Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 28052806280728082809 ... 2914>
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 09:20

Дюрі-бачі написав:Ну запитаю колегу чи досі її батьки працюють "сторожами" квартири від окупантів. До Нового року працювали

Не факт, що сторожами від окупасів.
В Іспанії діють вимоги в деяких регіонах обовʼязково тримати в приватному будинку в приватній оселі садівника/вартового.
Щоби подвірʼя виглядало красивим та охайним.
Саме так тримає садівника один мій знайомий.
Вілла неподалік від Гібралтару.
Сам буває там не часто. Жалівся, що дурнуваті закони змушують його нести витрати…
akurt

Подякував: 4007 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 11:45

akurt написав:Навіть сміється із свого товариша, який наполегливо працює на непогану в Німеччині зарплатню в 1700€ на місяць.
З грошими все добре:
- родина отримує від Уряду Німеччини 1400€ щомісяця (флайману би вистачило на 10 років, але….).
- родина отримує щомісяця компенсацію на житло в сумі 800 €.

1700, 1400 - це взагалі ні про що. Як на ці гроші можна родині прожити в Берліні?
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 11:54

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Не факт, що сторожами від окупасів.

Ну так розповідала, що вже 2 роки: якийсь американець живе в своїй квартирі місяць-другий влітку, в той час батьки живуть з дочкою. В решту часу живуть вони в його квартирі не просто безкоштовно, а він ще й приплачує щоб не пускали окупантів. Батьки ще й там якісь тістечка печуть і продають місцевим.
Все це в місті Більбао.
А їй добре, бо податки можна списати.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 12:04

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Навіть сміється із свого товариша, який наполегливо працює на непогану в Німеччині зарплатню в 1700€ на місяць.
З грошими все добре:
- родина отримує від Уряду Німеччини 1400€ щомісяця (флайману би вистачило на 10 років, але….).
- родина отримує щомісяця компенсацію на житло в сумі 800 €.

1700, 1400 - це взагалі ні про що. Як на ці гроші можна родині прожити в Берліні?

Хі-хі, я з Вами погоджуюся.
Але жінка того легіня вирішила, що проживе за ці гроші сама - з двома синами - вже відселила чоловіка.
Прожили в Берліні як біженці з України 2,5 роки...
Десь 2-4 сторінки тому викладували ціни на харчі в Німеччині - то там все вартує копійки - тим мабуть можна і прожити...

Я готую матеріал з Канади - як живе родина жінка+чоловік+2 сина.
То багатьом в Україні здавалося б, що то рай на землі. Реально жирно. Харчів просто гори - і все РЕАЛЬНО безкоштовно. Відкладують щомісяця гроші, відкладували б і більше - але ДОРОГИМИ Є ПОСЛУГИ/РОЗВАГИ - вийдеш в суботу або в неділю в місто - вже 100 доларів немає.
А харчі так безкоштовно і так даром, що молодший син в свої 10 років скоро буде мати масу тіла в 100 кг.
Але все це - цілий рік - реально щоденні сльози - так важко - коли чоловік перетворився на мішок з лайном і нічого не робить взагалі.
Все - все все все - і всюди - жінка. А воно лежить на канапі 7/24.
Прямо згадав я український гумор:
"Поїхало дурне у турне.
Приїхало з турне - знов дурне!"
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 12:04

Дюрі-бачі написав:
  utestcom2 написав:если про этого получателя узнают власти Германии, о том, что он получая пособия, имел дополнительные доходы, то будут у него большие проблемы

100%. Кум так і не зміг на куму і дітей оформити допомогу бо не брехав про свою роботу. Логіка в німців хвора логіка: якщо працюєш, то все, держава нічого тобі не винна, тому сиди і не працюй.

Кожному своє. Є наші співвітчизники, які сидять на допомозі від Німеччини, мають купу обмежень (покупки на власний розсуд, відпочинок на власний розсуд, додаткові доходи), вигадують схеми, як "пропітляти" і їх це влаштовує. І мова не йде про місяць-два, а про роки!!!
Це, скоріше тема гілки Психологія, тому що мені важко уявити як фізично здорові люди можуть добровільно себе обмежувати аби тільки не працювати і жити за чужий рахунок.
xaos_3

Подякував: 3 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 12:10

xaos_3 написав:
  Дюрі-бачі написав:
  utestcom2 написав:если про этого получателя узнают власти Германии, о том, что он получая пособия, имел дополнительные доходы, то будут у него большие проблемы

100%. Кум так і не зміг на куму і дітей оформити допомогу бо не брехав про свою роботу. Логіка в німців хвора логіка: якщо працюєш, то все, держава нічого тобі не винна, тому сиди і не працюй.

Кожному своє. Є наші співвітчизники, які сидять на допомозі від Німеччини, мають купу обмежень (покупки на власний розсуд, відпочинок на власний розсуд, додаткові доходи), вигадують схеми, як "пропітляти" і їх це влаштовує. І мова не йде про місяць-два, а про роки!!!
Це, скоріше тема гілки Психологія, тому що мені важко уявити як фізично здорові люди можуть добровільно себе обмежувати аби тільки не працювати і жити за чужий рахунок.

А яким чином обмежені в відпочинку влітку на березі Албанії отримувачі 500 євро від уряду Німеччини?
Є умовна няня в садочку України, отримувала вона мінімалку(до 200 євро) . В Німеччині впала на 500 євро в соціальне житло, ще стільки ж майже на дитину має, живе не гірше. Думаю що набагато краще. Навіщо їй працювати?
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 25 тра, 2025 12:15, всього редагувалось 2 разів.
Hotab

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2469 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 12:12

Re: Еміграція, заробітчанство

xaos_3 написав:Це, скоріше тема гілки Психологія, тому що мені важко уявити як фізично здорові люди можуть добровільно себе обмежувати аби тільки не працювати і жити за чужий рахунок.

А мені важко уявити як себе змушувати працювати коли можна жити на халяву.
  akurt написав:То багатьом в Україні здавалося б, що то рай на землі. Реально жирно. Харчів просто гори - і все РЕАЛЬНО безкоштовно.

Вже неодноразово писали: харчування це дрібна частина витрат.
Послуги (медичні, косметичні, ремонт), витрати на дітей і житло - ось що реально важливо.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 12:18

Еміграція, заробітчанство

News from Vienna

(Текст нижче НЕ читати пану flyman'y - він ретельно слідкує за зарплатнею ІТ-ників та не те, щоби ображається тому, що кваліфіковані кадри отримують пристойну зарплатню - за ПРИСТОЙНУ власну кваліфікацію та пристойні наслідки роботи, а все не може повірити, що на Земній кулі є саме такі працівники)

Мій ранішній - після ранішньої кави - співрозмовник - справжній, а не "зроблений" з того що було - ІТ-ник.
Стаж роботи вже майже 20 років.
З середини 2024 року мешкає в Австрії, у Відні.
Працює на себе, підприємець. Такий же як і flyman, але НЕ витрачав безцільно роки з 2018 по 2023 на вивчення інфляції в тій країні світу, де не був останні 1/2 сторіччя та вже не буде в найближчі 1/2 сторіччя...
Дохід залежить від успішності продукту та продажів. Але не жаліється.
Одне що напружує - податкова система Австрії. Ну - як і більшості читачів цієї гілки - ну дуже не хочеться платити податки.
Тому весь час "мігрує".
Життя в австрійській столиці не дуже дешеве: оренда квартири може забирати від 800 до 1000 євро на місяць.
Комунальні платежі типові для Європи - 120-180 євро на місяць.

Так ось: ні на які соціальні виплати від Уряду Австрії він не подавав.
Ніяких щедрот від Уряду Австрії НЕ отримує.
Безоплатне житло не чекав.
Все сам і все - за свої зароблені головОМ гроші.
Що його "бісить" в Австрії: занадто високі вимоги для іноземців, які просто хочуть жити в орендованому:
"А якщо я маю гроші і не мушу працювати? Пенсіонер - наприклад - із заощадженнями? Такого в них не передбачається...."

Ось так воно там - в Австрії...
Багаті теж плачуть...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 13:21

Hotab написав:Є умовна няня в садочку України, отримувала вона мінімалку(до 200 євро) . В Німеччині впала на 500 євро в соціальне житло, ще стільки ж майже на дитину має, живе не гірше. Думаю що набагато краще. Навіщо їй працювати?

Якщо вона вивчить мову, підтвердить свою кваліфікацію, піде спершу помічницею у кіндергартен, ЗП від 2.5 тис, потім перейде на вчителя, це від 5 тис.
Ось і рахуй 500+500+житло=?. Або офіційно працює нікому нічного не винна.
Water

Подякував: 66 раз.
Подякували: 224 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 13:32

Water написав:
  Hotab написав:Є умовна няня в садочку України, отримувала вона мінімалку(до 200 євро) . В Німеччині впала на 500 євро в соціальне житло, ще стільки ж майже на дитину має, живе не гірше. Думаю що набагато краще. Навіщо їй працювати?

Якщо вона вивчить мову, підтвердить свою кваліфікацію, піде спершу помічницею у кіндергартен, ЗП від 2.5 тис, потім перейде на вчителя, це від 5 тис.
Ось і рахуй 500+500+житло=?. Або офіційно працює нікому нічного не винна.

Так це кілька років зусиль!! Шалених зусиль! В 40+ мову вивчити можна лише через неймовірну мотивацію, десь на рівні мотивації життя/смерть. А тут таке питання не стоїть взагалі, вона ще навіть не звикла до нових кратно більших доходів, вона в ейфорії))
Hotab

Подякував: 403 раз.
Подякували: 2469 раз.

Профіль

4
4
2
  #<1 ... 28052806280728082809 ... 2914>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти