Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 16541655165616571658 ... 2903>
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 13:02

akurt написав:Соглашаюсь. Не у всех. У меня такого нет и не было.
Но не у всех есть и дети, которым подходит срок поступать в университет.
Кроме того, есть разные способы получения денег, которые «падают с неба».
Например, я хотел купить 10 дней назад испанскую Новогоднюю лотерею за 10€ - максимальный выигрыш 400 000€. Но не купил: в случае выигрыша прийдется ехать в Испанию.
Купил десяток турецких новогодних - по 100 лир каждая (3,5€) и розыгрыш 400 миллионов лир (13,5 миллионна €).

Ну и сколько выиграли? Или там лотерея отуз биринжи аралик?
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 360 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 13:39

Так лотерея ж новогодняя: розыгрыш будет 31 декабря в полночь.
Я рассуждал так: цена лотерейного билета 100 лир - при цене второго блюда в кафе в 150 лир - цена адекватная. Лотерея - государственная.
Играюсь в такую каждый год: выхожу по выигрышам на «ноль» - так чего и не поиграться…
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 16:12

Richi написав:
  rjkz написав:
  Richi написав:Понимаете в чём разница – это мы вынуждены ориентироваться на косвенные показатели - машины, ассортимент товаров, ценники в магазинах и на тележки, которые вывозят из магазина, пробки на дорогах (подразумевая экономическую активность) т.к. у нас половина экономики в тени и у нас только такая возможность оценивать уровень жизни и зарплат. В США есть статистика, где учитываются все доходы т.к. с них платят налоги. Она открыта и эти цифры может увидеть каждый. Вы можете с этим спорить, но это бесперспективно.

Прокомментируйте то,что я написал насчет кассиров в НЙ.
Иначе я не готов этот спор вести бесконечно.
Вы видите одно, я вокруг вижу другое.
Насчет перспектив.
Я думал, что мне не стоит дергаться куда-то еще.
Оказыывается, в "американских" бизнесах моя-же позиция оплачивается в 2,5 раза выше. Надо нарабатыывать опыт и подтягивать язык.

Т.е. официальная статистика для Вас не авторитет? Сами из Украины выехали, а Украину из себя нет?
Конечно, вам будут оплачивать работу в 2,5 раза выше (потом), но и тратить нужно в 4 раза больше (сейчас и потом). И если бы Вы потратили столько времени и усилий в Украине тогда, сколько вы тратите сейчас в США, то ваша финансовая жизнь сильно бы изменилась в лучшую сторону уже здесь.

Не может статистика противоречить лейбор код (трудовое законодательство).
Если в этой статистике противоречие, значит "в консерватории что-то нужно подправить".
Не имеет права работодатель платить меньше минимума в час, а если получается в год меньше, значит там существенная доля парт тайм работы.
Значит эта статистика вообще ниочем.
Это если сравнить чувака который ипашил с овертаймами и зарабатывал 20 куе в месяц с чуваком, который пришел на 2 дня в неделю, поработал и уволился через месяц.
У одного 240 куе за год, у второго 1 куе. В среднем 120,5 куе на двоих.
Офигенная ценность такой статы.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 18:09

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:"скляна стеля" - красива фраза, а що ви під неї маєте на увазі. де це ви працюєте, а а ефекту немає? хіба що при розпил гранту - так стеля є, більше гранту не розпилиш, тому чого напрягатися?

Під стелею я маю на увазі ситуацію коли йдеш на завод, в банк, в торгівельний центр, в університет, на поле, а тобі все рівно пропонують ЗП на одному рівні (зараз 400-600$) і можеш ти хоч як напрядатись, а вийти хоча б на х2 від ринку праці - нереально. Єдиний шлях це ризикувати і вести "власну справу", або заробітчанство.
А в США навіть в одній компанії 2 колег можуть мати ЗП яка в 2 рази відрізняється.
І щодо грантів: на заході скільки дали - стільки й пиляй, в нас же є обмеження в 2 гранти одночасно.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 18:28

Дюрі-бачі написав:Під стелею я маю на увазі ситуацію коли йдеш на завод, в банк, в торгівельний центр, в університет, на поле, а тобі все рівно пропонують ЗП на одному рівні (зараз 400-600$) і можеш ти хоч як напрядатись, а вийти хоча б на х2 від ринку праці - нереально. Єдиний шлях це ризикувати і вести "власну справу", або заробітчанство.
А в США навіть в одній компанії 2 колег можуть мати ЗП яка в 2 рази відрізняється.

В Україні теж може бути в одній компанії у колег різниця в ЗП в 2 і навіть більше разів.
Якщо вже й казати про скляну стелю в Україні, то умовний лікар в Україні практично ніколи не вийде на сотні тисяч доларів на рік, як цілком може в США; те саме й в ІТ і в інших галузях
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 22:57

Richi написав:Начал периодически выбивать регулятор напряжения. Вызвал электрика, посмотрел, проверил, оказалось, что плохой контакт минуса на общем щитке.

Нема на загальному щитку мінуса. Є нуль.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Вів 12 гру, 2023 00:36

Denik написав:
  Richi написав:Начал периодически выбивать регулятор напряжения. Вызвал электрика, посмотрел, проверил, оказалось, что плохой контакт минуса на общем щитке.

Нема на загальному щитку мінуса. Є нуль.

Таки да! :D Ну я и не скрываю, что нихена в этом не понимаю, поэтому и вызвал специалиста.
Richi

Подякував: 933 раз.
Подякували: 887 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 гру, 2023 10:11

akurt написав:Оце не знаю: реготати до сліз, чи дивуватися, що десь в якомусь селі (а може - страшно й подумати - у якомусь місті) є люди з такими середньовічними знаннями:
  Denik написав:Показує якість американської освіти.

Для довідки: зовсім недалеко від "Силіконової долини", де зосереджені в ці дні найкращі мізки майже всього світу, є дуже цікаве місце: гора Mount Hamilton. Там розташована обсерваторія з найбільшим в світі (свого часу) телескопом: Lick Observatory (Observation Dome).
...

щоб не паплюжити таких видатних американців, може треба називати Кремнієва долина? ;)

чи ця назва у вас більше асоціюється з Памелою Андерсон? :D
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 12 гру, 2023 10:15

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:"скляна стеля" - красива фраза, а що ви під неї маєте на увазі. де це ви працюєте, а а ефекту немає? хіба що при розпил гранту - так стеля є, більше гранту не розпилиш, тому чого напрягатися?

Під стелею я маю на увазі ситуацію коли йдеш на завод, в банк, в торгівельний центр, в університет, на поле, а тобі все рівно пропонують ЗП на одному рівні (зараз 400-600$) і можеш ти хоч як напрядатись, а вийти хоча б на х2 від ринку праці - нереально. Єдиний шлях це ризикувати і вести "власну справу", або заробітчанство.
І щодо грантів: на заході скільки дали - стільки й пиляй, в нас же є обмеження в 2 гранти одночасно.

така зп вже з досвідом, але ще рядова посада. а наполегливо працювати, здобувати досвід й рухатися далі по посадах - ні?

1-1,5 куо - це досягні величини. 2-3 куо - це вже треба напрягтися. 4-5 й вище - це близько до стелі, яку важко перестрибнути - це вже більше про свій бізнес, який розвився.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 12 гру, 2023 10:23

rjkz написав:
  Richi написав:Т.е. официальная статистика для Вас не авторитет? Сами из Украины выехали, а Украину из себя нет?
Конечно, вам будут оплачивать работу в 2,5 раза выше (потом), но и тратить нужно в 4 раза больше (сейчас и потом). И если бы Вы потратили столько времени и усилий в Украине тогда, сколько вы тратите сейчас в США, то ваша финансовая жизнь сильно бы изменилась в лучшую сторону уже здесь.

Не может статистика противоречить лейбор код (трудовое законодательство).
Если в этой статистике противоречие, значит "в консерватории что-то нужно подправить".
Не имеет права работодатель платить меньше минимума в час, а если получается в год меньше, значит там существенная доля парт тайм работы.
Значит эта статистика вообще ниочем.
Это если сравнить чувака который ипашил с овертаймами и зарабатывал 20 куе в месяц с чуваком, который пришел на 2 дня в неделю, поработал и уволился через месяц.
У одного 240 куе за год, у второго 1 куе. В среднем 120,5 куе на двоих.
Офигенная ценность такой статы.

знаєте яке протиріччя - коли ми дискутуємо про Україну, то чомусь дехто мені наводить українську статистику та ігнорує той факт, що там взагалі немає частини у конверті - яка чимала. й кажуть, що цифри зп які я озвучую - а це не припущення, ці зп я реально знаю - не довіряють.

а от американський статистиці, яка набагато краще відображає реальність - довіри нема. як же так? :shock:

статистика про те, що касири заробляють 23-24 куо на рік. значить багато працюють не 170 годин на місяць. може у них просто графік тиждень через тиждень, ні? але гроші вони отримують за відпрацьований час, а не міфічні 30 куо - нема такого мінімуму.

а ось анестезіологи, які заробляють по півмільйона - оце вже трохи фантастично. хіба що ви не кажете важливих нюансів, а саме , що він один з партнерів - так це вже інша річ, це не наймана людина.

ви ж маєте розуміти, що люди схильні прибріхувати, коли натякають про свою зп? ;)
Shaman

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 16541655165616571658 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти