Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 31133114311531163117>
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 12:46

Re: Еміграція, заробітчанство

живе в орендованому житлі:
• Румунія — 5,7%
• Словаччина — 6,9%
• Угорщина — 8,4%
• Польща — 12,9%
• Болгарія — 14,0%
• Італія — 24,1%
• Чехія — 25,3%
• Іспанія — 26,3%
• Португалія — 26,6%
• Бельгія — 29,7%
• Греція — 30,3%
• Нідерланди — 31,2%
• Фінляндія — 31,9%
• Швеція — 35,2%
• Франція — 38,8%
• Данія — 39,1%
• Австрія — 45,5%
• Німеччина — 52,8%
• Швейцарія — 58%

Чим стабільніша економіка — тим менше людей може купити собі власне житло.
Дюрі-бачі

Подякував: 922 раз.
Подякували: 644 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 12:55

Дюрі-бачі написав:Чим стабільніша економіка — тим менше людей може купити собі власне житло.

Как это часто бывает, из одной и той же статистики можно сделать разные выводы.
Например, чем стабильнее экономика, тем больше люди спокойны за свое будущее и меньше ощущают потребность владеть собственным жильем.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6510 раз.
Подякували: 21719 раз.

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 13:16

Сибарит написав:
  Дюрі-бачі написав:Чим стабільніша економіка — тим менше людей може купити собі власне житло.

Например, чем стабильнее экономика, тем больше люди спокойны за свое будущее и меньше ощущают потребность владеть собственным жильем.

Я тоже думаю, что не все хотят обзаводиться собственным жильём. Финансовая выгода от такого владения во многих странах сомнительна, а мобильность ограничивает.
M-Audio

Подякував: 653 раз.
Подякували: 530 раз.

Профіль

1
3
1
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 13:42

BIGor написав:
  slonomag написав:С другой стороны посмотрите цифры:

1. К концу 2024 года в Испании насчитывалось 27 010 608 домов.
2. По последним данным, Каталония оставляет за собой статус региона с самым большим количеством подобных случаев — 7 009, что составляет 42% от совокупного числа таких преступлений во всей стране. Тоесть всего количество оккупасов около 17к.

17 тысяч от 27 миллионов = 0.0006%.

Тоесть оно так выглядит страшно что вот как придут, как оккупируют, закон на их стороне и тд и тп. Но на деле вероятность такого события настолька низка, что с тем же успехом можно бояться ездить на машине. И то, там наверное вероятность попасть в аварию повыше будет.

Хотя глобально да, вся эта проблема оккупасов в целом дурацкая как по мне - у тебя считай отжали недвигу, и ты еще должен 1.5 года доказывать что она твоя. Такого впринципе не должно быть.

Тема дійсно дурацька, але цей закон дає право, он вже поляки користуються: https://nowinywschodnie.pl/glosno-o-zbr ... -polakach/

Мало того що майно де-факто можуть відібрати, так і ще вбити можуть.

А кто знает как в Америке с этим , Кольт и Смит и Вессон решают вопрос или в суд?
Vadim_

Подякував: 637 раз.
Подякували: 522 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 14:22

Vadim_ написав:А кто знает как в Америке с этим , Кольт и Смит и Вессон решают вопрос или в суд?

Америка большая, и в разных областях может быть по-разному. Где-то возьмут за шкирку и выкинут, даже без смит-вессона, а где-то за недостаточно вежливый разговор с захватчиком могут присудить компенсацию тонких душевных страданий.
В целом ситуации "как в Испании" вполне возможны.
M-Audio

Подякував: 653 раз.
Подякували: 530 раз.

Профіль

1
3
1
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 14:25

Vadim_ написав:А кто знает как в Америке с этим , Кольт и Смит и Вессон решают вопрос или в суд?

Эти ребята могут решить вопрос где угодно, но потом все равно суд 😁
Сибарит
Форумчанин року

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 14:29

M-Audio написав:

Америка большая, и в разных областях может быть по-разному. Где-то возьмут за шкирку и выкинут, даже без смит-вессона, а где-то за недостаточно вежливый разговор с захватчиком могут присудить компенсацию тонких душевных страданий.
В целом ситуации "как в Испании" вполне возможны.

выходит шо там такая же демократия , правосудие и право собственности как и у нас? :(
Vadim_

Подякував: 637 раз.
Подякували: 522 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 14:51

Vadim_ написав:выходит шо там такая же демократия , правосудие и право собственности как и у нас? :(

Демократия - это когда тебя посылают к черту, а ты идёшь, куда хочешь (с)

Суть цивилизации заключается в том, что конфликты интересов разрешаются не прямым противостоянием, а специально назначенными людьми. Это получается значительно дольше, чем просто подраться 😁
Сибарит
Форумчанин року

Профіль

135
84
38
2
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 16:15

Сейчас посмотрел пару видосиков и почитал коменты под ними по проблематике блекаута в одном из берлинских районов, который случился в субботу и будет продолжаться минимум до четверга и узнал много нового о полит ситуации в Германии. И собственно о том киздеце который там творится
Bolt

Подякував: 24 раз.
Подякували: 291 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 06 січ, 2026 16:27

Сибарит написав:

Я також бачив на днях статистику, яку оприлюднив пан Дюрі-бачі.
Не думаю, що з неї можна робити якісь далекоглядні висновки.
Дійсно: в Румунії мікроскопічна кількість людей мешкає в орендованому. Фахівці це пояснюють тим, що при переході від соціалізму до капіталізму були найлегші та найзрозуміліші умови приватизації житла. Те саме стосується Угорщини та Болгарії.

Оскільки я вже рік мешкаю у Франції, то скажу таке: з точки зору нерухомості прямо патріархальна країна: фактично ніде та нічого не будують нового. Натомість ретельно зберігають те, що було побудовано в 15-му або 17-му сторіччі. Неймовірне спадкове право: нерухомість передається нащадкам, які мешкають в родових будинках. Багато палаців маркізів.
Але цього мало: люди володіють неймовірно великими площами ланів та лісів.
І вони ці лани або самі обробляють, або в оренду здають, АЛЕ НЕ ПРОДАЮТЬ.
Тобто все в приватній власності. Я в ліс ніде зайти НЕ можу: приватна власність. З косулями, оленями, куропатками, зайцями та фазанами, які тут водяться прямо стадами…
Приватна оселя у Франції - це не просто будинок, це будинок плюс велика земельна ділянка разом з ним, як правило площею в 30…75 соток. Плюс у власника десятки гектарів власної землі.
А не 3…5…6 - зрідка 10 соток, як в Україні. І ті 30-75 соток, які йдуть разом з будинком, це не під картоплю, як було у мого тестя, а під газон та квіти.
Можна їхати сотні кілометрів і не побачити жодного будівництва новобудови.
В тому реґіоні Франції, де я зараз мешкаю, я знаю тільки 2 (два) будівництва нових приватних будинків. В тому регіоні України, де я теоретично мешкаю (Львів) я знаю тисячі місць будівництва.

Ще важливо і цікаво: є розгалужена система "Соціального житла" - навіть в меланькому містечку на 250-500 жителів мерія володіє 5-10 квартирами, які здаються в оренду тим, хто має дохід менше за 1100 євро на місяць (цифра не ж точною). Там фіксована плата в 450 євро. Ось таке житло орендують малозабезпесчені французи. Я був присутнім при тому, як виселявся дядько якому років 65 - він останні 20 років прожив саме в такому. Аиснлявмя бо кого да проста до сете жити син. Це була доволі велика 3-к квартира. І той пан точно не був «бомж»: купу добра із свого помешкання віддавав всім бажаючим, я допомагав нашим забрати холодильник.
Така ситуація призводить до того, що люди у Франціі живуть в орендованому, і відсоток доволі високий: 38,8.
Я би сказав, що наведена табличка цікава (я бачив її в іншому варіанті - від зворотнього) але вона не несе ніякої інформації для висновків, тому що всі країни та спосіб життя людей є різними.
Навіть, якщо ці країни межують одна з одною, порівняйте сусідів: Францію та Німеччину.
Дуже різні сусіди і дуже різний відсоток.
akurt

Подякував: 4105 раз.
Подякували: 1525 раз.

Профіль

1
2
7
  #<1 ... 31133114311531163117>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти