Shaman написав:........ яка об'єктивна оцінка, як порахована
зараз не буду стверджувати, але коли цікавився - в нас основний виробник свинини не великі ферми, а саме дрібні господарства - на відміну від виробництва курятини. тому так, майже як написали - у великої кількості постачальників. й не забуваємо про коефіцієнт переходу від живої свині до свинини. є спеціалісти, хто знає? здається 0,6 - 0,7 - но не певен...
Ответ экономиста. В статье речь как раз о свинофермах. В отличие от вас я не считал и не оценивал, просто удивился. Ответ Hotab"а гораздо ближе к делу и экономике.
И об эффективности экспорта вы "не заметили"? И о вакцинах тоже?
якщо вас щось цікавить, то задайте питання - що саме я мав помітити?
вам не подобається, що коли я не впевнений в цифрі, я використовую слово здається? це лише означає, що я не пам'ятаю точну цифру, бо було це років десять тому - можете здивувати та навести точну цифру
добре прислухайтесь до думки Хотаба - він багато що корисного каже, окрім коли каже про Успіха
fler написав:flyman, четвертий рік поспіль у нас ці проблеми, а ви досі чекаєте на "їхати", коли вас попереджали готуватися до "своїм ходом"?
Бо я чув від зе-влади, що мільярди освоєні, допомога отримана, все посилено, введено і до кінці року ще буде введено, до обстрілів готові, все захищено, будемо відповідати.
А шо хіба нічого не ремонтувалося й не відновлювалися підстанції і т.д.? Тоді звідки нам світло з'являється після вимкнень через обстріли? Боженька вмикає? Інша справа, що нам не вистачає людей, щоб оперативно все робити (не лише в енергетиці). Наче це не дивно - багато людей пішли на фронт, тому що армія 200 тисяч (чи скільки там було у 2022 р) не могла протистояти кратно більшій армії.
whois2010 написав: А тепер виявляться, якісь маленькі флаї по всій країні винуваті, бо їх попереджали. А для чого тоді держава взагалі? В яких сферах громадяне ще мають підміняти самостійно функції держави, її органів?
Чекайте, по-вашому держава - це сферичний кінь у вакуумі чи шо? Хіба це не всі громадяни разом узяті?
whois2010 написав: Додатково питання з зірочкою: як мали підготуватися пенсіонери з пенсіями 3-5 тис? Придбати інвертори, АКБ, сонячні панелі, може буржуйу на восьмому поверсі встановити і дров скласти в ліфті. Ви ж цю "підготовку" мади на увазі?
Ви ж питаєте про пенсів, які не мають інших доходів та дітей, тому змушені жити на пенсії 3-5 тис? Пенсам у 2022 пропонувалася безкоштовна евакуація за кордон. У 2022 укрзалізниця вивозила потягами, місцева влада забезпечувала автобуси. Хто хотів, той виїхав. За кордоном зустрічали волонтери, допомагали оформити документи. Людей забезпечували всім необхідним - житлом, їжею, одягом, а пенсів ще й медобслуговуванням безкоштовно. Крім того, щомісяця бігунці отримують грошову допомогу, а пенси ще й пенсію з України.
whois2010 написав: Не вперше прошу вас нагадати, в якій галузі у вас наукова ступінь?
whois2010, чому ви вирішили, що я вам винна відповідати на особисті питання?
Hotab написав:ЛАД Та зараз не сезон, тільки місцеві залишились та поодинокі туристи Ну в столиці теж по 1 евро Це до собівартості , по 0.2 євро))
донька кажє у Італії такє майже по всім місцевим фруктам/овочам, у фермерів "на місці" ціни зовсім інші ніж на ринках) ще пам'ятаю как сам їхав о 5й годині ранку на ринок на причалі за морепродуктами)))
Hotab написав:ЛАД Та зараз не сезон, тільки місцеві залишились та поодинокі туристи Ну в столиці теж по 1 евро Це до собівартості , по 0.2 євро))
донька кажє у Італії такє майже по всім місцевим фруктам/овочам, у фермерів "на місці" ціни зовсім інші ніж на ринках) ще пам'ятаю как сам їхав о 5й годині ранку на ринок на причалі за морепродуктами)))
У ЛАДа донька не в Україні, але чомусь він ніяк у неї запитати не може )
ЛАД написав:В ЕС себестоимость 1 кг свиньи более 2 евро, [color=#FF0000]в Украине – менее 1 евро Почему при себестоимости 1 кг свиньи в Украине менее 1 евро цена в магазине 4-6 евро?
У 2025 році середня собівартість виробництва свинини в Європейському Союзі становить приблизно 1,1–1,3 євро за кілограм живої ваги, що відповідає близько 1,6–1,8 євро за кілограм м’яса (убойної ваги)
Собівартість та ціну продажу кіла м`яса ви собі уявляєте? Ви всю свиню берете, з головою? Ось і рахуйте.
ЛАД написав:......... Ответ экономиста. В статье речь как раз о свинофермах. В отличие от вас я не считал и не оценивал, просто удивился. Ответ Hotab"а гораздо ближе к делу и экономике.
И об эффективности экспорта вы "не заметили"? И о вакцинах тоже?
якщо вас щось цікавить, то задайте питання - що саме я мав помітити?
вам не подобається, що коли я не впевнений в цифрі, я використовую слово здається? це лише означає, що я не пам'ятаю точну цифру, бо було це років десять тому - можете здивувати та навести точну цифру
добре прислухайтесь до думки Хотаба - він багато що корисного каже, окрім коли каже про Успіха
Да нет. Просто о цене я высказал удивление на уровне обывателя. От экономиста можно ожидать, что он либо ответит так же, либо промолчит, либо (если захочет говорить серьёзно) приведёт какие-то более-менее точные цифры, а не "здається".
А уж не заметить, что главное в статье это вопрос об экспорте и вакцинах, экономист просто не может.
Что касается производства:
Отрасль свиноводства в Украине активно развивается. В частности, на сегодня во всех категориях хозяйств поголовье свиней составляет более 5 млн. Из них более 66% выращивается на агропредприятиях.
И, думаю, значительная доля того, что выращивается не на агропредприятиях, остаётся для собственного потребления.
В частности, по состоянию на середину 2024 года в Украине насчитывалось около 5,2 млн свиней, что на 1,5% больше, чем годом ранее, хотя всё ещё на 3–4% меньше, чем до войны. Это свидетельствует о некотором возрождении отрасли в безопасных регионах.
По данным аналитиков, отрасль свиноводства начала 2025 год с рекордно низкой численностью свинопоголовья — менее 2,9 млн голов .
Высокий убойный выход. От общей массы можно продать до 70% продукции, а выход мяса составляет 60%.