Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 907908909910911 ... 2914>
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 11:14

Gastarbaiter написав:Краще вже в "польському селі" на 3000-5000 дол. чистими.

Вчора знову говорив з приятелями, син яких вже отримав пропозицію про зарахування в універистет у Варшаві, але ще чекає на відповіді з Гданьська та з Вроцлава.
Поки чекає, влаштувався абітурієнт на роботу: збирає цибулю.
Працює всього 5 годин на день.
За 30 (тридцять) злотих на день. За день.
Чомусь 5000 доларів хитрі поляки не платять абітурієнту.
Цікавинка: сказав той абітурієнт, що на харчі на день витрачає БІЛЬШЕ за 30 злотих.
akurt

Подякував: 4008 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 11:19

akurt написав:

Вчора знову говорив з приятелями, син яких вже отримав пропозицію про зарахування в універистет у Варшаві, але ще чекає на відповіді з Гданьська та з Вроцлава.
Цікавинка: сказав той абітурієнт, що на харчі на день витрачає БІЛЬШЕ за 30 злотих.

Якщо є клепка в голові - може піти в Google або Amazon - є офіси в Польщі - я взнавав.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 11:24

akurt написав:Теоретчно був задоволений, але не задоволений тим, що працює за договором, а не фул-тайм. Шукав нову роботу. Знайшов.
- на 350 000 доларів на рік. Я аж кинув розламувати щелепи краба: "Погоджуйся! Погоджуйся! Погоджуйся!"
- Е ні, шановний, не все так просто! - і виклав таку цікаву математику, що я далі їв того краба мовчки.
Математика була (НЕ ТОЧНО - Я ТОЧНІ ЦИФРИ РЕАЛЬНО не пам"ятаю):
- після оподаткування я буду отримувати всього на 90 000 доларів на рік більше;
- але робота в центрі Сан Францисько, тобто мені прийдеться платити не менше 3 000...4 000 доларів за місяць за оренду житла, а може й більше. Тобто вираховуємо з профіту 3000х12=(36000...48000) доларів.
- якщо я буду їздити на авто, то парковка мені буде обходитися не менше, як в 29 доларів на робочий день. Плюс пальне. Це витрати.
- якщо я буду їздити електричкою - близько 50 хвилин + пішки, то зекономлю на паркуванні, але втрачу на день з урахуванням переміщення орієнтовно 3 (три) години.

Пряма мова: "Я не згодний віддати 3 (три) години свого життя за 45 000 доларів різниці на рік".
Ось яка арифметика...

На мою думку, хлопець не все врахував, але він однозначно мудріший за багатьох наших емігрантів, що пишуть на цій гілці.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 11:27

BIGor написав:Якщо є клепка в голові - може піти в Google або Amazon - є офіси в Польщі - я взнавав.

Це правда. Так і є.
Саме так я умовляв зробити три роки поспіль племіннику - MD in Computer Science після одного з українських університетів.
Тоді важко було умовити, бо він до війни отримував до 5000 доларів на місяць, працюючи на канадську компанію.
Не послухав. І здається у нього персонально була пропозиція саме звідти.
Зараз дуже жалкує. Ну, слово "дуже" не точно передає...
Канадці звільнили його ще в лютому чи в березні 2022 року.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 13:08

BIGor написав:
  akurt написав:
  BIGor написав:Якщо є клепка в голові - може піти в Google або Amazon - є офіси в Польщі - я взнавав.

Це правда. Так і є.
Саме так я умовляв зробити три роки поспіль племіннику - MD in Computer Science після одного з українських університетів.
Тоді важко було умовити, бо він до війни отримував до 5000 доларів на місяць, працюючи на канадську компанію.

Бачив програму ОП щодо майбутніх пріоритетних галузей України - ІТ там немає. Є аграрка, металургія та енергетика...

Бум IT десь років 10.Щоб задовільниити потреби ринку тоді був низький поріг входу, навіть освіти не вимагалось)). Ви уявляєте якщо було таке наприклад зі стоматолагами. Зікінчив після школи річні курси і ти вже ставиш пломби та рвеш зуби. Що там такого складного щоб витрачати 6 років на навчання. :mrgreen:
Зараз коли будуть впроваджувати штучний інтелект.Велика кількість спеціалістів останется без роботи.Тим паче, що на онлайнову роботу завжди буде мати велику кількість бажающих, і знову конкуренція зі всім світом...
Тому ОП і розуміє що років через 5-10 будуть зовсів інші тенденції та потреби.
Якщо крупні IT компанії встановлять жорсткі вимоги, наприклад профільна освіта.. то це буде тільки на користь галузі (медицина знову як приклад)
maza5

Подякував: 21 раз.
Подякували: 93 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 13:21

Десь зустрічав - з рік тому - інший рейтинг і думку про те, що зникне через 10 років. Так зникне все, крім ІT.
Штучний інтелект же теж треба розвивати та підтримувати.
Переможе той, як вище написав ран BIGor, в кого клепка в голові є.
Десь двійко тижнів тому чув від нашого українця в США, що наш український хлопець щось там таке придумав для Amazon на своєму робочому місці, що той Амазон зекономив 1 000 000$.
Той з клепкою в голові попросив відпустку на 3 тижні - любʼязно надали.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 08 лип, 2023 13:22, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 13:21

maza5 написав:
  BIGor написав:
  akurt написав:Це правда. Так і є.

Бачив програму ОП щодо майбутніх пріоритетних галузей України - ІТ там немає. Є аграрка, металургія та енергетика...

Бум IT десь років 10.Щоб задовільниити потреби ринку тоді був низький поріг входу, навіть освіти не вимагалось)). Ви уявляєте якщо було таке наприклад зі стоматолагами. Зікінчив після школи річні курси і ти вже ставиш пломби та рвеш зуби. Що там такого складного щоб витрачати 6 років на навчання. :mrgreen:
Зараз коли будуть впроваджувати штучний інтелект.Велика кількість спеціалістів останется без роботи.Тим паче, що на онлайнову роботу завжди буде мати велику кількість бажающих, і знову конкуренція зі всім світом...
Якщо крупні IT компанії встановлять жорсткі вимоги, наприклад профільна освіта.. то це буде тільки на користь галузі (медицина знову як приклад)

Ви напевно дуже далеко від ІТ :mrgreen: Спробуйте влаштуватись в нормальну "галєру" без знань, досвіду роботи та вмінь. За ОП - я вважаю що вони взагалі не думають. Олігархічній Україні майбутнього не потрібні ніяк ІТ-шники. Тому "треба думати головом, а не ногом".
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 13:58

BIGor написав:
  maza5 написав:
  BIGor написав:

Ви напевно дуже далеко від ІТ :mrgreen: Спробуйте влаштуватись в нормальну "галєру" без знань, досвіду роботи та вмінь. За ОП - я вважаю що вони взагалі не думають. Олігархічній Україні майбутнього не потрібні ніяк ІТ-шники. Тому "треба думати головом, а не ногом".

Досвід в галузі більше 15 років. Жаль що ви не бачите різницю між знаннями та профільною освітою(університет). І так не зрозуміли зміст того мого повідомлення.
Затра гугл запровадить таке і ваш досвід та знання їх не цікавить.)
maza5

Подякував: 21 раз.
Подякували: 93 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 14:07

akurt написав:

А щирі американці ті 250к на рік платять за збір цибулі? Випускникам? Чи може порівнювати щось подібне? Посада, за яку у Каліфорнії дають 250к на рік (7000 нетто/міс.) - от на такій посаді люди в отримують ті самі 5000 нетто у Польщі.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 08 лип, 2023 14:26

Re: Еміграція, заробітчанство

Є, близький родич працює, але він був спочатку розчарований, бо за роботу аналогічну як в США, в Польщі оплата в рази нижча. А зараз бурчить, що якість харчів в офісі вже не та, як була рік назад :mrgreen:
збирає цибулю.

Намахують?
Мінімальна ставка на годину для працюючих за договором доручення нині складає – 23,50 злотих брутто (210 грн). У місяць це відповідно - 4700 -5875 злотих залежно від кількості відпрацьованих годин – повідомляють у Міграційній платформі EWL (це орієнтовно 42,6-53,2 тис.грн). https://www.unian.ua/economics/finance/ ... 20016.html
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
  #<1 ... 907908909910911 ... 2914>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему