Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28542855285628572858 ... 3453>
Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 15:14

Дюрі-бачі писал(а):Писав тут про сусіда, який сидить в Німеччині.

Так а я про шо? А він ще за університет питає. Умови в Німеччині мабуть відрізняються від турецьких.
Water

С нами с: 06.03.12
Благодарил (а): 77 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 15:29

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1556 раз.

3
2
Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 15:44

BIGor писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

"Тут" - це де? Ти у Польщі працюєш чи в США? Якщо у Польщі, то "тут" є трудовий кодекс і в ньому це все прописано.

По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Хлопці, ви ж знаєте, що навантаження може відрізнятися не лише у офісах однієї і тої самої компанії в різних країнах, але навіть і в межах одного офісу, та навіть одного проекту, але в різних командах. Бо це не тільки від керівництва залежить (хоч і від нього також), але і від колег у команді.

Я, наприклад, не поміняв би свою команду разом її керівництвом і на плюс 25% до зп. Бо працювати на розслабоні це набагато менше шансів вигоряння, а невеликий плюс у грошах не компенсує це. Так, можна трохи потерпіти (в межах кількох років) хіба що отримуючи зп на 50% вище ринку. А інакше треба слати їх в дупу зі своїми вимогами овертаймів
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 16:07

BIGor писал(а):По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Таке враження, що то якийсь український ФОП з 90-х, а не відділ солідної фірми у цивілізованій державі.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 16:15

The_Rebel писал(а):Хлопці, ви ж знаєте, що навантаження може відрізнятися не лише у офісах однієї і тої самої компанії в різних країнах, але навіть і в межах одного офісу, та навіть одного проекту, але в різних командах. Бо це не тільки від керівництва залежить (хоч і від нього також), але і від колег у команді.

За 20 років трудової діяльності ніколи не було такого, щоб овертайми не компенсувалися в той чи інший спосіб. Та й взагалі такого, щоб овертайми були нормою, теж не було. За роки праці в аудиті та потім у фінансових відділах усі випадки, коли доводилося працювати більше 8 годин, були наслідком власної ліні та відкладання роботи на останній день перед дедлайном.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 18:05

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):По твоєму де я працюю? Чітко ж написав негласні вимоги.

Таке враження, що то якийсь український ФОП з 90-х, а не відділ солідної фірми у цивілізованій державі.

Було б добре, якби це був ФОП. Але нажаль така "американська" реальність. Впринципі якщо трохи вивчити систему - можна якось "пропетлять".
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1556 раз.

3
2
Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 18:51

akurt писал(а):Нова цікава картинка - тепер про рівень податків в країнах Європи.
Зверніть увагу на країни, виділені жовтим кольором…
Изображение

То бред, подивіться зарплатну відомість там певно до 30% від загал ного нарахування йде на податки, частину платить роботодавец: частину працівник. Я не хочу розписувати, спитайте gpt чат. Якщо мова про фоп то дадається єсв , якщо мова про всіх то ще військовий збір .
yama

С нами с: 12.08.17
Благодарил (а): 9266 раз.

2
Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 18:57

akurt писал(а):Нова цікава картинка - тепер про рівень податків в країнах Європи.
Зверніть увагу на країни, виділені жовтим кольором…
Изображение

Зарплата працівника "на руки": 77 000 ₴
Витрати роботодавця: зарплата 100 000 + ЄСВ 22 000 = 122 000 ₴

122 000 / 100 = 1220 (1%)

122 000 - 77 000 = х

Х/ 1220 = 36% ось і є податок

Тепер Давайте для власника бізнесу

Якщо 100 000 ₴ — це дохід (націнка до оподаткування), то після сплати всіх податків (18 % податок на прибуток + 5 % ПДФО + 5 % військовий збір), власник отримає приблизно 73 800 ₴ в готівку.
Потрібно відняти 26,2 %, щоб із 100 000 грн залишилось 73 800 грн.

Тобто загальне податкове навантаження у цьому випадку — 26,2 %.

Тепер де тут 18?

Я таки взяв gpt
yama

С нами с: 12.08.17
Благодарил (а): 9266 раз.

2
Сообщение Добавлено: Сб 21 июн, 2025 23:58

BIGor писал(а):
  rjkz писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):Якщо порахувати ті дні, коли на роботі немає термінових завдань і я просто займаюся своїми справами, то, мабуть, десь під 100 днів на рік назбирається. Якщо рахувати в годинах, то взагалі десь 150.

Это зависит от контракта и от работодателя.
Чисто теоретически, может сэлери и выгодней.
Но на практике может оказаться так, что свои обязанности хоть из шкуры лезь - обяззан выполнить хоть 24/7 работай.
А когда будет ситуация, что вроде как делать нечего, то руководство что-то придумает - уволит кого-то и на теббя перекинет его работу. Или просто увеличит круг обязанностей. В общем, зависит от работодателя.
В этом плане надо держаться от "русских" подальше.

В мене саме чистокровний "американський" роботодавець, взагалі немає жодного часу на якісь особисті справи, є негласні вимоги ще допрацьовувати в неробочий час та проходити додаткове навчання/тренінги/курси також в неробочий час. Коли спитав за оплату за овертайми - злились - тут такого немає :mrgreen: Притому вимоги до кваліфікації працівників просто колосальні. Це я ще до того, що ІТ-шка поступово вмирає.

У Вас зарплата в год или в час?
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вс 22 июн, 2025 00:29

Gastarbaiter писал(а):

Кстати, да.
Работодатель-то работодателем, но соблюдаются законы страны, где работа производится.
И еще, Бигор работает на АМЕРИКАНСКОГО работодателя, но в ПОЛЬШЕ.
Из этого следует не слишком интеллектуально трудный вывод, что работодатель экономит деньги на зарплате. Иначе нанял-бы американцев.
Это-ж айти.
Иными словами - не очень хороший как для работника работодатель.
Гораздо лучше, когда сходу дает 500к в год и неограниченный отпуск.
Только таких идиотов трудно найти, может 1%, может еще меньше.
И уж насколько денежны техногиганты типа Эппл, МС, Гугл, и-то оптимизируют свои расходы на оплату труда.
Если-же брать мелких работодателей, то они смотрят не только какой у тебя отпуск, но и сколько ты говоришь по телефону (если это не твоя прямая обязанность, сколько ты пьешь кофе, как быстро ты ходишь (а еще лучше - бегаешь), чтобы ты не ушел на одну минуту раньше и не пришел на минуту позже.
Если у тебя больничный, то могут проверить или ты дома.
Хотя есть лейбор код и для разных типов работ, помимо обязательного обеденного перерыва, есть еще перерывы на 10 минут каждые 2 часа.
Есть ОБЯЗАТЕЛЬНАЯ оплата овертайма, если это почасовая оплата, но если это не почасовая, то есть вероятность, что загрузят так, что выть на Луну будешь.
Но если с американским бизнесом В США (не в Польше), это есть вероятностным, то с "русскими" - это практически 100% попадание.
Я знаю массу примеров, когда "русские" платят ниже минимальной зп или требуют работать сверхурочно и не платят и/или нарушают лейбор код в плане больничных (есть минимальное количество оплачиваемых больничных, в зависимости от количества рабочих часов в неделю). Бывает, что просто не платят нелегалам за работу. Хотя статус и форма оплаты не снимает с работодателя обязательства соблюдать лейбор код.
То-же касается охраты труда и техники безопасности.
Хороший работодатель отравит на тренинги и еще будет платить зарплату.
Ужимистый сразу требует, чтобы они были.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
  #<1 ... 28542855285628572858 ... 3453>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама