|
|
![]()
Когда мы только приехали, пошли на одно мероприятие (типа фуршет), которое устроила одна из старейших и влиятельных организаций, которая помогает в начальной адаптации. Честно говоря, нам они помогли не очень. Чисто формально, все что мы могли сделать сами. Но за это мы (по наивности) посещали их всяческие адаптативные лекции и треннинги. По части работы там была одна кикимора, которая очень долго тянула кота за хвост. То вакансии еще не поступили, то еще что-то. Те ребята, которые сами находили работу, подписывали какой-то документ типа это она их трудоустроила, а она им как бонус выписывала чек на некоторую сумму. То есть, фактически, она отстегивала за то, что они выполнили за нее ее работу, а она могла и дальше "ходить на работу,чтобы получать зарплату" нифига не делая. По наивности, я думал что какую-то работу она все таки предложит. И вот пришло время, она сказала что пришли вакансии. Я приехал в офис в центре Манхеттена, она мне подсовывает бумагу, что я ОБЯЗУЮСЬ принять эту вакансию. Я задаю вполне здравые вопросы - что за вакансия? Какая зарплата? Где работать? Где локация? Надо было ее видеть. У нее истерика была. Какая вам разница? Дают работу - берите. Что скажут делать то и будете. Зарплата не ниже минимальной (на тот момент минималка 15 долларов в час). Локация - впределах НЙС. В общем, я развернулся и ушел. К чему я все это рассказывал? На том фуршете познакомился с семьей молодых (около 20-22 лет детей нет) киевлян. Айтишники и он и она. Приехали чуть позже нас. Сняли в Мидтауне Манхеттена за 2 с небольшим куе студию. Слово за слово. Дошло до обсуждения работы. Они говорят, мы пока поживем месяца 3 как туристы. Погуляем по НЙ, поездим по стране. Я спрашиваю, а потом? Потом начнем искать. Я:" Вы к ...(такой-то обращались)? -Да, она нам сказала, что если найдем работу то, она нам чек выпишет. Но пока мы пару резюме разослали, предлагали 80 куе в год (этот эквивалет 40 в час). Нам мало, мы отказались. Когда ... узнала, с ней припадок случился. И это программисты. Тестировщик знакомый сейчас имеет около 140 куе в год, после курсов, стартовая была 96 куе в год плюс бонус и соцпакет, в конце первого года получил +20%. ![]() Класне відео, класні люди.
Головна теза на 29:10. Ну і висновок: не заводьте котів. Тим більше двох. Все поламається в житті. Неймовірно цікаво: у відео, яке розміщене rjkz (дякую!), і в тексті останнього з його дописів - і там, і там у всіх людей/дійових осіб є ОДНА (!) спільна річ. Реально. Одна спільна річ. Якщо її помітити та зробити висновки - то можна отримати відповідь на питання від "Прохожий". ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоА тим часом мій колега полетів в США в MTI по програмі на 6 місяців стажування. Із дивного: США надали дозвіл і його дружині полетіти з ним. Яка ймовірність що вони повернуться в Україну?
![]() Здається, дно пройшли і відштовхнулися. ЄЦБ ставку знову понизив. Якби заморозили ЛБЗ, почали переговори і відкрили кордони, то б взалаі, "ракєтой в космас". З розсилки Джинні: Зростає попит на сеньйор розробників Порахували, що зарплатні вилки у вакансіях сеньйорів зростають майже для всіх технічних категорій – але вони все ще нижчі за ті, що пропонували у 2022. В листопаді 2022 senior бюджет на senior DevOps, наприклад, був $4500-7000 в середньому, в 2023 верхня межа опустилась до $6К, зараз — $6500. У фронтендерів схожий тренд, до $4-6К, як було два роки тому, бюджети у вакансіях ще не повернулись, але у серпні 2024 це вже $3500-5300. Senior Manual QA зараз можуть розраховувати на $2000-4000. Верхня межа вилки для них зростає останні три місяці. З початку вересня HR як з ланцюга зірвалися. Вже мав пару співбесід. ![]() Еміграція, заробітчанство
News from Canada В Середу, 18 вересня 2024, видатна подія в житті наших українців, які з 27 лютого мешкають в Канаді: жінка йде на роботу! На 18$ на годину! 40 годин на тиждень! Магазин Second hand! Це дозволить погасити такі платежі: - квартплата за дворівневу квартиру 1700$ (канадських) - тепер 1775 (підвищили). - електрика 100$. - мобільний звʼязок - ще 100$. Разом на існування родини треба 2000 С$. Жінка ось почне заробляти. Чоловіка вчать зараз бути «домохозподаркою» - на більше він не здатний. Ну як і частина дописувачів на цьому форумі. Чоловік зараз - щоби не виглядати перед жінкою імпотентом - ходить на курси англійської мови. Щоденно до 15-00. Якщо з 15-00 до 22-00 заробить на доставці десь 50-70 доларів, то з хати можна не виганяти.
|
|