввести в оману 2 Крім карт опубікованих в ЗМІ - є витік інформації напряму з окопів через телеграм/вайбер і так далі.... Ця інформаціє не є офіційною..але зачасту є точнішою ніж карти в ЗМІ