Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Water написав:Для чого ви це все пишете, так, аби писать? Якійсь міфічний українець шось продав, шось взяв у кредит. Для чого це все? Особисто мені це не потрібно, міфічному теж, він вже у кредиті.
Для чого ви це все пишете, так, аби писать? Якісь міфічні - получається - українці їздили у Францію? Особисто мені це не потрібно... Ви якось визначайтеся. До речі - ви не відповіли на моє запитання: як ви дізналися, що у тих людей - які НЕ ВАШІ РОДИЧІ - міфічні українці - було 800 (вісімсот) євро?
akurt написав:Я ще чув таку версію: в середньому люди виплачують іпотеку не більше 10 років. Потім іде переуступка/перепродаж. Якщо врахувати, що долар знецінюється, а ціни зростають, то цікавий варіант. Я наводив конкретний приклад нашого українця, який зараз мешкає в Стокгольмі: (Дуже прошу не розказувати це пану Water «з ВЕЛИКОЇ букви» - бо я не розплачуся): - 10 років тому переїхав з України в Швецію. - майже відразу взяв у кредит квартиру на заході Стокгольма за ціною в 350 000€ (нагадую: дуже прошу не розказувати це пану Water - бо, по-перше, мешканець Стокгольма не розплатиться, а я реально не зможу надати пану Water важливу для нього інформацію, без якої він не мислить свого життя: де працює батько того хлопця і чи ж він біологічним батьком, крім того: місто, село, вулиця, зріст, розмір ноги чоловіка та розмір грудей його жінки.)
Ну ось - в 2024 році позбувався тієї квартири на заході Стокгольма - нагадую, куплена в кредит на 30 років - та узяв нову квартиру за ринковою ціною в 500 000€. Тільки я вас прошу - пану Water ні слова!
flyman Ну ви ж любите відосики - це я вчора дивився відео саме про іпотеку в США - і там було названо таку технологію. Ще було сказано цікаве - для мене новинка - якщо взяв іпотеку на 30 років - але почав виплачувати всього на 150 доларів щомісяця БІЛЬШЕ - - сума в 150 доларів сміхотворна для всіх - не тільки в США - то сказали, що іпотеку можна погасити не за 30 років - а за 22 роки. За точність не відповідаю - це на "відосиках" - я сам іпотеку не мав та не маю - але так люди говорять. Я думаю якось рахували - якщо так говорять. Я тільки навів звичайну арифметику від родини моєї племінниці в Канаді: - практично всі українці, з якими вони спілкуються - вже взяли в іпотеку нерухомість в Канаді. - навели конкретні цифри для конкретного випадку - їх приятелі, з якими п"ять каву по неділях - платять за СВОЄ житло 2000 канадських доларів, а родина моєї племінниці - 1750 доларів в кишеню "чужого дядька". Є про що подумати... Та власне люди - наші - вже подумали та БЕРУТЬ нерухомість в Канаді в іпотеку...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 22:00, всього редагувалось 1 раз.
akurt написав:платять за СВОЄ житло 2000 канадських доларів,
D 99% тут і приховується основна небезпека: тільки одиниці звертають увагу на основне - фіксованість відсотків. А чимало сподівається, що якось буде і 2000 не перетворяться в 3 чи 5 .
D 99% тут і приховується основна небезпека: тільки одиниці звертають увагу на основне - фіксованість відсотків. А чимало сподівається, що якось буде і 2000 не перетворяться в 3 чи 5 .
Ви маєте рацію - але тут два аспекти: а) Jeśli boisz się zębów, nie ssij lizaków (польске прислів"я, суть якого в тому, що не можна і не варто боятися звичайних речей). б) я на іншій гілці давав цикл публікацій про іпотеку реальних моїх приятелів в Ірландії та в Швеції. В Ірландії іпотеку перерахували та збільшили на 19 (дав"ятнадцять) євро. Мій колишній підлеглий сказав: "Ну що поробиш - буду купувати на упаковку пива в місяць менше". В Швеції було боляче: замість суми - еквівалент в 1000 доларів треба було виплачувати еквівалент 1500 доларів. Тоді було прийнято кардинальне рішення: позбутися квартири в іпотеку, купленої десь 8...10 років тому за 350 000 євро, та взяти в іпотеку іншу квартиру в Стокгольмі ціною в 500 000 євро. Звісно, прийшлося дещо "затягнути паски": відкинув ідею/мрію купити нерухомість в Іспанії як дачу/інвестицію. Особливо після того, як попав нещодавно в Іспанії під час відпустки на шалені зливи та катаклізми.
Тобто варіанти дій є завжди.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 22:11, всього редагувалось 1 раз.
Оренда куди різвіше може вирости
А може і не вирости. Гадання на "кофейній гущі". Та і коли кажуть що іпотека - то за своє, а оренда - то хазяїну, то чогось забувають що при іпотеці 1-2 вартості іпотеки піде банку, тобто не зовсім виходить "за своє".
Отут наприклад взяв гіпотетичний розрахунок по калькулятору, квартира коштує 1 млн., іпотека 30 років. За перші 10 років банку піде 743 тис., а тіло погаситься тільки на 125 тис. https://kalkulator-kredytowy.azurewebsi ... sta%C5%82e
Панове, не сваріться - це не добре, коли дві нормальні людини сваряться.
В даному випадку пан BIGor ФОРМАЛЬНО правий - чисто з точки зору арифметики. Але пан Hotab має рацію з точки зору практики та фінансів. Ще років 20 тому мій колишній шеф, який переселився в штат Коннектікут, розказував, що син його взяв в кредит кондомінімум - тобто квартиру. Я зараз не пригадую точну ціну на той час, але точно пригадую, що кредит на 20 років та я на калькуляторі досить примітивно - для оцінки - порахував і вийшло, що рівно через 20 років ціна квартири складала б ПЛЮС 100%. Я подзвонив колишньому шефу та перепитав: чи помилка в цифрах, чи його син Сашко зовсім дурний та переплатить за квартиру рівно 100%.
Виявилося, що Сашку не дурний і в цифрах немає помилки. Мій колишній шеф тоді сказав чудову фразу: "Так є ж інфляція. Ось ми тут живемо не так давно, а я вже бачу, що все подорожчало десь на 20%. Тобто сину виплачувати ту іпотеку буде щорічно дешевше та легше." Я тоді дуже здивувався, що в США існує інфляція (мої вітання пану flyman'у). Але людина підтвердила: є і була.
Ну на сьогодні Сашко вже виплатив тут іпотеку. В тій квартирі народилася друга дочка (перша в Україні). А Сашко всі ці роки жив як людина і по-людські.
Останні 5 років працює як Technology Lead in (назву фірми видалено - приватна інформація). Починав з 40 000 доларів на рік як страховий агент. Через рік вже мав 80 000 доларів на рік. Не думаю, що зараз отримує менше за 200 000 доларів на рік.