BIGor написав:Faceless ну у Вас і вашого оточення бронювання є, для інших і для мене його не було. Сидіть собі тихо і живіть своє краще життя.
Може б ви собі сиділи тихо в Поляндії і не розказували що робити українцям в Україні? Що там у вас було чи не було, якщо ви одразу чкурнули собі за кордон?
Faceless написав:Перейшла б переважна більшість, якщо б не киданули в 2022 з бронюванням.
Так якраз більшість хто перейшов на Дія Сіті це тільки через можливість бронювання. Це мабуть єдиний варіант і то 50% і не для всіх контор І внутрішні компанії (банки наприклад) теж повально тепер через ДіяСіті оформляють. Там і бронювання є Не існує бронювання для ІТ. Двух знайомих зимою 2024 мобілізували які давно перейшли в Дія-Сіті. З того що я чув - там 50% квоти. Кожні 6 місяців квота має бути 50%. Тобто умовно на почтаок року було 100 співробітників 18-60, 50% з них забронювали, інші мобілізувли. На середину року лишилось 50 співробітників 18-60, але заброньовані можуть бути 50 з них. Інші ідуть мобілізовані. І так далі ітерації аж до нуля.Брехня. Сидите собі в Польщі і постите дурниці. Бронювання є, але через Дія Сіті, не у всіх контор і не 100%. Проте якось так більшість знайомих хто на ДіяСіті з бронюванням
Бігор роздав на форумі бронювання, але скільки податків зараз платить на новій батьківщині (яку також не планує захищати) - не каже. Дивний якийсь)) Бо саме через це почалась тут заруба.
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 30 бер, 2025 11:58, всього редагувалось 1 раз.
BIGor написав:[quote="5840988:Faceless"] Так якраз більшість хто перейшов на Дія Сіті це тільки через можливість бронювання. Це мабуть єдиний варіант і то 50% і не для всіх контор І внутрішні компанії (банки наприклад) теж повально тепер через ДіяСіті оформляють. Там і бронювання є [/qoute] Не існує бронювання для ІТ. Двух знайомих зимою 2024 мобілізували які давно перейшли в Дія-Сіті. З того що я чув - там 50% квоти. Кожні 6 місяців квота має бути 50%. Тобто умовно на почтаок року було 100 співробітників 18-60, 50% з них забронювали, інші мобілізувли. На середину року лишилось 50 співробітників 18-60, але заброньовані можуть бути 50 з них. Інші ідуть мобілізовані. І так далі ітерації аж до нуля.
Брехня. Сидите собі в Польщі і постите дурниці. Бронювання є, але через Дія Сіті, не у всіх контор і не 100%. Проте якось так більшість знайомих хто на ДіяСіті з бронюванням
M-Audio написав:А витрати держави на утримання айтішніка десь теж в районі нуля.
Простий приклад- виклик швидкої допомоги- штука баксів, цеж без питань для айтішника?
От не розумію, в чому питання? Чи є проблемою для айтішніка штука баксів, яку треба заплатити за виклик швидкої в іншій країні, і не треба в Україні? Думаю, що в цілому ні, не проблема. Тим більше, що в розвинутих країнах зазвичай в громадян є відносно недорога (по відношенню до заробітків) страховка, іноді обов'язкова.
місто Золотурн є найбільш кримінальним районом Швейцарії, де на тисячу жителів припадає майже 270 злочинів. З цими цифрами Золотурн явно випереджає великі міста Базель і Цюріх. Про це свідчить опублікована в понеділок статистика злочинності за 2024 рік.
Звісно, не знаю. Можу лише припустити, що в них в статистику зараховують якісь події, на які в Україні зовсім не звертали уваги, або з якими до поліції постраждалі навіть не доходили. Бо в цілому Швейцарія на шостому місці в світі за рівнем безпеки за 2024 рік.
І по податкам поясніть, будь ласка, шонетак у нас та як гарно у Швейцарії? Рівень життя це шо? Для тупих.
Податки на доход в Швейцарії на рівні 40%. Десь в ту саму цифру будуть податки і в Україні, якщо прибрати "методи оптимізації", за що виступають деякі учасники дискусії. Можу також припустити (ніколи не був в Швейцарії, країну взяв просто для прикладу, як одну з найбільш розвинутих і безпечних країн Європи), що швейцарці бачать віддачу від своїх сплачених податків більше у вигляді якихось заходів для покращення якості їх власного життя, і менше - у запроваджені якихось безглуздих заходів, перекладеня бруківки заради процесу, і випливаючих звідси дворцах і автопарках чиновників всіх рівнів і наближених до них бізнесменів. Тобто, платити 40% податків вигідніше в Швейцарії, а не в Україні. Україна може позмагатися зі Швейцарією, коли там треба платити 40%, а тут - 6%.
_hunter написав:Я там чуть добавил. -- ОК-- не мутная. И не схема -- просто нужно переустроится в штат. С соотвествующим пересчетом ЗП. И со старым "приколом" с тцк.
По Дія.Сіті при оформленні в штат податки все одно знижені. І залежно від контори підходи до перерахування ЗП різні, буває що підвищують суму до оподаткування таким чином на руки йде стільки ж. Але оновити дані в ТЦК дійсно треба. П.С. Може некоректно казати "штаті". Трудовий договір. Тоді всі відносини по трудовому кодексу, для людини то все наче вона в штаті