Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 24832484248524862487 ... 2532>
Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 14:43

fox767676 написав:
  Дюрі-бачі написав:А я ще сподіваюсь на варіант коли москалі Трампа з його перемир'ям шлють на ***, він ображається і таки береться за боротьбу з ними економічними методами: знижує світові ціни на нафту і робить обхід санкцій в рази дорожче

ну навіть якщо фантастично-класична перемога зразка 1945
то срср-у щоб оговтавтися після неї знадобилось років 10-15
і це з реальними репарацями, територіальними здобутками
і є думка що оцінка впливу углеводородів на економіка рф перебільшена
і на відміну від 80-х, у рф зараз капіталістична багатоукладна економіка
дефіцита одягу та ковбаси не буде
ще й вистачить північнокорейців годувати

і в них відношення борг/ВВП менше 20%, а в золотого мільярда 100%+-
flyman

Подякував: 1593 раз.
Подякували: 2802 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 14:52

BIGor написав:Дуже дивна думка, виходячи з того факту що Закарпаття при совку було дуже зросійщено, гляньте будь-які карти по виборам президента чи ВР - Закарпаття "трохи" виділялось. Балога та СДПУо Медведчука тому докази.

Раніше Закарпаття дійсно відносили до так званого "електорального центру", що разюче відрізнялося від "електорального заходу" сусідніх Львівської та Івано-Франківської областей. Пам'ятаю в середині нульових партії Ющенко, Юльки та Яника набирали приблизно одинаково по 30%.
The_Rebel

Подякував: 63 раз.
Подякували: 157 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 15:00

Re: Еміграція, заробітчанство

fox767676 написав:і є думка що оцінка впливу углеводородів на економіка рф перебільшена
і на відміну від 80-х, у рф зараз капіталістична багатоукладна економіка
дефіцита одягу та ковбаси не буде

Можу поспорити на весь свій капітал: якщо Данія прийме рішення не пропускати танкери через свої територіальні води + ми в той же тиждень потопимо десяток танкерів в Чорному і підірвемо Дружбу, то макалям без кредиту Китаю кінець настане менше ніж за рік.

flyman написав:може вона мала на увазі "(за)карпатські русини"
З її точки зору це єдині українці в світі, які залишились після 1917 р. Ще чула про якихось українців в Канаді, але сама їх ніколи не бачила і закордон максимум в Югославію / Чехію / Словакію /Мадярщину їздила, а про Бельгію і Францію тільки слухала і переповідала байки із заробітків мого покійного прадіда...
І вона мене до 7 років так і виховувала...
  The_Rebel написав:в середині нульових партії Ющенко, Юльки та Яника набирали приблизно одинаково по 30%.

Хто більше гречки давав - за того й голосували. Особливо в селах. Там навіть людям давати не треба було, достатньо попу.
Дюрі-бачі

Подякував: 775 раз.
Подякували: 574 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 15:40

Дюрі-бачі написав:Хто більше гречки давав - за того й голосували. Особливо в селах. Там навіть людям давати не треба було, достатньо попу.

Оце ж і головна біда.
В мене досі сльози в очах від того, що я бачив у Франції восени. Париж - то всі знають.
А ось французька глибинка - південь - то зовсім інше і це саме на цю тему.
В кожному селі є памʼятник загиблим в Першу світову війну. Не просто памʼятник, і не леніну або якомусь президенту.
Як правило це гарної якості камʼяний солдат в повній формі із зброєю.
Надпис: «Памʼять загиблим в 1914-1918 роках ЗА ФРАНЦІЮ». Таким памʼятникам - а вони в кожному селі:/ джрєвнє/містечку - більше 100 років.
І не просто памʼять: всі хлопці - поіменно: імʼя та прізвище. Іноді кількість загиблих хлопців вражає: в одному селі я нарахував з трьох сторін 39 імен. А мешканців в тому селі не більше 390.
Кожен 10-ий (!) віддав життя за Францію.
Ця бОляча втрата сильно вплинула на подальшу історію Франції. Вона пояснює також, чому німцям дали увійти навіть в Париж. А країна розділилася навпіл.
Життя було збережене.
Ходиш по вулицях Гасконіі, а над дверима дати побудови: 1664, 1685. Ви у нас бачили такі будинки цілими вулицями?
Це зовні. А в середині це сучасний якісний ремонт.
Я прожив майже три місяці в такому будинку: 1664 рік, а в середині суперсучасна квартира щ усім необхідним.
З вікна будинка: собор 17 сторіччя в ідеальному стані. Так ось ніякого попа там немає взагалі.
Сказали, що колись був. На свічки ніхто не збирає та гріхи ніхто не відпускає. Дуровиною не займаються. Зате можна зайти та подивитися, як жив кюре та на його вбрання шите золотом та сріблом.
Мешканці зробили «правильні» висновки, за гречку свій голос не продавали, натовпом голосувати за невідомих збоченців та казнокрадів не бігли.
Тому мав думку і маю: «В головах розруха».
І розруха велика в надовго.
akurt

Подякував: 3890 раз.
Подякували: 1357 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 15:59

akurt
В цілому погоджуюсь. Але у Заходу теж були свої грішки, тож не варто ідеалізувати. Наприклад, нацисти у Німеччині та фашисти в Італії прийшли до влади саме вигравши вибори, а не по праву народження) Можливо просто висновки зробили раніше. А може й ні, враховуючи що радикали (у Франції та ж ЛєПен) по всій Європі набирають все більше голосів.
У нас просто був час всього 23 роки від початку незалежності, щоб якось стабілізувати державу та змінити менталітет населення. Очевидно, що цього часу виявилося недостатньо. Звичайно, що десь в Швейцарії державні інститути та самосвідомість населення є набагато вищою, але вони до цього йшли декілька століть. Нам такого шансу і стільки часу ніхто не давав.
The_Rebel

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 16:05

The_Rebel Є чудовий приклад Аргентини, де вже 100 років по колу народ робить майдани, обирає нормальних політиків, а потім популістів. ИМХО без зовнішнього фінансування майже неможливо перебудувати країну.

The_Rebel написав:А може й ні, враховуючи що радикали (у Франції та ж ЛєПен) по всій Європі набирають все більше голосів.

Хресна каже, що в гімназії в Берліні кожен 10 - прихований неофашист, тобто читає Майнкампф і мріє щоб Гітлер прийшов, порядок навів (як москалі мріють про Сталіна), але при цьому нічого не робить і боїться порушити правила. Не важко здогадатись за кого вони будуть голосувати, як виростуть.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 14 гру, 2024 16:26, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 16:13

Дюрі-бачі
А є приклад Фінляндії, у якої умови були явно гірше Аргентини, але вона зуміла всупереч всьому вирватися з боліт (як в прямому значенні - природа така, так і в переносному - Фінляндія входила в склад російської імперії, як і ми).
The_Rebel

Профіль

2
Повідомлення Додано: Суб 14 гру, 2024 16:58

BIGor написав:
  Дюрі-бачі написав:
  The_Rebel написав:Бо у дитинстві, коли нині покійна бабуся готувала мені "кечеры", вона навіть не здогадувалася про існування дерунів (ну це я про Мукачево, в Ужгороді можливо інакше було)

Моя покійна бабуся все життя вважала, що українці живуть від Ужгорода до Хуста, а з Тячева / Міжгір'я / Волівця починаються і далі у Львові, Франківську, Тернополі живуть поляки, а десь починаючи із Вінниці і Житомира - москалі...

Дуже дивна думка, виходячи з того факту що Закарпаття при совку було дуже зросійщено, гляньте будь-які карти по виборам президента чи ВР - Закарпаття "трохи" виділялось. Балога та СДПУо Медведчука тому докази.

100% При совку Мукачеве було практично одна велика військова частина.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 248 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 15 гру, 2024 13:24

Re: Еміграція, заробітчанство

Цікавий випуск, що хочуть робити
BIGor

Подякував: 1396 раз.
Подякували: 1814 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 15 гру, 2024 13:29

BIGor А толку. Я теж хочу купити віллу в Маямі і одружитись на Еммі Вотсон. Але бажання - це одне, а можливості - зовсім інше.
ИМХО максимум - це сподіватись, що повернуться туніядці, коли перестануть платити допомогу. Або як Сирійцям будуть платити, щоб їхали...
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 15 гру, 2024 13:34, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Профіль

#<1 ... 24832484248524862487 ... 2532>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор