Ukrainian написав:Водночас, за даними видання, деякі із союзників США з найбільшими запасами артснарядів ухиляються від їхніх постачань в Україну, побоюючись, що Росія розглядатиме їх як сторону війни проти України.
Ці "деякі з союзників США" - це Південна Корея та Ізраїль.
По мінометам. "Повернися живим" вже пару місяців як збирає на проект по забезпеченню бригад ТРО батареями 120 мінометів. Наразі зібрано близько 3/4 коштів. Посністю зібрано на 16 бригад. Деталі тут: https://savelife.in.ua/tro-333/ Заодно можете підтримати ТРО своєї області.
Ukrainian написав:Водночас, за даними видання, деякі із союзників США з найбільшими запасами артснарядів ухиляються від їхніх постачань в Україну, побоюючись, що Росія розглядатиме їх як сторону війни проти України.
Ці "деякі з союзників США" - це Південна Корея та Ізраїль.
Сьогодні був сюжет з гранатометником. Він дуже позитивно відгукнувся про МК19. Каже супер і для оборони, і для наступу. Пробиває броню до 6 мм. Зупиняє піхоту, дальність прямого пострілу 2 км, радіус ураження 6 метрів, встановили приціл -- відмінна точність. Але обмежена кількість...
Глянув у Вікі: *С 1981 по 2000 годы в США было выпущено более 25 000 гранатомётов Mk 19 Mod 3.
3 февраля 2022 года были переданы Украине несколько сотен гранатометов Mark 19.
19 декабря 2014 США принято решение предоставить Ираку 1000 шт. гранатомётов Mk.19 по программе военной помощи FMS.
Міністерство оборони Бельгії планує передати Україні 240 військових вантажівок. Як зазначається, поставка першої партії вантажівок Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi і Volvo Manumat запланована на наступний тиждень. Вони будуть використовуватися для переправлення військ і техніки.
Департамент матеріальних ресурсів міноборони Бельгії зазначає, що поетапне виведення з експлуатації машин планувалося кілька років, але їх заміна була пришвидшена через війну в Україні. Тож бельгійська армія може передати більшість автомобілів українській армії. Ці вантажівки експлуатуються ще з 1992 року, однак досі у доброму стані. Перед відправкою всі транспортні засоби будуть перевірені та за необхідності відремонтовані.
Після публікації стало відомо, що комбата «Купола» переводять з посади командира бойового батальйону на посаду заступника командира батальйону навчального центру.
«Водночас, він принципово відстоював інтереси бійців у суперечках із керівництвом, через що не мав прихильності з боку пострадянських генералів», – додали в Адміністрації президента.
Президент України Володимир Зеленський призначив начальником Управління державної охорони військового Олексія Оцерклевича. Відповідний указ Зеленський підписав у середу, 29 травня. https://zaxid.net/kerivnikom_upravlinny ... u_n1482469
Востаннє редагувалось detroytred в П'ят 17 бер, 2023 12:16, всього редагувалось 1 раз.
Denik написав:Тут хтось писав, що москву відправили за вірним напрямом не Нептуном, а чимось іще. Так вийшов документальний фільм, де все однозначно.
однозначно після війни скажуть.я впевнений, що не нептун. кіно підтверджує інфооперацію прикриття. якби ураження було за +200 км від берега, повірив би.
trololo я теж більше схиляюся до думки Чмута. Захід на той час ще сильно боявся ескалації, тому раді були зістрибнути з цього. А в нас ще й зацікавлені у внутрішньополітичних балах з Нептуна..
Не думаю, что Китай готов поставлять россии оружие. Мы хотим поговорить с Си Цзиньпином, - Кулеба
В интервью изданию ВВС министр сообщил, что признаков о готовности рф вести переговоры нет, но выразил уверенность в том, что любые конфликты рано или поздно закончатся переговорами.
"Я не думаю, что для Китая наступил такой момент, когда он готов вооружить россию. Моя цель как министра иностранных дел - убедиться, что Украина села за стол переговоров после решающего успеха на поле боя", - сказал Кулеба.
Ой+ написав:Жданов пояснив велику проблему з мінометами в ЗСУ: "Ми займалися дурницями" https://tsn.ua/zbroya/zhdanov-poyasniv- ... 50646.html В ЗСУ – велика проблема з мінометами, адже старі вже просто зносилися, нові виготовляти не вдається, а купити їх за кордоном в Україні "не додумалися або не захотіли". Про це військовий експерт Олег Жданов розповів у своєму відеоблозі. "Я розумію, наскільки це величезна проблема. І я бачу за відгуками і навіть з переліку тієї допомоги, яку надсилають нам наші західні партнери, мінометів дуже-дуже мало. Мін дається 10-20 тисяч. Так, передають іноді міномети: там 6 штук мінометів, країни Балтії передавали. А артилерійських боєприпасів дають там 500-300-200 тисяч. Розумієте, яка різниця? Тобто це каже про те, що з мінометами повний, як кажуть німці, schwach (в перекладі – слабкий – ред.), дуже погано", – описав ситуацію Жданов. Він пояснив, що міномети – величезна підмога для піхоти. "Постійно порушуючи цю тему, я намагаюся звернути увагу, що дайте міномети, особливо самохідні. Для піхоти це величезна підмога у плані боротьби як в обороні, так і в наступі з ворожою піхотою, з розташованою відкритою та прихованою живою силою. Так, з броньованою технікою ви нічого не зробите. Зазвичай БМП – протиуламкова броня, у БТР – протикульова. Для танка міномет – взагалі, як укус комара чи максимум бджоли. Але для піхоти це дуже важливий засіб", – наголосив військовий експерт. Він нагадав, що Україна виготовляла власні міномети "Молот", під час використання яких загинув не один боєць.
А розповідали що Рустам Заде дурний. Тепер теж саме що він сказав, повторюють всі кому не лінь Тепер буде теж з танками, коли приїдуть. Танк ефективний тоді коли прорвуть лінію фронту. А як ії не буде чим порвати, танки стануть цілями для засобів враження, та нічого не вирішать.
otg написав:А розповідали що Рустам Заде дурний. Тепер теж саме що він сказав, повторюють всі кому не лінь
Рустамзаде дурний, бо говорить очевидні речі. Брак мінометів і кулеметів очевидний з початку війни. Проблема в тому, що Рустамзаде чомусь вважає, що вони лежать на складах.