|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 21 бер, 2024 15:56
Shaman написав: Дюрі-бачі написав:akurt а ліміти реальні чи тільки для того, щоб радувати очі кількістю 0. Тобто власник може піти й закупитися на всі 100k чи зняти готівку? Чи при використанні поріжуть ліміт, як частороблять в Україні?
зняти готівку з кредитної картки - це завжди дорого коштує, хіба що в США відсотки не такі шалені, як у нас. я гадаю в людині, яка має ліміт 1 000 000 дол дохід дозволяє обслуговувати цей борг. й звісно, що на поточне життя цієї суми біль ніж достатньо
это заблуждение, % по карте в США плюс минус 30%, это прямо пишут в договорах, хотя не всем это интересно автокредиты тоже дорогие, тут даже разводят, по договору кредит под 5%, а по факту с учетом отката дилеру и страховкой выходит 20% дешевая только ипотека, была пару лет назад наличку тоже гоняют, берут с карты А и погашают кредит на карте Б чтобы не нарушать кредитную историю  что касается лимитов, то чем меньше кредита выбирает заемщик тем менее рискованным он считается, тобто если из ляма берешь 100к это норм, но если возьмешь 500к хана твоей истории, поэтому они хоть хвастаются лимитами но не берут их
Востаннє редагувалось nekefer в Чет 21 бер, 2024 15:59, всього редагувалось 1 раз.
-
nekefer
-
-
- Подякував: 65 раз.
- Подякували: 123 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 бер, 2024 15:57
Faceless написав:Дюрі-бачі написав:akurt а ліміти реальні чи тільки для того, щоб радувати очі кількістю 0. Тобто власник може піти й закупитися на всі 100k чи зняти готівку? Чи при використанні поріжуть ліміт, як частороблять в Україні?
Де це вам в Україні при використанні зрізали ліміт? Мав не один десяток карток з лімітами за останні більше ніж 10 років і ніколи такого не траплялося
Резать при расходовании не резали. Хотя полностью никогда не выбирал. Не люблю иметь долги и помнить, что надо своевременно погасить. Зато возрастные ограничения сильные. Сейчас уж не помню в каком возрасте Приват мне порезал лимит в 60 или в 65. До 3 тысяч. Именно их-за возраста. При том, что тогда у меня были приличные депозиты в том же Привате, значительно превышавшие все лимиты, которые были до того. Ну и как-то поинтересовался возможностью взять кредит на авто лет в 67. В 2 банках. Не-а, старикам у нас не дают.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5346 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Чет 21 бер, 2024 16:01
ЛАД написав: Faceless написав:Дюрі-бачі написав:akurt а ліміти реальні чи тільки для того, щоб радувати очі кількістю 0. Тобто власник може піти й закупитися на всі 100k чи зняти готівку? Чи при використанні поріжуть ліміт, як частороблять в Україні?
Де це вам в Україні при використанні зрізали ліміт? Мав не один десяток карток з лімітами за останні більше ніж 10 років і ніколи такого не траплялося
Резать при расходовании не резали. Хотя полностью никогда не выбирал. Не люблю иметь долги и помнить, что надо своевременно погасить. Зато возрастные ограничения сильные. Сейчас уж не помню в каком возрасте Приват мне порезал лимит в 60 или в 65. До 3 тысяч. Именно их-за возраста. При том, что тогда у меня были приличные депозиты в том же Привате, значительно превышавшие все лимиты, которые были до того. Ну и как-то поинтересовался возможностью взять кредит на авто лет в 67. В 2 банках. Не-а, старикам у нас не дают.
Може і не через вік. Мені Приват в 2020 здається порізав до 2000 грн. І я якби не пенсіонер. А матері не зрізали. Хоча дійсно, оформити кредит після 65, а то й після 60, в нас майже неможливо. Це питання сухої статистики
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 21 бер, 2024 16:09
по общему правилу кредитного рейтинга заемщика физика (я думаю в любой стране плюс минус): если есть лимит кредитный лимит 100, то - лучше не использовать более 30, а в идеале до 10 - лучше чтобы каждую отчетную дату/месяц иметь минус на балансе, т.е. задействовать кредитные деньги, но без просрочек понятно - лучше иметь разные типы кредитов, не только карту, но плюс рассрочку, оплату частями - лучше не закрывать кредиты досрочно и вообще брать на максимальны срок - лучше не открывать новые кредиты чаще раза в год, если выбираете авто или ипотеку и подаете заявки в несколько банков нужно это делать в максимально сжатые сроки, чтобы ВСЕ заявки прошли как одина заявка на кредит
-
nekefer
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 бер, 2024 16:55
nekefer написав: rjkz написав:Да, везде и за все платится кредиткой. И я так делаю. Наличные с собой не таскаю (небольшую сумму), дебитовую карту - тем более.
а можно здесь подробнее? в чем преимущество кредитной карты перед дебетовой? мне почему-то казалось единственная разница это кешбек, например монобанк за кредитные деньги дает 0,75% а за свои деньги больше, 1-2-5% т.е. товары с высоким кешбеком НАМНОГО выгоднее брать за свои деньги
Уже много раз тут расписывал: 1. Безопасность, так как это не свои деньги, а банка. 2. По дебетовой нет кэшбека. 3. Нравится или нет, но тут нужен кредитскор, а его дебетовой не набьешь. Основное - 1п. Таскать с собой дебитовую, которая дает доступ ко всем деньгам, а это обычно далеко не "1000 долларов, которой нет у 50% американцев"(с) - безумие
Востаннє редагувалось rjkz в Чет 21 бер, 2024 17:37, всього редагувалось 1 раз.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8653 раз.
- Подякували: 5449 раз.
-
-
Профіль
-
-
9
5
7
Додано: Чет 21 бер, 2024 16:58
Faceless та буквально минулого тижня мамі зрізали з 100k до 45 k після оплати в лікарні на 44k. В мене схожа ситуація була в лютому 22. Після покупки в оплату частинами техніки на 23k і 40k зменшили ліміт з 75k до 64k....
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 21 бер, 2024 17:07
rjkz написав:Уже много раз тут расписывал: 1. Безопасность, так как это не свои деньги, а банка. 2. По дебетовой нет кэшбека. 3. Нравится или нет, но тут нужен кредитскор, а его дебетовой не набьешь. Основное - 1п. Таскать с собой дебитовую, которая дает доступ ко всем деньгам, а это обычно далеко не "1000 долларов, которой нет у 50% американцев"(с).
ясно где-то не увидел наверное, для Украины неактуально тут совсем наоборот. На дебетовую переводишь сколько хочешь (все деньги на одной карте хранить даже както глупо) и в большинстве случаешь больше чем есть на балансе не потеряешь. а вот про кредитной... в Украине это таки деньги клиента, как многократно пишут в интернетах снимут жулики весь лимит 100к, а клиент потом еще платит кредитный % банку и кешбек разный, но по кредитным меньше
-
nekefer
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 бер, 2024 17:09
Дюрі-бачі написав:Faceless та буквально минулого тижня мамі зрізали з 100k до 45 k після оплати в лікарні на 44k В мене схожа ситуація була в лютому 22. Після покупки в оплату частинами техніки на 23k і 40k зменшили ліміт з 75k до 64k....
Ну так перепрошую, я б щодо лютого 2022 робив виключення. В мене за весь час зрізали тільки Приват (давно, з незрозумілих причин, мабуть, бо майже не користувався - і я врешті там всі рахунки закрив), і в лютому 2022 всі банки окрім Моно, без всіляких великих покупок, просто отак майже синхронно. Ну тут можна їх зрозуміти. Моно тоді хоч ліміт не зняв але певний час можна було оплатити тільки своїми. А от Сенс/Альфа зробив гуманніше до клієнтів, ліміти зрізав, але трохи залишив, і картками можна було оплатити завжди.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 21 бер, 2024 17:14
Райффайзен заморозив всім 25.02.2022, але вже в травні чи в червні все розморозив в повному обсязі.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 21 бер, 2024 17:21
nekefer написав: akurt написав: nekefer написав:а можно здесь подробнее? в чем преимущество кредитной карты перед дебетовой?
В мене були від Bank of America 2 картки: дебетова та кредитна. Залишив тільки кредитну. Ніякої користі від того, що людина користується дебетовою карткою НЕМАЄ: - по-перше, на попередній сторінці я навів фразу нашого українця щодо сплати своїми грошима або готівкою, а не кредитною карткою або за рахунок кредиту: " Тут так не принято". - по-друге, за обслуговування дебетової картки треба платити гроші - то для банка якийсь клопіт. Можна не платити, якщо тримати на saving account не менше 500 доларів. Тобто за цією цифрою треба слідкувати - прогавив - заплатиш 25 доларів. Навіщо той клопіт? - по-третє - і це найважче зрозуміти нашим людям: якщо ти користуєшся кредитною карткою або кредитом від банку, ти підвищуєш свій кредитний рейтинг (бажано вище за 700 умовних одиниць). Це саме важливе для людини в США, ця цифра говориить про те, що ти: порядна, чесна, працьовита та сумлінна людина. Можете скільки завгодно розказувати про себе такі приємні слоова, але дивляться на твій кредитний рейтинг: жалюгідні 300 умовних балів - і з тобою ніхто не буде мати справу. Бачите, як все просто... - я питав у наших українців, які ліміти в них по кредитних картках. Сам здивувався цифрам. Тільки для Вас, по секрету: 1 000 000 доларів США. Не жартую. Звісно, не у всіх. Є і всього 50 000 доларів. P.S. Не впевнений, що за дебетовою картою є кешбек. За кредитною - від 3% при розрахунках за межами США (при купівлі в магазинах - 1%) до 20% при бронюванні готелів.
да, кредит замена рабства, феодала и товарища комиссара одновременно никто так не принуждает к труду как кредит
Вы живете в другой реальности, когда пользование кредитом=своих денег нет. Тут не так. Никто в здравом уме не таскает с собой чемодан денег (дебеткард). Носят секьюритизированные чужие деньги (кредитка), с которыми если что-то случится - это проблемы банка. Если при расчете онлайн, исчезнут деньги - это проблемы банка. И это ничего не стоит в льготный период (до 55 дней) и еще и приносит кэшбек.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8653 раз.
- Подякували: 5449 раз.
-
-
Профіль
-
-
9