Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21702171217221732174 ... 2897>
Повідомлення Додано: Нед 16 чер, 2024 21:56

rjkz написав:
  Bolt написав:
  rjkz написав:
Я никогда не был "в струе".
Если не считать "струей", то, что проработал всю жизнь в сферах строительства и на это пришелся период 2005-2008 гг.
Работал просто не как Болт.
Работал столько сколько надо и выходные и по ночам (даже в Новогоднюю) и делал то, что никто на моих позициях до меня не делал. Я и сейчас делаю то, что до меня никто на этой позиции не делал. И, как мне (как укор) сообщили, на этой позиции мою зарплату платят людям с 20 летним опытом. Ну так и я оверквалифайд для этой позиции.
И один из первых из своих друзей-знакомых открыл свой бизнес и был первым кто это сделал без "крыши". И хватило ума и осторожности избежать внимания таких как твой хозяин. Не всем так повезло. Некоторых искали, некоторых нашли. Некоторых после того, как нашли больше никто никогда не видел.
Чего я никогда не приемлел, после первой своей после института работы, так это "ты давай резултат, а мы тебе сколько-нибудь заплатим". Нет, я должен знать и понимать как от результата для работодателя будет зависеть резултат для меня.
И как гарантировать выполнение работодателем своих обязательств.
Вот и весь секрет.
Ну и оптимально, это когда ты сам, а не какой-то дядя решаешь сколько ты заработал.
Тебе это не понять.
"Можешь не отвечать" (С)

Та вот теперь жалею, что нужно было на строительный факультет идти, а не механико-машиностроительный. ... одинаково, а на выходе по тем годам в строительстве хоть какой-то движняк был, ну и соответственно перспективы.

Это я еще не занимался всеми любимым тогда спортом - проинвестировать за Хкуе и переуступить за 2-...Х куе.
К счастью, успел перед тем как поезд цен набрать ход проинвестировать пару квартир.

Не помню, чтобы после окончания полутеха у меня были бабки, чтобы по х куе, куда-либо инвестировать. 😟Так пару соток от зароботков в Польше.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 16 чер, 2024 22:30

Bolt написав:
  rjkz написав:
  Bolt написав:Та вот теперь жалею, что нужно было на строительный факультет идти, а не механико-машиностроительный. ... одинаково, а на выходе по тем годам в строительстве хоть какой-то движняк был, ну и соответственно перспективы.

Это я еще не занимался всеми любимым тогда спортом - проинвестировать за Хкуе и переуступить за 2-...Х куе.
К счастью, успел перед тем как поезд цен набрать ход проинвестировать пару квартир.

Не помню, чтобы после окончания полутеха у меня были бабки, чтобы по х куе, куда-либо инвестировать. 😟Так пару соток от зароботков в Польше.

люди часто розповідають, які вони власні бізнесмени, але якось пропускають такі собі дрібниці - як то допомога батьків, вдале одруження, спадок та таке інше ;)
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 16 чер, 2024 22:32, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 16 чер, 2024 22:32

Bolt написав:Та вот теперь жалею, что нужно было на строительный факультет идти, а не механико-машиностроительный. ... одинаково, а на выходе по тем годам в строительстве хоть какой-то движняк был, ну и соответственно перспективы.

та й зараз в будівництві гроші є, хоч таких шальних й немає, як раніше. просто на відміну від машинобудування, будівництво працює в нашій країні, а машинобудування жевріє...
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 16 чер, 2024 23:00

Shaman написав:

та й зараз в будівництві гроші є, хоч таких шальних й немає, як раніше. просто на відміну від машинобудування, будівництво працює в нашій країні, а машинобудування жевріє...

Як писав колись відомий у вузьких колах Строімдому Альяк стосовно на кого вчитися:"Хочеш бути в маленькому шоколаді вчись на інженера будівельника будеш щось заробляти в Україні, хочеш бути в великому шоколаді вчись на інженера - механіка, виїжджаї до Німеччини" Недавно дивився на Ютубі відос у чувака кореш на Порші в топових інженерах ЗП під 12 к€, щоправда після податків лишається 7, але теж непогано.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 16 чер, 2024 23:02

rjkz написав:
  Shaman написав:я тобі вже написав - не треба накидати через свої фантомні образи. сходи до лікаря, в США це розповсюджено, розберешся в СВОЇХ проблемах. а то тебе щось українські олігархи аж спати не дають. свого часу довели, що ти збирався шматок не по чину хапанути - буває ;) й на ІВК ти свого часу дуже збудився - але не пояснив, чого так

а ще є мексиканські олігархи

економістом не вийде. точніше економістом вийде, а CFO - маловірогідно. треба хоча б С1, а в багатьох й В2 хромає. в мене теж

Чувак, это ты в силу своего менталитета или набрался у своего рабовладельца, решил, что я там что-то "решил хапануты" - это ты разбирайся с какахами в своей голове.
У меня нет ничего в бэкграунде выходящего за пределы закона или совести.
То, что работал побольше чем Болт и был умней и инициативней и независимей чем ты - ну, сорян.

так в нашій країні трохи ширші межі закону та совісті, ніж в тих же США :D так що не розповідай.

те що ти нахабніший, ніж я, - так. пихатіший - так. що стартові умови кращі - напевне. ініціативніший - може бути. розумніший - навряд чи. в тих питаннях розвитку економіки я знаюся краще за тебе, який окрім свого бізнесу не дуже й бачив інше. звідки таке скособочене уявлення.

ти визначився, чого взагалі на мене кидаєшся? на корону твою не звертаю уваги, вибач - це не до мене. трохи тебе осаджую, коли ти поливаєш брудом всю країну - є таке. коли в тебе молочні реки виходять з кисільних берегів - теж натякаю, що треба трохи рівень розповідей зменшити :lol:

на Ахметова не працюю. так намагався потрапити, але не склалося. багато адекватних людей там працює. те, що ти так переймаєшся через людину, яка навіть не знає про твоє існування - це до лікаря, вже казав. в США таких лікарів багато. й все-таки, якщо ти так переймаєшся через РЛА, то чого мовчиш про ІВК - аж цікаво, тут що? 8)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 17 чер, 2024 17:09

Re: Еміграція, заробітчанство

Цікава стаття https://www.pravda.com.ua/articles/2024/06/15/7460817/
Фактично держава підштовхує українського громадянина до вибору: або якнайшвидше повернутися в Україну і поповнити наш мобілізаційний ресурс, або розірвати всі зв'язки з Україною. Йому дають зрозуміти, що його перебування поза Батьківщиною ненормальне, навіть якщо він живе та працює за кордоном понад 20 років. А якщо український чоловік не хоче повертатися, то як представник діаспори він Україні не потрібен.

Відверто кажучи, вітчизняні експерименти воєнного часу ближчі не до ізраїльського, а до радянського досвіду.

Саме СРСР розглядав закриття кордонів як незамінний інструмент контролю за власними підданими. Саме СРСР вважав, що радянський громадянин повинен жити в Радянському Союзі – за винятком тих випадків, коли держава сама направляла його за кордон для важливої ​​та потрібної роботи.

Якщо ж радянський громадянин бажав залишити Батьківщину у пошуках кращого життя, він автоматично ставав відщепенцем і зрадником. І жодної радянської діаспори за кордоном не могло бути за визначенням: діаспора могла бути лише антирадянською.
BIGor

Подякував: 1454 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 17 чер, 2024 20:27

На жаль "Українська еміграція" - це факт.
Феномен української еміграції та діаспори як частини світового українства є унікальним явищем культури й історії України (З Вікіпедії).
Раніше Історики виділяли 4 хвилі еміграції - зараз додали вже п"яту хвилю - надсучаснішу - і мабуть вона наймасштабніша.

Першим з моєї родині з вимушеної еміграції в Україну повернувся мій рідний дядько - рідний брат мами. Під час Другої світової війни 15-ти річний парубок хотів врятуватися тим, що перепливе Дніпро в районі старовинної фортеці "Кодак" - тоді ДніпроГЕС було підірвано - сивий Дніпро прийняв свій історичний вигляд - знамениті пороги були вище цього міста та парубку Івану здавалося, шо зможе переплисти.
Він вночі (!) доплив до середини Дніпра - далі чи сил не вистачило, чи злякався, розвернувся та приплив до мами та батька.
Після цього німці впіймали хлопця та відправили в Німеччину працювати у фермерів.
Як це не дивно, але як зараз Німеччина забезпечила українцям найкращий прихисток - так і тоді в делекі роки ДСВ парубок працював у німецьких фермерів (сам-то із села то все получалося) та жив на фермі у хазяїв. Все було нормально.
Після закінчення війни повернувся додому - в Україну.

Так що все буде. Просто не відразу.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 17 чер, 2024 20:57

Еміграція, заробітчанство

News from USA

Вже майже звична історія відбулася 16 червня 2024 року в місті New York.
Рейсами з Анталії в Нью Йорк (в США) за програмою U4U прибула родина батько+мати+3 дітей.

Я спитав про перші враження:
- Шок. І невідомість. Стрес був великий і страх, щоб не повернули після 16 годин перельоту, де діти дуже втомлені були, але все Слава Богу... Скількі всього треба. Починаємо своє життя з початку.
- Не ви перші...
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 17 чер, 2024 21:12

А мене сьогодні вразила наша студентка (закінчила 4 курс), яку сьогодні на захисті роботи бакалавра розповіла що і так в житті буває, що хтось їде проти течії.
Поїхала в США по U4U 1.5 роки тому, там в неї є n-рідна сестра, в якої вона наче і жила десь в Техасі. А вияснилось, що вона виїхала із США в Мексику, місто Монтерей, і працює на заводі Jabil, бо в колись в Ужгороді проходила практику на заводі Jabil...
І це маючи на момент виїзду сертифікат С1 з Англійської мови і не знаючи ні слов Іспанської.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 17 чер, 2024 21:30, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 17 чер, 2024 21:29

Дюрі-бачі написав:Поїхала в США по U4U 1.5 роки тому, там в неї є n-рідна сестра, в якої вона наче і жила десь в Техасі. А вияснилось, що вона виїхала із США в Мексику,

Она, так просто, не сможет вернуться в США. Въезд по U4U не допускает выезда.
TUR

Подякував: 12 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

#<1 ... 21702171217221732174 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор