Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23322333233423352336 ... 2897>
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 17:38

Це помилкова думка: «Я вважаю, що навіть до 17 років потенціал дуже вже визначений».
Вона потім досить дорого коштує.
Виключення одиничні.
То раніше було модно і цікаво щось читати про «вундеркіндів».
Якщо подивитися історію життя кожного - всі вони закінчили дуже погано від слова «погано».
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 17:45

The_Rebel написав:Пс. Завжди мріяв про реванш). Готувався до нього. В універі пішов на бокс, боротьбу. Здобув розряди. Вернувся в рідні краї. Зустрівся з ним. Але простив. В ньому вже не було достойного супротивника

Шикарний досвід!
В моїй студентській групі був хлопчина з Вінничини. Всі 5 років просиділи за одною першою партою.
Якийсь такий сперматозоїд йому дістався: маленький худенький, малого зросту.
Доля надіслала в ту ж групу на 25 студентів одного хлопця навпаки: вислюк на обличчя і зросту в 2 м.
Доля вона ж жартівниця: в гуртожитку в одну кімнату декан їх поселив.
Ну той малий був битий щодня.
Взяв та записався в секцію якоїсь там греко-римської боротьби.
Через рік бив ногами того осломордого.
Зараз директор великого заводу.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 18:06

Пане Bolt!
Ваші дописи читати особливо цікаво, бо вони якісь такі «свіжі». Якщо застосувати в хорошому сенсі слово - це не образа, не подумпайте, а просто якісне визначення: «дилетантські».
Наприклад оце:
«…але рейтингвсеж таки є досить об"єктивним показником, якщо не якості викладання в закладі освіти, то принаймні в контингенті батьків та учнів, яким залежить на тих самих балах. Тобто, менше ймовірність, що там, серед учнів, затешеться якись дятел, який буде заважати навчальному процесу.»

На практиці зовсім не так є і не так буде у подальшому.
Трохи простіше.
Приблизно як в природі «естественный отбор».
В студентській групі через не далі як 2 місяця пройде розмежування шарів (слоев) студентів.

Перший шар - не больше 20% групи - нормальних розумних і тих, які дійсно хочуть вчитися. Хто з тих 20% через 3 -4 роки буде входити в той 1% майбутніх геніїв стане зрозумілим не раніше середини другого курсу.

Другий шар - «середнячки». Основна маса. Нормальні люди з категорії «зірок з неба не хватають». Реально нормальні хлопці (дівчата).
Той шар буде 67% приблизно (2/3).
З того шару геніями та дуже вдалими людьми стануть десь 10%. Але інші не потонуть.

Третій шар - то той небезпечний, про який ви задумалися. Їх небагато: 100-20-67=13%. Зверніть увагу на цифру 13.
Раніше, коли збоченців нероб алкашів та просто незграб дозволено було деканам відраховувати, вони зникали досить швидко: в основному вже в зимову сесію першого курса.

Зараз навіть ґвалтівника/збоченця/притурка не можна відраховувати.
Тому дійсно ситуація погіршується в тому смислі, що частина з другого шару приєднується до третього шару. Це приблизно так, як дівчата розуміють, що з хлопцем-наркоманом цікавіше йти по життю.
Нехай в безодню, але цікавіше.

Що тут порадити вам, як батькові студента - першокурсника?
Звичайну річ: контроль, контроль і ще раз контроль. На третьому курсі і вас, і його «попустить».

P.S. Щодо думки «Я вважаю, що навіть до 17 років потенціал дуже вже визначений» на сьогодні знаю тільки один приклад, я про нього писав: хлопець зараз вже на другому курсі Варшавської політехніки - а працював за фахом (графічний дизайн) вже на першому курсі і отримував по 1500$ на місяць.
Сьогодні саме його згадував: як так получилося - для мене самого загадка, бо хлопець народжений в родині, в якій батько кинув сина десь у віці 2 роки. І батько працьовитий, руками, але іншими гідностями ніякими не виділявся. Мати як мати. Працьовита, розумна. Ну ось так буває: в 17 років - розкрився талант. Неймовірно, але факт. Подивимося, що далі буде.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 18:52

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Щодо думки ««Я вважаю, що навіть до 17 років потенціал дуже вже визначений» на сьогодні знаю тільки один приклад, я про нього писав: хлопець але на першому курсі Варшавської політехніки працював за фахом (графічний дизайн) та іде на першому курсі отримував по 1500$ на місяць.

Потенціал це ще не кінцевий результат, а
здатність людини до примноження своїх внутрішніх можливостей, в першу чергу - здатність до розвитку

Я і раніше скептично сприймав різні історії про успішних трійочників і невдах-відмінників. А зараз і поготів. Більше того, той же результат ЗНО-НМТ має цінність, коли він досягнутий відносно легко, а молода людина ще і заодно вже проявила себе на олімпіадах і т.д. А якщо ці бали досягнуті через кров з носа, то рости далі тільки через працю та наполегливість можна до тільки до певного нехай дещо вище середнього рівня.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1116 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 18:57

akurt написав:Дуже приємно, що панове розбираються в таких важливих питаннях, як життя людей в еміграції - за кордоном.
Щойно отримав із США документи - пропозиція для нашої людини щодо іпотеки на житло.
Пропоную оцінити самостійно наскільки є чорним фрак капіталіста, шляпа капіталіста та велике пузо жадібного капіталіста - та наскільки нещасним є рядно, яким прикривається робітничий клас, голодуючи.

Об"єкт інвестицій: житловий 2-о поверховий будинок площею приблизно 200 кв. м. Повністю готовий для проживання, ремонт "під ключ", частково з меблями (кухня прихожа та інше), із гаражем на 2 авто (автоматичні ворота) та земельною ділянкою (первинний ландшафтний дизайн) приблизно в 6 соток.
Штат: Південна Кароліна (не так далеко від Нью Йорка).

Сума інвестицій: 310 170 доларів США.

Відсоткова ставка: 6%
Down payment (первинний платіж): 77 542 $
Сума кредиту: 232 628 $
APR: 6,174%
Term 360 (month)
Total payment: 1 653,88 $
Principal paid: 231,58 $
Net monthly pay: 1 422,30 $
Cash to close: 68 442 $ (витрати на закриття Угоди - всі витрати на адвокатів та інше);
Freedom: 30.00 years.

Цікаво, що для порівняння надають ціну оренди такого будинка: 3 300 доларів та вказують теоретичну економію купівлі у порівнянні з орендою: 1 877,70 доларів.
Додаток: мінмальна оплата праці в цьому штаті - якщо не помиляюся - 15,5 долари на годину (не впевнений - не хочеться ритися в мережі).
Вважається, що такий будинок може взяти іпотеку людина, яка має річний дохід орієнтовно в 70 000 доларів (за даними фінансових консультантів).

P.S. Копія з оригінального документа - пропозиції, фотокопію якої НЕ надаю - приватна інформація. За даними моїх респондентів вказана вище цифра в 3 300 доларів є завищеною, реально такий будинок можна взяти в оренду орієнтовно за 1500...1800 доларів.
P.P.S. Починайте топтати ногами - як сказано вище - ТУПИХ американців.

Тут несколько не корректный пример.
Очень дешевый дом.
И, да, реально, там этот дом не стоит ни 3куе ни 2 куе в месяц.
1,5-1,8 - согласен.
И, если верить собеседнику Мирощниченко, то там СРЕДНЯЯ зп 30 куе в год.
Не знаю как оно там получается.
30 куе - примерно 15 долларов в час.
При этом, цены на продукты, утилиты, бензин, одежду и тп не дешевле чем везде.
Дешевая недвига и дешевая зарплата.
К чему это я?
А к тому, что этот дом за 315 куе будет так-же непросто выплачивать как и 600 куе в НЙ.
Кстати, о НЙ.
Знакомая семья с ЗУ (папа с 2009 года тут, уже гражданин. Субконтрактор. Мама с детьми с 22 года, переехали после начала войны - швея в Манхеттене в ателье, которое шьет костюмы для бродвейских шоу) сейчас в процессе клоузинга.
Берут дом за 600+ куе в одном из районов НЙ. Под 6.2%
Жили все это время в рентной 1бдрм квартире за 1600 долларов.
Мотивация покупки чисто эмоциональная...ну и тесновато там им конечно.
Экономический мотив "Мы за 2 года выплатили 40 куе аренды!"
Сейчас будут платить примерно 3200 в месяц только банку.
Отдельно содержание дома. Ну и таксы.
Из того, что они будут платить банку, на погашение долга будет идти пару сотен в месяц. Таким образом, первые лет 5-7 их долг существенно не уменьшится.
Из плюсов.
Судя по всему, муж собирается из субконтракторов стать контрактором.
Набрал бригаду из украинцев. Конечно, для него тоже плюс в доме, так как весь хлам для работы может теперь держать в гараже (если он там есть).
И дом, я посмотрел, в их нейборхуде купили по самой низкой цене. Однако, дом имеет потенциал если его перестроить. Что для контрактора есть возможность.
Ну и если ставка все-таки уйдет вниз, то можно будет перефинансироваться.
Скорей всего, цена пойдет вверх.
Вопрос или они будут тянуть платежи все время выплат.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5466 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 19:09

akurt написав:Додаток до мого матеріалу вище:
What is a good hourly wage in South Carolina?
South Carolina: Average Salary
The average salary in South Carolina is $39,000 per year or $18.75 per hour. Entry level positions start at $29,250 per year while most experienced workers make up to $96,671 per year.
Джерело: https://www.talent.com/salary?job=&loca ... per%20year.

What is a livable wage in South Carolina?
Living Wage in South Carolina: A Comprehensive Guide for ...
According to the Living Wage Calculator, a single person in South Carolina needs to earn approximately $16.73 per hour, or $34,806 annually, to meet their basic needs. For a family of four with one adult working, the living wage increases to $36.52 per hour or $75,964 annually.
https://www.shjune.com/blog/how-to-live ... 20annually.
Там же можна подивитися, як американці витрачають зароблене.

Ч.Тр.Док.
Когда зарплата каролайнская, а продукты первой необходимости среднеамериканские, то и рент может быть только на то, что останется.
В таких местах жить хорошо с работой ремоут на хорошего работодателя.
Кстати, на днях общался с женщиной, работает на Сити. Если я правильно понял, Департмент оф Хаузинг. Очень жаловалась на зарплату. "МЕньще чем ННА".
Дни считает когда уйдет на пенсию. Она тоже буддет маленькая.
За квартиру все еще выплачивает мортгидж и мейнтаненс (больше 1000 долларов в месяц). Муж работает на своей машине водителем в эмбулетт (не путать с эмбьюленс). Развозит старичков по "детским садикам". Насколько я знаю, такая работа это около 25 долларов в час. Надежда на детей. ОБа сейчас закончили хайскулзы и один учится на юриста, вторая пошла в медкаледж.
Так что и в НЙ есть очень скромные доходы.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 19:11

Все вірно, крім слів «Тут несколько не корректный пример».
Справа в тому, що я не лінився та набрав ручками цифри з РЕАЛЬНОНО ВАРАІНТА.
Для реальної людини. Реальна пропозиція.
Фотокопію спеціально не викладував, бо там є реквізити.

P.S. Я прямо зараз можу викласти свіже фото з приватного будинка нашого українця не дуже далеко від будинка rjkz.
Вселилися наші українці місяць чи два тому, зараз приїхали в гості батьки з України (летіло з Варшави), авто зараз на парковці в аеропорту Варшави.
Будинок разом з басейном та власним причалом для власної яхти та з гаражем на два авто (у жінки BMW електричне) - не викладую.
Це дійсно було б не коректно.
Все про все обійшлося в 1 000 000 зелено- гидомирних зароблених в США (!) доларів (без врахування ціни власної яхти та двох авто).
Не коректно б було. Тому і не викладую.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 21 вер, 2024 19:18, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 19:18

Дюрі-бачі написав:Правду тут кажуть про "чужий монастирь". Для мене не лочгічно чому вони не їдуть на заробітки в Силіконову долину щоб 3-5 років попахати поживши в "картонній коробці" і за зароблені гроші купити будиночок як тут описали без переплат. Також не зрозуміло куди вони інвестують кошти, щоб стабільно заробляти 7%+.
А для них не логіна моя поведінка.

Сейчас можно еще под 5+% положить на депозит.
Если на растущей экономике, то S&P500 дает 5-8% прироста в год.
Кто-то в этом году хорошо поднялся на Нвидии, а кто-то, как я, зашел слишком поздно.
В целом, сейчас ситуация такая, что возможно следующие года 3-4 будут бумом.
Если ставку таки опустят хотя-бы на 2-3%. На этой неделе снизили на 0.5%.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 19:19

А ось це: про 5% - дуже вірно.
Все так і є.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 21 вер, 2024 19:20

The_Rebel написав:
  Faceless написав:
The_Rebel написав:Все чітко по ануїтету. Підняв свої ексельки з банку. 25% перший внесок. Але мене бентежить оця сума - Cash to close: 68 442 $ Невже така велика початкова комісія плюс оформлення? Якщо її включити то ефективна ставка буде набагато більше за 6%
https://kept.com.ua/5hgw/%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE.jpg

Думаю там не просто так згадали "витрати на адвокатів". Вочевидь, це неординарна покупка, тому й витрати такі - не на комісії і оформлення, а на юридичний супровід

Ще не бачив банку, які б відмовилися від початкової такої комісії за іпотекою) Яку клієнт принесе в клювику зразу в день оформлення своєї бажаної нерухомості, не особливо рахуючи втрати :lol: . Комісійний дохід - це один з найбажаніших для банку. Бо процентний - це ще треба вираховувати вартість грошей, за якою сам банк їх отримав. Тому думаю у цю суму все включено - і комісія, і юристи, і оцінка майна. А ще буде страхування майна щорічне, а ще страхування життя позичальника щорічне. І реальна (ефективна) ставка вмить гайне за десяточку)

Кстати, да, страховые платежи в последние годы растут шо глухонемые.
И на недвижимость и на машины.
rjkz

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 23322333233423352336 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему