|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Пон 11 гру, 2023 13:02
akurt написав:Соглашаюсь. Не у всех. У меня такого нет и не было. Но не у всех есть и дети, которым подходит срок поступать в университет. Кроме того, есть разные способы получения денег, которые «падают с неба». Например, я хотел купить 10 дней назад испанскую Новогоднюю лотерею за 10€ - максимальный выигрыш 400 000€. Но не купил: в случае выигрыша прийдется ехать в Испанию. Купил десяток турецких новогодних - по 100 лир каждая (3,5€) и розыгрыш 400 миллионов лир (13,5 миллионна €).
Ну и сколько выиграли? Или там лотерея отуз биринжи аралик?
-
барабашов
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 360 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 11 гру, 2023 13:39
Так лотерея ж новогодняя: розыгрыш будет 31 декабря в полночь. Я рассуждал так: цена лотерейного билета 100 лир - при цене второго блюда в кафе в 150 лир - цена адекватная. Лотерея - государственная. Играюсь в такую каждый год: выхожу по выигрышам на «ноль» - так чего и не поиграться…
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1446 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Пон 11 гру, 2023 16:12
Richi написав: rjkz написав: Richi написав:Понимаете в чём разница – это мы вынуждены ориентироваться на косвенные показатели - машины, ассортимент товаров, ценники в магазинах и на тележки, которые вывозят из магазина, пробки на дорогах (подразумевая экономическую активность) т.к. у нас половина экономики в тени и у нас только такая возможность оценивать уровень жизни и зарплат. В США есть статистика, где учитываются все доходы т.к. с них платят налоги. Она открыта и эти цифры может увидеть каждый. Вы можете с этим спорить, но это бесперспективно.
Прокомментируйте то,что я написал насчет кассиров в НЙ. Иначе я не готов этот спор вести бесконечно. Вы видите одно, я вокруг вижу другое. Насчет перспектив. Я думал, что мне не стоит дергаться куда-то еще. Оказыывается, в "американских" бизнесах моя-же позиция оплачивается в 2,5 раза выше. Надо нарабатыывать опыт и подтягивать язык.
Т.е. официальная статистика для Вас не авторитет? Сами из Украины выехали, а Украину из себя нет? Конечно, вам будут оплачивать работу в 2,5 раза выше (потом), но и тратить нужно в 4 раза больше (сейчас и потом). И если бы Вы потратили столько времени и усилий в Украине тогда, сколько вы тратите сейчас в США, то ваша финансовая жизнь сильно бы изменилась в лучшую сторону уже здесь.
Не может статистика противоречить лейбор код (трудовое законодательство). Если в этой статистике противоречие, значит "в консерватории что-то нужно подправить". Не имеет права работодатель платить меньше минимума в час, а если получается в год меньше, значит там существенная доля парт тайм работы. Значит эта статистика вообще ниочем. Это если сравнить чувака который ипашил с овертаймами и зарабатывал 20 куе в месяц с чуваком, который пришел на 2 дня в неделю, поработал и уволился через месяц. У одного 240 куе за год, у второго 1 куе. В среднем 120,5 куе на двоих. Офигенная ценность такой статы.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8661 раз.
- Подякували: 5476 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Пон 11 гру, 2023 18:09
Shaman написав:"скляна стеля" - красива фраза, а що ви під неї маєте на увазі. де це ви працюєте, а а ефекту немає? хіба що при розпил гранту - так стеля є, більше гранту не розпилиш, тому чого напрягатися?
Під стелею я маю на увазі ситуацію коли йдеш на завод, в банк, в торгівельний центр, в університет, на поле, а тобі все рівно пропонують ЗП на одному рівні (зараз 400-600$) і можеш ти хоч як напрядатись, а вийти хоча б на х2 від ринку праці - нереально. Єдиний шлях це ризикувати і вести "власну справу", або заробітчанство. А в США навіть в одній компанії 2 колег можуть мати ЗП яка в 2 рази відрізняється. І щодо грантів: на заході скільки дали - стільки й пиляй, в нас же є обмеження в 2 гранти одночасно.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Пон 11 гру, 2023 18:28
Дюрі-бачі написав:Під стелею я маю на увазі ситуацію коли йдеш на завод, в банк, в торгівельний центр, в університет, на поле, а тобі все рівно пропонують ЗП на одному рівні (зараз 400-600$) і можеш ти хоч як напрядатись, а вийти хоча б на х2 від ринку праці - нереально. Єдиний шлях це ризикувати і вести "власну справу", або заробітчанство. А в США навіть в одній компанії 2 колег можуть мати ЗП яка в 2 рази відрізняється.
В Україні теж може бути в одній компанії у колег різниця в ЗП в 2 і навіть більше разів. Якщо вже й казати про скляну стелю в Україні, то умовний лікар в Україні практично ніколи не вийде на сотні тисяч доларів на рік, як цілком може в США; те саме й в ІТ і в інших галузях
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 11 гру, 2023 22:57
Richi написав:Начал периодически выбивать регулятор напряжения. Вызвал электрика, посмотрел, проверил, оказалось, что плохой контакт минуса на общем щитке.
Нема на загальному щитку мінуса. Є нуль.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Вів 12 гру, 2023 00:36
Denik написав: Richi написав:Начал периодически выбивать регулятор напряжения. Вызвал электрика, посмотрел, проверил, оказалось, что плохой контакт минуса на общем щитке.
Нема на загальному щитку мінуса. Є нуль.
Таки да!  Ну я и не скрываю, что нихена в этом не понимаю, поэтому и вызвал специалиста.
-
Richi
-
-
- Подякував: 933 раз.
- Подякували: 887 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 12 гру, 2023 10:11
akurt написав:Оце не знаю: реготати до сліз, чи дивуватися, що десь в якомусь селі (а може - страшно й подумати - у якомусь місті) є люди з такими середньовічними знаннями: Denik написав:Показує якість американської освіти.
Для довідки: зовсім недалеко від " Силіконової долини", де зосереджені в ці дні найкращі мізки майже всього світу, є дуже цікаве місце: гора Mount Hamilton. Там розташована обсерваторія з найбільшим в світі (свого часу) телескопом: Lick Observatory (Observation Dome)....
щоб не паплюжити таких видатних американців, може треба називати Кремнієва долина?  чи ця назва у вас більше асоціюється з Памелою Андерсон? 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 772 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 12 гру, 2023 10:15
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:"скляна стеля" - красива фраза, а що ви під неї маєте на увазі. де це ви працюєте, а а ефекту немає? хіба що при розпил гранту - так стеля є, більше гранту не розпилиш, тому чого напрягатися?
Під стелею я маю на увазі ситуацію коли йдеш на завод, в банк, в торгівельний центр, в університет, на поле, а тобі все рівно пропонують ЗП на одному рівні (зараз 400-600$) і можеш ти хоч як напрядатись, а вийти хоча б на х2 від ринку праці - нереально. Єдиний шлях це ризикувати і вести "власну справу", або заробітчанство. А в США навіть в одній компанії 2 колег можуть мати ЗП яка в 2 рази відрізняється. І щодо грантів: на заході скільки дали - стільки й пиляй, в нас же є обмеження в 2 гранти одночасно.
така зп вже з досвідом, але ще рядова посада. а наполегливо працювати, здобувати досвід й рухатися далі по посадах - ні? 1-1,5 куо - це досягні величини. 2-3 куо - це вже треба напрягтися. 4-5 й вище - це близько до стелі, яку важко перестрибнути - це вже більше про свій бізнес, який розвився.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Вів 12 гру, 2023 10:23
rjkz написав: Richi написав:Т.е. официальная статистика для Вас не авторитет? Сами из Украины выехали, а Украину из себя нет? Конечно, вам будут оплачивать работу в 2,5 раза выше (потом), но и тратить нужно в 4 раза больше (сейчас и потом). И если бы Вы потратили столько времени и усилий в Украине тогда, сколько вы тратите сейчас в США, то ваша финансовая жизнь сильно бы изменилась в лучшую сторону уже здесь.
Не может статистика противоречить лейбор код (трудовое законодательство). Если в этой статистике противоречие, значит "в консерватории что-то нужно подправить". Не имеет права работодатель платить меньше минимума в час, а если получается в год меньше, значит там существенная доля парт тайм работы. Значит эта статистика вообще ниочем. Это если сравнить чувака который ипашил с овертаймами и зарабатывал 20 куе в месяц с чуваком, который пришел на 2 дня в неделю, поработал и уволился через месяц. У одного 240 куе за год, у второго 1 куе. В среднем 120,5 куе на двоих. Офигенная ценность такой статы.
знаєте яке протиріччя - коли ми дискутуємо про Україну, то чомусь дехто мені наводить українську статистику та ігнорує той факт, що там взагалі немає частини у конверті - яка чимала. й кажуть, що цифри зп які я озвучую - а це не припущення, ці зп я реально знаю - не довіряють. а от американський статистиці, яка набагато краще відображає реальність - довіри нема. як же так? статистика про те, що касири заробляють 23-24 куо на рік. значить багато працюють не 170 годин на місяць. може у них просто графік тиждень через тиждень, ні? але гроші вони отримують за відпрацьований час, а не міфічні 30 куо - нема такого мінімуму. а ось анестезіологи, які заробляють по півмільйона - оце вже трохи фантастично. хіба що ви не кажете важливих нюансів, а саме , що він один з партнерів - так це вже інша річ, це не наймана людина. ви ж маєте розуміти, що люди схильні прибріхувати, коли натякають про свою зп? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1