Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 3346334733483349>
Повідомлення Додано: Чет 04 чер, 2026 03:03

rjkz написав:
  shapo написав:
Швейцария всегда была сложной страной для эмиграции.
Про Турцию не знаю да и она на любителя.
Ранее в США было полно нелегалов и их особенно не отлавливали,а леваки в Канаде,США и Австралии ещё и запустили последние годы много мусора.
Но сейчас ситуация везде меняется и будет только ужесточаться - мультикультурализм подходит к завершению.

Я-бы с чем-то согласился насчет мультикультуризма и США, если-бы не одно НО.
У меня впечатление, что борятся не с иммиграцией, которая будет в будущем, а с тем, чтобы выпихнуть всех кого получится. И легалов и нелегалов. И цветных и белых. Вне зависимости от религии, расы, происхождения. Да, латиносам достается больше.
Если попробовать рассмотреть это с точки зрения развития ИИ и влияния его на экономику, то надо будет вводить базовый доход. И чем меньше населения, тем меньше ртов надо содержать.
С такой точки зрения, то что происходит имеет логику.
Со остальных точек зреняи, я логики не прослеживаю.

Так все гораздо сложнее ,чем воспринимает и потом действует рыжий клоун руководствуясь четырьмя правилами арифметики пытаясь решить интегральные проблемы начиная с экономики которая не выдержит в многих штатах без бесправных эмигрантов и заканчивая разной степенью развития секторов социума с восприятием демократии и прав человека.
В этом отношении совсем недавно образец показывали персидские монархии где гастарбайтерам не давали никаких прав кроме работы и мгновенно выдворили при нарушении условий пребывания.
Но это не демократичные, богатые маленькие страны ,а вот в США с другой историей,ментальностью и институтами противовесов такое вряд ли пройдет если не скатиться к диктатуре
shapo

Подякував: 110 раз.
Подякували: 885 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 04 чер, 2026 06:06

rjkz написав:
  Water написав:Тобто вчорну. В першу чергу погляньте на себе.

Не совсем понимаю что такое "вчерную" рассчитаться за выполненную работу.
Если я найму ...скажем мекса и рассчитаюсь с ним даже наличными, ни я ни он не нарушают ни одного закона.

Де, в Німеччині? Найміть, розрахуйтесь згідно договору, в чому питання? Не розрахунок в чорну, а робота в чорну.
Water

Подякував: 71 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 04 чер, 2026 07:01

rjkz написав:
  BIGor написав:
  won написав:Хай ті країни якими завгодно цивілізованими себе не називають, але це - концтабір, диктатура і клітка, де люди - раби, винтики. В такі країни точно нема сенсу їхати.

В які країни варто їхать?

Наверное в Зимбабве, где, если я не ошибаюсь, до отмены национальной валюты, которую никто не контролировал, на рынок возити тачки купюр, а после того, что были в ходу купюры в 100 триллионов зимбабвийских долларов, национальную валюту отменили как таковую.
Я не совсем понимаю, что плохого в том, какая система денежного обращения в США?
Очень удобная.
Меня больше напрягает скорость работы банковских операций.
А остальное - вполне имеет свои положительные стороны.
Я вообще не вижу плюсов в использовании наличных.
Можно тогда и наличные поставить под сомнение, и перейти на натуральный обмен.
Кстати, кто помнит, в Украине было время, когда не было практически иных коммерческих транзакций кроме бартера. Ну и что тут хорошего?

Зімбабве - погана країна для життя. Бардак, який присутній всім Африканським країнам. Я особисто за золоту середину, хороший контроль взагалі не заважає законослухняним громадянам, у яких все чисто і білий дохід. Але часто це перетворюється в лицемірство, де законослухняних чмирять за кожну тисячу євро, а от топ корупційним чиновникам - зелений шлях, це я наприклад про Іспанію і цей випадок https://www.pravda.com.ua/news/2023/06/22/7407993/
У родини одеського воєнкома майно в Іспанії на мільйони. Він каже, що не знає про це – УП

До речі, був прикол в Україні - мені відмовлено було в поповненні власного рахунку на 5 доларів. В банку сказали, що перевід валюти між областями під забороною НБУ, місце де я хотів поповнити було іншою областью де відкритий рахунок :mrgreen: В той же час маємо:
https://finance.liga.net/ua/bank/news/o ... emozhlyvym
НАБУ не знає, як потрапили в Україну долари зі штампами Федрезерву, вилучені під час обшуків у справі Енергоатому

Заступник голови НБУ Дмитро Олійник підтвердив, що в Україні немає системи обліку ввезення таких сум готівки. :mrgreen:
BIGor

Подякував: 1530 раз.
Подякували: 1951 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Чет 04 чер, 2026 23:21

Water написав:
  rjkz написав:
  Water написав:Тобто вчорну. В першу чергу погляньте на себе.

Не совсем понимаю что такое "вчерную" рассчитаться за выполненную работу.
Если я найму ...скажем мекса и рассчитаюсь с ним даже наличными, ни я ни он не нарушают ни одного закона.

Де, в Німеччині? Найміть, розрахуйтесь згідно договору, в чому питання? Не розрахунок в чорну, а робота в чорну.

Я не про Германию, естественно, но разве это вопрос того, кто нанимает кого-то на разовую работу?
Если кто-то через апп или по объявлению вызывает мастера для того, чтобы повесить полку, он разве должен у того проверить все доки?
А так как наличные все еще являются средством платежа, то и рассчитаться ими можно.
То, что получатель не задекларирует их, не делает из потребителя услуги правонарушителя. ИМХО.
rjkz

Подякував: 8926 раз.
Подякували: 5675 раз.

Профіль

14
10
7
Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2026 05:07

rjkz написав:
  Water написав:
  rjkz написав:Не совсем понимаю что такое "вчерную" рассчитаться за выполненную работу.

Я не про Германию

А мова йшла саме за Німеччину.
Если кто-то через апп или по объявлению вызывает мастера для того, чтобы повесить полку, он разве должен у того проверить все доки?

Повісить полку це будівельні роботи?
На будівельні роботи там нема об`яв в тому вигляді, як ми звикли.
Тому утримання будинку для німця це дорого, а ми наймаємо, як звикли робить в Україні.
Water

Подякував: 71 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2026 09:47

Re: Еміграція, заробітчанство

Я звісно про це попереджав ще у 2022му, але не думав що це таки станеться. Проте світ сильно змінився за останні 4 роки.
«Это то, что просит нас сделать Киев». ЕС подтвердил планы лишить временной защиты украинцев мобилизационного возраста

Евросоюз изучает возможность лишения украинцев призывного возраста права на временную защиту, которое позволяет жить и работать в ЕС без оформления статуса беженца. Об этом сообщил еврокомиссар по внутренним делам и миграции Магнус Бруннер по итогам встречи глав МВД стран ЕС в Люксембурге, передает Deutsche Welle. Накануне такие меры публично поддержали правительства Австрии, Германии, Польши и Швеции. «Это также то, что просят нас сделать украинцы», — сказал Бруннер. Окончательное решение еще не принято. Бруннер добавил, что в ближайшие недели Еврокомиссия представит предложения о будущем механизма временной защиты, который сейчас распространяется более чем на 4 млн украинцев и действует до марта 2027 года. Одновременно страны ЕС поддерживают продление самой программы до 2028 года.

Европейские дипломаты рассказали Euronews, что инициатива вывести из-под временной защиты украинских мужчин в возрасте от 23 до 60 лет получила большую поддержку на встрече глав МВД. Из-за военного положения таким лицам запрещено покидать Украину. Исключение составляют инвалиды, признанные негодными к военной службе, отцы троих и более несовершеннолетних детей, а также те, кто ухаживают за тяжелобольными родственниками. По словам дипломатов, в Еврокомиссии считают, новый механизм временной защиты должен учитывать, имели ли заявители законное право на выезд из Украины. Взрослые мужчины составляют 26,6% украинских беженцев в Европе, однако нет данных о том, какая часть из них — призывного возраста (25 лет) и сколько человек прибыли нелегально.
airmax78

Подякував: 990 раз.
Подякували: 5382 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2026 10:21

Тенденція чи випадковість?

Вчора з приятелями з нашої діаспори відвідали Терми: джерело мінеральної води, плавальний басейн, різні гідравлічні масажні пристрої, сауна та замам.
Оплата: 14€ (десь 700 гривень) за 2 години.
Щоби не було реклами не даю посилання на сайт.
При термах є готель: якщо люди потребують поглибленого відновлення, то там і мешкають. Ціну не питав.
Навпроти виходу: мінімум три ресторана - цінники ж прямо на вулиці: обід щ трьох блюд від 18,5 до 24 €.
Назад я з цікавості та щ наміром зробити добру справу поголився лавещти подружжя наших українців в невеличке середньовічне містечко: реально над дверима будинків вибито дати 1665 рік. Собор 17 сторіччя. Залишки башт фортеці (з годинником на одній башті).
Наші українці виставили на Airbnb оголошення про здачу двоповерхової квартири, після відновлювального ремонту (будівля орієнтовно 17-го сторіччя) - обставленої підібраними в комісійних магазинах старовинними доволі цікавим меблями. Хочуть здається 70€ на добу. Невеликий досвід вже мають.

Але не це саме цікаве. Як виявилося, тільки ла останній місяць на із вулиці в куплено три старовинних будинках громадянами Великої Британіі (!).
Тут таке уточнення: центр містечка це одна вулиця, на якій ліворуч та праворуч - будинки 17-го мабуть сторіччя. Всі вони звісно щільно «притулені» один до одного.
Всі побудовані з природного каменю (підозрюю, що в ті роки розтягли все ж мурів фортеці, яка частково зберігалася). В деяких ж вбудовані гаражі з деревʼяними брамами та старовинними замками. Всі в дуже гарному стані (здається тільки один з лекцілиелд лемяиків виманад капітального ремонту).
Так ось: тільки на одній вулиці за місяць три камʼяних будинки в куплено англійцями.
Що куплено?
Місце номер одни: в самому центрі містечка будинок в 2 та 4 поверхи.
Там геологія цікава: будинки вюбулували на вершині пагорба, на якому була фортеця. Тому з вулиці поверхів два ( на 2 вікна по фасаду на другому у поверсі та двері і вікно на першому поверсі), а щ тил ного боку поверхів - 4 (!) і на одному щ поверхів величезний балкон з чудовим видом на дубовий ліс та невеликі гори.
Цей будинок продано за 137 000€. Наші люди говорили, що буцім-то продавець отримав 125 000€, а «вершки» - рієлтор (у Франції рієлтори мають 8%).
Я в середині не був, але Ліни щ діаспори сказали, що в середині кузня надзвичайно гарна а інші кімнати потребують принаймні косметичного ремонту. Продавець; татуся років 75, яку да пари ло себе жити онуки.
Цікаво, до другий з куплених будинків мінімум в 1,5 ради більший і він буквально но притулився до першого булинку. Сусіди пліч-о-пліч. Ціну не знають.
По цій де вулиці праворуч ще один проданий 2-о поверховий будинок. Якраз біля нього стояло авто колишніх власників. Я попросив наших з діаспори чисто з цікавості дізнатися про ціну.
Відправив ще немає.
З точки зору конструкції теж цікаво: з вулиці 2 поверхи, щ тиру всі 4 при чому в ці сотртири входить гараж з окремим підʼїздом з боку залишків фортеці…

Ну і британці, і не сидиться їм на своїх островах…
Все як хотіли на цьому форумі: НІЯКИХ ДЕРЕВʼЯНИХ БУДИНКІВ!
akurt

Подякував: 4375 раз.
Подякували: 1573 раз.

Профіль

2
2
7
Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2026 10:30

airmax78 написав:позволяет жить и работать в ЕС без оформления статуса беженца

Будут ли украинцы подавать на статус "беженца"?
Нужны ли немцам и др. эвропейцам рабочие руки?
LEXX

Подякував: 8 раз.
Подякували: 57 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2026 10:48

airmax78 написав:Это также то, что просят нас сделать украинцы

Ну це і всі так знають))
З турції виганяють, і з франціїї потихеньку почнуть. Ось один сома піймав і шукають/шукали а може вже і депортували а 18тис інших штрафів по рибальству в цей період якось обійшли, громадянства не позбавили.

Дорочі а хто зна той сом взагалі смачний, ще й старий? Начебто колись пробував і не сподобалось, тільки не впевнений що то був сом.
BeneFuckTor

Подякував: 277 раз.
Подякували: 33 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 05 чер, 2026 11:03

BeneFuckTor написав:
  airmax78 написав:Это также то, что просят нас сделать украинцы

Ну це і всі так знають))
З турції виганяють, і з франціїї потихеньку почнуть. Ось один сома піймав і шукають/шукали а може вже і депортували а 18тис інших штрафів по рибальству в цей період якось обійшли, громадянства не позбавили.

Дорочі а хто зна той сом взагалі смачний, ще й старий? Начебто колись пробував і не сподобалось, тільки не впевнений що то був сом.

Не знаю. Для мене мисливець та рибак - це діагноз.
airmax78

Подякував: 990 раз.
Подякували: 5382 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 3346334733483349>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Сибарит і 2 гостей