Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 25002501250225032504 ... 2903>
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 14:55

The_Rebel
коли я вчився на ІТ, на зламі тисячолітть, то превалювали "важкі" дисципліни - теор.вер, теорія алгортитмів, прикладна та дискретна математики, та й сам ШІ власною персоною. Але тоді це було настільки відірвано від ринку праці, де потрібно було з'эднати проволокою комп.сітку, зробити пехапе сайт, реалізувати бухоблік на делфі\сіквелі. З ерою ML\AI можливо розшриться горизонт завданнь для айтівців і можна позаздрити молоді зі свіжими математичникми скіллами. Гадаю "попустяться" здебільшого UI розробники, а бекендери та тим більш алгритмисти - ні.
fox767676

Подякував: 396 раз.
Подякували: 182 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 14:56

Re: Еміграція, заробітчанство

The_Rebel написав:А я писав тут з півроку тому, що не рекомендував би віддавати зараз дітей в IT, бо через 5-10 років вони не складуть жодної конкуренції зі штучним інтелектом. І тоді скептично до цього тут поставилися. Ну, ну... Може програмісти будуть ще потрібні, але самих кодерів (яких більшість) безжально звільнятимуть.

ИМХО зараз ще є шанс застрибнути в "останній вагон ІТ", бо років через 10 поріг входу буде дуже високий, десь як зараз в лікарів... А стати одразу програмістом, не побувши кілька місяців чи років кодером, зможуть тільки генії.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:01

Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Та не всі українці з цим галімим менталітетом, я, наприклад, ніколи не давав хабарі не користувався кумовством ітд. Думаю 90% українців нормальні, честні, працелюбні люди.

Я не про те мав на увазі.
Нажаль, в житті багато спілкувався тільки з 1 корінним американцем (приїхав волонтером викладати англійську дітям після анексії Криму). Але досить багато спілкуюсь з Чехами, Словаками і в них всіх є одна спільна ключова проблема в ментльності: вони ніколи не думають про погані сценарії майбутнього, тобто вони живуть в світі за "рожевими окулярами", в яких завтра завжди буде зарплата не менше ніж сьогодні, а навколо всі чесні і їм можна довіряти на слово.

проблема? :shock: здається так живуть нормальні люди ;)

а якщо постійно думати про погане, ви спочатку потрапите до психотерапевтів, а потім вже й до психіатрів (якраз є схожа симптоматика :lol: )

але ця чесніть не просто так, в таких суспільствах за нечесність є конкретні покарання, якщо кажемо про гроші...
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:04

Дюрі-бачі написав:
  The_Rebel написав:А я писав тут з півроку тому, що не рекомендував би віддавати зараз дітей в IT, бо через 5-10 років вони не складуть жодної конкуренції зі штучним інтелектом. І тоді скептично до цього тут поставилися. Ну, ну... Може програмісти будуть ще потрібні, але самих кодерів (яких більшість) безжально звільнятимуть.

ИМХО зараз ще є шанс застрибнути в "останній вагон ІТ", бо років через 10 поріг входу буде дуже високий, десь як зараз в лікарів... А стати одразу програмістом, не побувши кілька місяців чи років кодером, зможуть тільки генії.

а в чому ви бачите різницю між програмістом та кодером?
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:11

The_Rebel написав:[
П.с.2. І зменшую строк свого прогнозу - отже за 4-7 років як мінімум половина кодерів у світі буде звільнена через штучний інтелект. Все піде від США і розповсюдиться по світу

Ви не замислювалися, чому в наші дні жоден доцент та професор Університету в Україні не скиглить з того, що зарплатня доцента складає 17 000 гривень, і практично всі вони працюють на 1/2 ставки? Тобто за 8 500 гривень на місяць?
А все просто: штучний інтелект вже давно не тільки магістерські роботи видає для продажу, а вже - як мені сказали на днях - в кандидатські.
Працює та штука так добре, що впіймати на плагіаті неможливо.
З тих спеціальностей, з якими я споглядаю в ці дні на першому місці для працевлаштуванні за кордоном:
- Computer Science
- General medicine )правда після дуже довгого та клопіткого підтвердження диплома, десь місяць тому нарешті підтвердила диплом лікаря дочка приятелів, яка мала стаж роботи завідувачем поліклініки та відділенням профільної лікарні в Україні не менше 15 років.
- непогано влаштувався за кордоном хресний жінки - але після отримання магістра економіки в закордонному університеті.
- трохи несподіваним для мене є дуже класна та перспективна робота в австрійській компанії випускника 2024 року кваліфікації «Хімік-аналітик». Для хлопця 22 років зарплатня в 3000 € та життя в Австріі чим не класний початок?
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:16

akurt написав:практично всі вони працюють на 1/2 ставки?

Нагла брехня, адже відстрочка вимагає працювати на 3/4 ставки.
  Shaman написав:а в чому ви бачите різницю між програмістом та кодером?

Кодер вирішує шаблонну проблему (n+1 CRUD чи форма з валідацією даних). А програміст - вирішує задачі бізнесу, які є унікальними.

akurt написав:впіймати на плагіаті неможливо.

В нас одну статтю закинули в чорний список "підозра у використанні АІ", за те, що текст поправили через Grammarly. Тому, при бажанні, текст згенерований ШІ відрізнить будь-який спеціаліст.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Пон 06 січ, 2025 15:21, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:18

Дюрі-бачі

А є черга з к.т.н-ів,к.е.н-ів на викладання до вишів ?
fox767676

Подякував: 396 раз.
Подякували: 182 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:21

Shaman написав:
  The_Rebel написав:
  rjkz написав:О 500+К в айти.
Из разговора жены бывшего работника МС с соседом, тоже айтишником, которого сократили.
500К?
Готовы?
Сократили с 900К в год.
Пытался что-то найти долго.
Сократил свои аппетиты сначала до 500, потом до 300, а потом начал апплаиться и на 200К. И вот, с его слов, приходит на интервью на примерно 200К, а получает оффер на 150, на 180К. В общем, времена изменились..

А я писав тут з півроку тому, що не рекомендував би віддавати зараз дітей в IT, бо через 5-10 років вони не складуть жодної конкуренції зі штучним інтелектом. І тоді скептично до цього тут поставилися. Ну, ну... Може програмісти будуть ще потрібні, але самих кодерів (яких більшість) безжально звільнятимуть.
П.с. Я маю на увазі, що не рекомендую віддавати дітей в айті просто заради грошей або престижу, як було до цього часу. Бо не буде вже цього. Тільки якщо це дійсно їх покликання і вони "горять" цим, то вони зможуть якось конкурувати
П.с.2. І зменшую строк свого прогнозу - отже за 4-7 років як мінімум половина кодерів у світі буде звільнена через штучний інтелект. Все піде від США і розповсюдиться по світу

мені здається, ви трохи перебільшуєте. по моїй оцінці якісний кодер - це як якісний інженер - більшість просто не стягне. й друге - одна справа генерувати картинки. а там, де рахують цифри, там будуть люди. чи як шукати помилку в коді з ШІ? 8) тому банківські додатки чи ERP-системи, чи взагалі системи обліку - це для людей, ІМХО.

та й якби не було зараз бульбашки з цим ШІ, як в 90ті роки криза доткомів. очікувань дуже багато, грошей вкладають чимало, - а який буде економічний зиск - ще незрозуміло.

Мне кажется более важный вопрос в безопасности, кто захочет отдать свой код и базы данных какому-то ИИ, который все это сольет
utestcom2

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:22

The_Rebel написав:
  rjkz написав:О 500+К в айти.
Из разговора жены бывшего работника МС с соседом, тоже айтишником, которого сократили.
500К?
Готовы?
Сократили с 900К в год.
Пытался что-то найти долго.
Сократил свои аппетиты сначала до 500, потом до 300, а потом начал апплаиться и на 200К. И вот, с его слов, приходит на интервью на примерно 200К, а получает оффер на 150, на 180К. В общем, времена изменились..

А я писав тут з півроку тому, що не рекомендував би віддавати зараз дітей в IT, бо через 5-10 років вони не складуть жодної конкуренції зі штучним інтелектом. І тоді скептично до цього тут поставилися. Ну, ну... Може програмісти будуть ще потрібні, але самих кодерів (яких більшість) безжально звільнятимуть.
П.с. Я маю на увазі, що не рекомендую віддавати дітей в айті просто заради грошей або престижу, як було до цього часу. Бо не буде вже цього. Тільки якщо це дійсно їх покликання і вони "горять" цим, то вони зможуть якось конкурувати

Ви самі працюєте як програміст? До речі, є таке правило "критикуєш - пропонуй", які професії майбутнього пропонуєте? :wink:
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 січ, 2025 15:23

utestcom2 написав:Мне кажется более важный вопрос в безопасности, кто захочет отдать свой код и базы данных какому-то ИИ, который все это сольет

Нормальні компанії забороняють користуватися ШІ, це так навскидочку, як зараз робиться.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 25002501250225032504 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей