|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 13 чер, 2023 17:51
Faceless написав:andrijk777 написав:В США на $2400 ти будеш жити повноцінним життя ні в чому себе не обмежуючи.
Анекдот дня
Звісно, неймовірно цікаво читати наукові дослідження про життя в США. В основному пишуть ті, хто там не бував, На практиці: - витрати на оренду квартири звісно сильно залежать від штату. Можуть складати від 1200$ до 4200$ на місяць. Остання цифра - для Силіконової долини за квартиру 2+1. Перша цифра для штату Коннектикут за 1+1. - витрати на харчування можуть складати: 500$ для студента, 1000-2000$ для середньої за вимогами родини, 3000$ до вимогливої до харчування родини. - витрати на міський транспорт можуть складати не менше 7*2*30=420$ на місяць. - авто в лізинг може вартувати 350-650$ на місяць (650 то BMW). - страховка на авто може вартувати 120-230$ на місяць. - витрати на пальне можуть обходитися в 100-200$ на місяць. - зазвичай сніданок в кафе вартує 17-20$. В кафе супермаркета можна поїсти за 10$. Оплата праці на пошті, наприклад: 22,5$ за годину. Я так прикинув трохи: якщо в тебе мінімалка, то можеш нормально жити, якщо є житло. P.S. Звісно ціни орієнтовні, витрати суттєво залежать від штата та власних забаганок. Але засновані на власному досвіді.
Востаннє редагувалось akurt в Вів 13 чер, 2023 17:53, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1450 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 13 чер, 2023 17:53
andrijk777 написав:ВВП(по ППС) це характеристика економіки, а не рівня життя. По вашому виходить що РФ(28К$) живе всього в 2 рази гірше ніж Франція(46К$). adeges написав:Виходячи з мого досвіду, це ближче до правди в середньому. Звичайно, для продуктів це співвідношення майже 1, для шмоток у нас дорожче на 50% мінімум і т.д.
Тобто у вас $1000 в Україні це 3000$ в США. Ні, це абсурд. З 1000$ в Україні ти будеш виділятись на фоні інших як достатньо забезпечена людина. З 3000$ в США ти майже бідося. Я враховую не тільки блага але й статус серед оточуючих. Людина яка заробляє/тратить в 3 рази більше за людей які її оточують завжди щасливіша ніж людина яка заробляє/тратить в 3 рази менше оточуючих. І я також враховую можливості заробити ці гроші, а не тільки потратити. Заробити 3000$ в США набагато легше ніж 1000$ в Україні.Ні, я залишусь при своїй думці - 5-6 разів. *і те що у вас 1:3, а у Флая 1:10 тільки підтверджує мою "золоту серединку".
Залишитесь, звичайно. Це ще раз доводить, що форуми в цілому - для дописувачів. І те, що в дискусії ніколи не народжується істина, бо мета - всупереч всьому довести свою точку зору. І не важливо, наскільки вона є обгрунтованою чи ні. PS Про відчуття забезпеченості в Україні при доходах (чистих?) 1000 доларів при ціні бананів 1.5 долари і бензину в 1.25 за літр було цікаво почути. І гуд лак заробити чистими 3000 доларів в США без зусиль.
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 чер, 2023 17:56
Заробити 3000$ в США можна майже без «гіпер зусиль». Наприклад робітник з вулиці на пошті (це я бачив останні оголошення): мінімум 22,5$ за годину. Тоді за місяць орієнтовно: 22,5*8*6*4=4320$. Або 51 840$ за рік. Це - до оподаткування.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 13 чер, 2023 18:20
Хлопці та дівчата! Багато віртуальних теоретичних дописів з к.к.д.=0. Поверніться трохи на Землю. Питання НЕ В ТОМУ, заробите Ви 3000$ в США, і НЕ В ТОМУ, скільки коштує страховка та скільки треба заплатити за автобус, а зовсім в іншому.
@Що ти таке вмієш робити, за що ми тобі заплатимо гроші?@ Раджу всім задуматися саме над цим. Особливо з огляду на таке: сьогодні летів із Calgary в Dublin. Випадково сусідом виявився хлопець з Кривого рогу, який повертається з Канади у Вроцлав, де його родина - вся - живе вже 5 років. Мріяв переїхати на щасливе життя в Канаді. Можливо, на згадані вище 3000$. Результат: повертається. Чому: - мови не знає, хіба щось бекає/мекає. - досить активно розсилав про себе резюме та активно ходив по всіх установах/підприємствах/ закладах. Всюди посміхаються і говорять: «Ми вам передзвонимо». Шукав роботу і повара, і офіціанта, і помічника повара, і посудомийки. В Польщі працював в різних установах, найкращим досвідом вважає роботу на фабриці, яка випускає запасні частини для авто. Шукав роботу на будівництві та ремонтах. Єдине місце, де взяли: фірма по хімічній чистці килимів/палаців. Попрацював декілька днів і ледве не вмер реально: рулон з килимовим покриттям у вигляді трубки ще вистачало засунути в спеціальну пральну машину, а ось витягнути - вологий - сил вже не вистачало.
Тому дуже цікаво читати про Галілео-Галілея, Ейнштейна та Ротшишьда. Але питання щодо «Еміграція, заробітчанство» повинно бути тільки одне: @Що ти таке вмієш робити, за що ми тобі заплатимо гроші?@ Без конкретної відповіді кожного, хто пише на цій гілці, все - голі нікому непотрібні теорії.
Артель «Напрасный труд».
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Вів 13 чер, 2023 18:42
akurt Хлопці та дівчата! Я порівнюю американця в США і українця в Україні. Кейси типу "хлопця з Кривого Рогу, який з Польщі переїхав в Канаду" я не розглядаю. Проблеми типу "незнання мови" я не розглядаю. Якщо б таких проблем не було то з України звалило б 95% населення, я навіть не сумніваюсь.
Тому щодо цієї гілки - вивчення мови це перше що повинні тут обговорювати. Але ніхто чогось цього не обговорює.
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 13 чер, 2023 18:52
akurt написав:Єдине місце, де взяли: фірма по хімічній чистці килимів/палаців. Попрацював декілька днів і ледве не вмер реально: рулон з килимовим покриттям у вигляді трубки ще вистачало засунути в спеціальну пральну машину, а ось витягнути - вологий - сил вже не вистачало.
А як же акуртове вчення: вчасно засовувати і вчасно витягувати? Він його не осилив чи акурт приховав сакральне знання?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 13 чер, 2023 18:55
Starikan написав: rjkz написав:Если честно - когда я читал книги, то не интересовался Эйнштейном, когда заинтересовался Эйнштейном - уже не было возможностей читать книги.
А что случилось?
Долго рассказывать. Сначала семейные обстоятельства, потом то, что относится к теме ветки.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Вів 13 чер, 2023 18:57
nekefer написав: flyman написав:недавно законспектував собі: необходимое стоит копейки, его и бедные себе позволить могут. Роскошь же требует усилийІншими словами, що "рівень бідності" в Україні біля $100 в місяць на особу, а в США біля $1000, можна дозволити без особливих зусиль. Що вище цього рівня, потребує напрягатися, як в Україні, так і в США. Тільки те що там буде в net worth $100К в Україні буде в $10K, як наприклад приватний цегляний будинок на приватизованій ділянці.
"бедность" в Украине подразумевает: - наличие своего жилья, некрутого но своего - наличие дотаций на оплату коммуналки, мы ведь говорим о "бедных" - наличие условно бесплатной медицины, образования и ряда услуг для "льготников" типа бесплатного проезда если перевести в денежный эквивалент как говорится по паритету покупательской способности это довольно много долларов для "бедного" американца и также наличие даже депутатов которые будут вам сочувствовать, толку мало но внимание 
У "бедных" американцев плюшек - вагон.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Вів 13 чер, 2023 18:59
rjkz написав: nekefer написав: flyman написав:недавно законспектував собі: необходимое стоит копейки, его и бедные себе позволить могут. Роскошь же требует усилийІншими словами, що "рівень бідності" в Україні біля $100 в місяць на особу, а в США біля $1000, можна дозволити без особливих зусиль. Що вище цього рівня, потребує напрягатися, як в Україні, так і в США. Тільки те що там буде в net worth $100К в Україні буде в $10K, як наприклад приватний цегляний будинок на приватизованій ділянці.
"бедность" в Украине подразумевает: - наличие своего жилья, некрутого но своего - наличие дотаций на оплату коммуналки, мы ведь говорим о "бедных" - наличие условно бесплатной медицины, образования и ряда услуг для "льготников" типа бесплатного проезда если перевести в денежный эквивалент как говорится по паритету покупательской способности это довольно много долларов для "бедного" американца и также наличие даже депутатов которые будут вам сочувствовать, толку мало но внимание 
У "бедных" американцев плюшек - вагон.
а у понаїхавших? які ще не зовсім американці?
-
flyman
-
-
- Подякував: 1606 раз.
- Подякували: 2850 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Вів 13 чер, 2023 19:11
flyman написав: rjkz написав:Флайман не продолжил мысль.
Основна думка була в цитаті: необходимое стоит копейки, его и бедные себе позволить могут. Роскошь же требует усилийРешта, як приклад для пояснення, тільки вцепилися в число $2400, чомусь. Я так розумію, що до основної тези зауважень нема
К основной тезе есть отличный анекдот (или притча) Как-то в Африке колонизатор увидел...эээ...афроафрикаца  , лежащего под пальмой. -ЧТо ты делаешь? -Лежу. -А чем питаешься? -Да бананаы с пальмы падают, я руку протягиваю, беру и ем. -Но ты ведь эти бананы можешь собрать и продать на рынке. -Зачем? -ЧТобы заработать деньги! -Зачем? -Ну, ты на эти деньги сможешь нанять людей, они-бы собирали бананы и продавали их на рынке для тебя. -Зачем? -Ты бы стал богатый, смог-бы лежать и ничего не делать. -Так я и сейчас лежу и ничего не делаю. В этой притче несколько смыслов. Один на поверхности, он полностью совпадает с парадигмой Флаймана и Болта. Зачем что-то делать, если можно жить с огорода, зимовать на закрутках, и тд. Второй вывод тут уже проскакивал. Страны с благоприятным климатом, где нет препятствий для выживания, почему-то бедные и слаборазвитые. Страны, в которых условия вынуждали поднимать свою задницу и что-то делать - богатые. Так и с людьми - кто сидит на своем огороде тот с ним и останется. У кого огорода нет - пытается сделать что-тто другое. У кого-то получается, у кого-тто нет.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10