Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 441442443444445 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 18:45

Re: Еміграція, заробітчанство

stm писал(а):бизнес будет юзать ChatGPT вместо "человеков".

Цікаво, кого по вашему може замінити ChatGPT? Копірайтерів і юристів?
До речі, можу розповісти саксесс сторі про заміну бізнесом людей.
Одне українське підприємство олігарха скоротило близько 2000 працівників, і зробило глибоку модернізацію і автоматизацію. Лишилось 400 людей, яким нічого не підвищували.
В результаті вийшло так, що місто через несприятливу демографію стало дуже великою дирою і майже було окуповано.
Последний раз редактировалось BIGor Ср 01 мар, 2023 18:53, всего редактировалось 1 раз.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 18:52

Gastarbaiter писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):Актуально тільки для айті, і навіть для них- не завжди. Є процеси, які треба вирішувати на місці- у компанії- замовника. Наприклад, коли замовляють діджиталізацію якогось процесу- програмування- це тільки частина цього замовлення. Інженер теж віддалено не може працювати і т.і.

Я так бачу, ви прям у цій системі "варитеся". Але скажіть: якщо клієнт у Празі чи в Амстердамі, то яка різниця чи той інженер до нього полетить з офісу у Кракові чи зі свого дому у селі під Гданьськом?
У тих компаніях, де я працював останні роки, з дому працювали HR, бухгалтерія, Customer sevice (цих іноді таки загоняли у офіс), відділ закупок, податківці, відділ звітності, логістика, планування, відділ розрахунків, кеш-менеджмент і т.д. і т.п. Люди з одного відділу можуть бути розкидані по усьому світу: один у Польщі, другий у Німеччині, третій у США, а менеджер взагалі у Нідерландах. Про програмістів чи інших айтішників навіть і не згадую.
  Faceless писал(а):Якщо це перетвориться на масову тенденцію, то викобєнюваться вийде недовго

Якщо компанія відчує труднощі із набором людей у місці дислокації і через це почнуться проблеми у бізнесі, чи фінансовий відділ порахує "скільки мільйонів можна було б зекономити, якби площу і оренду за усі офіси скоротити вдвічі-втричі" - то ще подивимося, чиє кунг-фу виявиться сильнішим.

Ці закази виграють, зазвичай, потужні фірми, які мають декілька офісів з необхідною кількістю робітників необхідних спеціалізацій. Навіщо витрачати час і гроші на приїзд Єдуарда з Польщі, якщо є Фріц у Франкфурті.Чи, може, він буде за свої їхати? Навіть в страшний ковід наші бухгалтера ходили на роботу в офіс- по 1-2 людини в день, не весь відділ. Інакше- ніяк
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 19:10

Wisznia2021 писал(а):Навіть в страшний ковід наші бухгалтера ходили на роботу в офіс- по 1-2 людини в день, не весь відділ. Інакше- ніяк

А навіщо це у еру інтернета? У нас в одній пострадянській країні до офісу приходили хіба що дівчата, які сканували паперові документи для завантаження у систему. В більш розвинених країнах, підозрюю, взагалі ніхто не ходив (ну може офіс-менеджер).
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 22:27

BIGor писал(а):
  stm писал(а):бизнес будет юзать ChatGPT вместо "человеков".

Цікаво, кого по вашему може замінити ChatGPT? Копірайтерів і юристів?
До речі, можу розповісти саксесс сторі про заміну бізнесом людей.
Одне українське підприємство олігарха скоротило близько 2000 працівників, і зробило глибоку модернізацію і автоматизацію. Лишилось 400 людей, яким нічого не підвищували.
В результаті вийшло так, що місто через несприятливу демографію стало дуже великою дирою і майже було окуповано.

Не хочу Вас расстраивать, но и ИТ эта весчь заменить может. Кто умеет грамотно задавать вопрос, тот получит 100% рабочий код. Поэтому очень интересно посмотреть ;)
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 22:31

украинских беженцев в Польше обязали с марта платить за размещение в центрах проживания, - Interia

Беженцы, проживающие в коллективных средствах размещения, чье пребывание в Польше превышает 120 дней, будут покрывать 50% стоимости проживания, расходы на проживание и питание (не более 40 злотых в сутки).

На сегодня, по данным польских властей, в стране находится более миллиона украинцев.

Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 22:41

Re: Еміграція, заробітчанство

stm писал(а):Не хочу Вас расстраивать, но и ИТ эта весчь заменить может. Кто умеет грамотно задавать вопрос, тот получит 100% рабочий код. Поэтому очень интересно посмотреть

Разве что какой-то примитив. Посмотрел бы я как он решит проблему совместимости чтобы приложение работало от андроид 6 до андроид 13 (например). Или так оптимизировал базу и запросы чтобы сайт с миллионами посещений работал на хостинге за 10уе в месяц. И в перспективе так себе ситуация получается - в целях экономии заменяем джунов ChatGPT, учиться до хотя бы миддла без практики проблематично, и через 10 лет сидит кучка старых синьеров которые успели выучиться до появления ChatGPT, а новых нормальных программистов нет и не предвидится так как джуны, которые должны были за это время выучиться заменил ChatGPT :)
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 22:46

Gastarbaiter писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):Навіть в страшний ковід наші бухгалтера ходили на роботу в офіс- по 1-2 людини в день, не весь відділ. Інакше- ніяк

А навіщо це у еру інтернета? У нас в одній пострадянській країні до офісу приходили хіба що дівчата, які сканували паперові документи для завантаження у систему. В більш розвинених країнах, підозрюю, взагалі ніхто не ходив (ну може офіс-менеджер).

Якщо перевірка чи діло в суді, як приклад. Я ж кажу: не ходити в офіс можуть тільки айті, якщо є систаналітік.
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 22:50

slonomag писал(а):
  stm писал(а):Не хочу Вас расстраивать, но и ИТ эта весчь заменить может. Кто умеет грамотно задавать вопрос, тот получит 100% рабочий код. Поэтому очень интересно посмотреть

Разве что какой-то примитив. Посмотрел бы я как он решит проблему совместимости чтобы приложение работало от андроид 6 до андроид 13 (например). Или так оптимизировал базу и запросы чтобы сайт с миллионами посещений работал на хостинге за 10уе в месяц. И в перспективе так себе ситуация получается - в целях экономии заменяем джунов ChatGPT, учиться до хотя бы миддла без практики проблематично, и через 10 лет сидит кучка старых синьеров которые успели выучиться до появления ChatGPT, а новых нормальных программистов нет и не предвидится так как джуны, которые должны были за это время выучиться заменил ChatGPT :)

Именно, но там много что происходит, режиссеры, дизайнеры, уже завалили детский журнал историями из ChatGPT и он перестал принимать рассказы, фото сделанное чайником на ChatGPT выиграло конкурс ;) так что сеньеров конечно не заменит, но даже мидлам нормально прилетит. Хотя первую функцию, о которой я с улыбкой подумала только на арену вышли слухи про эту базу - хакнуть, чату уже замкнули ибо таки успешно проверили и всё получилось )))
stm

Сообщение Добавлено: Ср 01 мар, 2023 23:15

даст іст фантастішь

slonomag писал(а):

хачу "убійцу Фейсбука", і гопчат за 5 секунд видає код ... і акуртовий знайомий замість 300куїв в рік розносить піццу (не буде ж супермоск таким займатися) за 40к до податків
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Чт 02 мар, 2023 01:15

flyman писал(а):я не сумніваюся, що stm бландінка

з.і.
гопчат, напиши покращену версію самого себе... бдих-бдих... рекурсія

ви не думали, що 95% робочих місць, це "приховане безробіття", люди які нічого не роблять корисного, просто їм платять, щоб не здохли і не бунтували.

Флай, вас не заменит ни один ИИ - это 100%, творчество и неординарность мышления, как пример, окружение Киева кавалирками близкими к рейковому транспорту - это не запрограммировать ;)

ПС: у меня ещё и глаза как небо голубые )
stm

#<1 ... 441442443444445 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама