beee написав:Я сегодня узнал, что арахамия, который угрожает всех вернуть из-за границы воевать, сам уехал из Абхазии, когда война началась. Пхахаха. Цинизм 100 лвл Родился в Сочи. Некоторое время жил в Гагре (Республика Абхазия/Грузия). В 1992 году, спасаясь от войны в Абхазии, переехал с родителями в украинский Николаев. Не ну красава
Текст знакомый. Вот только в исходном тексте есть еще и его год рождения. 1979. В 1992 году ему было 13 лет. Он не сам уехал, а его родители вывезли.
Вброс не засчитан. Тщательнее надо.
16ти летний Дон-Дон-Дыров в том же году начал резать головы своим будущим спонсорам Не убежал, не обосцялся от Т-80 и МИГов с ФАБами, может папа кулаком его убедил.
thenewepic написав: Тут наводили приклад, що якщо завтра зробити ПДВ 0%, то чи знизяться ціни? Ок, а якщо зробити 40%, то ціни хіба не виростуть?
Починайте з азів... від чого взагалі залежать ціни? Це баланс між попитом та пропозицією. Від "зробити 40%" - може виростуть, може не виростуть, а навпаки - зарплати впадуть. А може впаде пропозиція. Наприклад - у вас є квартира яку в здаєте в оренду за умовні 1200. А той хто орендує - більше платити не може, бо доходи не дозволяють. Якщо вам зроблять податок в 40% - чи виросте ціна?.. Орендар більше платити не в змозі, або ви перестанете здавати, або будете менше заробляти, а ціна не виросте. Ви б звісно хотіли на 40% підняти, але є об'єктивні обставини.
Навіть не намагайтеся пояснити бугалтерам чи податківцям як працює ринок та про баланс пропозиція/попит. Це для них терра інкогніта.
Так же как для продажников что такое ПДВ и кто его оплачивает))) Александр, вообще удивил сегодня, прям и Шмеля в руках держит и про ПДВ голова светлая. Будивельник всё равно молодец, вот просто светоч и в физике, и в экономике, и в связях наук
beee написав:Я сегодня узнал, что арахамия, который угрожает всех вернуть из-за границы воевать, сам уехал из Абхазии, когда война началась. Пхахаха. Цинизм 100 лвл Родился в Сочи. Некоторое время жил в Гагре (Республика Абхазия/Грузия). В 1992 году, спасаясь от войны в Абхазии, переехал с родителями в украинский Николаев. Не ну красава
Текст знакомый. Вот только в исходном тексте есть еще и его год рождения. 1979. В 1992 году ему было 13 лет. Он не сам уехал, а его родители вывезли.
Вброс не засчитан. Тщательнее надо.
Не так там написано год рождения 92. Посыл же не в этом. А а том, как чувак, который сбежал от войны с родителями сейчас советует это делать гражданам даже не своей родины с таким презрением. В 13 лет я уже соображал и ездил на первые соревнования.
Успіх написав:ово натякаю, що я далеко не супер-Рембо, але - тримаюсь більше 1,5р!!! То чому тиловики, які тягають штанги, чи стоять за прилавком свого магазинчику - не можуть підмінити мене, чи вашого сина??
тому що таке життя, немає справедливісті... Малий кажеть такий його шлях і тримається... телефонує мені, на вухо присідає, так він каже знімає втому від того що навкруги, наприклад протухлі оркі поручь. Ти мабуть робишь теж саме але на форумі... сподіватись що ті хто прийшов до влади за тебе будуть піклуватись не варто... чотирижди ухилят і його команда накоїли лиха.
От! От і в мене щось типу того☝️ Тиму знімаю стрес в такий спосіб)) Відволікаюсь від того всього... тут, на форумі
Дякуючи всім і мені прийшла нагода дізнатися що таке пдв. І як по закону все я зрозумів, логічно що я плачу пдв щось купуючи. Наприклад в польських магазинах є знижки на товари де написано ват (якийсь) і менша ціна, хоча вона зростає і того вату там не видно і скидки теж. З іншої сторони приклад - ремонтуючи авто на сто я плачу по чеку за заміну масла Х, наступного разу їду до роботяг в гаражах і плачу той самий Х, питання де я тут і скільки заплатив але це риторично.
А загалом маю питання напраклад по тому таки сто, якщо я купую масло сам - то плачу пдв в магазині, а якщо я купую його на сто + заміна, то за масло сто платить те пдв? чи бере ціну БЕЗ пдв або З, додає ціну своєї роботи і від отриманої суми ще +пдв? або це фірма будівництва матеріали+робота і тд. неважливо
BeneFuckTor написав:за масло сто платить те пдв? чи бере ціну БЕЗ пдв
без пдв только контрабас.
ввоз товара на таможенную территорию Украины облагается НДС по ставке 20 % (п. 206.2 НКУ).
Рада повернула мита та оподаткування ПДВ 💸 на імпортні товари та розмитнення авто (з 01.07.22) Відповідний урядовий законопроект # 7418 підтримали одразу в двох читаннях - 234 голосів
BeneFuckTor написав:А загалом маю питання напраклад по тому таки сто, якщо я купую масло сам - то плачу пдв в магазині, а якщо я купую його на сто + заміна, то за масло сто платить те пдв? чи бере ціну БЕЗ пдв або З, додає ціну своєї роботи і від отриманої суми ще +пдв? або це фірма будівництва матеріали+робота і тд. неважливо
Не треба все ускладнювати. Якщо ви купуєте масло самі - ви платите не ПДВ, а ту ціну, яку вам виставила крамниця. Вона може включати або не включати ПДВ, це залежить від податкового статусу крамниці. Не від вас.
ПДВ платять платники ПДВ. Якщо ви платник ПДВ і є виробником чи імпортером, ви маєте при складанні ціни продажу додати ПДВ до собівартості продукції або імпорту щоб вийти в нуль. Імпортували чи зробили за 100, продали за 120, 20 віддали ПДВ в податкову. Якщо продали дорожче, за 240, то в податкову піде ПДВ 40, а 100 буде ваш прибуток.
Якщо ви торгівельна компанія, ви купляєте товари десь, і продаєте комусь дорожче. Ви можете при цьому бути або не бути платником ПДВ. Якщо ви платник ПДВ, то ви можете купляти товари як з ПДВ так і без ПДВ у різних постачальників, і продавати також можете з ПДВ або без ПДВ (є деякі групи товарів з нульовими ставками ПДВ навіть якщо ви платник ПДВ). Покупка товарів з ПДВ дає вам податковий кредит, а продаж з ПДВ - податкові зобов'язання. Сума ПДВ до сплати розраховується як різниця між вашими зобов'язаннями та вашим кредитом. Можете, наприклад, на весь прибуток зробити собі ремонт в офісі чи купити автівку у підрядника-платника ПДВ і взагалі ніякого ПДВ не платити, бо ваш кредит буде дорівнювати зобов'язанням. Тому сума ПДВ до сплати залежить тільки від різниці між тим скільки чого з ПДВ ви купили і скільки продали. І аж ніяк не від покупців, і що там у чеках написано ніяк не впливає на суми податку. Сума ПДВ у чеку зазначається для того, щоб підтвердити виникнення у вас податкових зобов'язань, і надати покупцеві право на податковий кредит (хоча фізособам він взагалі не потрібен, тільки іншим платникам ПДВ).
Щодо СТО - це залежить від того чи є СТО платником ПДВ. Якщо є, то вся сума, і матеріали і робота формує податкове зобов'язання (за умови що СТО це покаже, а не візьме з вас просто в чорну готівку). Тому про формуванні ціни СТО буде враховувати всі необхідні витрати та податки які він планує сплатити. А конкретно ваше замовлення не буде мати прямого стосунку до сплат ПДВ у бюджет взагалі.
На початку серпня, одразу після прибуття до військової частини, помер мобілізований з Одещини 29-річний Борис Глушак. Він хворів на епілепсію, не бачив на одне око і мав вади психічного розвитку, та медкомісія за 20 хвилин визнала його здоровим.Вона стверджує, що забрали Бориса навіть без паспорта, який хлопець десь загубив раніше – у нього була лише стара ксерокопія документа. Також, за словами Валентини, медкомісія тривала не більше 20 хвилин, а обстеження включало лише аналіз крові та флюорографію. За всіх профільних фахівців розписалася одна людина – керівник військово-лікарської комісії (ВЛК) при ТЦК. Саме ця особа підписала смертний вирок Борі.
Вже вранці наступного дня, 1 серпня, матері повідомили, що у Бориса стався епілептичний напад. Сказали, мовляв, йому надали допомогу та планують відправити додому. Але ввечері "Позитивчик" помер, згідно зі свідоцтвом про смерть, – від "неуточненого набряку головного мозку". https://www.unian.ua/war/chomu-pomer-bo ... 62946.html
У Шостці на війну хочуть мобілізувати хлопця без кисті та ока
Крім того, за даними блогера хлопець з дитинства є інвалідом по зору і має актуальні документи про інвалідність другої групи, які у перший же візит надав ТЦК і СП. Поламарчук зазначив, що згідно з українським законодавством, йому повинні надати відстрочку і не мобілізувати. "Але Сумський обласний ТЦК та СП по повному беспредєлу не взяв до уваги документи про інвалідність, та тиском та введенням в оману відправив Олександра на ВЛК", - зазначив блогер і додав, що там Олександра лікарі визнали обмежено придатним.
sergey_sryvkin Дякую, написали саме про те що мав на увазі. Трішки розуміння додалось та про що гуглити також) не все так легко як здається людині без відповідної освіти)