Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28822883288428852886 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 13 июл, 2025 22:40

fox767676 писал(а):Кто что думает, может на фоне "заката Европы" норм вариант ?

Про «закат Європи» думаю - а я зараз живу в Європі - ви поспішили говорити, але то таке…

Ваша думка цікава та заслуговує на обговорення.
Те, що десь там висить український прапор вас не повинно водити в оману.
Є інші чинники і серед них головний - це легалізація, або чи отримаєте ви Вид на проживання в Бразилії.
Саме з цього треба починати.

Для Бразилії підставою для отримання ВНП є:
- працевлаштування. Точно все ОК?
- навчання в аспірантурі;
- возʼєднання родини (?);
- лікування;
- релігійна діяльність (точно католицьку віру сповідуєте);
- інвестиції в підприємства за правилами. ЦБ (!) Бразилії.
- пенсіонер : треба підтвердження отримання 2000$ (!) на місяць;
- цифровий «кочевник».
Ось це основній чинники.
А те, що десь там є школа України або прапор вивішено: нічого не означає.
Он вчора президент Польщі сам знімав на палаці українські прапори…
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 13 июл, 2025 23:06

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Для Бразилії підставою для отримання ВНП є:
- працевлаштування. Точно все ОК?
- навчання в аспірантурі;
- возʼєднання родини (?);
- лікування;
- релігійна діяльність (точно католицьку віру сповідуєте);
- інвестиції в підприємства за правилами. ЦБ (!) Бразилії.
- пенсіонер : треба підтвердження отримання 2000$ (!) на місяць;
- цифровий «кочевник».

Достатньо першого\останнього
По своій компанії бачу що південноамериканські філії стрімко розширюються і керівні\провідні ланки заповнюються вихідцями з Білорусі\України
Приваблює кліматичний пояс Парани, расовий склад з превалюючою східно \центрально європейською частиною, етно-культурне розмаїття цих елементів, без домінування якогось одного, помірні ціни на нерухомість, віддаленість Бразилії від геополітичних поясів напруги, її технолгічна суб'єктність (третій в світі виробник цивільної авіації).
Європа з т.з. безпеки у 2025 це шило на мило.
Новополяків взагалі не розумію, так можно було і в росії жити, тільки постійно вибачатися за те що ти українець. Але рф хоча б геополітично суб'єктна, а польщі жити серед одних українофобів у постійному страху що нападуть інші.
А життя воно одне.
Балкани, як мінімум православну частину, скоріш за все тишком-нишком підгребе під себе москва з часом, через "м`яку силу"
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 00:18

fox767676 писал(а):Новополяків взагалі не розумію, так можно було і в росії жити, тільки постійно вибачатися за те що ти українець. Але рф хоча б геополітично суб'єктна, а польщі жити серед одних українофобів у постійному страху що нападуть інші.
А життя воно одне.

Тотальна українофобія в Польщі - це перебільшення. Не все так драматично на побутовому рівні. Чесно кажучи, навіть не знаю, що зараз гірше: бути українцем у Польщі, чи російськомовним українцем в Україні.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 05:08

Дюрі-бачі писал(а):Water Різні бувають. Син знайомих так без контролю підсів на травку і з навчання відрахували...

Та я тому його за бугор і не відправляв, знаючи, чим приблизно то може закінчитися. Тільки тут я попав на умовну штуку баксів, а там ми було на порядок більш гроші. Тут меі деякі хфаківці радили для оплати навчання ще квартиру продати. Так, на старості років, ще без пенсійного фонду би лишився .
В нас,, як війна почалась, трохи транзитом людей перейшло, що до Польщі їхало в перші тижні. Ну і в мене деякий час жив мій троюрідний брат і приаіз з собою сестру дружини його рідного брата. Так їй терміново треба було до Познані. В неї там в універі 'донька на англійській філології вчилась. Ну і довчилась, що практично відраховувати. Тож мама їхала якось то залагоджувати.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 11:06

Мільонери-ніщеброди, або багаті теж плачуть в СЩА

flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 11:57

Bolt писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):Water Різні бувають. Син знайомих так без контролю підсів на травку і з навчання відрахували...

Та я тому його за бугор і не відправляв, знаючи, чим приблизно то може закінчитися. Тільки тут я попав на умовну штуку баксів, а там ми було на порядок більш гроші. Тут меі деякі хфаківці радили для оплати навчання ще квартиру продати. Так, на старості років, ще без пенсійного фонду би лишився .
В нас,, як війна почалась, трохи транзитом людей перейшло, що до Польщі їхало в перші тижні. Ну і в мене деякий час жив мій троюрідний брат і приаіз з собою сестру дружини його рідного брата. Так їй терміново треба було до Познані. В неї там в універі 'донька на англійській філології вчилась. Ну і довчилась, що практично відраховувати. Тож мама їхала якось то залагоджувати.

Мені здається правильно зробили. Хто хоче навчатися/працювати, то будь-де навчиться, а хто не хоче то і після Гарварду роботу не знайде. Тим більше зараз можна в інтернеті будь-яку програму навчання знайти самому, в т.ч. лекції з Гарварду. У мене колишній колега ще до війни знайшов роботу в Гуглі, хоча закінчив якийсь Богом забутий Ніжинський інститут, навіть назви не згадаю. У цій сфері потрібні скіли, а не лички. Звичайно, може після західного вузу легше знайти першу роботу. Але потім уже все вирівнюється, а про диплом ніхто і не згадує. Принаймні ніхто з моїх колег, крім джунів, вже не пам'ятає коли останній раз вони показували диплом
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 12:08

The_Rebel писал(а):Принаймні ніхто з моїх колег, крім джунів, вже не пам'ятає коли останній раз вони показували диплом

Це правда з невеликим уточненням.
Сам диплом - я говорю про дипломи університетів США - практично не тримають в руках не тільки роботодавці, але і ті, кому його видано.
Тому що:
а) головне це те, де ти вчився та що закінчив. Про це достатньо сказати та вказати в анкеті.
б) наявність/відсутність при необхідності перевіряється в он-лайн режимі.

Особисто я був присутній на врученні дипломів різних університетів в США - останній раз влітку 2023 року в Сан Францисько: вручення дипломів СИМВОЛІЧНЕ: випускнику вручають декоративний папірець, це просто «святкова формальність». Там немає ні слова «диплом», ні імені, просто емблема університету. Головне бути привселюдно у традиційному вбранні випускників та можливо в останній раз побачити своїх професорів: розлетяться ж птахи-випускники по світу…
Сам диплом приходить поштою випускнику через місяць або три.
Так що те, що ніхто не дивиться на диплом - правда від самого початку.

Тому насправді: сам папірець ніхто не дивиться, бо немає потреби.
Але якщо ти закінчив Гарвард або університет в Ніжині - то така велика дистанція, що не варто і міряти.

Позавчора говорив з племінником - досить успішний програміст, працює на компанію в США. Живе в Європі. Закінчив магістратуру одного досить відомого університету в Україні.
Так ось він сказав, що рівень підготовки програмістів так впав, що НЕ треба показувати диплом, достатньо сказати, що ти закінчив той (його) університет - і вже далі не розмовляють.
Диплом реально можна не показувати.
Цитата: «…мене колишній колега ще до війни знайшов роботу в Гуглі…» Вірю і знаю такі приклади.
На цю тему навіть здивував наш українець, який працює в компанії Amazon. Коли я в нього спитав: «А правда, що в компанію Amazon беруть виключно випускників University of California?” - він відповів, що це не є правдою: принаймні їх колектив (розбитий на групи по 7 програмістів) складається з випускників різних університетів різних країн, часто таких університетів, про які він і не чув. Можливо, і ніженський.
Справа ж в тому, що в тебе в голові: є «клепка», чи немає.
Раджу подивитися на посилання нижче: мене в офіс не впустили, розмова була ось тут на вході. Можна погуляти навкруги будівлі одного з підрозділів Amazon та подивитися в яких умовах працюють програмісти з «клепкою» в голові. До речі, скаржаться на жорстку дисципліну… правда, є смаколики: парковка безкоштовна, зарядка електро автівок безкоштовна, 2-3 рази на тиждень в офісі «спільний обід» за рахунок фірми для «закріплення дружніх контактів».
https://maps.app.goo.gl/KWQHWthQfBS82V2Z8?g_st=ipc
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 12:50

В Амазоні, це на їх Новій Пошті?

В Амазоні в команді "вільна каса"
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 14:13

Amazon - контора конкретна!
Дбають про своїх працівників, потужна юридична підтримка кожного іноземця.
Щорічно великі бонуси: в червні людям виплатили по 80 000$.
Але і вимагають чіткість в роботі: суворе виконання завдань в терміни.
Там «байдикувати» не проучається.
Цікавий факт за червень: одну людину переманили в іншу компанію.
Рекрутер дуже сумував. Треба було відпрацювати 2 тижня.
На протязі 2-х тижнів знайшли заміну і нова людина приступила до роботи.
Все чітко!
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Пн 14 июл, 2025 14:36

akurt

Амазон -- це Безос? Те саме падло, що гавкнуло “працівники мають бути в постійному страху...” 😒

fox767676 писал(а):

найбільша в Бразилії українська діаспора, найбільше сконцентрована у місті Прудентополіс та столиці штату, місті Куритиба. Одне з найстаріших українських поселень — містечко Дорізон. Префектура міста Уніан-да-Віторія в бразильському штаті Парана встановила пам'ятник Тарасу Шевченкові у відреставрованому Українському сквері.

Демографія
Парана є шостим найгустонаселенішим штатом Бразилії з високим рівнем урбанізації.[4] Опитування Бразильського інституту географії і статистики (IBGE) 2005 року дало наступний розподіл за расами у штаті: білі люди — (73,0 %), pardos (нащадки європейців та індіанців) — (23,3 %), чорні — (2,5 %) та індіанці — (1,2 %).[5]

Населення Парани походить, насамперед, зі Східної Європи, але тут оселилися також німці, португальці та японці.[6]

У муніципалітеті Прудентополіс українська мова визнана офіційною[7].

Цін нема.
Мале місто. 50тис?

Ціни сусіднього 200?тисячника:

https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... nta+Grossa

Житло трохи дешевше.
Зарплати трохи вищі...
Bobua

С нами с: 24.08.10
Благодарил (а): 131 раз.

1
3
  #<1 ... 28822883288428852886 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама