Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
ЛАД написав:А до войны так - "в країнах золотого мільярду добре, а в Україні погано" - не было? И не надо о "не один рік" - АТО в 2015-2021 не сильно оказывала влияние на жизнь в Украине.
ВВП впав на 25% і девал в три раза, "не оказьівала"
Уверены, что это из-за войны? Всё это произошло в 2014-15. Потом ВВП вполне успешно рос. В условиях войны, точнее, АТО.
ЛАД написав:А до войны так - "в країнах золотого мільярду добре, а в Україні погано" - не было?
КО
Если это очевидно, то к чему спор? И ссылки на войну с 2014?
flyman написав:......... Іншими словами, що "рівень бідності" в Україні біля $100 в місяць на особу, а в США біля $1000, можна дозволити без особливих зусиль. ....... Тільки те що там буде в net worth $100К в Україні буде в $10K, як наприклад приватний цегляний будинок на приватизованій ділянці.
Не буду спорить, чему в США соответствуют $100 в Украине, но вот насчёт домика за $10K интересно стало. Это где, в деревне вдали от города и голые стены с соломенной крышей и собственной работой? В Харькове за $10K вряд ли удастся найти просто участок. Разве что в пригороде.
flyman написав:Іншими словами, що "рівень бідності" в Україні біля $100 в місяць на особу, а в США біля $1000, можна дозволити без особливих зусиль.
Не правда. 1000$ в США це набагато крутіше ніж 100$ в Україні. Я вже говорив, співвідношення десь 1 до 5-6. Тобто 100$ тут це еквівалент 500$-600$ в США.
дивлячись як рахувати
на базові продукти харчування, що в Україні, що в США десь $100, але в нас можна ще город/сад/закрутки
в США в 99% без власного авто ніяк, в нас є ГТ в США майже завжди потрібна страховка, як мінімум на житло і медстраховка, хоча можна спробувати пропетляти. І ще одна річ, на яку іде значна зчастина витрат - житло: або оренда, або, якщо своє, то податок на нерухомість (в Україні який в 99% = 0). Ще про освіту можна поговорити, яка б вона тут не була "погана", але в основному умовно задармо, в то й же КПІ, НаУКМА ... (що там ще котіруєццо) поступаєш по конкурсу здавши ЗНО і ніяких стьюдент лоан "на все життя".
в нас мінімалка 6700 грн. (приблизно $180 ПА37.1) в NY, зі слів rjkz, $15 в годину ($2400).
В нас із мінімалки відкладеш 0, і там з $2400 відкладеш 0.
flyman написав:Іншими словами, що "рівень бідності" в Україні біля $100 в місяць на особу, а в США біля $1000, можна дозволити без особливих зусиль.
Не правда. 1000$ в США це набагато крутіше ніж 100$ в Україні. Я вже говорив, співвідношення десь 1 до 5-6. Тобто 100$ тут це еквівалент 500$-600$ в США.
дивлячись як рахувати, в США в 99% без власного авто ніяк, в нас є ГТ в США майже завжди потрібна страховка, як мінімум на житло і медстраховка, хоча можна спробувати пропетляти. І ще одна річ, на яку іде значна зчастина витрат - житло: або оренда, або, якщо своє, то податок на нерухомість (в Україні який в 99% = 0). Ще про освіту можна поговорити, яка б вона тут не була "погана", але в основному умовно задармо.
на базові продукти харчування, що в Україні, що в США десь $100, але в нас можна ще город/сад/закрутки
в нас мінімалка 6700 грн. (приблизно $180 ПА37.1) в NY, зі слів rjkz, $15 в годину ($2400).
Ось по сукупності факторів я і рахую. Тільки не треба маніпуляцій типу: у нас усі мають житло, тому берем українця з житлом, в США все оренда, тому беремо американця з орендою.
flyman написав:В нас із мінімалки відкладеш 0, і там з $2400 відкладеш 0.
В США на $2400 ти будеш жити повноцінним життя ні в чому себе не обмежуючи, у нас на $180 ти будеш фактично виживати.