Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 18:53

ЛАД написав:
  Shaman написав:........
яка об'єктивна оцінка, як порахована

зараз не буду стверджувати, але коли цікавився - в нас основний виробник свинини не великі ферми, а саме дрібні господарства - на відміну від виробництва курятини. тому так, майже як написали - у великої кількості постачальників. й не забуваємо про коефіцієнт переходу від живої свині до свинини. 8) є спеціалісти, хто знає? здається 0,6 - 0,7 - но не певен...

Ответ экономиста. :)
В статье речь как раз о свинофермах.
В отличие от вас я не считал и не оценивал, просто удивился.
Ответ Hotab"а гораздо ближе к делу и экономике.

И об эффективности экспорта вы "не заметили"?
И о вакцинах тоже?

якщо вас щось цікавить, то задайте питання - що саме я мав помітити? ;)

вам не подобається, що коли я не впевнений в цифрі, я використовую слово здається? це лише означає, що я не пам'ятаю точну цифру, бо було це років десять тому - можете здивувати та навести точну цифру :D

добре прислухайтесь до думки Хотаба - він багато що корисного каже, окрім коли каже про Успіха :lol:
Shaman

Подякував: 790 раз.
Подякували: 1672 раз.

Профіль

1
4
5
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 18:56

Shaman

окрім коли каже про Успіха :lol:

Це найкорисніше
Hotab

Подякував: 398 раз.
Подякували: 2528 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:01

Hotab написав:ЛАД
Та зараз не сезон, тільки місцеві залишились та поодинокі туристи
Ну в столиці теж по 1 евро
Це до собівартості , по 0.2 євро))

Странно.
В АТБ тоже. В Росте турецкие по 70 грн.
Правда, есть и дороже. В Сильпо от 59 грн до "отборные" по 189 грн.
Востаннє редагувалось ЛАД в П'ят 31 жов, 2025 19:02, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4870 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:01

whois2010 написав:
  fler написав:flyman, четвертий рік поспіль у нас ці проблеми, а ви досі чекаєте на "їхати", коли вас попереджали готуватися до "своїм ходом"?

Бо я чув від зе-влади, що мільярди освоєні, допомога отримана, все посилено, введено і до кінці року ще буде введено, до обстрілів готові, все захищено, будемо відповідати.

А шо хіба нічого не ремонтувалося й не відновлювалися підстанції і т.д.? Тоді звідки нам світло з'являється після вимкнень через обстріли? Боженька вмикає?
Інша справа, що нам не вистачає людей, щоб оперативно все робити (не лише в енергетиці). Наче це не дивно - багато людей пішли на фронт, тому що армія 200 тисяч (чи скільки там було у 2022 р) не могла протистояти кратно більшій армії.

whois2010 написав: А тепер виявляться, якісь маленькі флаї по всій країні винуваті, бо їх попереджали. А для чого тоді держава взагалі? В яких сферах громадяне ще мають підміняти самостійно функції держави, її органів?

Чекайте, по-вашому держава - це сферичний кінь у вакуумі чи шо? Хіба це не всі громадяни разом узяті?
  whois2010 написав: Додатково питання з зірочкою: як мали підготуватися пенсіонери з пенсіями 3-5 тис? Придбати інвертори, АКБ, сонячні панелі, може буржуйу на восьмому поверсі встановити і дров скласти в ліфті. Ви ж цю "підготовку" мади на увазі?

Ви ж питаєте про пенсів, які не мають інших доходів та дітей, тому змушені жити на пенсії 3-5 тис? Пенсам у 2022 пропонувалася безкоштовна евакуація за кордон. У 2022 укрзалізниця вивозила потягами, місцева влада забезпечувала автобуси. Хто хотів, той виїхав. За кордоном зустрічали волонтери, допомагали оформити документи. Людей забезпечували всім необхідним - житлом, їжею, одягом, а пенсів ще й медобслуговуванням безкоштовно. Крім того, щомісяця бігунці отримують грошову допомогу, а пенси ще й пенсію з України.

whois2010 написав: Не вперше прошу вас нагадати, в якій галузі у вас наукова ступінь?
whois2010, чому ви вирішили, що я вам винна відповідати на особисті питання?
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:04

Hotab написав:Shaman

окрім коли каже про Успіха :lol:

Це найкорисніше

пане Shaman, військо - це окремий аспект життя. Це стосується кожної країни

військо та цивільне життя - це геть зовсім інші прояви одного і того ж )

пан Hotab пройшов всі ці аспекти в повному обсязі і Долярчик їх пройшов, але так, трішечки )

Тому, пан Hotab тему знає )
pesikot

Подякував: 545 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:09

донька кажє у Італії такє майже по всім місцевим фруктам/овочам, у фермерів "на місці" ціни зовсім інші ніж на ринках)
ще пам'ятаю как сам їхав о 5й годині ранку на ринок на причалі за морепродуктами)))
Прохожий

Подякував: 926 раз.
Подякували: 1455 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:14

Прохожий написав:

донька кажє у Італії такє майже по всім місцевим фруктам/овочам, у фермерів "на місці" ціни зовсім інші ніж на ринках)
ще пам'ятаю как сам їхав о 5й годині ранку на ринок на причалі за морепродуктами)))

У ЛАДа донька не в Україні, але чомусь він ніяк у неї запитати не може )
pesikot

Подякував: 545 раз.
Подякували: 1260 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:38

ЛАД написав:В ЕС себестоимость 1 кг свиньи более 2 евро, [color=#FF0000]в Украине – менее 1 евро
Почему при себестоимости 1 кг свиньи в Украине менее 1 евро цена в магазине 4-6 евро?

У 2025 році середня собівартість виробництва свинини в Європейському Союзі становить приблизно 1,1–1,3 євро за кілограм живої ваги, що відповідає близько 1,6–1,8 євро за кілограм м’яса (убойної ваги)

Собівартість та ціну продажу кіла м`яса ви собі уявляєте? Ви всю свиню берете, з головою? Ось і рахуйте.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 237 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:43

fler написав:нам не вистачає людей, щоб оперативно все робити (не лише в енергетиці).

А куди вони поділись?
Багато охочих йти на зарплату 20 тисяч не ойро у зоні бойових дій.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 237 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 31 жов, 2025 19:53

Shaman написав:
  ЛАД написав:.........
Ответ экономиста. :)
В статье речь как раз о свинофермах.
В отличие от вас я не считал и не оценивал, просто удивился.
Ответ Hotab"а гораздо ближе к делу и экономике.

И об эффективности экспорта вы "не заметили"?
И о вакцинах тоже?

якщо вас щось цікавить, то задайте питання - що саме я мав помітити? ;)

вам не подобається, що коли я не впевнений в цифрі, я використовую слово здається? це лише означає, що я не пам'ятаю точну цифру, бо було це років десять тому - можете здивувати та навести точну цифру :D

добре прислухайтесь до думки Хотаба - він багато що корисного каже, окрім коли каже про Успіха :lol:

Да нет.
Просто о цене я высказал удивление на уровне обывателя.
От экономиста можно ожидать, что он либо ответит так же, либо промолчит, либо (если захочет говорить серьёзно) приведёт какие-то более-менее точные цифры, а не "здається".

А уж не заметить, что главное в статье это вопрос об экспорте и вакцинах, экономист просто не может.

Что касается производства:
Отрасль свиноводства в Украине активно развивается. В частности, на сегодня во всех категориях хозяйств поголовье свиней составляет более 5 млн. Из них более 66% выращивается на агропредприятиях.
https://agroportal.ua/ru/news/zhivotnovodstvo/vnutrishnye-virobnictvo-svinini-zrostaye-a-import-skorochuyetsya
И, думаю, значительная доля того, что выращивается не на агропредприятиях, остаётся для собственного потребления.
В частности, по состоянию на середину 2024 года в Украине насчитывалось около 5,2 млн свиней, что на 1,5% больше, чем годом ранее, хотя всё ещё на 3–4% меньше, чем до войны. Это свидетельствует о некотором возрождении отрасли в безопасных регионах.
https://surl.li/vudlfg
По данным аналитиков, отрасль свиноводства начала 2025 год с рекордно низкой численностью свинопоголовья — менее 2,9 млн голов .
https://delo.ua/ru/news/v-ukraine-dorozaet-svinina-iz-za-sokrashheniya-proizvodstva-v-ukraine-dorozaet-svinina-iz-za-sokrashheniya-proizvodstva-cto-budet-s-cenami-do-konca-goda-451938/
Высокий убойный выход. От общей массы можно продать до 70% продукции, а выход мяса составляет 60%.
https://agroapp.com.ua/ru/blog/svinovodstvo-v-ukraine-texnologiya-rentabelnost-i-perspektivy/#:
ЛАД
2

Подякував: 5371 раз.
Подякували: 4870 раз.

Профіль

2
2
6
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти