Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 832833834835836 ... 2904>
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 10:31

ЛАД написав:
  Shaman написав:...........
от бачите. виявляться еміграція - це сучасний "неоколоніалізм". :D

а всі емігранти пишуть, що їдуть за кращим життям, в тому числі за якісним життям на пенсії. а хто це компенсує розвиненим країнам? :lol:

Эмигранты едут за кращим життям. Для государств это неоколониализм. Никакого противоречия.

я би оці формулювання таврував, як винахід "вічного" двигуна - бо все одно не доведеш автору, що він помиляється...

Какие формулювання и какому автору? И что Вы хотите доказать?

я не хочу нічого доказувати, я констатую факту
- сам термін "золотий мільярд" - повністю російськомовний. який начебто пояснює, що расеяни живуть бідно, тому що Захід все вкрав, а не тому що не можуть створити суспільство, яке дозволяє заробляти всім, а не лише владі.
- оці звинувачення на Захід - що вони живуть добре, тому що грабують, а не тому що створили ефективні суспільства, які дозволяють жити добре та заробляти більшості. більш розповсюджене, бо цим виправдовується більшість авторитарних режимів - бо одним з ключових елементів ефективного суспільства - це змінність влади, що ніяк не вписується в плани диктаторів.

тому всі, хто використовує ці тези - прихильники авторитарного стилю влади. може вони й не розуміють, що саме це не дає розвиватися їх країнам - а не якийсь міфічний Захід
Shaman

Подякував: 773 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 10:42

Ой+ написав:
  rjkz написав:Получается, это "Америка" грабила Украину, а не ахметовы-коломойские-пинчуки-порошенки-...-бахматюки?
...
Это демонстрирует сколько желающих попасть в "рабовладение" в США из свободной Украины.

Багато експресії та пафосу і зовсім не в тему мого повідомлення, що як і раніше часто замітив для Ваших повідомлень. Чи то неофітові хочеться бути святішим за Папу, а свіжоспечений емігрант більший патріот ніж нащадки мейфлаерців не говорячи за корінне населення. Хоча навіть ваші тези доводять, що теперішня модель ефективніша за давнє рабство, раз такий кастинг серед бажаючих заскочити зразу на все готовеньке у омріяний споживацький рай. Але якщо через якийсь час, наприклад, в силу тих чи інших причин на перше місце в споживанні на душу населення вийде, гіпотетично, Китай ( чи ще хтось), що зразу пакувати манатки, вчити китайську, брати участь в розіграші жовтої (чи якої) карти?
Не зрозуміло чи Ви хочете когось переконати чи себе як чудесно і далекоглядно ви вчинили.
По вашим тезам розбиратись не буду, бо вони ніяк не заперечують те що я хотів донести. Хоча починаючи з першої - чи можемо ми називати грабіжниками без рішення суду? Але навіть якщо воно і є, як по Лазаренку, то чи вертаються кошти постраждалій стороні, а може так і залишаються там, куда їх притягли? Зараз по Фірташу йдуть всілякі суди і західна феміда дуже навіть успішно його захищає, благо є мільярди на найм для захисту екс-міністрів юстиції. І це, звичайно, зовсім не корупція як і найм РФ прем'єрів і т.д.
А тепер ще уявімо собі, що якимось чином розділили планету на окремі цілком ізольовані частини і "золотий мільярд" отримав 8 частину суші, морів та океанів. Чи довго би він коптив небо та паскудив воду? Екологічне навантаження, що створює американець, в 5 з гаком разів більше за середньопланетарне, а в індуса, наприклад, в 7 разів нижче.

а що у вас за суттю???

багато викидів - не знаю, не володію темою, але вашим цифрам теж не дуже довіряю. як на мене, найбільші забрудники - це Китай та Індія. й вони зовсім не переймаються екологією на відміну від розвинених країн - де є все - від грінпісу та Грети до переходу до зеленої енергетики.

про термін "золотий мільярд" вже писав. корупція є всюди. але питання в масштабах та засобах її стримування. на Заході все набагато ефективніше відбудовано.

колись було поділене десь в середньовіччі. чим закінчилося?. коли білі люди припливли в Африку, то місцеві під пальмами не знайшли кращого бізнесу, ніж продавати один одного. й в Європі це теж було, але на тисячу років раніше. а в Африці й нині головна розвага (як й тисячу років тому) - воювати. тому головний імпорт - це зброя але тепер на копалини. й не звинувачуйте в расизмі - чому така .опа в Африці - нехай вивчають спеціалісти. :)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 10:55

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:вашим цифрам теж не дуже довіряю. як на мене, найбільші забрудники - це Китай та Індія. й вони зовсім не переймаються екологією на відміну від розвинених країн - де є все - від грінпісу та Грети до переходу до зеленої енергетики.

Давайте Ваші цифри, а то "як на мене" взагалі інакше ні про що дискусія:
найбагатші країни світу, де зростання населення сповільнилося або воно скорочується, використовують найбільше ресурсів на душу населення.
Бідні країни Африки, що розвиваються, на південь від Сахари та частини Азії, чисельність населення яких у найближчі десятиліття збільшиться найбільше, несуть відповідальність лише за частину глобальних викидів та використання ресурсів.
За даними Global Footprint Network, якби кожен житель планети жив як громадянин США, землянам знадобилися б ресурси щонайменше п'ятьох планет. А ось живучи як громадянин такої країни, як Нігерія, земляни щороку використовували б лише 70 відсотків світових ресурсів. Для Індії, населення якої становить понад 1,3 мільярда осіб, ця цифра становить лише 80 відсотків. https://www.dw.com/uk/ci-vistacae-misca ... a-63766673

Слава вищому розуму, що не всі живуть як в США, а то померли би швидко і в муках.
Китай та інш. забруднює, виробляючи більшу частину продукції на імпорт, щоб мати свою частку держборгу США :mrgreen:
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 12:12

Shaman написав:............
ЛАД, давайте по пунктах, бо ви мене оббрехали майже в кожному реченні.
Промисловість не треба знищити, вона саме помираю - й я за те, що не треба рятувати те, що має померти. Успішні приклади промисловості дуже добре себе почувають й без допомоги. Той же Турбоатом чи металургія, а сільське господарство досягло такого рівня, що в СРСР й не мріяли.

Нова промисловість створюється, але знову таки там де власники бачать перспективу. починаючи від AJAX й закінчуючи новим ФЕДом. й в обох прикладах - держава - супер неефективний власник, успіхи лише у приватних компаній. а на державних підприємствах - як раз лише низькі зп, про які всі скиглять.

дороги потрібні, але те що саме на них нова команда знайшла нові способи стирити гроші - це факт.

крадіжки - це поки що наша ментальність, яка так, родом з совка - не треба це заперечувати. якщо особисто ви не крали (бо напевне був блат, та й обласний центр), то інші або крали, або якось крутились, або жили дуже бідно - інших варіантів не було. (заробити гроші можна було хіба що на якихось вахтах). зараз заробити гроші можна набагато більше можливостей, що дає можливість зменшувати масштаби крадіжок. на рівні держави - це окремий випадок, там треба інші механізми.

тому будьте люб'язні, визнайте, що приписали мені речі, які я не казав - я ж начебто чемно прошу? ;)

Лень искать Ваши посты, но я Вас ни в чём не "оббрехав".
Вы писали, что промисловість помирає и туда ей и дорога, она неконкурентоспособна и не нужна. Спасть её не нужно, проще разрушить, а потом создавать. Но создать ничего нельзя. т.к. все ниши заняты.
Турбоатом живёт не так уж благополучно, ситуацию на ФЭДе не знаю, судить не могу, но сомневаюсь. Если Вы знакомы с ситуацией, то опишите подробнее. Ещё приведите пример Хартрона, он тоже "живёт", но вместо высокотехнологичного предприятия превратился в...
Но Вы назвали 2 предприятия, а сколько их было в Харькове? Вам перечислить погибшие предприятия или сами знаете? Список будет длинный.
Металлургия фактически сырьевая отрасль, при этом мы сейчас занимаемся простейшей номенклатурой.
С промышленностью вопросов нет?
А дальше Вы, как обычно, уходите в сторону и переводите стрелки на с/х. Так это как раз то, о чём я всё время и говорю - Украина из развитой относительно современной державы превращается в с/х государство. Вообще-то это хороший пример неоколониализма. И мы это делаем собственными руками, добровольно и без всякого принуждения. А Вы выступаете певцом такого "развития".
В результате та же Польша, которая 30 лет назад была беднее Украины, заказывает, если не ошибаюсь, 50 Патриотов, а мы вынуждены их выпрашивать. Так же, как и остальное оружие. И так будет и дальше. С/х держава не сможет себе позволить хорошее вооружение и сильную армию. Или должна превратиться в Сев. Корею с сильной армией и нищим народом. Для этого, правда, придётся построить "Берлинскую стену" и отстреливать на ней убегающих.

На строительстве дорог никаких "новых способов", всё старое и давно отработанное. То, что "це факт" на сегодня ложь. Где доказательства, решения судов? "Не пойман, не вор". Или опять возвращаемся к "революционной целесообразности" и "тройкам"? В любом случае, это не повод называть строительство дорог "великим крадівництвом".

У меня в "совке" не было никакого блата. Обл. центр - да, я всю жизнь жил в Харькове. И я не воровал. И моя мать тоже. Хотя отец умер, когда мне было 10 лет и жили мы достаточно бедно. Джинсы у меня появились уж не помню когда, по-моему уже после универа, проигрыватель я себе купил лет в 25. Не могу сказать, что я сильно страдал по этому поводу.
Воровство есть во всех странах и объяснять это "пережитками совка" абсолютно бесперспективно. Такого воровства в промышленных масштабах, как в 90-е после получения независимости в "совке" и близко не было. Если это "пережиток", то надо просто ждать смены поколений, так уже сменились, уже практически 2-е поколение без опыта "совка". Сколько ещё ждать? Вот только почему-то наши эмигранты со своими "пережитками" на Западе работают и хорошо работают, а не воруют. Так, может, дело не в "пережитках"?

Ну, так і що я Вам "приписав"?
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 18 чер, 2023 13:44, всього редагувалось 2 разів.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 12:20

Ой+ написав:
  Shaman написав:вашим цифрам теж не дуже довіряю. як на мене, найбільші забрудники - це Китай та Індія. й вони зовсім не переймаються екологією на відміну від розвинених країн - де є все - від грінпісу та Грети до переходу до зеленої енергетики.

Давайте Ваші цифри, а то "як на мене" взагалі інакше ні про що дискусія:
найбагатші країни світу, де зростання населення сповільнилося або воно скорочується, використовують найбільше ресурсів на душу населення.
Бідні країни Африки, що розвиваються, на південь від Сахари та частини Азії, чисельність населення яких у найближчі десятиліття збільшиться найбільше, несуть відповідальність лише за частину глобальних викидів та використання ресурсів.
За даними Global Footprint Network, якби кожен житель планети жив як громадянин США, землянам знадобилися б ресурси щонайменше п'ятьох планет. А ось живучи як громадянин такої країни, як Нігерія, земляни щороку використовували б лише 70 відсотків світових ресурсів. Для Індії, населення якої становить понад 1,3 мільярда осіб, ця цифра становить лише 80 відсотків. https://www.dw.com/uk/ci-vistacae-misca ... a-63766673

Слава вищому розуму, що не всі живуть як в США, а то померли би швидко і в муках.
Китай та інш. забруднює, виробляючи більшу частину продукції на імпорт, щоб мати свою частку держборгу США :mrgreen:

навіть не збираюся вивчати цифри по викидах наразі.

зрозуміло, що населення розвинених країн споживає більше бідних - бо вони розвинені. але це лише тому, що можуть, а бідне населення не може. якщо дати можливість умовному мешканцю бідною країни споживати без обмежень, то як варіант отримаємо споживання, як у двох американців :D

але як наслідок, у розвинених країнах вже немає приросту населення. приріст є у бідних країнах. але як раз тому, що вони отримали медицину та харчові технології від розвинених країн. а от обмеження не отримали.

я не виправдовую надмірне споживання, але не треба плутати причину та наслідки. створіть в країні умови, щоб багато виробляти - отримаєте велике споживання. як наприклад Китай. а бідні країни бідні не тому, що американець купив зайву пару кросівок
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 12:37

Re: Еміграція, заробітчанство

Basically all a woman had to do in CA (думаю, в більшості штатів теж, особливо "червоних" як NY) is
1. File for divorce
2. File for custody
3. Claim their child is "confused"
4. Win in court, get alimony, get child support, and get even more to transition the kid

There's literally no reason to marry anymore
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 12:55

ЛАД написав:
  Shaman написав:............
ЛАД, давайте по пунктах, бо ви мене оббрехали майже в кожному реченні.
Промисловість не треба знищити, вона саме помираю - й я за те, що не треба рятувати те, що має померти. Успішні приклади промисловості дуже добре себе почувають й без допомоги. Той же Турбоатом чи металургія, а сільське господарство досягло такого рівня, що в СРСР й не мріяли.

Нова промисловість створюється, але знову таки там де власники бачать перспективу. починаючи від AJAX й закінчуючи новим ФЕДом. й в обох прикладах - держава - супер неефективний власник, успіхи лише у приватних компаній. а на державних підприємствах - як раз лише низькі зп, про які всі скиглять.

дороги потрібні, але те що саме на них нова команда знайшла нові способи стирити гроші - це факт.

крадіжки - це поки що наша ментальність, яка так, родом з совка - не треба це заперечувати. якщо особисто ви не крали (бо напевне був блат, та й обласний центр), то інші або крали, або якось крутились, або жили дуже бідно - інших варіантів не було. (заробити гроші можна було хіба що на якихось вахтах). зараз заробити гроші можна набагато більше можливостей, що дає можливість зменшувати масштаби крадіжок. на рівні держави - це окремий випадок, там треба інші механізми.

тому будьте люб'язні, визнайте, що приписали мені речі, які я не казав - я ж начебто чемно прошу? ;)

Лень искать Ваши посты, но я Вас ни в чём не "оббрехав".
Вы писали, что промисловість помирає и туда ей и дорога, она неконкурентоспособна и не нужна. Спасть её не нужно, проще разрушить, а потом создавать. Но создать ничего нельзя. т.к. все ниши заняты.

те що перше - це моє, а курсивом - це ви додали від себе, я такого не писав - тому ви й не знайдете. ви робите хибні висновки з того, що я пишу - але це ваші висновки не мої. далі курсивом теж ваші особисті хибні висновки - або ви викручуєте, що я сказав
  ЛАД написав:Турбоатом живёт не так уж благополучно, ситуацию на ФЭДе не знаю, судить не могу, но сомневаюсь. Если Вы знакомы с ситуацией, то опишите подробнее. Ещё приведите пример Хартрона, он тоже "живёт", но вместо высокотехнологичного предприятия превратился в...
Но Вы назвали 2 предприятия, а сколько их было в Харькове? Вам перечислить погибшие предприятия или сами знаете? Список будет длинный.
Металлургия фактически сырьевая отрасль, при этом мы сейчас занимаемся простейшей номенклатурой.
С промышленностью вопросов нет?
А дальше Вы, как обычно, уходите в сторону и переводите стрелки на с/х. Так это как раз то, о чём я всё время и говорю - Украина из развитой относительно современной державы превращается в с/х государство. Вообще-то это хороший пример неоколониализма. И мы это делаем собственными руками, добровольно и без всякого принуждения. А Вы выступаете певцом такого "развития".
В результате та же Польша, которая 30 лет назад была беднее Украины, заказывает, если не ошибаюсь, 50 Патриотов, а мы вынуждены их выпрашивать. Так же, как и остальное оружие. И так будет и дальше. С/х держава не сможет себе позволить хорошее вооружение и сильную армию. Или должна превратиться в Сев. Корею с сильной армией и нищим народом. Для этого, правда, придётся построить "Берлинскую стену" и отстреливать на ней убегающих.

про новий ФЕД не буду, а то в інсайді звинуватять (але це не держпідприємство). скажемо так, робочим там теж потрібна вища освіта.

ви все одно страждаєте про ВАЖКУ промисловість. у Польщі теж загнулося суднобудування, зате є сантехнічне виробництво. чому ви про це не страждаєте? чому у Польщі краще - бо відмовилися від популізму й 90 роки там теж були важкими. й неефективне там швиденько померло, а ефективне запрацювало. Бальцерович - це зараз ікона, тоді по іншому казали.

напишу спеціально для вас - промисловість потрібна, але яка може працювати сама, а не потребує державним дотацій. а ми скільки грошей вбухали в ті ж шахти? до речі, будь-які дотації - це найкоротший шлях до корупції, що й отримали.

ЛАД написав:У меня в "совке" не было никакого блата. Обл. центр - да, я всю жизнь жил в Харькове. И я не воровал. И моя мать тоже. Хотя отец умер, когда мне было 10 лет и жили мы достаточно бедно. Джинсы у меня появились уж не помню когда, по-моему уже после универа, проигрыватель я себе купил лет в 25. Не могу сказать, что я сильно страдал по этому поводу.
Воровство есть во всех странах и объяснять это "пережитками совка" абсолютно бесперспективно. Такого воровства в промышленных масштабах, как в 90-е после получения независимости в "совке" и близко не было. Если это "пережиток", то надо просто ждать смены поколений, так уже сменились, уже практически 2-е поколение без опыта "совка". Сколько ещё ждать? Вот только почему-то наши эмигранты со своими "пережитками" на Западе работают и хорошо работают, а не воруют. Так, может, дело не в "пережитках"?

Ну, так і що я Вам "приписав"?

бачите, вже визнали, що в СРСР жили таки бідненько. правда, тоді цим так не переймались - бо більшість так жила. я теж жив небагато. :)

от 90 роки - це як раз советська людина в повній красі, якщо прибрати лицемірство комуністичних лозунгів. ось саме так її й виховали - досі виправляємо. а ви не бачите, що молоде покоління все більше гроші заробляє? а при владі ще багато вихідців з СРСР. на Заході вже є система контролю, щоб не крали, тому там швидко перевчаються. а ми ще таку систему будуємо

а з приводу визнання помилок - ви принципово не визнаєте.
щось здається, це така особливість російськомовних :D
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 13:12

Shaman написав:.............
а що у вас за суттю???

багато викидів - не знаю, не володію темою, але вашим цифрам теж не дуже довіряю. як на мене, найбільші забрудники - це Китай та Індія. й вони зовсім не переймаються екологією на відміну від розвинених країн - де є все - від грінпісу та Грети до переходу до зеленої енергетики.

про термін "золотий мільярд" вже писав. корупція є всюди. але питання в масштабах та засобах її стримування. на Заході все набагато ефективніше відбудовано.

колись було поділене десь в середньовіччі. чим закінчилося?. коли білі люди припливли в Африку, то місцеві під пальмами не знайшли кращого бізнесу, ніж продавати один одного. й в Європі це теж було, але на тисячу років раніше. а в Африці й нині головна розвага (як й тисячу років тому) - воювати. тому головний імпорт - це зброя але тепер на копалини. й не звинувачуйте в расизмі - чому така .опа в Африці - нехай вивчають спеціалісти. :)

Это к вопросу о демагогии. :)
Очень сильный аргумент "як на мене". :)
Есть вполне официальные цифры, некоторые привёл Ой+. Вы ему не доверяете? Понимаю сомнения, но это легко проверить.
Не буду обсуждать термин "золотий мільярд" и его использование Россией, но само по себе явление существует. И да, "на Заході все набагато ефективніше відбудовано". И они сегодня борются за экологию, стараются сократить отходы и уменьшить выбросы. Есть Грета и прочее. Вот только не уверен, что та же Грета согласится отказаться от многих достижений цивилизации и переселиться в пещеру.
Согласен, что "бідні країни бідні не тому, що американець купив зайву пару кросівок". Если бы американец не купил, то они были бы ещё беднее. Так же, как и Китай был бы сегодня нищим, если бы Запад не покупал его продукцию. Но при этом и Запад жил бы заметно беднее.

"коли білі люди припливли в Африку"... А когда приплыли в Америку, индейцы тоже не нашли ничего кращого? Вы историю "покорения Америки" не читали? О Кортесе, Писарро и пр. не слышали?
Вы с неделю назад написали: "ЛАД взагалі вважає, що вони живіть за рахунок пограбування інших країн". Це Ви мене оббрехали? Чи просто не розумієте/не хочете розуміти, про що я кажу?
Я не считаю, что они живут за счёт "пограбування". Но то, что ограбление колоний дало "стартовый капитал" Западу, это бесспорно. США вроде не были колониальной державой, но тоже рыльце в пушку. Тут и рабство, и всякие дела в Лат. Америке. Сегодня Запад не живёт за счёт ограбления бедных, но то, что это является одним из источников его богатства, по-моему, бесспорно.

С Ой+ я не согласен в том, что
Китай та інш. забруднює, виробляючи більшу частину продукції на імпорт, щоб мати свою частку держборгу США

"не всі живуть як в США", но очень хотят так жить и стремятся к этому.
"Китай та інш. забруднює" не для того, "щоб мати свою частку держборгу США", а для того, чтобы жить как США или хотя бы приблизиться к этому уровню.
Так что упрекать Запад в сегодняшней ситуации глупо и бессмысленно. Была бы возможность Восток и Юг делали бы то же самое.

приріст є у бідних країнах... а от обмеження не отримали.

Яке обмеження вони не отримали? Презервативы им поставляют в больших количествах. И даже бесплатно раздают. Просто традиции меняются не настолько быстро.

Честно говоря, у меня достаточно грустные ожидания на ближайшие десятилетия. Но Западу всё это пережить будет тоже не легко, хотя всё же проще. Особенно США, отделённым океанами.
Так что rjkz прав в своём решении.

Но мы достаточно далеко ушли от темы ветки. Давайте последуем предложению akurt"а.
Со своей стороны постараюсь не отклоняться.
Затронутые вопросы сами по себе интересны, но для этого следует завести отдельную ветку.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 13:32

Shaman написав:- оці звинувачення на Захід - що вони живуть добре, тому що грабують, а не тому що створили ефективні суспільства, які дозволяють жити добре та заробляти більшості. більш розповсюджене, бо цим виправдовується більшість авторитарних режимів

Це питання не настільки просте, як здається.

Захід все-таки використовує "за дешево" ресурси бідних країн, в тому числі і трудові.
Давайте історичний приклад - в середні віки приїжджали до туземців і обмінювали скляні буси на золоті. Це по вашому як? Грабували вони туземців чи ні? Якщо ні - дальше можете не читати. По-моєму так, грабували. Прикольно що туземці навіть не здогадувались що їх грабують.

Дальше - Захід все-таки втручається у внутрішні справи інших країн, в конфлікти між країнами і т.д. Тут вже однозначності немає - чи він це робить по-злу чи по-добру. Але моя думка однозначна - він це робить тому що це йому вигідно. Чи добре це для країн куди він втручається - питання спірне.

І на кінець - психологічний фактор. Якби не було "бідних", то б Захід не був "багатим". Населення Заходу не знало що вони багаті. Це б призводило до революцій, повстань, майданів, громадських війн і т.д. Що відповідно зменшувало рівень життя Заходу.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 18 чер, 2023 13:48

Shaman
Уже зарекался с Вами спорить. :)
щось здається, це така особливість економістів.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 832833834835836 ... 2904>
Форум:
+ Додати
    тему