Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27412742274327442745 ... 2892>
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 20:54

Почекайте, як НЕ ваші родичі, а як же це:
  Water написав:Для чого ви це все пишете, так, аби писать?
Якійсь міфічний українець шось продав, шось взяв у кредит. Для чого це все?
Особисто мені це не потрібно, міфічному теж, він вже у кредиті.

Для чого ви це все пишете, так, аби писать?
Якісь міфічні - получається - українці їздили у Францію?
Особисто мені це не потрібно...
Ви якось визначайтеся.
До речі - ви не відповіли на моє запитання: як ви дізналися, що у тих людей - які НЕ ВАШІ РОДИЧІ - міфічні українці - було 800 (вісімсот) євро?
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 21:32

akurt написав:Я ще чув таку версію: в середньому люди виплачують іпотеку не більше 10 років.
Потім іде переуступка/перепродаж.
Якщо врахувати, що долар знецінюється, а ціни зростають, то цікавий варіант.
Я наводив конкретний приклад нашого українця, який зараз мешкає в Стокгольмі:
(Дуже прошу не розказувати це пану Water «з ВЕЛИКОЇ букви» - бо я не розплачуся):
- 10 років тому переїхав з України в Швецію.
- майже відразу взяв у кредит квартиру на заході Стокгольма за ціною в 350 000€ (нагадую: дуже прошу не розказувати це пану Water - бо, по-перше, мешканець Стокгольма не розплатиться, а я реально не зможу надати пану Water важливу для нього інформацію, без якої він не мислить свого життя: де працює батько того хлопця і чи ж він біологічним батьком, крім того: місто, село, вулиця, зріст, розмір ноги чоловіка та розмір грудей його жінки.)

Ну ось - в 2024 році позбувався тієї квартири на заході Стокгольма - нагадую, куплена в кредит на 30 років - та узяв нову квартиру за ринковою ціною в 500 000€.
Тільки я вас прошу - пану Water ні слова!

заздрим всім форумом
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 21:44

flyman
Ну ви ж любите відосики - це я вчора дивився відео саме про іпотеку в США - і там було названо таку технологію.
Ще було сказано цікаве - для мене новинка - якщо взяв іпотеку на 30 років - але почав виплачувати всього на 150 доларів щомісяця БІЛЬШЕ - - сума в 150 доларів сміхотворна для всіх - не тільки в США - то сказали, що іпотеку можна погасити не за 30 років - а за 22 роки.
За точність не відповідаю - це на "відосиках" - я сам іпотеку не мав та не маю - але так люди говорять. Я думаю якось рахували - якщо так говорять.
Я тільки навів звичайну арифметику від родини моєї племінниці в Канаді:
- практично всі українці, з якими вони спілкуються - вже взяли в іпотеку нерухомість в Канаді.
- навели конкретні цифри для конкретного випадку - їх приятелі, з якими п"ять каву по неділях - платять за СВОЄ житло 2000 канадських доларів, а родина моєї племінниці - 1750 доларів в кишеню "чужого дядька".
Є про що подумати...
Та власне люди - наші - вже подумали та БЕРУТЬ нерухомість в Канаді в іпотеку...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 22:00, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 21:58

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:платять за СВОЄ житло 2000 канадських доларів,

D 99% тут і приховується основна небезпека: тільки одиниці звертають увагу на основне - фіксованість відсотків. А чимало сподівається, що якось буде і 2000 не перетворяться в 3 чи 5 .
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 22:04

Дюрі-бачі написав:

D 99% тут і приховується основна небезпека: тільки одиниці звертають увагу на основне - фіксованість відсотків. А чимало сподівається, що якось буде і 2000 не перетворяться в 3 чи 5 .
Оренда куди різвіше може вирости
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 22:08

Дюрі-бачі написав:

Ви маєте рацію - але тут два аспекти:
а) Jeśli boisz się zębów, nie ssij lizaków (польске прислів"я, суть якого в тому, що не можна і не варто боятися звичайних речей).
б) я на іншій гілці давав цикл публікацій про іпотеку реальних моїх приятелів в Ірландії та в Швеції.
В Ірландії іпотеку перерахували та збільшили на 19 (дав"ятнадцять) євро. Мій колишній підлеглий сказав: "Ну що поробиш - буду купувати на упаковку пива в місяць менше".
В Швеції було боляче: замість суми - еквівалент в 1000 доларів треба було виплачувати еквівалент 1500 доларів. Тоді було прийнято кардинальне рішення: позбутися квартири в іпотеку, купленої десь 8...10 років тому за 350 000 євро, та взяти в іпотеку іншу квартиру в Стокгольмі ціною в 500 000 євро.
Звісно, прийшлося дещо "затягнути паски": відкинув ідею/мрію купити нерухомість в Іспанії як дачу/інвестицію.
Особливо після того, як попав нещодавно в Іспанії під час відпустки на шалені зливи та катаклізми.

Тобто варіанти дій є завжди.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 22:11, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 22:08

Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:

рент контроль
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 23:00

Faceless написав:
Дюрі-бачі написав:

А може і не вирости. Гадання на "кофейній гущі". Та і коли кажуть що іпотека - то за своє, а оренда - то хазяїну, то чогось забувають що при іпотеці 1-2 вартості іпотеки піде банку, тобто не зовсім виходить "за своє".

Отут наприклад взяв гіпотетичний розрахунок по калькулятору, квартира коштує 1 млн., іпотека 30 років. За перші 10 років банку піде 743 тис., а тіло погаситься тільки на 125 тис.
https://kalkulator-kredytowy.azurewebsi ... sta%C5%82e
BIGor

Подякував: 1452 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 23:08

Наче вже ж натякнули, що через 10 років навіть в твердій валюті тіло кредиту здешевшає відсотків на 30..
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 23:47

Панове, не сваріться - це не добре, коли дві нормальні людини сваряться.

В даному випадку пан BIGor ФОРМАЛЬНО правий - чисто з точки зору арифметики.
Але пан Hotab має рацію з точки зору практики та фінансів.
Ще років 20 тому мій колишній шеф, який переселився в штат Коннектікут, розказував, що син його взяв в кредит кондомінімум - тобто квартиру.
Я зараз не пригадую точну ціну на той час, але точно пригадую, що кредит на 20 років та я на калькуляторі досить примітивно - для оцінки - порахував і вийшло, що рівно через 20 років ціна квартири складала б ПЛЮС 100%.
Я подзвонив колишньому шефу та перепитав: чи помилка в цифрах, чи його син Сашко зовсім дурний та переплатить за квартиру рівно 100%.

Виявилося, що Сашку не дурний і в цифрах немає помилки.
Мій колишній шеф тоді сказав чудову фразу: "Так є ж інфляція. Ось ми тут живемо не так давно, а я вже бачу, що все подорожчало десь на 20%. Тобто сину виплачувати ту іпотеку буде щорічно дешевше та легше."
Я тоді дуже здивувався, що в США існує інфляція (мої вітання пану flyman'у).
Але людина підтвердила: є і була.

Ну на сьогодні Сашко вже виплатив тут іпотеку.
В тій квартирі народилася друга дочка (перша в Україні).
А Сашко всі ці роки жив як людина і по-людські.

Останні 5 років працює як Technology Lead in (назву фірми видалено - приватна інформація).
Починав з 40 000 доларів на рік як страховий агент. Через рік вже мав 80 000 доларів на рік.
Не думаю, що зараз отримує менше за 200 000 доларів на рік.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 27412742274327442745 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей