Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
rjkz написав:Если честно - когда я читал книги, то не интересовался Эйнштейном, когда заинтересовался Эйнштейном - уже не было возможностей читать книги.
flyman написав: недавно законспектував собі: необходимое стоит копейки, его и бедные себе позволить могут. Роскошь же требует усилий
Іншими словами, що "рівень бідності" в Україні біля $100 в місяць на особу, а в США біля $1000, можна дозволити без особливих зусиль.
Що вище цього рівня, потребує напрягатися, як в Україні, так і в США. Тільки те що там буде в net worth $100К в Україні буде в $10K, як наприклад приватний цегляний будинок на приватизованій ділянці.
"бедность" в Украине подразумевает: - наличие своего жилья, некрутого но своего - наличие дотаций на оплату коммуналки, мы ведь говорим о "бедных" - наличие условно бесплатной медицины, образования и ряда услуг для "льготников" типа бесплатного проезда если перевести в денежный эквивалент как говорится по паритету покупательской способности это довольно много долларов для "бедного" американца
и также наличие даже депутатов которые будут вам сочувствовать, толку мало но внимание
andrijk777 написав:В США на $2400 ти будеш жити повноцінним життя ні в чому себе не обмежуючи
Якщо виплачена іпотека та кредит на авто, та немає student loan, та зуби і зір у повному порядку, та страховка водночас дешева (як у мене) та водночас покриває майже усе повністю (як у тутешних форумних суперменів), та діти вже закінчили каледж, та вже є "подушка безпеки" на випадок втрати роботи - тоді ТАК.
В іншому разі 2400Х2 - Х4.
Востаннє редагувалось Starikan в Вів 13 чер, 2023 16:50, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777 написав:Не правда. 1000$ в США це набагато крутіше ніж 100$ в Україні. Я вже говорив, співвідношення десь 1 до 5-6. Тобто 100$ тут це еквівалент 500$-600$ в США.
Виходячи з мого досвіду, це ближче до правди в середньому. Звичайно, для продуктів це співвідношення майже 1, для шмоток у нас дорожче на 50% мінімум і т.д.
andrijk777 написав:Не правда. 1000$ в США це набагато крутіше ніж 100$ в Україні. Я вже говорив, співвідношення десь 1 до 5-6. Тобто 100$ тут це еквівалент 500$-600$ в США.
дивлячись як рахувати, в США в 99% без власного авто ніяк, в нас є ГТ в США майже завжди потрібна страховка, як мінімум на житло і медстраховка, хоча можна спробувати пропетляти. І ще одна річ, на яку іде значна зчастина витрат - житло: або оренда, або, якщо своє, то податок на нерухомість (в Україні який в 99% = 0). Ще про освіту можна поговорити, яка б вона тут не була "погана", але в основному умовно задармо.
на базові продукти харчування, що в Україні, що в США десь $100, але в нас можна ще город/сад/закрутки
в нас мінімалка 6700 грн. (приблизно $180 ПА37.1) в NY, зі слів rjkz, $15 в годину ($2400).
Ось по сукупності факторів я і рахую. Тільки не треба маніпуляцій типу: у нас усі мають житло, тому берем українця з житлом, в США все оренда, тому беремо американця з орендою.
flyman написав:В нас із мінімалки відкладеш 0, і там з $2400 відкладеш 0.
В США на $2400 ти будеш жити повноцінним життя ні в чому себе не обмежуючи, у нас на $180 ти будеш фактично виживати.
1. Флайман не продолжил мысль. С 2-х минималок 13 400грн будешь откладывать 20 долларов. С 2-х минималок в 4800 будешь откладывать 1000 долларов. С 3-х минималок и тд. 2. Структура расходов немного разная. И хотя на минималку (без ничего) не будешь жить совсем кучеряво, но на аренду и еду (не в ресторанах, но полноценную и разнообразную) хватит с головой. Если-же, жилье - вопрос компромисса с самим собой, к чему Флайману не привыкать, то аренда тянет очень мало. Например, бывший работник снимал студию в бейсменте за 600 долларов. Как-то вспоминается легендарная "комната с холодильником и дочкой хозяйки" (с). Это два варианта компромиссного решения вопроса жилья. После вычета налогов с 22 долларов в час, но 32 часах в неделю, у него было что-то около 500+ долларов чек. Это чуть больше минималки после вычета налогов (примерно 450 в неделю). Он не оформлял себе фудстемпы, хотя помещался как раз на границе (ориентировочно 18,5 долларов в час при 40 часах), но у него был медикейд (он подался на ПУ и это практически автоматом происходит). Напомню, он не вел совсем аскетичный образ жизни - очки за 300 долларов, 2Х40 долларов в месяц на цирюльника, выходы в океан на рыбалку на яхте (80 долларов с человека), тур на Аляску и тд. При этом у него получилось сделать сейвинг около 6 куе за не полные 2 года. Напомню, когда он пришел, у него к первой зарплате оставалось 8 долларов.
ВВП(по ППС) це характеристика економіки, а не рівня життя. По вашому виходить що РФ(28К$) живе всього в 2 рази гірше ніж Франція(46К$).
adeges написав:Виходячи з мого досвіду, це ближче до правди в середньому. Звичайно, для продуктів це співвідношення майже 1, для шмоток у нас дорожче на 50% мінімум і т.д.
Тобто у вас $1000 в Україні це 3000$ в США. Ні, це абсурд. З 1000$ в Україні ти будеш виділятись на фоні інших як достатньо забезпечена людина. З 3000$ в США ти майже бідося. Я враховую не тільки блага але й статус серед оточуючих. Людина яка заробляє/тратить в 3 рази більше за людей які її оточують завжди щасливіша ніж людина яка заробляє/тратить в 3 рази менше оточуючих.
І я також враховую можливості заробити ці гроші, а не тільки потратити. Заробити 3000$ в США набагато легше ніж 1000$ в Україні.
Ні, я залишусь при своїй думці - 5-6 разів.
*і те що у вас 1:3, а у Флая 1:10 тільки підтверджує мою "золоту серединку".
Востаннє редагувалось andrijk777 в Вів 13 чер, 2023 17:40, всього редагувалось 1 раз.
rjkz написав:жилье - вопрос компромисса с самим собой, к чему Флайману не привыкать, то аренда тянет очень мало
Питання стояло так, що робота на лівому березі, до того ж не дрім джоб, і знімати хотів у пішій доступності, а не їздити ШРТ через весь Київ, тому компроміс.
Ковід суттєво змінив розклади щодо "квартрирного питання".
Наразі вимальовується новий план (замість оточення Києва кавалірками в пішій доступності до ШРТ) з умовною назвою "віддалена робота із бувшого хліва, який відчувається як офіс" на березі річки/лісу