|
|
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоі як ще не уживається із Взагалі в "цивілізованому світі" ставлення до грошей зовсім погане. Єдина сфера де діє "презумпція винуватості". От кума вже кілька місяців кошмарять німці своїми "покажіть витрати в Україні". Вже їм навіть виписку з картки дружини дав і сказав, що до її декрету в 2023 р. жили на її зарплату, а ті так і не заспокоються... Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 28 вер, 2024 11:21, всього редагувалось 1 раз.
![]() Німеччина дійсно дуже особлива країна.
Є ролики на YouTube, де люди показують цілі ящики квитанцій за останні 20 років. Ну дійсно дурнувате суспільство: не дають красти, не дають в багажник авто складувати мільйон євро та доларів. Тому і опускаються на дно життя. Я про це з подивом дізнався ще років 20 тому: сусід раптово дізнався, що він етнічний німець та переїхав в Ганновер. Раз на рік приїжджав в Україну провідати тещу, то саме так і розповідав, що ціла кладовка виділена під всілякі квитанції. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоТак тут якраз не той випадок: 1. Є довідки, що він як ФОП заробив за своє життя скажімо 300k Євро. 2. Є договори про продажу нерухомості на 250k Євро, є навіть виписки з банку де знімали готівку. 3. Є декларація про перетин кордону із 250k Євро готівкою. Тобто всі гроші чисті, а вони ніяк не можуть вгамуватися... Не знаю наскільки правда, але адвокат каже, що якщо показати, що купив квартиру за 30k в 2015 а продав за 60 в 2024, то можуть змусити платити "податок на прибуток". Хоча для мене це виглядає як якийсь нонсенс: як можна платити податки за доходи до набуття податкового резидентства, яке буде в грудні. Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 28 вер, 2024 11:30, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоКожен хоче залізти комусь в кишеню… я коли виїжджав з окупованого Херсону, то два десятка кілоєврів сховав в задніх фарах автівки, бо рускі перетрушували всю машину [навіть клунок з цукерками забрали у 10 річної дитини, яку я тоді вивозив з її мамою; в мене забрали тільки кейс з інструментами, бо в кішені мав десь 400$ тільки].
З України валюту готівкою до 10К євро вивезти не проблема з усним декларуванням. Водії бусів зі Львова до Румунії/Болгарії брали по 30€ за 5 К євро готівки за передачу. По Європі перераховувати SWIFTом теж немає особливих проблем: без питаннь я отримував в Румунії такі перекази з польських банків по 15 тисяч. В румунському банку питався скільки разово SWIFтом можна переказати - сказали що до 50 тис євро можна робити переказ без підтвердження доходів по ЄС якщо відправляти зі свого рахунку. Німецькі банки є окрема історія. А от чого не люблять, то це звʼязуватись з квазігрошима типу біткойнів.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоІ ще одна дивна вимога від німців: якийсь договір підряду на будівництво власного будинку, який продав кум. Вони чомусь не вірять, що будинок за 5 років будували десятки незалежних ФОП із ними не укладались угоди і вся оплата була готівкою, на суму не більше 50k грн. І найбільша в них "істерика" була, коли кум сказав, що він всі чеки викинув...
Напевно вони не розуміють як в українців може не бути А ще із дуже дивних для мене речей: при поселенні куму видали "довідку про реєстрацію", яка на ділі виявилась звичайною квитанцією про оплату квартплати і от в Німеччині кажу, що довідки про реєстрацію як такої не існує, достатньо просто квитанції про оплату компослуг за адресою... ![]() mazurkevych
Моя баришня (вже бувша) вивезла мою машину, своїх дітей і мої гроші (близько 40к дол) з окупованого Херсону в березні чи квітні 2022. Гроші поклала під обшивку багажника, там де гібридна батарея. Їхала через Білозерку-Станіслав. Кримчаки (саме вони там стояли на БП) глазки строїли, але не перевіряли машину зовсім. Десь за годину з лишнім вже була в Мико. Потім цей шлях перекрили. ![]() Моя баришня (вже бувша) вивезла мою машину, своїх дітей і мої гроші (близько 40к дол) з окупованого Херсону в березні чи квітні 2022. Гроші поклала під обшивку багажника, там де гібридна батарея. Їхала через Білозерку-Станіслав. Кримчаки (саме вони там стояли на БП) глазки строїли, але не перевіряли машину зовсім. Десь за годину з лишнім вже була в Мико. Потім цей шлях перекрили.[/quote] Навесні 22 року шляхи «самоевакуаціі» змінювались. Перший [і найнебезпечніший] був дійсно через Білозерку на Миколаїв; з початку квітня був через Снігурівку на Баштанку, в травні-червні через Давидів Брід на Запоріжжя, а вже з липня до вересня - через Василївку на Запоріжжя… Я тричі їздив «туди-сюди»: вивозив людей, в зворотньому напрямку якісь гуманітарні ліки возив… з третього разу «примелькався» і мало на «підвал» не попав, тож більше не ризикував… З квітня машини перевіряли, інколи поверхнево, але часто і ретельно - дивлячись на кого попадеш.
![]() Ото ж…
Мої приятелі так швидко тікали з Херсона, що не встигли ні документи узяти, ні холодильники виключити, То повернулися - а потім на авто 4 почали виїжджати якимись полями та якимись дорогами. Була одна черга з кулемета. Потім друга черга: після цього вони зупинилися, вийшли з авто та стояли в піднятими руками. Підійшли якути з бурятами обшукали, спитали куди йдуть та сказали, що третя черга була би вже по авто. Цікаво, що потім відвели до свого передового блок-посту, щоби віддати в Україну. Тут почався бій, так вся відважна четвірка колишніх херсонців лежала на дні окопу, прикрив голову руками та жаліючи, ще не прихватили туалетний папір. Відпустили тільки коли бій закінчився. ![]()
Я так 12 травня 22 року в окопі з пасажирами, солдатами та поліцією в Миколаєві сидів… добрався з окупації до Миколаєва опівночі - комендантська година, солдати викликали поліцію щоб нас через блокпости супроводила до місця нічлівлі і тут почався обстріл по тому блокпосту… Що тут казати: люди рятувалися як могли: хто тікав з дому в Україну через фронт, хто тікав через Крим в Туреччину чи Європу, в кого знайомі чи родичі були в Штатах, той через U4U тікали за океан. З одною валізою в руці і з покинутим життям «позаду себе» і вже влаштовуються як можуть, періодично «витягуючи палки з коліс», що український уряд щосили біженцям намагається встромити…
|
|