unicdima написав:А їм не потрібно було ніякого рішення суду, перевірка документів відбувалася разом з поліцією, все було абсолютно законно. А ти займаєшся брехнею і дискредитацією ЗСУ, ведеш пропаганду на користь росії спрямовану на зрив мобілізації. Тобою вже повинна займатися СБУ.
Працівники тцк по-перше, зайшли у приватне приміщенння. Навіть з поліціянтами без ордеру це робити не можна. І якщо адміністратор каже, вийди, а тцк цього не робить, то це не законне вторгнення. По-друге, ви впевнені, що перевірка документів мала виконуватися у такий спосіб з погрозами адміністрації закладу, спробами вибити двері та автоматами. Від кого ці зелені окупанти хтіли відстрілюватися? І я не заперечую їх право на перевірку документів, але спосіб, у який це було виконано, я розцінюю як звірство окупаційної влади.Справді голих чоловіків для перевірки взимку треба виводити на вулицю? попийте водички та охолоньте. дуже громкими словами розкидуєтеся.
Нє, коли здорові уїбні з автоматами виганають взимку надвір голих чоловіків та шугають і погрожують напівголим жінкам і цивільним адміністраторам, то це не звірства звосім. На чиї кошти ці потвори існують, з чого їм платиться зарплатня?
А є детальний неупереджений розбір тієї ситуації? Це так з пересічними робили, чи таки то були дійсно злісні ухилянти?
А у вас є? Чи працівники ТЦК мали 100% "оперативну інформацію" та рішення суду, щодо цих осіб? ТЦК-шники були впевнені, шо там саме ухилянти, які, як зеленський, отримали по чотири повістки і не з'явилися по них. Як вони ідентифікували голих людей, по якому органу звіряли особистість? Це так і було?
Сказали б просто , що нема у вас інфо. А я виходжу з того, що не вриваються всюди так як на відео. А отже саме тут були підстави для таких дій. Зрозуміло, що всі, хто невдоволені, вони мимоволі проектують такі дії на себе самого. І це справді мʼяко кажучи неприємно. Але не потрібно доводити ситуацію до цього. Якщо у вас на руках є військовий квиток, нема протермінованої повістки, то щось я не вірю, що вас будуть виганяти з сауни голим на вулицю. Так само як не потрібно боятись, що вас застрелить поліцай, якщо ви синій не кидаєтесь на нього з кулаками, а на його колегу ногами по голові.
Сауна, яка надає послуги клієнтам , це точно про «покиньте приватне приміщення»? Тобто я можу , як власник магазину, сказати «а ось ти вітальон вийди звідси, тебе обслуговувати не буду, ти мені не подобаєшся, це приватна власність, хочу - обслуговую, не хочу - ні!»
Hotab написав:А я виходжу з того, що не вриваються всюди так як на відео. А отже саме тут були підстави для таких дій.
Ну точно так і було. Зібралися геть якісь рандомні чоловіки і зненацька всі - "ухилянти". А працівники ТЦК знали заздалегідь, що саме у цей день, у цей час ці люди (ухилянти, які в розшуку), будуть в цьому місці. А поліцаї заздалегідь отримали рішення суду на проникнення у приватну власність та на арешт саме цих голих людей. Бо ТЦК-шники ж не можуть арештовувати, а лише перевірити документи. Ви в це вірите? Були підстави для таких дій?
Hotab написав: Сауна, яка надає послуги клієнтам , це точно про «покиньте приватне приміщення»? Тобто я можу , як власник магазину, сказати «а ось ти вітальон вийди звідси, тебе обслуговувати не буду, ти мені не подобаєшся, це приватна власність, хочу - обслуговую, не хочу - ні!»
Сауна, по-перше, приватна власність. А вже по-друге "надавать послуги". І власник може відмовити у наданні послуг на свій розсуд. Це так і є. Але це не стосується теми, яку ми обговорюємо. Для проникнення на територію приватної власності потрібне рішення суду.
whois2010 , так, я в це вірю. Навіть з точки зору того, що ТЦК всліпу б не ризикнули нарватись на прокуратурських, чи СБУ, чи навіть військових. Всліпу так не роблять!!
Hotab написав: Сауна, яка надає послуги клієнтам , це точно про «покиньте приватне приміщення»? Тобто я можу , як власник магазину, сказати «а ось ти вітальон вийди звідси, тебе обслуговувати не буду, ти мені не подобаєшся, це приватна власність, хочу - обслуговую, не хочу - ні!»
Сауна, по-перше, приватна власність. А вже по-друге "надавать послуги". І власник може відмовити у наданні послуг на свій розсуд. Це так і є. Але це не стосується теми, яку ми обговорюємо. Для проникнення на територію приватної власності потрібне рішення суду.
Та ні. В час роботи це місце загального користування.
А от вимагати відчинити зачинені приміщення, відвідувачів вийти і т.д. без законних підстав не мала права навіть поліція.
Hotab написав:whois2010 , так, я в це вірю. Навіть з точки зору того, що ТЦК всліпу б не ризикнули нарватись на прокуратурських, чи СБУ, чи навіть військових. Всліпу так не роблять!!
А чому не роблять? Чи ви гадаєте, у тцк є якісь моральні запобіжники? Були б прокуроськи, поцілували б чоботи, помили б авто, вибачились та пішли б пресувати пересічних. Ще раз, якщо ви не зрозуміли: я не заперечую всі права та обов'язки тцк, але методи виконання їх роботи на відео з водолікарні, це методи окупаційної влади. Каратєлі.
Hotab написав:Тобто я можу , як власник магазину, сказати «а ось ти вітальон вийди звідси, тебе обслуговувати не буду, ти мені не подобаєшся, це приватна власність, хочу - обслуговую, не хочу - ні!»
хотаб я тебе говорил что в вопросах экономики, бизнеса и права ты ноль? на частной территории собственник устанавливает ЛЮБЫЕ правила и порядки, которые не запрещены законом. В Киеве докуя мест "для своих" куда тебя без приглашения не пустят. Представь себе что эта сауна - дом где живёт её собственник. Насильно войти можно по решению суда
detroytred написав:Та ні. В час роботи це місце загального користування.
а дайте ссылку на закон который из частной собственности превращает что либо в "место общего пользования". Это равносильно конфискации частной собственности.
В час роботи, який визначений самим власником, це місце загального користування. Закон захисту прав споживачів (послуг)). Там вказано про права і обов'язки усіх...
Добре, що у вас є інтернет і ви можете знайти прецедент. Але. Ви власник перукарні, не хочете обслуговувати неохайну людину. Ви їй кажете, що зламані ножиці, приходь післязавтра. Ви власник сауни. Кажете, нема сьогодні дров та газу, не нагрію. Приходь післязавтра. Ви власник ресторану. Всі столики пусті, але заброньовані. Приходь післязавтра.