Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10211022102310241025 ... 2915>
Повідомлення Додано: Нед 30 лип, 2023 15:23

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Я зараз перебуваю в Болгарії. Зайшов в супермаркет купити пива. Взяв 5 банок різного на 9,6 лева.
Позаду мене болгарин років 45 - спитав, чи я часом не з Чорногорії? - Ні, з України.
Він тоді і питає: «А що, війна вже закінчилася?»
Я ледве не впустив ті 5 банок пива: «Та яке там закінчилося?!?!?! Судячи з ракетних обстрілів це ще на 10 років.»
Болгарин був сильно здивований, що війна ще продовжується… Але сказав, що путін знаєте хто і покрутив пальцем біля скроні.
Я погодився. Але здивувало, що вони нічого не знають. Правда по ТВ був репортаж із Херсона про те, як хлопчики футбольної школи тренуються грати у футбол. І ще репортаж про те, як чорношкірі лідери своїх країн турбуються про «українське» зерно. А війни дійсно немає. По ТВ.

Був такий період Другої Світової - Дивна війна.
Якщо вважати Холодну війну - Третьою Світовою. То зараз вже йде 4-та Світова. ЗСУ спокійно можуть підвищувати ставки до "виборів" путіна у березні 2024. Той теж не звик понижувати ставки, що призведе до ще більшої мобілізації та мілітаризації на росії. В певний момент від цього та від війни звалиться російський сировинний експорт як власне і впав український після початку війни та скасуванню зернової угоди.
Нестача сировини встане в розріз з планами політбюро Китаю по зростанню ВВП, ще можна згадати за внутрішній борг Китаю. Ну і для збереження влади та відволікання населення від страшної економічної кризи у влади залишиться єдиний вихід - "маленька побідоносна війна" (див. історію влади хуйла) після цього війна стане дійсно Світовою.
А поки що, наприклад, у японській Тойоті радіють рекордному виробництву автомобілів
https://mmr.net.ua/autoworld/200462
Та весь світ стратегічно йде до стану: або нічого їсти, або моторне паливо по картках.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 30 лип, 2023 16:32

BIGor написав:Тепер я зрозумів, що флайман ідеал Вишні2021. Це щодо покупки пива - дуже дорого для бюджету в 125 доларів.

Написав той, хто в Україні квартиру не міг купити. Я чорне люблю, а ти?
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 30 лип, 2023 17:57

Wisznia2021 написав:
  BIGor написав:Тепер я зрозумів, що флайман ідеал Вишні2021. Це щодо покупки пива - дуже дорого для бюджету в 125 доларів.

Написав той, хто в Україні квартиру не міг купити. Я чорне люблю, а ти?

Можете вважати мене расистом.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 30 лип, 2023 21:18

Повернемося від звичайного для цієї гілки бруду та інсинуацій до теми гілки «Еміграція, заробітчанство».

Дискусія триває з приводу того, чи будуть повертатися українці.
Звісно, все залежить від перебігу війни.
Хтось повернеться, хтось скористається унікальною можливістю стати резидентом США, Канади, Великої Британії, Чехії чи Німеччині.
Не всі витримають перегони.
Не всі погодяться позбутися реальних надбань українського побуту, комфорту, сфер побуту та медицини. Практично в усіх сферах.
Ось реальні роздуми нашої пані, яка спробувала прижитися в Чехії (невдало), тепер у Польщі (Вроцлав).
Роздуми такі:
- зараз я живу у Вроцлаві в квартирі, в якій мешкають ще три родини. А в Україні в мене чудова 3-к квартира.
- зараз я вже кинула спроби підтвердити свої дипломи найкращих університетів України. А в Україні за мною зберігається посада (без жартів): кабінет, секретарка, службове авто, зарплатня хххх$ (в гривнях).
- головне надбання: син 17 років став студентом університету у Варшаві.
Можна і повертатися…
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 30 лип, 2023 23:50

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Не всі погодяться позбутися реальних надбань українського побуту, комфорту, сфер побуту та медицини. Практично в усіх сферах.
Ось реальні роздуми нашої пані, яка спробувала прижитися в Чехії (невдало), тепер у Польщі (Вроцлав).
Роздуми такі:
- зараз я живу у Вроцлаві в квартирі, в якій мешкають ще три родини. А в Україні в мене чудова 3-к квартира.
- зараз я вже кинула спроби підтвердити свої дипломи найкращих університетів України. А в Україні за мною зберігається посада (без жартів): кабінет, секретарка, службове авто, зарплатня хххх$ (в гривнях).
Можна і повертатися…

Не у всіх так шоколадно, думаю в 95% емігрантів навіть не так. За таких умов як в тієї жінки я би взагалі не виїзжав.
А в планах - будь-якими способами осісти в Польщі. Зараз вчимо польську, роблю карту побиту, легалізуємо скирду.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 31 лип, 2023 00:21

BIGor написав:[За таких умов як в тієї жінки я би взагалі не виїзжав..

Виїхала - як і багато інших - в березні 2022.
З дитиною, якої було тоді 15,5 років.
Начебто все добре починалося: допомога від Чехії.
На сьогодні єдиний варіант: працювати на електрокарі на складі у Вроцлаві.
В Празі працювала на відповідальній посаді старшого помічника першого заступника тимчасово виконуючого обовʼязки комірника.
Тепер сидить з калькулятором: якщо повернуся, то будуть платити хххх$ (в гривнях) та мінімум половину буду надсилати сину-студенту Варшавської політехніки.
Теж варіант. Хороший.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 31 лип, 2023 00:39

akurt написав:Повернемося від звичайного для цієї гілки бруду та інсинуацій до теми гілки «Еміграція, заробітчанство».

Дискусія триває з приводу того, чи будуть повертатися українці.
Звісно, все залежить від перебігу війни.
Хтось повернеться, хтось скористається унікальною можливістю стати резидентом США, Канади, Великої Британії, Чехії чи Німеччині.
Не всі витримають перегони.
Не всі погодяться позбутися реальних надбань українського побуту, комфорту, сфер побуту та медицини. Практично в усіх сферах.
Роздуми такі:
Можна і повертатися…

Было бы удивительно, если бы эта пани пришла к другому выводу. :)
Но далеко не у всех в Украине есть/был свой "кабінет, секретарка, службове авто, зарплатня хххх$ (в гривнях)" или хотя бы последнее (хххх$).
Но вот её сын уже сделал другой выбор. Правда, учёба это ещё не окончательный выбор страны проживания, но серьёзный первый шаг.
Кстати, меня удивляет, что разговаривая со знакомыми, уехавшими на Запад (беженцами), часто слышу, что молодёжи там не нравится и стремятся вернуться. Хотя могу понять причины, но, думаю, матери им объяснят их неправоту. Основной вопрос, конечно, сколько времени продлится война и, соответственно, сколько времени они пробудут на Западе.

P.s. А что, в Чехии помощь беженцам прекратили?
P.p.s. Харьков только что опять обстреляли. Правда. скромненько - всего 2 прилёта.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 31 лип, 2023 01:00

На скільки я зрозумів (не сильно цікавився) допомогу біженцям в Чехії можливо і не припинили.
Але сказала, що життя з чехами в Чехії - то дуже важка річ. Навіть прозвучало: «Я тепер дуже нанавиджу чехів».
Остання фраза має важливе значення - тут на форумі вештається один знавець з національного питання, то він більше всього в житті ненавидить громадян та громадянок Ірану, яких ніколи в житті не бачив і ніколи в житті не був в Ірані. Але дуже велика ненависть. Така сильна, що пише про це на Фінансовому форумі України.
Слава Богу, що ту дурню пише тут, а не на парканах та стінах будинків Києва.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 31 лип, 2023 02:46

cherchiltank написав:Фігово що частина молоді яка поступить у виші вже не повернеться - будемо мати дітей і пенсів - як це можна розрулити - х/з

К сожалению, да.\
Ситуация такая давно сложилась, нно сейчас она что называется "дошла до ручки" (не знаю почему так говорят).
Когда-то, лет эдак 10 назад на моей памяти эту тему поднял на форуме Уноноктий.
Я сначала как-то не воспринял, потом начал интересоваться. Караул!
Начал на форуме писать длинные простыни о демографии - модерация сносила, меня банили.
Форумчане мысленно крутили пальцем у виска.
Когда сам занялся подготовкой к эмиграции, начал читать форумы, картина только усугубилась. Начал много узнавать из ютуб каналов.
И тут...при разговорах со знакомыми...вдруг выявилась чрезмерная информированность. Со временем, у меня сложилось впечатление, что %% 60 готовятся делать ноги. Не все из них дощли до логического заверщения, но такие были.
Это как минимум ситуация на 2017 год.+\-.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5478 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 31 лип, 2023 02:56

akurt написав:
  BIGor написав:[За таких умов як в тієї жінки я би взагалі не виїзжав..

Виїхала - як і багато інших - в березні 2022.
З дитиною, якої було тоді 15,5 років.
Начебто все добре починалося: допомога від Чехії.
На сьогодні єдиний варіант: працювати на електрокарі на складі у Вроцлаві.
В Празі працювала на відповідальній посаді старшого помічника першого заступника тимчасово виконуючого обовʼязки комірника.
Тепер сидить з калькулятором: якщо повернуся, то будуть платити хххх$ (в гривнях) та мінімум половину буду надсилати сину-студенту Варшавської політехніки.
Теж варіант. Хороший.

Смотрите, может Вам не понравится то, что я сейчас напишу, но почти всегда надо делать не то, что делают все.
Или не делать то что все делают или делать по-другому.
Все едут в Польшу?
Что там будут делать ВСЕ?
Потом все ломанулись в США, кто понял, что ВСЕМ в Польше делать нечего.
Сейчас уже в США трудности со стартовой работой в русско-украино говорящих локациях. Те, у кого свободный Инглиш, работу найдут все еще свободно.
Да, это не кабинет с секретаршей, но до 10 куе в месяц выйти за небольшое время вполне можно. По моей позиции есть вакансии на севере Бруклина примерно на 30 куе в год больше. Плюс бенефиты лучше. И не могут закрыть эти вакансии уже с полгода.
Это не стартовая работа, но и не "работа мечты".
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5478 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 10211022102310241025 ... 2915>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти