есть одна семья на рф с которыми мы раньше часто общались. Сейчас общение только поздравления с днями рождения. Вот с 2014 они отдыхали строго в Феодосии, даже домик купить там присматривали, летний. С 2022 в Крым ни ногой. Спрашиваю а чего, говорит если война изза Крыма то нафиг он нужен. Хотя в целом чувак запутинец.
*"Ми маємо захистити життя наших людей і завершити війну на українських умовах. І кожен удар, який влучно відповідає Росії на її авіабомби, який знищує російську логістику і бази, який ускладнює окупанту перебування на нашій землі – кожен такий удар наближає справедливе закінчення війни", - висловив переконання Зеленський.
*"Ми маємо захистити життя наших людей і завершити війну на українських умовах. І кожен удар, який влучно відповідає Росії на її авіабомби, який знищує російську логістику і бази, який ускладнює окупанту перебування на нашій землі – кожен такий удар наближає справедливе закінчення війни", - висловив переконання Зеленський.
Успіх написав:1. Чи готові ви відмовитись від 4х областей(по лінії фронту) і Криму, але під повні гарантії захисту США/ЄС/Великої Британії?
2. Чи готові ви відмовитись тільки від 2х областей(Донецької/Луганської), але без жодних Західних гарантій захисту?
Ну, так вже і бути - дам я вам і третій варіант))
3. Напишіть свій варіант(але без фанатизму) на яких умовах вас задовільнить припинення вогню/завершення війни?
Цікаві в вас питання. Провокативні. Хочеться відповісти. Напишу максимально "зі своєї колокольні". Отже, питання "готові/не готові віддавати території" зводиться до іншого: "готові/не готові продовжувати воювати". Оскільки я не воюю, я не маю права відповідати на це питання за тих, хто воює. Все просто. Щодо моїх "персональних умов припинення вогню", з оглядом на попереднє речення, я би вважав розумним приблизно такий підхід. Якщо держава не змогла виконати свою основну функцію -- захист території від зовнішньої загрози -- і визнала цей факт шляхом підписання якихось домовленностей з агресором, то я, як безпосередньо постраждалий внаслідок такого невиконання, маю право на призупинення виконання ВСІХ своїх обов'язків перед державою до того момента, коли я зможу повернутися на своє довоєнне місце проживання (не в окупацію), або до складання прийнятної для обох сторін угоди про відшкодування шкоди, завданної як бойовими діями, так і наслідками неможливості життя за місцем довоєнного проживання. Всі обов'язки -- означає всі обов'язки, що безпосередньо не зачіпають права інших осіб, починаючи з обов'язку реєстрації місця проживання і сплати мита за оформлення паспорта, і до сплати податків і зборів, а також неможливості притягнення до адміністративної відповідальності і до кримінальної також, якщо злочин не скоєно проти іншої особи. При цьому зобов'язання держави по відношенню до мене повинні виконуватись в повному обсязі, включаючи ті, що підлягають виконанню в майбутньому (наприклад, державний пенсійний фонд не може у майбутньому відмовити в нарахуванні пенсії на підставі того, що не сплачувались пенсійні внески).
Але я, звісно, не можу змутити державу надати мені такі умови, як втім і змустити її не припиняти (або припинити) війну. Доки держава не припиняє опір, я вважаю, що держава все ще виконує свої обов'язки, нехай поки і не в змозі видати бажаний результат з об'єктивних причин. Домовленності з ворогом (або припинення опору без домовленностей) будуть остаточним свідченням того, що держава свої обов'язки виконувати припинила. Якщо держава готова взяти за це відповідальність, це можна було б вважати прийнятним кроком. Але якщо все як завжди -- все, що держава не виконала, ій буде винен громадянин, то чому я повинен бути з цим згодний?
Чомусь думаю, що (без образ, але...) Успіх на свої питання відповіді не отримав.
" - Штурман, курс? - Зюйд-зюйд-ост. - Краще пальцем покажи!"
Востаннє редагувалось flysoulfly в Суб 03 сер, 2024 23:02, всього редагувалось 1 раз.
M-Audio написав:Якщо держава готова взяти за це відповідальність
Все то так... Гарно пишете)) Але ви хочете обов'язків від держави, але в ПЕРШУ ЧЕРГУ - НЕ виконали своїх конституційних обов'язків!
Ну то не зовсім так. Я ВИКОНУВАВ всі обов'язки, та й зараз формально виконую більшість з них. Саме держава свої обов'язки вже не виконала по факту В ПЕРШУ ЧЕРГУ. Я вважаю, що маю повне моральне право поставити свої обов'язки "на паузу" в тій мірі, в якій зможу забезпечити собі відсутніть покарання за це.