Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2912291329142915
Повідомлення Додано: Чет 14 сер, 2025 14:37

закат Бейерії

BIGor написав:
  rjkz написав:
  BIGor написав:CША точно країна "Мрій" :mrgreen:
https://dou.ua/forums/topic/55079/
«Work-life баланс — міф»: СЕО Cognition пропонує працівникам компенсацію в 9 зарплат або 80+ годин роботи на тиждень

Генеральний директор Cognition, Скотт Ву, ШІ-стартапу, який нещодавно поглинув Windsulf, поставив своїм 200-м новим працівникам ультиматум, згідно якому вони або повинні працювати шість днів на тиждень в офісі з навантаженням понад 80 годин, або ж звільнитися й отримати компенсацію в розмірі 9-ти зарплат.

Це рішення стало наслідком суттєвої різниці в корпоративних культурах двох компаній. Windsurf, яку нещодавно придбав Cognition, підтримувала гнучкий підхід до роботи, тоді як Cognition робить ставку на високу продуктивність і відкрито не визнає баланс між роботою та особистим життям.

Зробити вибір працівники компанії можуть до 10 серпня.

«Ми не визнаємо баланс між роботою та особистим життям. Створення майбутнього програмної інженерії — це місія, яка для нас настільки важлива, що її неможливо відокремити від приватного життя», — зазначив генеральний директор Cognition Скотт Ву в листі до співробітників.

Він також підтвердив цю позицію публічно в дописі у себе в соцмережах, зазначивши, що в Cognition панує «надзвичайно висока культура продуктивності», про яку компанія чесно інформує кандидатів.

«Ми регулярно працюємо в офісі навіть у вихідні й виконуємо свою найкращу роботу пізно ввечері. Багато хто з нас буквально живе там, де працює... і ми розуміємо, що це не підходить усім», — пише Ву.

Напевно співробітники цієї шарашки отримують 500 кує - не менше, якщо погоджуються так вкалувати для досягення високодуховних цілей - купівля нової яхти власниками компанії :D

Я-бы сказал, что баланс между работой и семьей - это не про США воообще.
Есть частный/корпоративный бизнес, где наемный работник, фактически, полностью бесправен. Что-бы там ни говорили.
Исключение - дискриминация по расовому или гендерному признаку. Если удастся доказать. По остальным вопросам - если дело касается травм на работе как-то можно чего-то добиться, но не всегда.
Касательно прав - работник имеет право уволиться и имеет право получать зарплату. Тут есть некоторая ловушка - работодатель может предложить зп в год и тогда работник будет вынужден работать столько сколько от него требуют, фактически, без дополнительной оплаты.
Опять-же, исключение - работа с профсоюзом (Юнион). Но большинство частных работодателей все больше и больше избавляются от юнионов, хоть это и стоит им немало денег.
Еще одно исключение из данной схемы - работа на правительство и на город.
Причем на линейном уровне. От звонка до звонка. Но там зарплаты - совсем не фонтан и многие вынуждены работать или с овертаймом или иметь еше одну работу.
ТО есть, опять таки баланс не в пользу семьи.
По Бруклину могу сказать, что есть еще одна черта работы на "русского" работодателя. В отличии от американцев, они гарантированно выжимают все соки, но при этом не хотят платить овертаймы.

Так і виходить, работа-дом -робота -дом у пересічного американця. Ось до речі наглядний огляд на "найкращого" роботодавця світу

закат Бейерії
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 14 сер, 2025 15:16

Слава Богу, що власник "Флайманового кінозалу" ніколи не дивиться кіно в його власному кінотеатрі.
І це добре: не дай Боже подивися хоча б у відео "Американцы страдают в США, ПЛОХО ВСЁ" декілька секунд на 20:03...
Кинув би все на світі - впав би на коліна ти благав:
"Пане akurt'e! Простіть мене, невдаху, за те, що я не вірив про зарплатню наших українців в $500К! Простіть, я більше не буду розміщувати на форуму повну дурню!"

P.S. І ще додав би: "Я навіть навчуся користуватися кнопкою DEL на клавіатурі, щоби не розміщувати на форумі гігантські копії ЧУЖИХ текстів, які ми всі читали, щоби до чужих текстів додати свої поцарапані 5 копійок...

P.P.S. перше відео ми всі бачили і вже обговорили, то пан флайман не встиг.
За друге відео дякую: класні слова на 3-ій хвилині.
Навіть передивлюся другий раз: ходить людина та скиглить, і скиглить... Але квартиру за 3 950 доларів на місяць в оренду бере... Ні, щоби повернутися в Хабаровськ... Хі-хі...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 14 сер, 2025 15:54

Витратив трохи часу щоби вдруге передивитися відео від невдахи з Сан Францисько - просто тому, що я дуже часто там був та багато ходив вулицями.
Просто стало цікаво.

1. Вулиця, по якій йде автор відео - реальна глибинка міста з населенням в 800 000 людей.
Я один раз пішки пройшов саме в тому районі - від Ferry Building (прибув на поромі, який проходить повз знаменитої на весь світ тюрми Алькатрас до https://maps.app.goo.gl/phYsE8voqdtWu9JQ9
і далі - до залізничної (!) станції
https://maps.app.goo.gl/PBb4SwS1VB1eWSW36
звідки відїждждав на 2-рівневому поїзді в серце Силіконової долини - місто Сан Хосе.
Але до такої глибинки, де ходить автор відео - не дійшов.
Це щось на кшталт Осипенковського в Запоріжжі або щось на краю Києва.
Єдине що радує: бідність мешканців/роботяг можна оцінити по якості автівок, припаркованих - зверніть увагу - БЕЗКОШТОВНО на вулицях міста. В центрі таке паркування безкоштовно могло бути або тільки на 2 години або на підземних паркінгах десь по 30 доларів за світовий день.

2. Рекомендую звернути увагу на розповідь з 02:40 до 03:30. І подумати: "А де це є країна, яка любить всіх підряд іноземців/біженців та кожного? Он 57 дебілів махали на стадіоні в Польщі прапорами УПА - то їх повинні любити... або два підлітка-дебіла фарбами під прапор УПА розмалювали пам"ятник в Польщі - то теж їх поляки повинні любити?

3. Сподобалося на 05:00 і далі: "Складно все... складно знайти роботу, складно заробити гроші, складно зняти кваратиру.... Я навіть не знаю, що зараз легко в США..."
Я згадав старий анекдот, коли "дорогого Леоніда Ілліча Брежнєва" робітничий клас питав: "А чого це при переході від соціалізму до капіталазму так погано, що вже і їсти немає що?"
Брежнєв відповідає: "Так в дорозі кормити ніхто і не обіцяв..."

4. На 06:15 взагалі класика на тему "Раніше все було краще і повезло тим, хто народився за царя Панька..."

5. Про залізниці - він не знає особливостей - то не основний вид транспорту в США з давніх часів.
Залізниці там - диковинка... Приблизно як квитки на потяг в Україні...
Кіра того, навіщо там між SFO та LAX залізничне сполучення, якщо є альтернативи: а) літак за ціною бургера; б) власне авто (комфорт та звички); в ) для бідних є автобус-експрес.
Гадаю пузаті капіталісти в шляпах все порахували...

Я далі другий раз вирішив не передивлятися, а взагалі подивитися цікаво. Навіть рекомендую.

З приводу оренди квартири в Сан Францисько за 3 950 доларів - то дійсно є така ціна і то "стандарт".
В центрі взагалі 6 500 платили НАШІ українські ІТ-ники із своєї зарплатні в 350 000 на рік...
І не плакали в камізельку...
Ну хочеш платити не 3 950 - орендуй щось на північ від міста - в районі Petaluma...
На південь НЕ орендуй - там не дешевше 3000 доларів...
На роботу будеш їхати 1,5 години в один бік... І так наші роблять...

Хто на що вчився... Класика...
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 14 сер, 2025 16:25

Сибарит написав:
  rjkz написав:Полюбопытствуйте.
Уверен, от таких "трагедий" многие не откажутся.

Спасибо!
Похоже, однобокость моего впечатления была вызвана настроем тех, по чьим ссылкам я ходил.
Тут он вполне оптимистичен, по крайней мере на первых минутах...
Но все равно нудноват.
Не мой это формат.

Нудноват?
Дело вкуса.
Зато информативен.
Как для меня.
Во всяком случае, то что я не влез в мортгидж - во многом его заслуга.
Он делает бизнес на тех, кто ринулся "в воду, не зная броду".
Один из самых нудных и плодовитых, в плане контента, блогеров, после просмотра многих десятков часов его видео, упомянул один ресурс, после уделения которому нескольких месяцев практически в режиме 24/7, помог решить к тому моменту нерешаемый вопрос.
Поэтому тут вопрос что человек хочет от ЮТуба - развлечений или информации.
Ну и как-бы, да, блогеры делятся своим опытом, своими эмоциями, своей жизненной позицией. Как говорил один из очень почитаемых мной людей прошлого, кумир своего и не только своего времени (немного не дословно)"Аудитория, нужна мне больше чем я ей. Это дает возможность донести то, что меня волнует в данный момент".
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5478 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Чет 14 сер, 2025 16:53

Кому дорога медицина в США

Кому дорога медицина в США
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 14 сер, 2025 17:39

BIGor написав:
  rjkz написав:
Я-бы сказал, что баланс между работой и семьей - это не про США воообще.
Есть частный/корпоративный бизнес, где наемный работник, фактически, полностью бесправен. Что-бы там ни говорили.
Исключение - дискриминация по расовому или гендерному признаку. Если удастся доказать. По остальным вопросам - если дело касается травм на работе как-то можно чего-то добиться, но не всегда.
Касательно прав - работник имеет право уволиться и имеет право получать зарплату. Тут есть некоторая ловушка - работодатель может предложить зп в год и тогда работник будет вынужден работать столько сколько от него требуют, фактически, без дополнительной оплаты.
Опять-же, исключение - работа с профсоюзом (Юнион). Но большинство частных работодателей все больше и больше избавляются от юнионов, хоть это и стоит им немало денег.
Еще одно исключение из данной схемы - работа на правительство и на город.
Причем на линейном уровне. От звонка до звонка. Но там зарплаты - совсем не фонтан и многие вынуждены работать или с овертаймом или иметь еше одну работу.
ТО есть, опять таки баланс не в пользу семьи.
По Бруклину могу сказать, что есть еще одна черта работы на "русского" работодателя. В отличии от американцев, они гарантированно выжимают все соки, но при этом не хотят платить овертаймы.

Так і виходить, работа-дом -робота -дом у пересічного американця. Ось до речі наглядний огляд на "найкращого" роботодавця світу

Не могу я смотреть этого блогера, что-то не лежит душа.
По Вашему тексту - практически да.
Но зависит от мировоззрения.
Для большинства американцев - культ работы.
Но есть и те, кто усердно поработав, создает активы, которые позволяют не работать. И тут уже кто что видит для себя в жизни - безпросветную работу или что-то другое.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5478 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 2912291329142915
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти