Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27392740274127422743 ... 2892>
Повідомлення Додано: Вів 15 кві, 2025 22:03

Податки в Канаді.
Випадок 3. Родина чоловік+жінка плюс двоє дітей.
Повернення сплачених податків - 1100 С$.
Здивувала мала сума - тому виникло питання, чи вірно вони вказували всі дані та всі витрати за рік.
Відповіді цікаві і можливо не дуже професіональні: люди вперше в житті подавали Податкову декларацію.
Перебувають в Канаді з лютого 2024 року.
Тези:
- Повертають надмірно сплачені податки, якщо ти їх реально платив, тобто: якщо ти не платив, а тільки мріяв заплатити, то ніхто нічого і не повертає.
- в родині працювала з кінця вересня 2024 року тільки жінка. Чоловік все був в роздумах: «Почати працювати - чи трохи почекати…»
- реально дінка працювала: частина вересня, жовтень, листопад та грудень. За роботу в ці три з гаком місяця повернули 1100 доларів.
- чоловік отримав від податкової Канади заохочувальні 60 доларів, він працював офіційно в 2024 році рівно 1 (один) тиждень. (Повторю: за весь 2024 рік чоловік працював офіційно ад 1 (один) тиждень.)
- в декларації чоловіка була спроба списати на 1700 С$ бензину. По UBER йому не треба сплачувати ніяких податків.
- у жінки за весь 2024 рік дохід склав 24 000 С$. Це не тільки зарплатня в магазині Секонд-хенд, а й інші виплати, наприклад 1/2 року вони отримували @соціальну допомогу@ - десь по 2200 С$ на місяць.
У чоловіка дохід за весь 2024 рік склав 3 000 С$. Цих прибутків йому вистачило на пиво та цигарки.
- канадська податкова їх рахує за «малозабезпечену родину». Тому за ними зберігається право відвідувати food bank, пільговий транспорт (здається знижка на проїзд в сумі 75%), безкоштовна медицина.
- зʼявилася можливість подати «Заявку на бенефіси» - стоматологія, можна буде безкоштовно лікувати зуби.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 06:48, всього редагувалось 4 разів.
akurt

Подякував: 3999 раз.
Подякували: 1443 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 00:02

гудбай Америка, о!

flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 06:45

Податки в Канаді.
Випадок 3. Частина 2.

Саме важливе:
ВСІ, з ким спілкується ця родина і які прожили в Канаді 1-2-3 роки - ВСІ КУПИЛИ НЕРУХОМІСТЬ.
Це «вілли», таунхаузи, квартири в «кондо».
Всі ці придбання зроблено з мінімальними вкладеннями в 10000…20000 С$. В кредит.
Це призводить ось до чого: ця родина платить за оренду житла (3-к дворівнева квартира) - 1650 С$. Плюс за електричну енергію 100$. А ті, хто взяв наприклад, «таунхауз» у власність в кредит - платять 2000 С$ - всі витрати, включаючи електричну енергію і всі інші витрати, включаючи податок на нерухомість та страховки. В них перший внесок був 15 000 С$.

(Моя примітка: на цій гілці цілий рік йшов диспут: «Чи варто брати житло в кредит». А ось спробуйте самі дати відповідь, що краще: весь 2024 рік платити щомісяця по 1750$ чужому дядькові чи 2000$ - але за своє»?»)

Додаток до мого переказу:
- цій родині за 2024 рік не заплатили передбачену в Канаді компенсацію «за погані умови життя». Таа виплату називають «кліматичні гроші».
- ще не заплатили якісь GTS-повернення. Сказали, що ще не розібралися, що воно таке.
- очікують надходження по кліматичним в сумі 1300$ та за дивне GTS - 500$.

По витратам: сходити в магазин купити необхідних набір продуктів харчування для родини: ковбаска, сир, огірки і так далі - то це буде коштувати в середньому 100$. Але таких закупів вистачає (!!!) на тиждень (!!!) для родини з 4-х осіб.
В цілому всі витрати на харчування та необхідну для життя «хімію» орієнтовно 500 С$ на місяць.
Тут треба врахувати, що частину продуктів дає фудбанк.

Основна дірка в бюджеті може зʼявитися, якщо @вийти десь погуляти@ - відразу майже автоматично з кишені зникають 100$.
Пролунала фраза: «Якщо ти тільки вийшов з квартири - вважай, що 100$ це не гроші і їх але немає!»
Тобто вийти з дітьми десь погуляти - мінімум 100$ «відлетіли назавжди». КРАЩЕ СИДІТИ ВДОМА!

Жінка працює в @секонд хенд@ - тому одяг практично не купують: як тільки побачить щось пристойне - будь-то футболка, або кросівки - купують. Діти і дорослі одягнені досить пристойно.
Оскільки в них але повністю укомплектована квартира всім підряд: постіль та все в квартирі ж, то цілком зараз період «стабільних мінімальних витрат» - @на смаколики@.
Смаколики це «конфітюр із сметанкою» або «Дрогобицька ковбаска».
Шампунів і пральних порошків отримали в фудбанк на рік вперед. Витрати нульові.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 06:47

Податки в Канаді.
Випадок 3. Частина 3.
Негатив:
- дуже втомлюєтья на роботі жінка з родини. Повернулася о 18:00 і вже НІЧОГО НЕ ХОЧЕТЬСЯ: ні в магазин їхати, ні гуляти.
- на вихідні якась прірва справ. Справи - це або піти до сусідів піти на каву та «на побалакати», або поїхати в якусь @роздавайку@, де щось видають в якості корисних подарунків.
Але намагаємося виїжджати в парки на відпочинок з дітьми.

Додаткові витрати:
- страховка авто: 300 С$ на місяць;
- близько 200 С$ - витрати на цигарки. Палять і чоловік, і жінка. «Кинути палити зовсім якось не виходить».
- цигарки купують за 33 С$ за блок в 10 пачок. Пиво: 12$ за коробку з 12 банок (вважають що дуже дешево).
- досить дешевою є свинина. Куриця дорожче свинини. Яловичина дорожче за курку.
- палочка ковбаси «Дрогобицька» - десь 350 грамів - вартує 10 С$. Вважають, що це не дорого.
- вважають, що не є дорогими червона риба та креветки.
- купують в «китайських магазинах якусь «білу рибу» - вважається зовсім дешевою - по 10$ за кіло. Це філе і дуже смачна риба.
- фрукти та овочі вважаються дуже дорогими. Хоча «купити три помідора, пʼять огірків, якусь диню, пару ківі, дві груші, маленький кавун - все це на 20$ - дітям на тиждень вистачає»

Кінець тезам.
Записано з аудіофайлів.
Панове! Не лайтеся та не будьте занадто прискіпливими: людина досить довго розказувала, на моє прохання - для вас!!!! - як живе родина наших українців в Канаді, вона не є професіоналом з фінансових питань, як ви. Розказувала, як є.
Я витратив свій час - для вас (!) та записав для вас тези.
Хотів коротко - але коротко не вийшло.
Якщо хтось може коротко розказати про своє життя - я ознайомлюся із задоволенням.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 08:44

akurt написав:Але цей легінь наполегливо шукає, хто кого обманює заради різниці у 18 євро.

Механік, давай без образ. Ось бачиш, ти вже знаєш шо різниця 18 євро, якщо ніхто нікого не знає в цій сім`ї київського СБУшника, який своїх попередив.
(видалено: приватна інформація чужої для мене людини);

Ось бачиш, тебе за язик ніхто не тягнув та салом шестерні не змазував, ти сам почав.
Відповідь на мої три питання надійде?

На які твої питання, хто я такий? Тобі це буде не дуже цікаво.
Продовжуєм. Аренда авта 200 ойро тиждень, вони ще у ПаріС чкурнули? Сидять на соціалці, мову не вчать, по Хранціям роз`їзжають і плачуть? А чого плачуть? У Київ приїхати без питань, чи чого плачуть?

Мені цікаво для чого це все ти пишеш? За дешеве вино у маркетах Франції, за плачущу жіночку-дружину СБУшника на німецькій соціалці, бо зарплата у СБУшника не дуже.
Вони випадково житло у Києві не здають чи вже здали?
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 221 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 10:31

Наполегливе бажання пана water дізнатися паспортні дані української пані, яку я вперше в житті побачив три дні тому і ше вчора спілкувалися в компанії українців не менше двох годин - а цього він вимагає але не першу добу - це важливе питання ІНФОРМАТИВНОСТІ.
Правда, в його баченні воно однобоке:
  Water написав:На які твої питання, хто я такий? Тобі це буде не дуже цікаво.

Його знервованість можна зрозуміти: він зацікавився питанням інформативності у життєво важливих питаннях.
Серед звинувачень на адресу невідомої йому жінки (я знаю тільки імʼя) ще буде важке питання того, хто та як повинен був попереджати про початок війни.
Хто особисто не попередив особисто його?

Будемо чесними та точними: про початок війни всіх відкрито попередили американці орієнтовно 16 лютого 2922 року.
Особисто я про ці попередження читав неодноразово в пресі та аналізував ситуацію.
Тут правила, варто спочатку визначитися - я «казкар» - як знавці казкарів тут пишуть, чи людина, яка вміє аналізувати інформацію в тому числі дотичну до подій.

На цьому форумі я оприлюднював дивну цифрову інформацію за лютий 2022 року: раптом авіаквитки на рейси наприклад з Харкова на Стамбул плигнули до ціни в 650$ за 1 квиток в одну сторону.
Замість звичних 29…59$.
Я так і писав: щось насувається, бо не можуть рапортом зникнути всі квитки в економ/клас - такого ніколи не було - а я відслідковував рейси з Запоріжжя на Стамбул, зі Львова на Стамбул, з Херсона на Стамбул з тієї простої причини, що в 2022 році мешкав в Туреччині і в ті дні перебував в одному з Ski centre.

Так що пане water - в чомусь треба звинувачувати не невідому вам жінку, а себе - не вмієте оцінювати події, аналізувати життєву ситуацію.
Про те, що війна неминуча, знали багато наших українських ІТ-ників, які працювали на фірми в США та в Канаді. Працювали в Україні .
І знали ще з осені 2021 року.

Працівникам цих фірм дали сувору вказівку змінювати дислокацію розташування офісів.
Перебуваючи в жовтні 2022 року в Силіконовій долині - місто San Jose - в супермаркеті переді мною були троє хлопці, від яких касирка вимагала показати паспорт - бо в неї був сумнів, що їм більше за 21 рік. На мій подив вони витягли саме українські паспорти.

Тому я набрався наглості та заговорив.
Так ось хлопці в бесіді сказали, що за тиждень до початку війни іх роботодавець організував їм виїзд з України в США.
І це була жорстка безкомпромісна вказівка.
Так що, пане water, НЕ ТАМ ШУКАЄТЕ винуватців.
Це точно не 58-и річна жінка, з якою я вперше зустрівся в компанії три дні тому і але ніколи не побачу, бо завтра відлітає в Мюнхен.
Не там шукаєте.

А якщо не там шукаєте - то можете прогавити щось важливе знову.
Робіть висновки правильні та розумні.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 16 кві, 2025 11:17, всього редагувалось 3 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 12:15

Шановні форумчани, долучайтеся до обговорення👇

Які країни найбільше хочуть залишити українських біженців
Модератор
Модератор Форуму

Подякував: 75 раз.
Подякували: 436 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 12:48

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt, ви забули написать чи смачний сир у Куршавелі, чи краще поїхать до Монако?
Мій нік, на відміну від вашого, пишеться з великої літери.
А чого ж паняночка так плакала, мабуть від радості перебування на німецькій соціалці без знання мови? Додому і не потрібно десь шпрехать клятими мовами.
Ваші соціальні панянки по-багатому їздять, літаки, прокат авто.
Накопичення, якщо вони існували до соціалки, вона повинна була повідомити німецьку соціальну службу, шо у неї є гроші, золото, автомобіль.
Якщо зекономила, то соціалка зріже допомогу на цю суму, бо їй вистачає.
Ще раз питаю, для чого ви це все пишете, вам від цього легше? Поясніть, а то я не зрозумів. Будь ласка, не двома простирадлами, а одним реченням. Дякую.
Water

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 13:24

Water

Якщо зекономила, то соціалка зріже допомогу на цю суму, бо їй вистачає.

А які там взагалі вимоги щодо витрат цієї соціалки (вони там підписують якісь зобовʼязання, як її втрачати?) , і як це працює, щодо контролю?
Бо моя «мала» подорожує по всій Європі лоукостами, не стісняється викладати фото , вся в останніх еплах (ясна справа що там ще і ііі підробітки, і мої гроші), і не бачу я щоб там хтось з німців обмежував це все необовʼязкове. Я звичайно не в захваті щоб так дьоргати німців за сиві яйця (я маю на увазі подорожі і соціал одночасно) , але крім виказати свою думку , я не впливаю на ці речі.
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2434 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Сер 16 кві, 2025 13:48

Hotab написав:А які там взагалі вимоги щодо витрат цієї соціалки (вони там підписують якісь зобовʼязання, як її втрачати?) , і як це працює, щодо контролю?

Знайомі, земля Гессен, сказали шо соціалка запитала усі їх залишки на українських картках, яке вони мають майно, золоті прикраси, плюс якщо є якась інша допомога, хтось дав 100 євро- потрібно повідомити соціалку. Плюс контроль банківських виписок як німецьких, так і українських. Їздить можеш де завгодно, але можуть запитать шо це за витрата або надходження. Проживають мати, її син зараз 19 років, дочка 17 років, бабуся після інсульту(вивезли з окупованого міста). Вони вважаються єдиною сім`єю, бабусину українську пенсію відмінусовують.
Двоє дітей їздили до Франції потягом, сказали є можливість безкоштовно дістатись, але не усіма потягами.
Залишок на соціальній карті був 800 євро, економили, на шось збирали, у одному місяці зменшили допомогу на цю суму. Можуть запитать куди діли гроші, якщо зняття налом у банкоматі.
Мовні інтеграційні курси безкоштовні, якій рівень- не знаю, але діти навчаються. Син не хоче ніде навчатись, хоче додому. Дочка нормально йде по навчанню, вже буде професійне навчання. Мати не може піти на роботу, бо бабуся потребує постійного догляду.

UPD: Мала на соціалці? Якщо працює, то там по-іншому рахують дохід, працюючі люди вітаються. Твою допомогу по-ідеї, можна не показать, але якщо знайдуть, віднімуть допомогу на цю суму.
UPDD: Є якісь обмеження по терміну перебування в Україні.
Water

Профіль

#<1 ... 27392740274127422743 ... 2892>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: akurt, Модератор і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор