candle645 написав:Я теж фОП. До 5-го березня 2022-го року сплачувані мною щомісячно податки складали: прямий податок 5%+ЕСВ - ~50% від вартості засобів виробництва ПДВ - ~200% від вартості засобів виробництва
В абсолютних цифрах будь-ласка бо 200% від коробки сірників це 10копійок. Я десь описував вартість магазину чи ще щось? Є виторг , є чистий прибуток, є податки Тому попрошу Ви отримали за роботу- ??? Для отримання купили -??? Сплатили -????
Так цифри використані саме ті, що наводились киристувачем "budivelnik" вище. Невже справді необхідно їх повторювати буквально через 3 години? Дохід 5000$, прямі податки $300. ПДВ $1200 Вартість засобів виробництва - ноутбук із залишковою вартістю $600.
Вартість наливайки та наскільки дорожче її охорона та оборона обходиться державі в порівнянні із б/у ноутбуком - оціни самостійно.
Тобто охорона Держави це тільки ваш ноут.... А приміщення де Ви працюєте? І живете Ви в псячій будці ? і там де живете крім зубної щітки нічого цінного ( Ви ж бідося з доходом в 2,4млн грн/рік. хіба за ці гроші щось купиш ? і їздите на трьохколісному велосипеді і цепури на шиї чи кофточки на тулубі по ціні річної зарплати мого продавця у вас нема...
M-Audio написав:А витрати держави на утримання айтішніка десь теж в районі нуля. Бо вони по державних поліклініках зазвичай не ходять, пороги кабінетів зі своїми побутовими питаннями теж не оббивають. То може 6% не так вже й погано?
Простий приклад- виклик швидкої допомоги- штука баксів, цеж без питань для айтішника?
От буде рівень життя і безпеки як у Швейцарії, то можна і податки запросити як в Швейцарії, а поки що так.
Ось знайшов таке:
місто Золотурн є найбільш кримінальним районом Швейцарії, де на тисячу жителів припадає майже 270 злочинів. З цими цифрами Золотурн явно випереджає великі міста Базель і Цюріх. Про це свідчить опублікована в понеділок статистика злочинності за 2024 рік.
Faceless написав:е мабуть єдиний варіант і то 50% і не для всіх контор
Це я й маю на увазі під "киданули". Обіцяли, що всі, хто перейде в Сіті і зареєструється в кластері - зможе бронювати своїх розробників на гіг контрактах.
BIGor написав:в доларах на руки в мене стало більше.
А потім мінус страховка на пенсію, мінус медицина,мінус оренда квартири, мінус їжа, мінус навчання дітей,мінус розваги... і по факту залишилось більше ніж дома чи менше? і маленьке уточнення В Україні Ви з своїми 100 000 грн/місяць-були пуп Землі... А в Польщі з 10 000 злотих Ви хто? пуп, чи прищик?
5840983:Shaman"]знайшли касту недоторканних поїдуть вони кудись.
Значна частина вже поїхала. Чи як мінімум перереєструвала бізнес в іншій країні. [quote="5840984:Faceless написав:Частково на дія Сіті перейшли, а це як оформлення в штат, тільки податки нижче
Перейшла б переважна більшість, якщо б не киданули в 2022 з бронюванням.
Так якраз більшість хто перейшов на Дія Сіті це тільки через можливість бронювання. Це мабуть єдиний варіант і то 50% і не для всіх контор І внутрішні компанії (банки наприклад) теж повально тепер через ДіяСіті оформляють. Там і бронювання є
Не існує бронювання для ІТ. Двух знайомих зимою 2024 мобілізували які давно перейшли в Дія-Сіті. З того що я чув - там 50% квоти. Кожні 6 місяців квота має бути 50%. Тобто умовно на почтаок року було 100 співробітників 18-60, 50% з них забронювали, інші мобілізувли. На середину року лишилось 50 співробітників 18-60, але заброньовані можуть бути 50 з них. Інші ідуть мобілізовані. І так далі ітерації аж до нуля.[/quote]Брехня. Сидите собі в Польщі і постите дурниці. Бронювання є, але через Дія Сіті, не у всіх контор і не 100%. Проте якось так більшість знайомих хто на ДіяСіті з бронюванням