Уривок з книги американського журналіста Франкліна Фоера "Останній політик: внутрішній світ Білого дому Джо Байдена та боротьби за майбутнє Америки". Останній місяць перед вторгненням: як готувались до нападу росіян в США і в Україні.
buratinyo написав:М-да. Сегодня по ходу у кремля что-то пошло не так в наступлении. Даже не знаю что именно, но точно знаю, что это так. Кремль при неудачных наземных наступлениях, сопровождающиеся потерями, немедленно начинает мстить - а именно обстреливать КАБами и ракетами Харьков и другие крупные города Украины.
Все так. Відгребли кацапи добряче. Виводять розбиті війська з Вовчанська та з-під Липців. Перед цим відвели техніку від кордонів Сумської обл. Крім того, ІТ армія поклала сайт ФСБ на додаток до попередніх фінансово-платіжних систем та моб. операторів. Співчуваю Харкову. Надто близько до кордону з рф, тому тривоги не завжди встигають вмикати((. У нас теж вже другий день як багато тривог здебільшого через активну авіацію.
ЛАД написав:Представьте себе накопительную систему у нас при нашей инфляции. При вводе грн. курс был 1,76 гривны за доллар США, сегодня - 40,45. В 23 раза выше. Не смешно.
Так в кольорових папірцях накопичення для періоду горизонтом в 30 років- ніхто нічого не зберігає.... Для цього є Акції і так далі... От тільки проблема Ті хто СЬОГОДНІ на пенсії - ще до виходу на пенсію проїли в нуль заводи/фабрики...а тому ясно що мусять молитись на ТИХ хто СЬОГОДНІ працює... Але совкова ненависть до бізнесу не дає їм цього робити...правда позволяє від бізнесу пенсії отримувати, але то другоє...
ПС отримав сьогодні кюаркод .... Всі нормальні вус мені ліквідували (від 106Д до 109) Зато тепер я НАЧАЛЬНИК.... парашютних, хімічних,інженерних і інших містечок...Хоч звання залишили.На пяте ВЛК навіть викликати не збираються, кажуть маєш повістку( не бойова, та якій вже з рік)-радій в інших і такого нема.
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 22 чер, 2024 21:53, всього редагувалось 2 разів.
Потішилася через вий на болотах щодо новини, що США закривають кацапські візові центри у НЙ та Вашингтоні, а також відміняють податкові привілеї для російських дипломатів. Нарешті. Країна-терористка має бути ізгоєм (вигнанцем) у всьому цивілізованому світі. Власне кажучи, а чому вий підняли? США ж не дружня країна, навіщо туди їхати? Північна Корея та Іран залюбки приймуть у гості - хіба не адекватна заміна?
buratinyo написав:М-да. Сегодня по ходу у кремля что-то пошло не так в наступлении. Даже не знаю что именно, но точно знаю, что это так. Кремль при неудачных наземных наступлениях, сопровождающиеся потерями, немедленно начинает мстить - а именно обстреливать КАБами и ракетами Харьков и другие крупные города Украины.
Все так. Відгребли кацапи добряче. Виводять розбиті війська з Вовчанська та з-під Липців. Перед цим відвели техніку від кордонів Сумської обл. Крім того, ІТ армія поклала сайт ФСБ на додаток до попередніх фінансово-платіжних систем та моб. операторів. Співчуваю Харкову. Надто близько до кордону з рф, тому тривоги не завжди встигають вмикати((. У нас теж вже другий день як багато тривог здебільшого через активну авіацію.
Теперь понятно почему кремль равняет Липцы с землей своими КАБами сегодня целый день. Взрывы не прекращаются там с ночи. Блокируют возможное наше контрнаступление.
Засновник Фонду Притули, громадський діяч Сергій Притула у свій День народження розповів в інтерв'ю Radio NV про мегазбір на прилади нічного бачення, власну мотивацію і про тенденцію з донатами.
— Швидкість зборів впала з огляду на низку причин. По-перше, ніхто з притомних людей під час війни не став багатшим. Якщо в 2022-му році люди могли жертвувати досить великі суми коштів, тому що сподівалися, що все закінчиться за два-три тижні, як казав один класик, то зараз, з огляду на тривалість війни, на усвідомлення, що цей дощ надовго, з огляду на потенційні блекаути, які нас чекають, на всі ці відключення світла, домогосподарства починають замислюватися про те, скільки їм треба заощадити, скільки треба відкласти, що треба купити.
Це впливає на розмір середньостатистичного доната та на їхню середньомісячну кількість. Це по-перше. По-друге, відбулась певна еволюція донора. Наприклад, в 2022-му році всі донатали, одразу після повномасштабного вторгнення, тим волонтерським організаціям, які вже мали досвід, які вже мали напрацьовану репутацію, починаючи з 2014-го року. Люди, опираючись на нашу компетенцію, на нашу експертизу, донатали, знали, що ми правильно зможемо розпоряджатися [коштами].
Але навіть дуже великі фонди на кшталт нашого, який оперує мільярдами гривень, не в змозі забезпечити всі потреби українського війська, що є очевидним. І тому зараз десь 50%, згідно аналітики, якою ми керуємося, українців донатять безпосередньо в підрозділи, які оголошують самостійно збори або ж тим волонтерським організаціям, де вони знають людину безпосередньо і знають, на які підрозділи ця людина робить допомогу. З’являється певне територіальне братерство, відповідальність за підопічних за географічною ознакою і так далі.
Востаннє редагувалось Shaman в Суб 22 чер, 2024 22:36, всього редагувалось 1 раз.
buratinyo написав:Теперь понятно почему кремль равняет Липцы с землей своими КАБами сегодня целый день. Взрывы не прекращаются там с ночи. Блокируют возможное наше контрнаступление.
Ще два тижні тому військовий з Харкова сказав мені віч-на-віч, що кацапи зітруть Липці КАБами, але їм це нічого не дасть. Добре, що наші військові можуть прорахувати кроки ворога наперед. Погано, що кацапські нелюди нищать все на своєму шляху. Коли вже бумеранги полетять? Карма щось замешкалася))
Water написав:Я знаю декілька сімей звідти, які ненавидять Україну в принципі, але живуть тут як ви кажете з 70-х років. Звісно всі вони розмовляють російською. Та ніхто не помер, живі. Так ось, одна жіночка, назвем її Валя, вона з чоловіком приперлись у 70-ті десь з-під Пермі. Вона кухар, він працював на якомусь великому будівництві, але потім навчався у морському технікумі і працював десь на пароплаві. Чоловіка я знаю мало, а Валю дуже добре. Так ось вона відкрито казала: путін- прійді. Випадково знайомі розповіли шо вона з чоловіком всеж таки повірили у розказні шо бандерівці повернуться і їх розстріляють, поперлись не знаю чи до бувшого рідного міста, чи десь поруч, але шось там десь по московії в новинах було шо ображають вимушених переселенців житла не надають, вони вимушені були втікти, шоб їх бандерівці не розстріляли, а батьківщина ось так їх зустріла. Інтерв`ю у Валі брали, шо зараз вони живуть на другому поверсі якогось гаража, як з них бандерівці знущались, як їм вдалось втекти, а тут такоє.
Написано якось ... дуже складно для розуміння.
Але, так. Є багато таких, які вважають, що кожен, хто розмовляє українською - бандеровець Вивіска українською - бандерівці знущаються над узкоязичними І справа тут не в мові, і не в язиці. Вони ж і россійську не знають. Пишуть з помилками
І вірять, що в Росії все добре, все чудово. Але стикаються з чугуною дупою реальності Росії
Це наслідки російської цілеспрямованої великої пропаганди розпочатої з приходом КДБшної молі до влади , вбили телевізором в голови что там биндеровцы а там шахтёры каторые кормят всю Україну. п.с. забейте в Гугле про жирика и подивіться его интервью и его видение про те що України не повинно бути так як це не зрозуміло що, і пів України це територія рф , так як вона наследница російської імперії , тоб-то вони бажають відновити імперію.