Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 25012502250325042505 ... 2903>
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:26

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:Нормальні компанії забороняють користуватися ШІ, це так навскидочку, як зараз робиться.

ИМХО це все рівно, що забороняти користуватись IDE чи калькулятором. Якраз через ті 5-10 років в кожної великої компанії буде свій ШІ, але ним треба буде вміти користуватися.
  fox767676 написав:А є черга з к.т.н-ів,к.е.н-ів на викладання до вишів ?

можу сказати тільки за наш університет: на кожні 0.75 ставки, в минулому році, в середньому, було 2.5 претенденти.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 06 січ, 2025 15:29, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:32

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Та не всі українці з цим галімим менталітетом, я, наприклад, ніколи не давав хабарі не користувався кумовством ітд. Думаю 90% українців нормальні, честні, працелюбні люди.

Я не про те мав на увазі.
Нажаль, в житті багато спілкувався тільки з 1 корінним американцем (приїхав волонтером викладати англійську дітям після анексії Криму). Але досить багато спілкуюсь з Чехами, Словаками і в них всіх є одна спільна ключова проблема в ментльності: вони ніколи не думають про погані сценарії майбутнього, тобто вони живуть в світі за "рожевими окулярами", в яких завтра завжди буде зарплата не менше ніж сьогодні, а навколо всі чесні і їм можна довіряти на слово.

Тут згоден, бачу навіть по польських підлітках, молоді 20-30 років - вони вже народилися в ЄС, це так дуже розслабляє, от реально з точки зору українця - народилися в парадайзі.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:33

Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі написав:
  akurt написав:практично всі вони працюють на 1/2 ставки?

Нагла брехня, адже відстрочка вимагає працювати на 3/4 ставки.
  Shaman написав:а в чому ви бачите різницю між програмістом та кодером?

Кодер вирішує шаблонну проблему (n+1 CRUD чи форма з валідацією даних). А програміст - вирішує задачі бізнесу, які є унікальними.

akurt написав:впіймати на плагіаті неможливо.

В нас одну статтю закинули в чорний список "підозра у використанні АІ", за те, що текст поправили через Grammarly. Тому, при бажанні, текст згенерований ШІ відрізнить будь-який спеціаліст.
Та тоді кодерів (за вашим визначенням) вже нема, на такий функціонал абізяну можна було посадить а зараз якийсь копайлот закриє повністю
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8230 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:34

Faceless написав:Та тоді кодерів (за вашим визначенням) вже нема, на такий функціонал абязяну можна було посадить а зараз якийсь копайлот закриє повністю

тобто нема? десятки моїх студентів на "галерах" зараз саме тим займається.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:47

BIGor написав:
  utestcom2 написав:Мне кажется более важный вопрос в безопасности, кто захочет отдать свой код и базы данных какому-то ИИ, который все это сольет

Нормальні компанії забороняють користуватися ШІ, це так навскидочку, як зараз робиться.

стороннім (бо роль кібербезпеки не трохи перебільшена, на відміну від)
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:49

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Та не всі українці з цим галімим менталітетом, я, наприклад, ніколи не давав хабарі не користувався кумовством ітд. Думаю 90% українців нормальні, честні, працелюбні люди.

Я не про те мав на увазі.
Нажаль, в житті багато спілкувався тільки з 1 корінним американцем (приїхав волонтером викладати англійську дітям після анексії Криму). Але досить багато спілкуюсь з Чехами, Словаками і в них всіх є одна спільна ключова проблема в ментльності: вони ніколи не думають про погані сценарії майбутнього, тобто вони живуть в світі за "рожевими окулярами", в яких завтра завжди буде зарплата не менше ніж сьогодні, а навколо всі чесні і їм можна довіряти на слово.

бо там не вигідно бути умовним "акуртом"
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:58

flyman написав:бо там не вигідно бути умовним "акуртом"

Подивимося що буде в Канаді, бо в мене склалось враження, що скоро майдан винесе Трюдо через те, що канадці виявилися неготовими до реального життя.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 16:27

BIGor написав:Ви самі працюєте як програміст? До речі, є таке правило "критикуєш - пропонуй", які професії майбутнього пропонуєте? :wink:

Так, але думаю в межах 7 років людині вже не треба буде писати код. Частина кодерів ще зможе перекваліфікуватися в аналітиків/по/пм і тп - тобто людина словами або схематично опише що очікує, а ші закодить це без участі людини. Частина кодерів зможе ще піти в ручні тестери, тому що поки продукт робиться для людей і потрібно буде перевірити чи зручний він для користувачів. Автотестування - повністю на ші, можна навіть іншого типу, для справедливості. Як би люди не брикалися, код вони будуть писати довше і менш якісно, тому поступово їх будуть заміняти.

По другому питанню я б обирав дитині те, до чого вона схильна і що їй цікаво. А в межах цього такі професії, де точно ніякий ші не конкурент. Навскидку - оперний співак, музикант(жива музика), масажист, дантист, нотаріус, психолог, косметолог, ведучий, оратор, організатор, лікар.
The_Rebel

Подякував: 98 раз.
Подякували: 197 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 16:36

The_Rebel Поточна версія ШІ може написати лише той код, який вже було неодноразово написано.
  The_Rebel написав:Навскидку - оперний співак, музикант(жива музика), масажист, дантист, нотаріус, психолог, косметолог, ведучий, оратор, організатор, лікар.

ИМХО з названих професій тільки лікарі, які працюють руками, поки в безпеці, а от якраз психологів ШІ вже замінює. Як і викладачів.
А професія майбутнього це інженер-майстер роботів і вчитель для штучного інтелекту
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 16:50

akurt написав:
  The_Rebel написав:[
П.с.2. І зменшую строк свого прогнозу - отже за 4-7 років як мінімум половина кодерів у світі буде звільнена через штучний інтелект. Все піде від США і розповсюдиться по світу

Ви не замислювалися, чому в наші дні жоден доцент та професор Університету в Україні не скиглить з того, що зарплатня доцента складає 17 000 гривень, і практично всі вони працюють на 1/2 ставки? Тобто за 8 500 гривень на місяць?
А все просто: штучний інтелект вже давно не тільки магістерські роботи видає для продажу, а вже - як мені сказали на днях - в кандидатські.
Працює та штука так добре, що впіймати на плагіаті неможливо.
З тих спеціальностей, з якими я споглядаю в ці дні на першому місці для працевлаштуванні за кордоном:
- Computer Science
- General medicine )правда після дуже довгого та клопіткого підтвердження диплома, десь місяць тому нарешті підтвердила диплом лікаря дочка приятелів, яка мала стаж роботи завідувачем поліклініки та відділенням профільної лікарні в Україні не менше 15 років.
- непогано влаштувався за кордоном хресний жінки - але після отримання магістра економіки в закордонному університеті.
- трохи несподіваним для мене є дуже класна та перспективна робота в австрійській компанії випускника 2024 року кваліфікації «Хімік-аналітик». Для хлопця 22 років зарплатня в 3000 € та життя в Австріі чим не класний початок?

Це маєится на увазі Brutto чи отримання на руки ?
Хіміки завжди була перспективна освіта в німецькомовних країнах.

Якщо в Відні то 3 на руки зовсім не багато, в іншій Австрії думаю ок.
Хомякоид

Подякував: 3103 раз.
Подякували: 443 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 25012502250325042505 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Investor_K і 2 гостей