Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 25422543254425452546 ... 14794>
Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 09:57

Рекомендую місцевим дописувачам підписатись на ТГ-канал Романа Доніка.
Зрозуміють багато чого, любителі хароших рускіх

"Стрічка рясно замиготіла фейком про російського генерала. Сьогодні так же рясно будуть спростування, та всякі пояснення. Я розумію, що всі втомилися, і що всім дуже кортить простих рішень. Чік і генерал в річці. Чік і другий і третій. Чік і ракети скінчилися і снаряди у ворога через ураження переправ та складів. Чік і РФ хоче перемовин. Чік і ми перемогли, а вони капітулювали. Але це так не працює. Це втома. Це руки трикутником над головою і - чік, я домікє. Це спроба якось захиститись та видихнути те що давить. Але на жаль, ще не час. Бо кожна помилка, кожна ілюзія, кожне ілюзорне сподівання, коли воно розлітається на маленькі шматки, ранить уламками нас самих. Дуже ранить. Вибиває з колії. Деморалізує. А зараз це не можна. Рано. Бо все зараз не дуже просто. Бо зараз в повітрі щось дуже схоже за відчуттям на перші дні вторгнення. І це не про ядерну зброю. Це про невизначеність та неясність.
Чи вдарять ще окупанти? Звісно вдарять. І я не знаю де саме. І боюся, що ніхто не знає. Навіть вони самі. Чи є у російських військових план? Звісно є. І не один. І який виберуть, буде залежать від обстановки. Те що ми не розуміємо їх планів, це не означає що їх немає. Бо мене дуже бентежить, що на 8 місяці повномасштабного вторгнення, через майже 8 років війни, у нашого суспільства якесь скривлене сприйняття тих, хто прийшов окупувати та розграбувати нашу державу. Люди тиждень серйозно обговорюють якісь заяви окупантів, якісь їх плани на евакуацію цивільного населення з Херсону. Це якась невгамовна жага до чудес, розових поні, та єдинорогів. Це помилки, та хибне уявлення, яке призводить до завищених сподівань. Це те що навмисне робить ворог. Ніколи, ні за яких обставин, їх не цікавить населення окупованих територій. Тільки як живий щит для перекидання сил та зброї. Тільки як захист переправ та залишків мостів по яким вони перекидають техніку та БК. 2 години цивільні, 12 військові. Перекидають не з Херсону, а в Херсон.
Ні одного метру землі вони просто так не віддають. Тільки через кров та піт ЗСУ. Вони прийшли забрати та знищити. На нас напала держава, для якої вартість людського життя її громадян, близька до нуля. То чого ви чекаєте на території, яку вони прийшли зрівняти з землею. Не треба ідеалізувати та недооцінювати ворога.
Те ж саме стосується і їх мобілізації. А то вже з'явився шапкозакидальний настрій. Це перша хвиля мобілізації. І там до біса бажаючих піти повоювати. Кілька роликів на ютубі на 300 тис мобілізованих це ніщо. І їх жінки і матері не дуже переймаються що будуть втрати. "Всьо равно бухаєт и сдохнєт". Ми просто міряли їх по собі. Ми цю помилку вже робили, коли вважали що після перших тисяч «цинків» буде якийсь протест, або хтось схаменеться.
Проблема зі спорядженням та одягом? Не треба ілюзій. Вони вже шукають вирішення цих проблем. І вони їх вирішать. Не важливо як це буде виглядати. Важливо як це буде діяти. Постріл ванька у фуфайці зразка 1943 року вбиває так само як і постріл солдата у сучасному споряджені. От і все. Зараз всі країни, які зберегли відношення з РФ завалені пропозиціями по закупівлі всього. Взагалі всього. Вони не збираються зупинятися.
На околицях Бахмута запеклі бої. За різними оцінками втрати ворога в районі Бахмута за весь час склали 6-8 тисяч. Просто вдумайтесь в те, якою ціною наші хлопці тримають той напрямок. Майже 10% з усіх втрат ворога за 8 місяців це район Бахмута. І вони не зупиняються. Кожного дня атаки та спроби зламати нашу оборону. І це не просто якась піар акція, або схильність до самогубства. Це план окупанта, якому на заваді стали наші вояки. Я не розумію того плану. Але він є. Бо просто так, такі ресурси не витрачаються. Зараз оборона Бахмута зав'язала на собі дуже потужні і боєздатні сили противника. Ті сили, які свого часу зав'язали на собі захисники Маріуполя. Так, вже є і свіжина з мобілізації, вже й пригожинськи зеки пішли в утиль. Але там все ще дуже боєздатні підрозділи ворога для яких не жаліють ні резервів, ні снарядів, ні БК."
https://t.me/romandonik/3486
Frant

Заблокований
Подякував: 1771 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 10:17

Успіх написав:Доброго ранку))

Щось я вчора на валютній гілці розказав таку казочку, що деяким форумчанам просто порвало пер.даки від неї))

Тож, сьогодні буду писати на тематичній гілці, але почну казочку розказувати іншу/або просто з іншого боку ;)

Так от - всі знаєте, що на війні потрібні різні автівки(без них - як без рук), в тому числі всякі пікапи, джипчики і т.п.(бо думаю уявляєте, в яких умовах вони використовуються?)
Держава, звісно, не дає їх - тому ці всі автівки - від волонтерів!(а точніше - від різних друзів наших солдат)
Так от - ПИТАННЯ до всіх вас: хто має їх ремонтувати і за які кошти мають куплятись запчастини до тих автівок?
А вони постійно ламаються, так як використовуються в різних складних умовах/дорогах/бездоріжжю...
Тож сума на ремонт і запчастини має бути чимала!
Тож - чекаю відповіді ;)
Можна і декілька варіантів))

Керівництво держави каже що автомобілів вистачає.
BIGor

Подякував: 1461 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 10:23

Frant
Один із небагатьох тверезих висновків на сьогодення.
Востаннє редагувалось AlexMotel в Нед 30 жов, 2022 10:37, всього редагувалось 1 раз.
AlexMotel

Подякував: 20 раз.
Подякували: 27 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 10:26

Успіх написав:Доброго ранку))

Щось я вчора на валютній гілці розказав таку казочку, що деяким форумчанам просто порвало пер.даки від неї))

Тож, сьогодні буду писати на тематичній гілці, але почну казочку розказувати іншу/або просто з іншого боку ;)

Так от - всі знаєте, що на війні потрібні різні автівки(без них - як без рук), в тому числі всякі пікапи, джипчики і т.п.(бо думаю уявляєте, в яких умовах вони використовуються?)
Держава, звісно, не дає їх - тому ці всі автівки - від волонтерів!(а точніше - від різних друзів наших солдат)
Так от - ПИТАННЯ до всіх вас: хто має їх ремонтувати і за які кошти мають куплятись запчастини до тих автівок?
А вони постійно ламаються, так як використовуються в різних складних умовах/дорогах/бездоріжжю...
Тож сума на ремонт і запчастини має бути чимала!
Тож - чекаю відповіді ;)
Можна і декілька варіантів))
За свій рахунок. А ти якої відповіді чикав?
otg

Заблокований
Подякував: 45 раз.
Подякували: 212 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 10:35

Re: Напад росії і білорусі на Україну

otg написав:За свій рахунок.

Cкоріше так і буде, чи з того що збирають волонтери - але зараз дуже велике безробіття, а зарплати (сужу по своєму місту) середні 8 тис. грн. Не думаю що такі люди можуть багато донатити без ризику лишитися грошей на їжу або комуналку.
BIGor

Подякував: 1461 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 10:40

BIGor написав:
  otg написав:За свій рахунок.

Cкоріше так і буде, чи з того що збирають волонтери - але зараз дуже велике безробіття, а зарплати (сужу по своєму місту) середні 8 тис. грн. Не думаю що такі люди можуть багато донатити без ризику лишитися грошей на їжу або комуналку.
Питання не в цьому. Тобі волонтери дали авто, що ти ще хочеш? Хочеш їздити, можеш с ЗП тищу виділити, не такі великі кошти. Тим більш не один, як правило підрозділ може скинутись.
otg

Заблокований
Подякував: 45 раз.
Подякували: 212 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 10:44

Re: Напад росії і білорусі на Україну

otg написав:можеш с ЗП тищу виділити, не такі великі кошти. Тим більш не один, як правило підрозділ може скинутись.

Так і є. І проблеми тут нема. Країна живе фактично на грані. Виділити зі своїх 100+ тис 500-1000 грн для своєї ж комфортної служби - це нормальна практика. Не останнє віддає- ще на конвертдепозит залишається.
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 30 жов, 2022 10:49, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2472 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 11:03

Frant написав:Рекомендую місцевим дописувачам підписатись на ТГ-канал Романа Доніка.
Зрозуміють багато чого, любителі хароших рускіх

Если что, текст об инфантильных украинцах. Ну, и о всякой сволочи (опять же, из числа украинцев), которая на инфантильности паразитирует.
juristkostya

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 11:30

гарна доба

ЗСУ ліквідували за минулу добу рекордну кількість окупантів

Збройні сили України ліквідували за минулу добу майже тисячу окупантів.

Такі дані оприлюднив Генеральний штаб ЗСУ.

"Гарна була доба, найбільших втрат окупанти зазнали на Донецькому та Лиманському напрямках. Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 30.10 орієнтовно склали: особового складу ‒ близько 71 200 (+950 за минулу добу) осіб ліквідовано", - йдеться у повідомленні.
prodigy

Подякував: 3329 раз.
Подякували: 3343 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Нед 30 жов, 2022 11:57

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс закликав захистити судноплавство військовим супроводом після зриву Росією "зернової угоди".

Про це йдеться у Twitter міністра.

"Переговори з Росією не працюють. Путін зриває домовленості і шантажує всіх нас. Якщо він і надалі ставить під загрозу експорт зерна з України, вільний світ повинен об’єднатися, щоб захистити судноплавство з військовим супроводом. Давайте обійдемо шантаж", - написав він.
prodigy

Подякував: 3329 раз.
Подякували: 3343 раз.

Профіль

1
4
2
  #<1 ... 25422543254425452546 ... 14794>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти